מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלימור31/05/2013
שלום,
בטיפולי הפריה עקב בעיית זרע (OTA) בשל אשך טמיר.
בת 36.5 . בכל הטיפולים משתמשים ב icsi.
שאלתי:
מדוע גם שמשתמשים ב icsi שיעור ההפריות הוא מאוד נמוך כ30% הפריות. האם הicsi לא אמור לעקוף את בעיית הזרע? רוצה לציין שגם כמות הביציות היא נמוכה 5-6 ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/05/2013תלוי בזרע אך גם בטיב הביציות.
את צריכה לשאול במעבדה מהן התוצאות ושיסבירו לך או שהרופא יבדוק את דפי המעבדה ויאמר לך מה הבעיות שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת "הלו" של הזרעמיכל31/05/2013
בבדיקת "הלו" של הזרע
הראה 40% שבירה גנטית
האם זה יכול להיות גורם לכשלון טיפולי IVF
להשרשה?, או להפלה?
מהו הטיפול הניתן לבעיה זו במידה וזה גורם בעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת "הלו" של הזרע - תגובה
פרופ` דוד בידר31/05/2013צריך את כל נתוני הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת "הלו" של הזרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/05/2013בדיקת הלוספרם של יותר מ-35% מעידה על שברי DNA באחוז גבוה.
יש לפנות למומחה פוריות כדי להחליט באיזה אלטרנטיבה טיפולית יש לנקוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבדיקת "הלו"
מיכל31/05/2013אלו טיפולים אלטרנטיבים יכולים להיות?
מלבד IVF ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבדיקת "הלו" - תגובה
פרופ` דוד בידר01/06/2013כפי שכתבתי , צריך עוד נתוני זרע.
אם סך כמות הזרע טובה אז יש להמשיך באותם טיפולים.
יש מצבים ששואבים זרע מהאשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת "הלו" של הזרע תגובה לתגובה
לימור01/06/2013האם כאשר כמות הזרע תקינה, ורק אחוז השברים היינו 40%
האם ניתן לאחר טיפול נכון להרות במצב כזה ?
על ידי טיפולי IVF כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת "הלו" של הזרע תגובה לתגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/06/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםbs31/05/2013
שלום רב
אני עם כאבים מאוד חזקים עם דלקת בחניכיים, אני בהריון שבוע 16
איזו תרופה \ אנטיביוטיקה מותרת בהריון?
אני כבר כמה ימים לוקחת אקמול והכאב לא חולף
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת הריון לאחר הזרעהשירית31/05/2013
שלום,
ביום חמישי+שישי שעבר עברתי הזרעה.
תאריך ווסת אחרון 8.4.13 האם אפשר כבר לבצע בדיקת הריון ביתית או שזה מוקדם מידיי?
יש לי תחושה של זרמים בבטן שמרגיש כמו לפני קבלת מחזור...לכן הייתי מעדיפה לדעת בהקדם, אם זה אפשרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013לבצע את הבדיקה לקראת ה-6-7 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא ראשונהרום31/05/2013
שלום רב,
רציתי לשאול, ביום שני הקרוב אני הולכת לעשות בדיקת דם להריון.לאחר הזרעה.
מה הנתונים האידיאלים שאמורים להיות בבדיקה ראשונה כלומר מבחינת בטא ושאר הנתונים? מהי בטא נמוכה מדי (כמובן במידה וזה מעל 5 ויש הריון) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013אני מעריך שביטה לקראת היום ה14 לאחר הביוץ אמור להיות מעל 100 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןרום31/05/2013
אני לוקחת 2 נרות אנדמוטרין כל יום.
בימים האחרונים צורב לי כשאני עושה פיפי ותחושה של יובש.
האם זה מהנרות ומה כדאי לעשות?
יש לי משחה של אגיסטן האם כדאי למרוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן
רום31/05/2013יש לי הרגשה שהצריבה היא מהפות לא מהשתן.כמו הרגשה שיש פטריה
האם אפשר להשתמש בנרות ומשחת אגיסטן? לפחות עד יום ראשון שאגש לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר31/05/2013אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרהlee27931/05/2013
ביום רביעי האחרון עברתי החזרת עוברים, כבר באותו יום החלו לי כאבים בגבן התחתון וברגליים (לא מדברת על כאבי הבטן התחתונה שנמשכים עוד מהשאיבה), היום התמעטו הכאבים ברגליים יש כאבים בגב התחתון אבל מאתמול הצטרף כאב חדש של כתף+יד שמאל...נורמלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013בשלב זה התסמינים בגבול התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לגשת למיוןמיכל31/05/2013
בוקר טוב,אני לאחר החזרה וקיבלתי תשובה חיובית ובתאריך 11/6 אני אמורה לבצע בדיקת דופק עד יום רביעי היו לי בחילות והרגשתי עקצוצים בבטן והכל.היה תקין ביום רביעי בלילה קיבלתי בשורה קשה שבן דודי שהייה כמו אחי נהרג בתאונת דרכים וכל הלילה לא ישנתי ובכיתי וגם אתמול כל היום בכיתי והיו לי כאבים איומים ןהתכווצויות ברחם האם יכול להיות שבעקבות הצער הייתה לי הפלה,האם אני צריכה לגשת למרפאה שביצעתי את ההפריה ולבקש שיבדקו אותי או להמתין.לבדיקת הדופק העוברי .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כדי שתענו לי על השאלה
מיכל31/05/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם לגשת למיון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013מיכל שלום,מצטער על אבדנך,בשלב זה כל עוד שאין דמם נרתיקי ,אני מאמין שלא נגרם נזק הריון,יחד עם זאת על מנת שתחושי הקלה כדאי שתפני למחלקה לביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהתשובה של ד"ר קולאריאלה31/05/2013
קראתי שוב את המאמר... אני מבינה FDA מחלק את ההשלכות של טיפול באיקקלומין במהלך ההריון לקטגוריה X שהיא הכי חמורה.
אם כך, אם לקחתי את האיקקלומין בהריון אני צריכה לשקול הפלה?
מה רמת הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - FSH והריון טבעיעדי31/05/2013
שלום,
פרופיל הורמונלי תקין פרט לערכים ככל הנראה קצת גבוהים של FSH:
חודש שעבר ביום 4 למחזור היה FSH 10.6
בחודש נוכחי ביום 3 למחזור היה FSH 8.5
אשמח לתשובות ודעתכם:
1. האם עם FSH כזה יש סיכוי להריון טבעי תקין?
2. אציין שיש לי מחזור של 25 ימים, ביוץ במעקבים ביום 11-12.
יש הכתמות חומות כבר 3 ימים קודם למחזור,
האם כל זה משפיע על תוצאות ה FSH ויש סיכוי שעליי להתייחס ל FSH דווקא של היום ה 2 בגלל תופעות אלה שאולי יצא נמוך יותר?
3. האם לפי ה FSH הנ"ל עליי למהר עם נסיויות ההיקלטות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH והריון טבעי - תגובה
פרופ' שחר קול31/05/20131. לרמת ה - FSH ללא מדידה במקביל של E2 משמעות מוגבלת מאוד. התשובה חיובית.
2. כדי להעריך הרזרבה השחלתית יש בצע בדיקת א.ס. לספירת הזקיקים AFC או בדיקת דם ל - AMH
3. הערכת הסיכוי להשגת הריון טבעי נשענת על פרמטרים רבים, לכן מומלץ לפנות לייעוץ אצל רופא הנשים המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב בבקשהיערה30/05/2013
מה בעצם הסיכויים להריון תקין אם נטלתי בו איקקלומין 3 שבועות אחרי הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שואלת שוב בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2013סיכוי להריון בטיפול באיקכלומין נע סביב 10% למחזור טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא היתה השאלה
יערה30/05/2013שאלתי מה הסיכויים להריון תקין כאשר בטעות לקחתי 100 מ״ג איקקלומין בזמן שכבר הייתי בהריון (3 שבועות אחרי הביוץ)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זו לא היתה השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013אם את כבר בהריון ,אין כל סיכוי לנזק בעקבות לקיחת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןמיכל30/05/2013
שלום ,
המתח גומר אותי ......
מתי הכי מוקדם אפשר לעשות בדיקה היריון אחרי החזרת עוברים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היריון - תגובה
פרופ' שחר קול30/05/2013שבועיים לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין בהריוןיערה30/05/2013
שלום, אני לקחתי 100 מ״ג איקקלומין ואז היה דימום שבעקבותיו ביצעו לי אולטרסאונד שהראה שאין ביוץ. אח״כ בהמשך מעקב הזקיקים אמרו לי שיש לי אנדומטריומות ושבוע אח״כ כשהגעתי לרופא מומחה באנדומטריוזיס הוא גילה שאין בכלל אנדומטריומות אלא שק הריון! בטא יצא 30,799. אני אמורה להיות בסוף שבוע שביעי.
עוד לא הספקתי להיבדק. האם יש השלכה לכך שלקחתי איקקלומין בזמן ההריון הזה? אני מזכירה שהיו לי פעמיים דימומים אחרי שסיימתי את האיקקלומין.
האם ההריון הזה בסכנה בשל כך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני מבינה נכון
יערה30/05/2013אפשר לומר שרוב הסיכויים שהכל בסדר. איזו בדיקה תוכל לומר אם באמת לא הייתה השפעה? או שאין בדיקה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול?
יערה30/05/2013אתה יכול בבקשה להסביר בכמה מילים בעברית מה זה אומר? אני לא מצליחה להבין.
יש סכנה בזה שלקחתי איקקלומין בהריון?
אני נורא לחוצה ואין עם מי לדבר עד יום ראשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות ההורמונים בשלב לוטאלישאלונת30/05/2013
שלום רב לרופאים,
שאלה שלי היא כזו: ביום 8 לאחר הביוץ עשיתי בדיקת דם לפרוגסטרון ויצאה תוצאה 97 , ביום 9 התוצאה יצאה גדול מ190. האם העלייה הטובה ברמת הפרוגסטרון מיום 8 ליום 9 יכולה להעיד על היריון? (אני מבינה ממה שקראתי שאם אין היריון הרמה אמורה לרדת מיום 7 ועד סוף השלב הלוטאלי, האם זה נכון?)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמות ההורמונים בשלב לוטאלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2013זהו סימן חיובי אולם הרגישות ו׳ הספיציפיות שלו לניבוי ההריון אינם גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתדנה30/05/2013
ממתי היא אמינה?
אני בדיוק שבוע לאחר ההחזרה,ויש לי ערכה בבית מסבב קודם,ממתי זה יכול להראות תשובה אמינה?(לא אכפת לי לעשות גם בשביל להפטר ממנה שלא תהיה בבית,כי אני כל הזמן מסתובבת סביבה ובכל זאת...אם יראה שלילי,אני בטח אזרוק את הסבב לפח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2013לאחר 12 יום מההחזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)