מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בגרוןנטלי29/05/2013
היי..בהריון שבוע 22 . היום הרופאה גילתה אצלי דלקת גרון..קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינת ורציתי לדעת...
1. האם האנטיביוטיקה מתאימה לי בתור אשה בהריון ?
2. האם יש אנטיביוטיקה יותר קלה מבחינת תופעות לוואי ?
3. האם הדלקת או האנטיביוטיקה יכולים לגרום נזק לעובר או להריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגרון - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/05/2013זינט זו אנטיביוטיקה מותרת בהריון. אין סיכון באנטיביוטיקה זו מאידך רצוי לטפל בדלקת בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת ובטא שליליתבטא29/05/2013
עד לפני חודש או חודשיים עשיתי 3 טיפולי הזרעות שכשלו
חודש הפסקתי והחודש ניסינו טבעי. החודש יש לי איחור של כרגע 8 ימים
והיום עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי מה אמורים לעשות
עדיין לא קיבלתי. והאם בכל זאת זה יכול להיות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת ובטא שלילית - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/05/2013כדאי לבצע גם E2 ופרוגסטרון על מנת לדעת אם את אחרי ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה!!!!!!!!!
אנונימי30/05/2013רגע אז יש סיכוי שזה יהיה הריון ושבדקתי מוקדם כי אולי הביוץ היה מאוחר יותר?
קראתי בכמה מקומות שבחורות כתבו שבדיקת דם הראשונה כשבוע אחרי הראתה שלילי ואחרי כמה ימים ביצעו בדיקה נוספת וזה היה חיובי.
עברו כבר 9 ימי איחור ואני לא מרגישה שאני בכלל צריכה לקבל.
זה יכול להיות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצהההה
אנונימי30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצהההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2013כדאי לבצע בדיקת ביטה ,אסטרוגן ופרוגסטרון שיצביעו על מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 21 והורמונים נמוכים .....ירדן29/05/2013
היי,
הייתי שמחה להבין קצת יותר לגבי תוצאות הבדיקה.
אני לאחר טיפול IVF ראשון.
כ-8 ימים לאחר החזרת העוברים החל דימום קל ועכשיו הדימום הוא כמו מחזור לכל דבר.
הבוקר עשיתי בדיקת דם בהנחיית הרופא שלי, ולהלן התוצאות:
Estradiol (E2) Urgent - 237
Progesterone Urgent - 6.41
HCG-B Quantitative Urgent - 21
לאחר שיחה עם המרפאה הבנתי כי ערך הבטא מעיד על הריון אך רמת ההורמונים אינה תקינה ומעידה על אפשרות של הריון חוץ רחמי או הריון כימי.
האם יש בעיה שאולי אני מפספסת? חשוב לי להבין בדיוק את משמעות התוצאות. והאם יש משהו שעליי לעשות או לבקש לבדוק טרם אעבור טיפול נוסף.
(בשאיבה שאבו 7 ביציות שהופרו אך רק שני עוברים התפתחו בצורה תקינה והושתלו כך שעליי לעבור שוב את תהליך השאיבה...)
אודה מאוד לעזרתכם ולתשובה ברורה ואינפורמטיבית.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 21 והורמונים נמוכים ..... - תגובה
פרופ' שלמה משיח29/05/2013בטא של 25 הוא הריון כימי. רמת הפרוגסטרון מאד נמוכה וייתכן שהתמיכה לא הייתה מספקת. בכל מקרה העובדה שהיה הריון (אפילו כימי) מעודדת באשר לסיכויי ההצלחה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא 21 והורמונים נמוכים- המשך...
ירדן02/06/2013ד"ר משיח שלום,
תזכורת: בתאריך 29.5.13 ביצעתי בדיקת דם בעקבות דימום (14 יום מהשאיבה, 11 יום מההחזרה), התוצאות היו: בטא 21, פרוגרסטרון 6.4, E2 237. היום 2.6.13 ביצעתי בדיקת דם נוספת, תוצאותיה: בטא 122, פרוגרסטרון 26.47, E2 363.
האם עדיין לדעתך מדובר בהריון כימי? האם אין מקום לאופטימיות זהירה?
מדוע הרופא שלי לא נותן לי תמיכה יותר חזרה להורמונים?
במידה ולדעתך אכן מדובר בהריון כימי למה אני צריכה לצפות- דימום? רק ירידה בבטא?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא 21 והורמונים נמוכים- המשך... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2013העלייה בערכי הביטה נותנת פתח לקווה שההריון ממשיך ומתפתח ,כמובן שהמשך המעקב חיוני לקביעת גורל ההריון ,תקינותו,והתפתחותו התוך רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה BPLT ?שירה29/05/2013
הרופא רשם על הפרוטוקול שלי.
או אולי BPT לא כל כך ברור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה BPLT ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2013הכוונה כנראה BLT -הכוונה היא לגדל עוברים לשלב של בלסטוציסטים(BLT )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון בדיוק! תודה רבה פרופסור אשכנזי
שירה29/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניוןמיכל29/05/2013
איזה מינון צריך מומלץ לקבל של גונאל בשחלות פוליצסיות בשל חוסר ביוץ?
והאם צריך לבצע הזרעה במידה והזרע תקין (2 הריונות ספונטנים ברקע) בת 30 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיניון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2013הטיפול במצבים אלו קרוי chronic low dose ואמורים להתחיל במינון נמוך מאוד ולהתאים אותו לתגובה האינדיווידואלית,בכל מקרה הזרעות בזמן הביוץ משפרות את הפרוגנוזה להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאיילת29/05/2013
שלום לרופאים,
9 ימים אחרי החזרת מוקפאים. לא התאפקתי ועשיתי בדיקה ביתית אתמול והיום, ב"ה יצאו חיוביות.
האם אפשר כבר מחר (10 ימים אחרי החזרה) ללכת לעשות בדיקת דם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר29/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרום29/05/2013
בוקר טוב,
החודש טיפול ראשון. 5 ימים מונופור 150 למחרת אוביטרול ויום אחרי הזרעה.
היום אני 10 ימים לאחר הזרעה. אתמול בערב והבוקר דימום דמי קל בניגוב בלבד.
מחזור אחרון ב9/5.
יש מצב שזה מחזור???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ` דוד בידר29/05/2013יש מצב.
אם הדימום לא יהיה כמו תמיד אז תבצעי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין והחזרהlee27928/05/2013
מחר יש לי החזרה בשעה 7:00 בבוקר האם צריך לקחת את האנדומטרין לפני או אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין אישי28/05/2013
קראתי שיש הרבה בנות שלקוחות ויטמין אי אשר מסייע לעיבוי הרירית לקראת החזרה
של עוברים טריים ומוקפאים.
של איזה חברה כדאי לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויטמין אי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013לא משנה כולם בבסיס אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוןרונה28/05/2013
שלום ,
אני אמורה להתחיל בטיפול ivf ברגע שאני מקבלת מחזור .
נאמר לי שמתי שאני מקבלת מחזור להתחיל לקבל גלולות למניעת הריון , רציתי לדעת למה ולמה לא להתחיל בהזרקות ישר ????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013אש השיקול לפרוטוקול העושה שימוש בגלולה בשלב ראשון עלייך להפנות לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ראשון
רונה29/05/2013אבל זה שיקול שהוא מקובל ולדעתך מה הסיבה לך באופן כללי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה !!!
רונה30/05/2013לא קיבלתי תשובה לשאלה השנייה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני קיבלתי את אותה הנחייה
ענת30/05/2013ואשמח לדעת מה עמדך במתן גלולות לפני המשך הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם אני קיבלתי את אותה הנחייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2013עמדתי חיובית כחלק מההכנה והתכנון הטיפולי,במיוחד שישנה שחלה פוליציסטית,הפרעות במחזור,אחרי טיפולים קודמים,פעילות מיסטית בשחלות,תזמון מועד רצוי להפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה !!
רונה30/05/2013במקרה שלי בכלל מדובר בבעיה אצל בעלי , אצלי הכל תקין וכל הבדיקות שלי תקיות , גם במקרה כאן עדיין יש צורך בגלולות ???!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה !! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2013אם את מאתרת את עצמך בין הסיבות שהזכרתי כהוראה לשימוש בפרוטוקול עם גלולה הרי שהסיבה ראויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דיפטריה שעלת וטטנוסאני28/05/2013
שלום רב, בתי אמורה לקבל את החיסון נגד דיפטריה טטנוס ושעלת.
האם כדאי לדחות במעט את החיסון עד לאחר השגת הריוןבמידה שיש סכנה לפגיעה בפיריון לבעלי ובאיכות הזרע לטווח הקרוב או הרחוק בהימצאות בסביבה מיד לאחר החיסון של בתי או אחרי זה?
מקווה שאקבל תשובה הוגנת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד דיפטריה שעלת וטטנוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013אין שום חשש לפגיעה באיכות הזרע מחשיפה לחיסון המשולש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אףמיכל28/05/2013
מזריקה גונאל כבר 5 ימים כמות 50
בדיקות דם היום E2-269
פרוגסטרון2.70
איזה אני עומדת לגבי ביוץ מה ההמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גונאל אף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013נראה שהערכים עדיין לא הגיעו לרמה טרום ביוצית,בכל מקרה יש לבצע גם בדיקת אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל29/05/2013מכיון שיש לי שחלות פוליצסטיות אז הבנתי שצריך לנהוג בזהירות אז מה ההמלצה להעות את המינון או להישאר על 50 בדכי להגיע לביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתמיכל28/05/2013
אני בתחילת הריון לאחר הפריה לפני בדיקת דופק עובר היום בבוקר רצתי לאוטובוס והדפק שלי עלה ולקח לי כמה דקות להתאושש מהריצה אני מאוד מצטערת שרצתי.האם.זה יכול לגרוםלהפלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
פרופ' שחר קול28/05/2013לא
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
רחלי28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר החזרת 3 עובריםאפרת28/05/2013
אני נמצאת היום 4 ימים לאחר החזרת 3 עוברים (בני 3 ימים) האם יתכן שעדיין אין שום תחושות של הריון?? (הרי כביכול העוברים היום בני שבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לאחר החזרת 3 עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול28/05/2013נורמלי לחלוטין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחני27/05/2013
בדיקות דם ביום ה8 למחזור:
prog-3.9
lh-13.5
e2-233
ביום ה12 למחזור:
prog-47.4
lh-3.9
e2-583
מה המשמעות של תוצאות אלה?
האם פיספתי את הביוץ החודש?
בת 35,מחזור סדיר כל 27-8 יום
תודה מראש,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2013לפי רמת הפרוגסטרון שעלתה משמעותית כנראה שהביוץ פוספס
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)