מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשש לחצוצרות מודלקותשירי17/01/2023
לא מצליחה להקלט מזה שנה, מאז ההריון הקודם שהסתיים בשבוע 13. החזרתי יותר מ 10 עוברים, חלקם יום 3 וחלקם יום 5. עשיתי לאחרונה היסטרוסקופיה והיא יצאה תקינה. קראתי שלעיתים יש מצב של דלקת בחצוצרות שיכול להפריע לקליטה. האם כדאי לבדוק את הנושא? איך ניתן לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דלקת בחצוצרות
פרופ` דוד בידר17/01/2023אין דלקת בחצוצרות.
לא ציינת גילך.
קשה לענות בלי לראות נתוני תיק הפריון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם - מתי לקחת??רבקית17/01/2023
מתי נוטלים אותה מהיום השני למחזור
ומתי מהיום השמיני
אשמח מאוד לדעת
אני ביום השישי התחלתי אתמול איקקלומין
האם יש מה להתחיל לקחת גם אסטרופם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האסטרופם יכול למנוע ביוץ מוקדם
פרופ` דוד בידר17/01/2023האסטרופם יכול למנוע ביוץ מוקדם תחת הכדורים,.
רצוי מיום 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 15 יום אחרי החזרת בלוסציסטשולה17/01/2023
הייתי צריכה לעשות כבר בדיקת בטא, אך פוחדת לעשות בדיקת בטא, לא רוצה להתאכזב.
אני עדיין בתמיכה של נרות אנדומטרין.
מעדיפה לראות לבד עם יבוא המחזור.
היום ביום 15 להחזרה מרגישה תחושה חזקה של כאבי מחזור.. וראיתי קצת הפרשה אדמומית עם הנר שנכנסתי.
מעיד על?
חשיבה נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15
פרופ` דוד בידר17/01/2023לפי התיאור אולי יופיע מחזור ואם לא יופיע מחזור ותלדי סימן שהיית בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלים בין פרוגסטרון לבין פרוגסטרון 0 17לין16/01/2023
מאז שאני זוכרת את עצמי (היום בת 43) הפרוגסטרון רגיל תמיד יוצא ככה תוצאה ככה 2>
מה זה אומר ? ומה ההבדלים בין פרוגסטרון לבין פרוגסטרון 17 O ?
את הבדיקה של הפרוגסטרון אותה תוצאה קבוע שנים כל פרופיל הורמונלי מצעירותי
בשנה וחצי האחרונות תמיד בימים שאני צריכה לבייץ לפי לוח השנה אני מרגישה פלפיטציות והפרעות קצב לב תמיד קבוע בזמנים שאמור להיות ביוץ בימים לפני ואחרי, בירור קרדיאלי עשיתי שיצא תקין לכן מקשרת להורמונלי שמשפיע לי על קצב הלב בזמנים האלה, לא צריך תמיכה תרופה לפרוגסטרון באם הוא ככה יוצא תמיד ,? על מה זה מראה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון מופרש מותרת הכליה
פרופ` דוד בידר17/01/202317 פרוגסטרון מופרש מותרת הכליה והפרוגסטרון השני מהכבד.
אנחנו מתייחסים לפרוגסטרון מהכבד שהוא 2- ולא 17, שמראה פעילות יתרת הכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
לין17/01/2023יצא לי תוצאה פרוגסטרון 2> בזמן ביוץ...... מה זה אומר ? צירפתי קובץ ברשותך 🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון צריך להיות כל הזמן נמוך
פרופ` דוד בידר17/01/2023פרוגסטרון צריך להיות כל הזמן נמוך ו כשמתרחש הביוץ הןא עולה ומחזק רירית רחם לקליטת הריון.
הערך שציינת מראה שעדיין לא קרה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאמטופלת לחוצה16/01/2023
שלום רב, אני לפני החזרת מוקפא על בסיס אסטרופם. לפני שבוע רירית 5.5, 2 זקיקים 11, אסטרידיול ,12761, פרוגסטרון 2. היום רירית 5, זקיקים 6 ו 3.5, אסטרדיול 7835ֶ פרוגסטרון 2. הרופא טוען שלא היה ביוץ והגביר את המינון של האסטרופם. מדוע הזקיקים קטנו והאסטרידיול ירד? מה דעתך? האם כדאי להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני
פרופ` דוד בידר17/01/2023היה תהליך כלשהוא בזקיקים ורק בבדיקה הבאה אוכל להגיד מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשון סיכויי קליטהא16/01/2023
שלום ד"ר,
עקב הדבקויות אחרי ניתוח קיסרי חירום (הריון ספונטני ותקין) לפני 4 שנים (שחלה ימין דבוקה, שמאלה תקינה) הופנתי ל-ivf (הזרעה אחת על מחזור טבעי ונוספת עם הורמונים שלא צלחו). פרופיל הורמונלי תקין. ביצים תקינים. בדיקת זרע תקינה לדברי הרופא.
ב-ivf פרוטוקול עם פרגובריס, אורגלוטרן ולביוץ דקפפטיל. רבע מזרק אוביטרל כתמיכה. נשאבו 3 ביציות. בוצע איקסי (לא ברור לי למה אם אחרו שאיכות הזרע טובה). הופרו 2. עוברים באיכות נמוכה. הוחזר היום עובר אחד בלבד יום 3.
מה סיכויי הקליטה בכלל?
האם צריך לבצע בדיקות כלשהן לפני תחילת הטיפול הבא כדי להבין מדוע העוברים נוצרו באיכות כזו?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי ההצלחה נגזרים מגילך וטיב העוברים וכמובן מההיסטוריה הרפואית שלך,הייתי ממליץ לך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית אם תידרשי לטיפול נוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי צילום רחם והממצאים ששלחתי
א16/01/2023בת 33...
עשיתי צילום רחם והממצאים ששלחתי בהודעה הקודמת זה מה שנאמר לי...
בכללי גם אמרו שגם עם שחלה אחת אפשר להכנס להריון אבל כאמור הגעתי לivf..
איזה מידע נוסף אוכל לקבל בהיסטרסקופיה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר ושימוש בתמיכהאלונה15/01/2023
ערב טוב, אני לפני החזרת עובר. קראתי שהשתרשות נעשית כשבוע לאחר שאיבת ביציות. זה אומר שתמיד ובכל מצב מתרחשת השתרשות או רק אם נקלטים להריון?
לגבי תמיכה, הוסבר לי שלאחר שימוש בקרינון יש ללכת 10 דקות.האם ניתן ישר לאחר 10 דקות הליכה מהשימוש בקרינון לשבת או שצריך להמשיך לעמוד זמן מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל עובר משתרש ורק כשיש היריון סימן שהשתרש
פרופ` דוד בידר16/01/2023לא כל עובר משתרש. רק כשיש הריון סימן שהשתרש .
העובר משתרש יום 5 אחרי שאיבה או ביוץ ובעי.
לאחר קרינון יש להסתובב כ 10 דקות ואחר כך יכולה לעשות מה שרוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין שיטת ה icsi ל ivfאביטל איזנברג15/01/2023
בת 39. כעת בהליך של טיפולי ivf .
אשמח לדעת היכן אחוזי ההצלחה גבוהים יותר בשיטת ה ivf ששמים את הזרע על צלחת עם הביציות או שיטת המיקרומניפולציה בה מזריקים את הזרע ישירות לביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הICSI נועד לזרע פחות טוב
פרופ` דוד בידר15/01/2023ה icsi נועד לזרע פחות טוב. ואז סיכויים ב icsi יותר טובים.
אם הזרע תקין אז אין הבדל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונליגילה15/01/2023
שלום האם התוצאות תקינות? עשיתי ביום ה2 למחזור:
אסטרדיול-90.33
Fsh -6.5
Lh-3.35
Prolaktin-377.19
Testosterone-0.73* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר15/01/2023כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון עם שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיראביבית15/01/2023
2 הריונות עם IVF. אני עם שחלות פוליציסטיות מחזור לא סדיר.
ניקלטתי להריון טבעי אבל לא יודעת איך לחשב גיל הריון כי המחזור לא סדיר. מקבלת כל 40/50 יום. בדיקת בטא היום 31,087 .
זה נראה גבוה מידי. לאיזה שבוע זה מתאים? יש לי רק עוד יומיים בדיקה. בבקשה מכם אודה להתייחסות!!!תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מתאים לשבוע 8-10
פרופ` דוד בידר15/01/2023זה מתאים לשבוע 8-10
באולטרה סאונד יוכלו למדוד מדוייק בעוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גודל זקיק תקיןלירון15/01/2023
היי פרופ',
רציתי בבקשה לשאול לדעתך, האם זקיק שמבייץ באופן טבעי ללא התערבות בגודל 25-26 מ"מ באופן קבוע, יכול להשפיע על אי קליטה?
האם זקיק בגודל כזה יכול להיות כבר לא תקין על אף שמבייץ כך טבעי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיימת סטיית תקן בגודל הזקיק,בכל מקרה ביצית בשלה בגודל זקיק משתנה אמורה להניב אותו שיעור הפריה והשרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לעשות הפסקה בטיפולים מדי פעם?מיכל14/01/2023
שלום
עשיתי סבב אחד רק של הורמונים שלא הצליח
וסבב של הורמונים + אוביטריל + הזרעה שלצערי לא צלח.
רציתי לדעת אם צריך לעשות הפסקה בין הטיפולים? זה בסדר לקחת את הכדורים האלו כל חודש או שעדיף לנסות טבעי בין לבין..האם יש סכנה בליטול כל חודש את הכסורים וזריקות האלו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם גורמים לגירוי שחלתי על ידי תרופות
פרופ` דוד בידר15/01/2023אם גורמים לגירוי שחלתי על ידי תרופות רצוי לא לעשות חודש אחרי חודש אחא הפסקה של חודש איד לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. איך יודעים אם זה גורם לגירוי שחלתי?
מיכל15/01/2023תודה, אבל איך יודעים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבדיקת אולטרסאונד פשוטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב פרופסור דוד בידרשרי נחום14/01/2023
אני אתמול עשיתי החזרת עובר קפוא, רציתי לדעת אם מותר לעשן סיגריה ביום? זה עלול לפגוע בהשתרשות? אני מפחדת שזה יפגע בהשתרשות של העובר, הכניסו עובר בן יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן כללי רצוי לא לעשן
פרופ` דוד בידר15/01/2023באופן כללי רצוי לא לעשן.
לגבי השרשה אין הוכחות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקראת שימור פוריותמירב14/01/2023
היי,
בת 34, מתכננת להתחיל הליך הקפאת ביציות.
בדיקות דם שביצעתי ביום 2 למחזור-
Fsh 10.3
E2 146
Amh 3.4
בספירת זקיקים בא.ס - 6 בצד אחד ו7 בשני (חשוב לציין שלא בוצע בזמן המחזור, אלא כמה ימים לפני תחילתו).
אשמח לחוות דעתך לגבי התוצאות והערכת הרזרבה השחלתית וסיכויי ההצלחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא יהיו ביציות מספיק טובות
פרופ` דוד בידר15/01/2023לדעתי יהיו מספיק ביציות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון חיוביתשאלה13/01/2023
צהריים טובים,
שבועיים לאחר הזרעה (מחווה בזריקת אוביטרל(
אתמול בטא יצאה 279 ופרוגסטרון 159. גם בדיקת היריון ביתית יצאה חיובית.
אני מתפללת שהכל תקין, אבל יש לי כאבים וחוסר נעימות בבטן התחתונה.
רציתי רק לשאול אם הכאבים זה משהו תקין. כמובן שביום ראשון אלך לרופא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעה מוכרת ואינה חריגה בכל מקרה פני חביקורת כדי לתעד התפתחות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)