מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף בבקשהשני20/05/2013
שלום,
(הזרעות עם אוביטרל בלבד)
אוביטרל ב 8.5 בלילה
9.5 הזרעה
10.5 הזרעה
19.5 חד פעמי הפרשה רירית מוגברת שקופה רכה נמתחת עם מעט צבע חום ורדרד
20.5 בבוקר בניגוב מעט הפרשות חום בהיר חלקות
אשמח לתשובתכם:
1.מה זה יכול להיות? האם כבר התרעה לקראת המחזור? זה לא מוקדם מידיי אחרי האוביטרל?
2.האם יש סיכוי שזו השתרשות?
3. מעולם לא הייתה לי הפרשה רירית כזו מוגברת לפני מחזור... האם יש צורך בתמיכה לדעתך? אם כן מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכם
שני20/05/2013כעת יש גם מעט דם אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013כל האפשרויות פתוחות,אפילו הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' משיחשרי20/05/2013
שלום!
בעקבות אספרמיה, אחרי מיקרו טסות, דיקורים וביופסיות, הזרע (הבודד) שהביא הריון נמצא בסרכוז השתן המובסס של בעלי. (בודדים בתנועה)
מאז עברתי עוד טיפולים עם הפריות טובות אך ללא הריון. (כולם עם זרע מהשתן)
הרופא מתעקש שנעשה הפקת זרע בדיקור האשך ומיון תאי זרע. הוא טוען שבגלל שהזרע לא נבחר בקפידה כנראה העוברים לא טובים.
שאלותי:
1.האם אחרי שהזרע הפרה את הביצית ויש עוברים בני 8 תאים, דרגה 2, העובר יכול להיות "לא טוב" בגלל הזרע?
2. מה המלצתך לגבי הפקת הזרע של בעלי?
3. האם דלקות חוזרות בשתן (אצלי) במהלך הטיפול עלולות למנוע קליטת הריון?
תודה רבה אישית על עבודת הקודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דקפפטילא20/05/2013
שלום
אם השתמשתי אמש בחצי אמפולה של דקפפטיל (לפי הוראות אחיות לקראת IVF) האם אני יכולה להשתמש בחצי השני היום? התרופה שבפנים לא התקלקלה מאתמול להיום? זה במקרר. או שצריך להשתמש במזרק חדש היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסור!!!
שרי20/05/2013המחט כבר אינה סטרילית כי נעשה בה שימוש. עלייך לזרוק את שאריות האמפולה. כאשר אומרים להשתמש בחצי, החצי השני הולך לפח.
(או שתעבירי את השארית למזרק נקי עם סגירה, ללא מחט, ולמחרת בזמן ההזרקה תחברי מחט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא!
קרן20/05/2013היי, לי אמרו בשום אופן לא לשמור את מה שנשאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013להשתמש במזרק חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברסיון20/05/2013
שלום רב,
ביום ו' הקרוב ביצעתי החזרת עובר (נשאר לי עובר אחד ששרד).
הרופא אמר לי לשים פעמיים ביום נרות אנדומטרין.
שאלתי היא האם כדאי לקחת פרנטאל (ויטמינים)? זה יכול לעזור? או יש משהו שכדאי לעשות כדי להצליח את הטיפול?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013לפרי טל אין ערך בשיפור ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזרערותם20/05/2013
היי אני בן 28 אני מאונן קבוע כול יום במשך 13 שנים השאלה שאני רוצה לשאול היא מה הסיכויים שיצא לי זרע תקין הבנתי שאני צריך לחכות 75 יום עד למצב של זרע תקין אודה לכם אים אקבל תשבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013תמתין רק שלושה עד חמישה ימים,ואז בצע בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור במשך שבועיים??חסוי20/05/2013
ב5.5 בוצעה החזרה של עובר מוקפא שבוע לאחר מכן החלו דימומים שממשיכים עד עכשיו וזה ממש כמו מחזור , אתמול יצאה בטא שלילית ולא בדקו אותי ביחידה כי אמרו שהדימומים בטח זה המחזור אז אם ככה למה הוא נמשך שבועיים יש דבר כזה או שאלך להיבדק אצל רופא נשים? הדם פשוט לא מפסיק וזה מדאיג אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור במשך שבועיים?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013מתקבל הרושם שזה אכן מחזור,בכל מקרה אם הדימום ימשך כדאי חהיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בחירת המשך הטיפולשירית19/05/2013
שלום, הנני בת 33 ואם לילד מקסים בן 4. כשנה וחצי לאחר לידת בני(לידה רגילה, שבוע 38) נכנסתי להריון שהסתיים בהפלה טיבעית בשבוע 9. מאז, (כמעט שנתיים) אינני מצליחה להרות. ביצענו 3 הזרעות: פעמיים עם איקקלומין ופעם אחת עם מנופור , אך ללא תוצאות(ובסוף כל סידרה גם אוביטרל). בדיקת הזרע של בעלי וכן צילום הרחם שלי תקינים. הרופא המטפל שלי המליץ לעבור לIVF . האם יש טעם להמשיך בטיפול של פיורוגון+הזרעה או שבמקרה זה עליי לעבור לIVF? תודה, נעמי
התלבטות לגבי בחירת המשך הטיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013לדעתי אם צילום הרחם תקין יש מקום לבצע עוד מספר נסיונות עם גונדוטרופינים(זריקות)והזרעות תוך רחמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הטיפול- שאלה נוספת
שירית20/05/2013תודה רבה.
כמה ניסיונות של זריקות והזרעות לדעתך, כדאי עוד לעשות לפני שעוברים לטיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך הטיפול- שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאנה19/05/2013
אני ביום ה שמיני (8) אחרי החזר עובר אחד מוקפא.. עשיתי בדיקת הריון ביתית והתגובה היתה שלילי האם זה אמיתי??
מתי צריך לבצע בדיקת דם לבדוק אם יש הריון או לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013עלייך להמתין עוד 4ימים עד לביצוע בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תרומת ביצית לפרופ' בידר.משיחלילך19/05/2013
שלום לפרופסורים,
רציתי להתעייץ איתכם.
בת 43.5, נמצאת בשבוע 18. הריתי מתרומת ביצית בקייב.
עשיתי בדיקות דם במעבדות זר, לפי גיל התורמת-28 שנים.
התוצאות שהתקבלו:
בבדיקות סקר שליש הראשון בשבוע 12, והתוצאה היתה: לפי הגיל והבדיקות:1:1200
לפי הגיל 1:1100
תוצאת השקיפות עורפית היתה- הסיכון לפי גיל 1:956 ולפי הגיל והבדיקה- 1:1471
בשבוע 16.4 עשיתי תבחין מרובע גם במעבדות זר.
התוצאה שהתקבלה: לפי הגיל והבדיקות- 1:10.000
לפי הגיל בלבד - 1:1100
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת הכל היה תקין ברוך השם.
עליי להחליט האם לבצע בדיקת דיקור מי שפיר.
אשמח לקבל חוות דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות תרומת ביצית לפרופ' בידר.משיח - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2013לפי תוצאות הבדיקות אין צורך במי שפיר כי כל הבדיקות תקינות והסיכויים לבעיה הם נמוכים.
בכל אופן היום את יכולה לעשות בדיקת דם ולא חייבים מי שפיר לגילוי כרומוזומלי שביניהם גם תסמונת דאון ודומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר שמעתי על בדיקת הדם
לילך20/05/2013הזו, היכן עושים אותה? (היא עולה 10,000 ש"ח אם איני טועה..)
אתה יכול לתת לי פרטים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הבדיקות במעבדות זר
ספיר22/05/2013כיצד אפשר לבצע את הבדיקות במעבדה בלי לומר שמדובר בתרומת ביצית ? האם שואלים את הגיל ואפשר לומר את גיל התורמת בלי לספק מידע נוסף?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הבדיקות במעבדות זר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות וירוסטל19/05/2013
הי היריון שבוע 20( ללא נוגדנים לסי אמ וי) האם בטוח לאכול עוף שחומם ב190 מעלןת בתנור למשכ שעה וחצי, לאחר שמי שתיבל אותן כן שטפ ידיים לפני התיבול אבל בתיבול נגע בקופסת תבלין שבפק כמה נקיה היתה ?האם בחום כזה לא שורד כלום?חרדה מאוד
עמידות וירוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013בחום כזה אין עמידות של אף וירוס או חידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהלימור19/05/2013
ערב טוב,
הנני נמצאת בהפסקה של טיפולי IVF טיפול אחרון היה לפני כחודש
מאז ישנה תחושת אי נוחות בדרכי השתן באזור החיצוני ובאזור הוגינאלי
תחושת כאב קלה.
היום ערכתי בדיקת שתן וקיבלתי
תוצאות בדיקה
Leucocytes (U) 100
מעידה על ?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013יתכן ומדובר בדלקת בדרכי השתן,יש לבצע תרבית שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בבית חולים נהריהאירנה19/05/2013
שלום רב
אני מטופלת ברמבם , שעמתי מרופא נשים שלי שבקרוב פותחים מחלקה בנהריה
האים כדאי לעבור לנהריה , כי אני מנהריה.
ילד ראשון עשיתי טיפולים ברמבם , ועכשיו כבר 4 שנים לצערי ללא הצלחה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
אירנה20/05/2013שלום רב
אני מטופלת ברמבם , שעמתי מרופא נשים שלי שבקרוב פותחים מחלקה בנהריה
האים כדאי לעבור לנהריה , כי אני מנהריה.
ילד ראשון עשיתי טיפולים ברמבם , ועכשיו כבר 4 שנים לצערי ללא הצלחה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולים בבית חולים נהריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/05/2013איני רואה כל סיבה מדוע לא תנסי טיפול בנהריה הקרוב לביתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלה בזמן טיפוליםאירנה19/05/2013
שלום רב
האם ממומלץלקחת חופש מחלה מהיום השאבה ועד ה בדיקת דם להריון ?
אני מטפלת קשישים ועוזרת להם בבית ניקיון כולל ריצפה פעם בשבוע ו קצת בקניות . האם עדיף לא לעבוד כל התקופה הזאת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד חשוב לי
אירנה20/05/2013שלום רב
האם ממומלץלקחת חופש מחלה מהיום השאבה ועד ה בדיקת דם להריון ?
אני מטפלת קשישים ועוזרת להם בבית ניקיון כולל ריצפה פעם בשבוע ו קצת בקניות . האם עדיף לא לעבוד כל התקופה הזאת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופש מחלה בזמן טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר22/05/2013מספיק 3 ימי חופש.
אפשר להתנהג רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פונה לכל הרופאים שבפורוםלולה 2619/05/2013
שלום.. אני פונה לכל הרופאים בפורום.. מבולבלת.. רוצה לשמוע את הדעות שלכם ולהחליט.. אני סומכת עליכם.. ותודה רבה לכם על ההתייחסות וההיענות שבפורום עוזרים לנו הרבה..
היי פרו"פ...
אני בת 26 עברתי החזרה בטיפול ivm.. שני עוברים טריים.. והיום קיבלתי תשובה שלא נקלטו.. הבעיה אצלנו היא בזרע יש כמות טובה אבל כמעט ואין תנועה.. שאפו לי 9 ביציות הופרו מהם 7.. החזירו לי 2 ביציות.. ויש לי רק אחד קפוא.. ועשו לי טיפול ב ivm כי כשהזרקתי זריקות דיקפפטיל וגונל הרמונים שלי קפצו.. אז השאלה שלי מה הסיבה לכישלון הטיפול.. והאם אני מחזירה את הקפוא זה יצליח? כי שניים לא הצליחו אז איך אחד יצליח?? מה אתם מציעים לי.. אני מאוד מיואשת.. להחזיר את הקפוא או לעשות שאיבה מחדש ומה הסיכוי לקפוא??
ותודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פונה לכל הרופאים שבפורום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013למרות נתוני הזרע סיכוייך טובים מאוד להרות,אולם גם בתנאים האידאלים מבחינה קלינית,סיכויי ההצלחה בגילך אינם עוברים את ה30-40%,בין היתר בגלל איכות מורפולוגית,גנטית של העוברים,תנאי רירית הרחם,,ההיזרה ועוד.
עלייך להתאזר בסבלנות ולהמשיך לנסות,כולל החזרת העובר הקפוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ראשונהקרן19/05/2013
הי, אני לקראת שאיבה ראשונה אחרי טיפול בהורמונים ויש לי רק שני זקיקים. זה לא מעט מידי? האם יש סיכוי שבכל זאת תהיה הפריה?
שאיבה ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/05/2013אכן יחסית מעט זקיקים,אולם אין זה נדיר שגם במצב זה מושג שיעור סביר של הריונות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)