מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכוי להריון..גלית17/03/2013
בת 40
5 הריונות ספונטניים.
2 לידות תקינות.
3 הפלות בשנתיים האחרונות.
FSH מהחודש: 19.4. מעקב זקיקים: זקיק מוביל 19 מ"מ, רירית 10 מ"מ.
יש סיכוי להריון למרות ה-FSH הגבוה?
מה מומלץ הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי להריון.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013צפויה לבייץ ,לכן כדאי לנצל כבר את המחזור הנוכחי,קיים סיכוי להרות אשר פוחת במידה לא מבוטלת בגלל רמות ה-FSH.
הייתי שוקל לפנות לטיפול IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לעשות IVF עם FSH כזה?
גלית17/03/2013מה התהליך הנדרש?
הרופא שאני מטופלת אצלנו אומר שבמצב הנוכחי אי אפשר לעשות הרבה כי לא ניתן להוריד את הFSH באופן מלאכותי ולשפר אותו, אלא רק לעקוב אחריו ואם הוא יהיה תקין בחודש הבא, מייד לקבל זריקות. באיזה זריקות מדובר? מה הן אומרות לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד משהו... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/03/2013ניתן לנסות למרות שמדובר ברזרבה שחלתית נמוכה המציבה אתגר טיפולי לא מבוטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אשכנזי או כל רופא אחר...
koktit30/03/2013התפתחות מהימים האחרונים:
הגיע דימום אחר 21 ימי מחזור. (המחזור אצלי משוגע כבר שנים...)
עשיתי אתמול פרופיל הורמונלי והתקבלו תשובות:
הכל תקין פרט לFSH הכי גבוה שהיה לי אי פעם: 29.
חשוב מאד לציין שבחודש ינואר האחרון הוא היה 4.6.
אני חושבת שאולי זה בגלל שאני מאד מאד מאד לחוצה...יש קשר?
האם תוכלו בבקשה לומר לי מה האופציות שיש לי למעט תרומת ביצית?
(זאת לא אופציה מבחינתי).
הרבה תודה וחג שמח...(שלי לא...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר' אשכנזי או כל רופא אחר... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/03/2013מחזור מתקצר,ורמת FSH גבוהה מבטאים רזרבה שחלתית ירודה מאוד,אין לזה שום קשר עם לחץ נפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום הורמונים שיכולים לעזור?
koktit31/03/2013איקוקלמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום הורמונים שיכולים לעזור? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/03/2013היכולת של כל טיפול תרופתי בכדורים או בזריקות הימה מוגבלת במצב העניינים הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפשרה של מוקפאיםשירה17/03/2013
אחרי הפשרה של עוברים מוקפאים - רואים במעבדה אם יש בהם שברים?
יכולים לדעת אם הם הופשרו יפה?
יש סכנה להיריון מרובה עוברים?
תודה !!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הפשרה של מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013איכות העובר ידועה גם לפני שהוקפא,והעובר נבחן גם לאחר ההפשרה לגבי השרידות של התאים שלו מראהו וכמובן שיעור השברים,כל החזרה של יותר מעובר אחד גם אם הוא לאחר הפשרה כרוך בסכנה להריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יש מצבים בהם מופשר עובר
שירה17/03/2013בצורה מושלמת בדיוק כמו ביום שבו הקפיאו אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה של הרופאים הכי גדולים
שיר17/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יש מצבים בהם מופשר עובר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/03/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםטל17/03/2013
שלום אני בשבוע 11 תודה לאל שני עוברים נקלטו.רשמתי לכם שיתכן שאכלתי לפני יומיים עוגה שרק טעמתי אבל שהיתה ב שכבה של קרם( ואיני יודעת אם היה ביצה לא מבושלת מספיק)., רק טעמתי לצורכ היומולדת.אתמול שלשלתי פעם אחת והיום יש לי כבר מהבוקר 3 פעמים שלשולים בלי קשר לזה אני מאד מצוננת מאתמול.מה עלי לעשות?וישר אני בראשמפחדת שזה חס וחלילה מהעוגה שטעמתי אולי היו בה ביצים וחלילה סלמונלה .האם זה מסוכן לעוברים שלי?מה לעשות עזרו לי ההריון ממש יקר לי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013בינתיים לדאוג בעיקר לשתיה מרובה,ואם השלשולם ימשכו יש לפנות לרופא,כל עוד את משלשלת יש להפסיק נטילת תכשירי הברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
טל17/03/2013מה הכוונה אם ימשכו?מתי עלי לפנות לרופא?ומדובר על מיון נכון?ומה יבדקו אם אלך?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013הכוונה אם השילשולים לא יפסקו היום ,יש לפנות לרופא,או למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל17/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים: הד קו אמצעתמי417/03/2013
שלום,
זה הסבב השני שלי של מעקב זקיקים.
הפעם ראיתי שיש פרמטר חדש שלא הופיע בקודם:
"הד קו אמצע: כן".
1. מה המשמעות של פרמטר זה?
2. אני בת 38, עם ילד, כניסה להריון באופן טבעי לפני שנה וחצי.
מעקב זקיקים ביום ה-12 למחזור, עובי רירית 7.4 מ"מ, רירית סדירה, נוזל דוגלס: מעט נוזל, זקיק בגודל 19.5 מ"מ בשחלה ימנית.
האם זה אומר שהיה ביוץ/במהלך הביוץ? (הטכנאית ציינה שכנראה היום ולהגיע מחר למעקב).
3. האם חובה לערוך בדיקות דם כדי לחזות את הביוץ? הרופא שלי (רופא נשים ולא פוריות) ציין שהוא לא נוהג לערוך בדיקות דם ומסתמך רק על מעקב הזקיקים (בהנחה של מחזור טבעי ללא תרופות/ הורמונים).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים: הד קו אמצע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013שלום הד קו אמצע סדיר פרושו שהרושם האולטרסונוגרפי שהרירית סדירה,הרושם המתקבל שאת לקראת ביוץ קרוב ,כדאי לקיים היום יחסים,או לחילופין הזרעה תוך רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
תמי417/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים בהחזרהנעם17/03/2013
שלום דוקטור,
מה ההבדל בסיכויי קליטה בין החזרת שני עוברים, שלושה וארבעה? (בהנחה שהם באותה איכות, נגיד בינונית+)?
ואם הסיכויים עולים ככל שמחזירים יותר עוברים, למה לא בכל טיפול הפריה מחזירים הרבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויים בהחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013שני שלום ,הסיכויים אכן עולים עם הוספת כל עובר להחזרה,אולם כל שיקול דדעת מותנה בסיכויי הרווח וההפסד,בהחזרת יותר עוברים קיימת סכנת הריון מרובה עוברים על כל הסכנה המתלווה בהריון כזה,-הפלות לידות מוקדמות ,פגות,תחלואה הריונית ועוברית רבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ואולטרסאונדלולי17/03/2013
בוקר טוב ושבוע מצויין..
יש לי תשובות של האולטרסאטנד אשכים של בעלי שביצע..
האם רק מומחה פיריון יכול לפענח את זה או כל רופא רגיל?
אודה לתשובה..
ובמידה וצריך ניתוח כלשהו באשך.. האם אפשר לקבוע ישירות עם בית חולים ואז לקחת הפניה כדי לחסוך זמן? כי יש לנו תור רק בסוף אפריל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ואולטרסאונד - תגובה
פרופ` דוד בידר17/03/2013הרופא ששלח אותך צריך לראות את הבדיקה ולארגן את הטיפול.
את גם יכולה לקבוע בבית חולים ואז הרופא בבית חולים יבדוק מה צריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לולי17/03/2013הבנתי.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 כשלונותמיכל16/03/2013
שלום ,
5 כישלונות של IVF נחשב הרבה ? .....
אני מיואשת לחלוטין .
למה שזה יקרה ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 כשלונות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/03/2013קשה להתייחס ללא נתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חגית17/03/2013יש הבדל בין כישלון של חמישה ivf בגיל 40 לעומת כישלון של חמישה ivf בגיל 44?
אם בגיל 44 נעשו חמישה נסיונות של ivf ללא הצלחה, האם בתחילת גיל 45 כבר צריך תרומת ביצית, או שכדאי עדיין לנסות ivf אחד נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013רויטל שלום,כמובן שיש הבדל בשיעור ההצלחה בגיל 40 ובגיל 44 ,שיעור ההצלחה בגיל 40 הינו פי 5 מאשר בגיל 44 .השיקול בגיל 44 לאחר 5 כשלונות מותנה ברזרבה השחלתית ,איכות הביציות רקע רפואי וכו,ולבסוף בנכונות של האישה לעבור לטיפול אלטרנטיבי עם תרומת ביציות עם שיעור הצלחה העולה עשרות מונים על הטיפול העכשווי שאת עוברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא הגעתי
חגית17/03/2013למצב הזה. השאלה הייתה תיאורטית בשביל להבין מה עוברות חברות שלי. יש בנות שצריכות תרומת ביצית עוד לפני שהן מגיעות לגיל 45?
ואם כבר הזכרת את עניין תרומת הביצית, אז איך מישהי שמגיעה לקבל תרומה לא מפחדת שהתינוק יהיה דומה לתורמת ולא לבעלה? אין את החשש הזה שאנשים יחשדו שלא מדובר בילד משל עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיין לא הגעתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2013בהכנה לתרומת ביציות נבחרת תורמת המתאימה באופן מקסימלי לאישה המיועדת להחזרת העוברים שמקורם בתרומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני
זיוה17/03/2013נכנסת ככה באמצע השירשור אבל משהו לא ברור לי.
הרופא כתב כאן: "בהכנה לתרומת ביציות נבחרת תורמת המתאימה באופן מקסימלי לאישה המיועדת להחזרת העוברים שמקורם בתרומה". מה זאת אומרת נבחרת תורמת המתאימה באופן מקסימלי לאישה המיועדת לקבל את התרומה? יש קטלוג של התורמות ומתוכן הרופאים בוחרים תורמת שדומה לאישה או לבעלה? ואם יש אפשרות בחירה, מה עדיף, שהתורמת תהיה דומה בתווי פניה לאישה או לבעל? אפשר בכלל לבחור תורמת שהביצית שלה תביא לסיכוי גבוה יותר שהילד יהיה דומה דווקא לאביו ולא לתורמת עצמה?
נניח הגיע אליכם זוג ששניהם בעלי מראה אשכנזי. הם כבר הגיעו לאמצע שנות הארבעים לאחר נסיונות כושלים בהפרייה חוץ גופית. הם מקבלים את חוות דעתכם בצורך בתרומת ביצית. אז ברור שבשבילם תיקחו תורמת לבנה ולא שחורת עור, והיא צריכה להיות בעלת מראה אשכנזי. אבל לא ברור מה הכוונה במשפט "נבחרת תורמת המתאימה באופן מקסימלי לאישה המיועדת". בביטוי באופן מקסימלי הכוונה היא שיש התאמה גם בצבע העיניים ובתווי הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
זיוה19/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא הגעתי - תגובה
פרופ` דוד בידר17/03/2013בכל אופן לא מסרת פרטים שלך כך שאי אפשר לומר משהוא לעניינך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הריוןבאהבה16/03/2013
שלום רב,
לפני כשבועיים כתבתי כאן שאלות בקשר לדימומים שליוו את תחילת ההריון. אזכיר, כי לאחר החזרת מוקפאים, מיום בדיקת הבטא, במשך שלושה שבועות היו דימומים בדרגות ובצבעים שונים...
בשבוע 7 פסקו הדימומים וכבר ראינו דופק.
היום אני בשבוע 8, ורציתי לשאול אם הדימומים שהיו לי עדיין מהווים איזשהו איום על ההריון, או שברגע שפסקו אני יכולה להיות רגועה ולהאמין שההריון הזה ייתפתח תקין?
כלומר, מה ההשפעה של הדימומים בתחילת ההריון על המשכו (גם לאחר שכבר פסקו)?
המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2013לגבי דימום בתחילת הריון והשפעתו על העובר יש דווחים רבים וחילוקי דעות.
בפועל יש להמשיך מעקב ולראות שהכל מתקדם בסדר.
גם כשאין דימום הגישה דומה וזה שנספר לך שעקב דימום המצב פחות טוב לא יעזור ולא בטוח שזה נכון ,לכן תהיה רגועה ותעשי מעקב כי אף אחד לא יכול לשנות את התפתחות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה, מותר?נעם16/03/2013
שלום,
אני אחרי החזרה וכמובן מקווה שיקלט.
האם בהריון מותר להשתמש בתכשירים נגד יתושים? נגיד רולר של אל-תוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה, מותר? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ועיכוב מחזורקרן16/03/2013
אוביטרל ב-27/2
הזרעה ראשונה (בנק הזרע) - 28/2
הזרעה שניה - 1/3
היום 16/3 - עדיין לא קיבלתי מחזור.
עשיתי בדיקת הריון ביתית (יותר מאחת) - שלילי!
מחר אבצע בדיקת דם.
שאלה קצת טיפשית אבל בכל זאת: - במידה ואקבל מחזור באחד מהימים הקרובים - סביר שלטובת ההזרעה הבאה - "אפול" על פסח (סגור בבנק הזרע).
אם כבר המחזור מתעכב בגלל האנדומטרין (בהנחה שאין הריון הפעם) - האם ניתן להמשיך איתו עוד יומיים כדי לדחות את מועד התחלת המחזור הבא?
וגם - אם אפסיק עם האנדומטרין מחר (לאחר שאראה בטא שלילית) - כמה זמן לאחר הפסקת אנדומטרין צפוי להגיע המחזור? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
קרן16/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין ועיכוב מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2013האנדומטרין לא מעכב וסת לכן כדאי לבצע בדיקת דם להריון.
בכלל האנדומטרין בהזרעות מיותר.
הוסת יגיע בקרוב אם בדיקת הדם שלילית והייתי מייעץ לך לחכות חודש של טיפול
ולא ליפול בחגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית בזמן הביוץאינה16/03/2013
אחרי קיום יחסים אני נמנעת מלעשות הליכה מחשש שכל הזרע יפלט החוצה. האם כן מותר לעשות הליכה וכמה זמן אחרי קיום יחסים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית בזמן הביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול16/03/2013מומלץ להישאר בשכיבה כ - 10 דקות. לאחר מכן אפשר לבצע פעילות ספורטיבית, כולל הליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת פחות משבוע אחרי החזרהAR16/03/2013
שלום,
ביום חמישי ב-7.3 עברתי שאיבה, ביום ראשון ב- 10.3 החזרה של 2 עוברים בני 8 תאים יפים וביום רביעי ב- 13.3 החזרה נוספת של בסטוציסט שהיה לטענת הרופא הכי יפה שיש כל השאר לא שרדו (נשאבו 11 ביציות, 10 הפריות).
היום 16.3 קיבלתי מחזור.
איך זה ייתכן? מקבלת תמיכה של קרינון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החזרהא16/03/2013
שלום,
יש לי שתי שאלות.
1. אני אחרי החזרה ביום ד' האחרון. ואני אמורה לחזור לעבודה מחר. בעבודה שלי אני חלק גדול מהזמן על הרגליים, אבל ללא מאמץ פיזי ממש. מותר לי לחזור לעבודה שלושה ימים לאחר ההחזרה או שזה יכול לפגוע בהשתרשות וכדאי לי להשאר בבית עוד כמה זמן?
2. אני בת 34, החזירו לי שני עוברים בלוציסטים שלדברי הרופא הפשירו יפה. האם יש לי סיכוי סביר להצלחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול16/03/20131. לאחר מחזור הפשרה אפשר לחזור לפעילות שיגרתית ומלאה (כולל מאמץ פיזי, ריצה, שחיה, חדר כושר, יוגה וכו') מיד לאחר ההחזרה. אין טעם להישאר בבית. אין צורך במנוחה.
2. סיכוי מצוין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול, תודה רבה!
א16/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגה והריוןטל16/03/2013
שלום אני בשבוע 11 תאומים תודה לאל נקלטו פעם ראשונה.היום חגגנו את יום הולדתי במסעדה,והזמנו קינוח ששאלנו לפני ואמרו שאין ביצים חיות ,עם זאת שטעמתי את העוגה הרגשתי בה שכבה כמו של מוס ושאלנו שוב ואז אמרה המלצרית שהיא מקווה שאין וככהנראה להם שאין,אציין שאכלתי רק ביס קטן מהעוגה לצורך הברכה וזהו...אני בלחץ אטומי מכל הוירוסים חיידקים המאיימים ההריון מאוד יקר לי אנא עזרו לי שביס קטן לא יכול לגרום נשק גם אם נניח היו בזה ביצים חיות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגה והריון - תגובה
פרופ' שחר קול16/03/2013אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים, היתכן??להיות אמא16/03/2013
ערב טוב ושבת שלום,
אני נמצאת בשבוע ארבע ועשרה וארבע ימים , הריון שלישי אחרי 2 הפלות , מדובר בivf,צמשבוע 10 תחושות חזקות של התכווצויות בצידי הבטן וכאבים חזקים בגב התחתון, הלכתי לרופא מספר פעמים ורק לפי בדיקת אולטרסאונד קבע שהכל תקין, לפני כשבוע בשבוע 13+ נסעתי למיון כיבאמת מדובר בכאבים שאפילו מעירים משינה וגם שם במיון בוצע בדיקת אולטרסאונד חיצונית וזה הכל, השאלה שלי האם ככה אני אמורה להרגיש בכל ההריון? האם זה תקין? חברה שלי אמרה שאולי מדובר בצירים מוקדמים, היתכן? איך מאבחנים זאת?
ההריון הזה מאוד חשוב לי ויקר לי ואני כבר שבועיים לא עובדת מחשש לעובר ומקשיים של תפקוד בעקבות הכאבים, אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים, היתכן?? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2013זה לק צירים מוקדמים.
יש סיבות רבות לכאבי בטן והרופא שבדק אותך היה יכול לשער.
זה יכול להיות משינויים שעוברים המעיים בהריון או דלקת בשתן וכו.
זה לא קשור לרחםו.
מה שאני מציע שהרופא שעושה לך מעקב יתרשם מהכאבים ואופים ויסביר לך מה הוא חושב כי ללא בדיקה קשה בדיוק לומר לך בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
להיות אמא16/03/2013אז ככה עשיתי בדיקות אפשריות של תרבית שתן ובדיקה כללית אצל רופאת משפחה לפי דבריה הכל תקין,
מה שאני מרגישה זה כאבים בצידי הבטן התחתונה מעין התכווצויות ,
מבחינה של יציאות הכל נורמאלי ותקין ,
השאלה איזה בדיקות אני צריכה לעבור ? אחרי מה שעברתי כדי לבשיג את ההריון הזה אני מנסהפחות להתלונן אבל עדין אני רוצה להעביר את ההריון הזה בטוב ובכיף ולהנות ממני, אתה יכול למקד אותי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2013בדרך כלל הכאבים שאת מתארת יכולים להיות ממעיים או מאיזור השחלות.
קשה לענות על שאלות בלי לבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)