מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקפאיםיאנה08/03/2013
שלום לכל הרופאים
שמי יאנה אני בת 31 רוצה לציין שיש לי ילד מקסים בן שנתיים מהפריה ראשונה מטריים.
היום אני מנסה להחזיר מוקפאים כבר פעמיים וללא הצלחה . אומרים לי שעוברים סך הכול מאד יפים ועדיין אין תוצאות מה יכולה להיות הבעיה ?
יכול מאד להיות הבעיה בתמיכה או שזה לא קשור .?
בטריים לקחתי תמיכה גסטון והיום אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ואסטרופן 3 פעמים יכול להיות משהו בכמות לא טוב .
בבקשה עזרתכם
תודה ושבת שלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013יאנה כל הפעולות והתרופות שנטלת תקינים,לדאבונינו אין ערובה לכניסה להריון בכל טיפול טרי או קפוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםטינה08/03/2013
שלום רב,
בת 33. לפני 7 שנים הריון ספונטני תקין. לידה רגילה.
בעיות זרע הפנו לIVF. סבב מס'3. יש שני מוקפאים בני 3 ימים ועוד אחד בן 6 ימים. האם כדאי להחזיר את שלושתם באותו החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013טינה לועמי הדבר מומלץ להחזיר את כל השלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה??לימורי08/03/2013
המחזור שלי לא סדיר...כל חודשיים בערך.
אני נוטלת איקקלומין על מנת להגיע לביוץ.
שאלתי היא מה עדיף לעשות כשאגיע לביוץ? לבצע הזרעה או פשוט לבצע יחסי מין?
האם יש אחוזים גבוהים יותר להזרעה או לא??
אציין שבדיקת הזרע שעשה בעלי תקינה וכך גם כל הבדיקות שאני ביצעתי.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013המלצתי להשלים את התהליך הביוצי עם זריקת אוביטרל ולבצע הזרעה המגדילה את הסיכוי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהשיר08/03/2013
שלום רב. בהחזרה של מוקפאים על בסיס טבעי יש יותר הצלחה מהחזרה על בסיס הורמונלי?
יש בכלל הצלחות עם מוקפאים?? תודה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/03/2013בודאי שיש הצלחות בהחזרת מוקפאים. ההצלחות אמנם מעטות יותר וזאת משתי סבות: אנו מחזירים את הטובים יותר כטריים. ושנית: תהליכי ההקפאה וההפשרה פוגמים בסיכויים. עם זאת בודאי כדאי לנסות. לפי נסיוני, באישה עם מחזורי וסת סדירים-יותר קל ויותר פשוט במחזור טבעי ואין בדרך זו פחות הריונות (אולי אפילו יותר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פילפאיזבל08/03/2013
שלום
אני בת 35 אחרי הפריה אחת שכשלה, בפרוטוקול קצר ,לא ברור למה, זרע תקין , שאיבה תקינה עוברים שיצאו יפים לפי הרופא, וסהכ כל הבדיקות שעברתי תקינות, התחלתי פרוטוקול ארוך והיום התחלתי להזריק גונל.
קראתי על בדיקת פילפ, רציתי לדעת למי מומלץ לעשות את זה ובאיזה שלב , למה הרופא לא אמר לי על בדיקה שכזאת? האם זה מוקדם מידי? אתם ממליצים על הבדיקה?לפי מה שקראתי זה מעלה את אחוז ההשתרשות, אז למה לא לעשות את זה בעצם כבר עכשיו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פילפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013איזבל שלום ,כוונתך היא בדיקת פיפל ,לטעמי אם לא התגלו ליקויים במבנה רירית הרחם שלך ,וסה"כ עברת הפריה אחת לא הייתי ממליץך בשלב זה לבצע פעולה חודרנית כמו פיפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פיפל
איזבל08/03/2013כאמור,התכונתי לבדיקת פיפל, תודה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHיעלי07/03/2013
שלום!
הריון IVF איקסי
תאריך שאיבה: 10.1
תאריך החזרה : 13.1
שאלותיי:
1. מתי אפשר לעשות שקיפות עורפית? מה התאריך המשוער? כל פעם יוצא משהו אחר.
2. בבדיקת דם שעשיתי היום TSH 0.29 T3 free 3.3 T4 free 1.3
לפי הגרף ה 0.29 הוא פחות מהנורמה, האם זה מסוכן? זה מצביע על משהו? צריכה ללכת לרופא - מאוד דואגת....
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TSH - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013כעת את בשבוע 10 להריון בצעי את בדיקת השקיפות בעוד שבוע.
באשר לתפקודי בלוטת התריס עלייך להתייעץ עם הרופא שלך כי העניין חשוב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות לא מתפתחיםתגריד07/03/2013
תודה על התגובה המהירה לשאלה קודמת. אני מטופלת יותר מ 3 שנים בהפריה חוץ גופית. לפני 7 חודשים היה הריון כימי לאחר החזרת 3 עוברים טריים. חודש אחרי היה הריון עד השבוע השישי ונפל. ( לאחר החזרת 2 עוברים מופשרים) .
והיום גם התברר לי שהיה לי הריון כימי ! האם יש סיבות ברורות לכך שאני יכולה לטפל בהן או זה מקרי ?? האם נטילת אבע פירין או מקרופירין גורמת לזה ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריונות לא מתפתחים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013תגריד בהחלט קיימת אפשרות שכל האירועים מקריים אולם לטעמי יש לבצע מספר בדיקות הקשורות לבירור הפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינון - יציאה של גושים חומיםפרופ` דוד בידר07/03/2013
אני בשבוע 6+2 אחרי הפרייה, טרם נבדק דופק.
היום יצאו לי גושים של הקרינון שבתוכם גושים חומים כהים-שחורים (די קטנים).
לא מדובר בדם טרי בוודאות.
האם זו תופעה מוכרת?
האם יתכן וזו התפרקות רירית או משהו כזה...?
אני מתלבטת אם לגשת למוקד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קרינון - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/03/2013אלו גושי קרינון שמתגבשים בנרתיק-תופעה ידועה. כדאי אבל לחזור על בדיקת הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףתגריד07/03/2013
אני מטופלת בהפריה חוץ גופית . ביום ה 12 להחזרת 3 עוברים בטא 60.( הריון)
לאחר יומיים ירדה הבטא ל 43 . המשכתי בתרופות בהמלצת הרופא שלי בתקווה שנפל עובר ונשאר אחד או יותר. לאחר יומיים נוספים ( היום) בטא 33. האם להמשיך בתרופות ולבצע עוד בדיקה בעוד יומיים או זהו להפסיק ולהסיק כי כבר אין הריון? נא לענות דחוף. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/03/2013תגריד
לצערנו עלי לאכזבך. ההריון הוא הריון כימי שאינו מתפצח. רצוי להפסיק את התמיכה ולקבל מחזור. צריך להתעודד מהעובדה שאחרי הריון כימי הסכויים להריון תקין-גדולים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד אשכיםלולי07/03/2013
היי מומחה פיריון בשם ד"ר מד'גר שלח אותו לאולטרסאונד אשכים והתשובה תיהיה 48 שעות אחר כך.. למומחה אין תורים פנויים עד ה 30.4 יש אפשרות ללכת עם התשובה לרופא נשים שלי (ד"ר שגיב רון.. אם אתם מכיריים) או צריך ללכת לקופא ממוחה. כי אני לא קוצה לחכות עוד חודש וחצי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד אשכים - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/03/2013בהחלט אפשר לפנות בשלב ראשון לרופא המטפל. אין ספק שהוא יפענח לפי הצורך את המיפוי וידריך אתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח
לולי08/03/2013פרופסור משיח שלום..
מה זאת אפשר אפשר לפנות לרופא המטפל??
לחכות חודש וחצי? או לקבוע בנתיים לכל מומחה אחר או לרופא נשים???
לא הבנתי.. סליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013עלייך לפנות עם התשובה לרופא המטפל כדי שיסביר לך את התוצאות של הבדיקה ואת השלכותיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לולי08/03/2013פרופסור משיח..
לפנות לרופא המטפל זאת אומרת לד"ר מד'גר הרופא פריון??
אי אפשר ללכת לרופא נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי
לולי09/03/2013לא עניתם לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה!
לולי10/03/2013מיהו הרופא המטפל?? אותו מומחה שצריך לחכות חודש??
או אפשר ללכת לרופא נשים גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיוון07/03/2013
אחרי החזרה של עובר אחד עם מיקרומניפולציה בלבד , האם יש צורך במיקרופירין- 7 ימים ודקפפטיל-חד פעמי בעוד 3 ימים, בנוסף לאוטרוגסטן ואוביטרל?
האם זה ממקסם את הסיכוי להשרשה אם אני בגיל 40+ ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
סיוון07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013סהר על אפשרויות אלו נאמר אם לא יעזור לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
סיוון07/03/2013תודה על התגובה, רק לא ברור לי מה אמור לעשות דקפפטיל אחרי החזרה?ומה התפקיד של מיקרופירין אחרי החזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2013מיקרופירין עשוי חשפר את זרימת הדם חרירית הרחם,באשר חדקפפטיל היו מספר עבודות שהצביעו על שיפור בהשתרשות לאחר מתן דקפפטיל העבודות נעשו גם במחזורי תרומת ביציות שבהם ניתן טיפול הורמונלי תחליפי ובנוסף זריקת דקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בהריוןשי07/03/2013
אני בתחילת הריון שבוע 7 לוקחת הרבה תמיכה וסובלת מאד מעצירות, בבית המרחקת המליצו לי על סירופ AVILAC רציתי לוודא איתכם הרופאים, האם תכשיר זה מותר בהריון??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013אין כל בעיה עם תכשיר זה והריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהקרן07/03/2013
שלום ביצעתי היום בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית שמצאו בה הידבקות קלה סביב פיה ימנית שהוסרה בבדיקה.הרופא התלבט אם זה שווה התערבות לבסוף החליט להסיר.אני בת 32 לאחר שני הריונות אחד הסתיים בלידה שקטה לפני חצי שנה שאחר כך דיממתי במשך חודשיים וחצי.האם ההידבקות היא כתוצאה מזה? בנוסף כיום לאחר סבב ivf+pgd שכשל האם כעת שההדבקות הוסרה אני אוכל להכנס להריון ומה הסיכוי שהיא תחזור והאם יכול להיות שהיא הפריעה להשתרשות בסבב הקודם כי העוברים שהיו תקינים מבחינה גנטית כולם היו באיכות טובה אך בכל זאת לא נקלטו. אודה לתשובות קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה עדיין
קרן07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013קרן שלום,כל האפשרויות שאת מציינת אפשריות,אולם כעת משההידבקות הוסרה יש לקוות שהפרוגנוזה להריון תשתפר והוא יושג במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים אם עדיין מניקהלי07/03/2013
שלום,
אני בת 39 יש לי תינוק בן שנה וארבעה חודשים שעכשיו נמצאת איתו בתהליך של הפסקת הנקה.
אני רוצה לחזור ל IVF היות ויש לי מוקפאים ורוצה להתחיל בתהליך.
רציתי לדעת האם כשעדיין מניקה יכולה להתחיל טיפול או שהיניקה מפריעה להצלחת הטיפול?
שאלה נוספת שרציתי לדעת מה הם אחוזי הצלחה בטיפול של מוקפאים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים אם עדיין מניקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2013לי לא הייתי ממליץ לך לבצע טיפול להחזרת מוקפאים תוך כדי הנקה,היות ואם תקבלי טיפול הורמונלי תחליפי הוא עובר בחלב.
הסיכוי להשגת הריון במחזור מוקפאים הוא 16-29%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובריטלשני07/03/2013
שלום.
היום בבוקר קיבלתי זריקת אובריטל. לאחר כשעתיים ממתן הזריקה התחלתי להרגיש אי נוחות (כאבים חלשים) בשחלה הימנית. האם זה בסדר או שיש צורך להיבדק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובריטל - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/03/2013אם אלו רק כאביםמקלים, אין צורך בבדיקה דחוםה. הדבר נטבע, קרוב חודאי, מנפיחות השחלות בגלל ריבוי הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)