מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון גבוה ומעט זקיקיםאני08/01/2023
שלום, מה זה אומר שיש לי פרוגסטרון גבוה- 4, ורק 6 זקיקים בגודל 12-19. אסטרדיול 5000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה הזמן למתן אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן בדיקת הריוןדניאל07/01/2023
שלום בתאריך 28.12 בוצע החזרת עובר מוקפא יום 5 איכות טובה
אני בת 34 לאחר 6 החזרות שניכשלו.מבצעת תהליך PGD
לאחר סדרת בדיקות מצאו שאני נשאית של פקטור ליידן 5, בסבב ההחזרה הנוכחי אני לוקחת 2 אנדומטרין ביום, 3 דופסטן . ופעם ביום קלקסן 40. היום 07.01 עשיתי בדיקה ביתית שלילית.
הבדיקת בטא אמורה להיות ב09.01.
האם אחת התרופות יכולה לשבש את התוצאה?
האם יש סיכוי עדיין לבטא חיובית?
מתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביצעת את הבדיקה מוקדם מדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוננות/הגעה לאורגמה פוגמת בכמות הביציות/פוריות?אנונימית06/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

אינה פוגמת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ראשון ivfאור06/01/2023
היי,
אני בשבוע 5+5, מההחזרה לקחתי קרינון 1 ואסטרופם 1, הקרינון עשה לי לא טוב ואחרי שפניתי לרופא פיריון שלי הוא אמר לי להפסיק תמיכה.
זה לא מסוכן להיריון להפסיק בשבוע כזה? לא צריך לבדוק רמות של פרוגסטרון לפני שמחליטים להפסיק?
ממש מפחדת להפסיק מעדיפה להמשיך לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהליך טרי הטיפול הוא עד שבוע 7,בהליך קפוא עד שבוע 12-13
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של בדיקת זרע להלוספרםחיה06/01/2023
מה המשמעות של בדיקת זרע להלוספרם עבור גבר מעשן כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הלוספרם עשויה לאתר שיעור גבוה של פגמים במנה הזרע וטיפול בהקדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של בדיקת זרע להלוספרםחיה06/01/2023
בן זוגי הוא מעשן כבד והרופא שלך אותנו לבדיקת זרע להלוספרם-מה המשמעות של הבדיקה וחשיבותה
ראה תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לשפר את ריכוז תאי הזרעקרין05/01/2023
שלום,
מצרפת בדיקת זרע של בעלי
לא מצאו ריכוז תאי זרע
מה ניתן לעשות? המליצו לנו על הקפאה
המצב הנתון מחייב בירור מקיף על הרקע האפשרי לבעיה וטיפול בהקדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע אם הגיע ביוץLia05/01/2023
היי אשמח שיעזרו לי לעשות סדר במחשבות
אחרי סיום המחזור שבוע בערך אחרי התחלתי לעשות כל יום בצהריים בדיקות ביוץ היה פס אחד עד שהתחיל אחרי כמה ימים להופיע פס חלש מאוד וכמעט בלתי נראה ופסי הבקרה היו מאוד חזקים והבדיקה לא ואז פתאום באחד הימים הפסים ניהיו יחסית זהים בצבעם פס הביקורת נחלש והיה זהה לצבע הבדיקה ויום למחרת הפס נחלש שוב מה אני אמורה להבין מכך שהביוץ היה יום אחרי שהיו שני פסים יחסית זהים
וכמה זמן מחכה הביצית לזרע האם זה יכול להיות גם פחות מ24 שעות או שזה תלוי בגיל האישה אני בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגישה שלך מבלבלת,בכל מקרה לקיים יחסים למחרת הופעת הפס,פעילות הזרע אמורה להשתמר 24 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה מתרומת ביצית - רירית דקהיעל05/01/2023
בת 47. 2 הפלות ברקע. מחזור סדיר
פרוטוקול לקראת החזרה 2 אסטרופם, 2 שאיפות סינארל
יום 15 למחזור רירית 5.6
E2 14114, pro 0.9, Lh 2.4, Fsh 1
יום 20 למחזור רירית 5.6
הרופא הציע לעצור טיפול. לחכות למחזור. ולהתחיל בגירוי עם מונופור שאולי ישפיע על הרירית.
כבר 3 פעמים הטיפול נעצר כי הרירית מגיע למקסימום 6 . רירית תלת שכבתית ורירית בדפנות עבה מאוד
אשמח לדעת מה הייתם מציעים במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעובי שציינת הייתי מבטל את הטיפול ומבצע בירור ייעודי לבעיית הרירית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לא מתעבה - החזרת עובריםיעל04/01/2023
אנחנו נמצאים בהליך תרומת ביצית.
פרוטוקול החזרה - אסטרופם 1 וגינלי + 1 בליעה, 2 שאיפות סינארל
יום 15 למחזור - רירית 5.6
Fsh 1, estradiol 14114, pro 0.9, Lh 2.4
יום 20 למחזור - רירית 5.6
כבר 4 פעמים שאנחנו מפסיקים טיפול ומנסים בדרך אחרת לעבות את הרירית ללא הצלחה
הרופא הציע לעצור טיפול. לחכות למחזור. ולהתחיל מחדש. לעשות הכנה שכוללת גירוי עם גונאל או מונופור ובדרך זאת אולי ישפיע על הרירית שתהיה עבה יותר. מתוך רצון להגיע לרירית 7 לפחות.1
מה נכון יותר לעשות? לעצור טיפול? להחזיר עם רירית כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא לבצע היזרה בתנאים כאלו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים דרסטיים ברזרבהנטלי04/01/2023
שלום פרופסר,
בת 35 ( מדצמבר האחרון),
לפני כ8 חודשים ביצעתי בדיקת US זקיקים ופרופיל הורמונלי,
נראו 21 זקיקים, בניהם זקיק גדול של 17, FSH=7.
לא נעשה AMH בזמנו.
נאמר לי מ2 רופאים שונים שהרזרבה שלי במצב מעולה..
חודש שעבר ביצעתי שאיבה.
שינוי דרסטי בנתונים.
US התחלתי עם 12 זקיקים בלבד.
(נשאבו בפועל 15, כאשר רק 10- הוקפאו ).
נעשה לי AMH פחות משבוע אחרי השאיבה ..
FSH של 0.86 משמע נמוך.
אני מרגישה או שלא ראו את התמונה המלאה מלכתחילה או שהמצב התדרדר דרסטית בקרוב לחצי שנה. איך יתכן?
* לא נראה שקשור, אבל את הסבב הקודם עשיתי במצב
לא מאוזן נפשית ופיזית.
*נראה שכן קשור- מעשנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמות הביציות שנשאבה אינה מצביעה על ריזרבה ירודה,הייתי מבצע הערכה נוספת כדי שלא תדאגי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים דרסטיים ברזרבהנטלי04/01/2023
שלום פרופסר,
בת 35 ( מדצמבר האחרון),
לפני כ8 חודשים ביצעתי בדיקת US זקיקים ופרופיל הורמונלי,
נראו 21 זקיקים, בניהם זקיק גדול של 17, FSH=7.
לא נעשה AMH בזמנו.
נאמר לי מ2 רופאים שונים שהרזרבה שלי במצב מעולה..
חודש שעבר ביצעתי שאיבה.
שינוי דרסטי בנתונים.
US התחלתי עם 12 זקיקים בלבד.
(נשאבו בפועל 15, כאשר רק 10- הוקפאו ).
נעשה לי AMH פחות משבוע אחרי השאיבה ..
FSH של 0.86 משמע נמוך.
אני מרגישה או שלא ראו את התמונה המלאה מלכתחילה או שהמצב הדרדר דרסטית בקרוב לחצי שנה. איך יתכן?
* לא נראה שקשור, אבל את הסבב הקודם עשיתי במצב לא מאוזן נפשית ופיזית.
*נראה שכן קשור- מעשנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו אין פה בעיית רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת עוברדניאל04/01/2023
היי
29.12 החוזר בלסטוציסט יום 5 על מחזור טבעי (ללא אוביטרל)
2.1 בדיקה ביתית חיובית עם פס חלש
3.1 (חמישה ימים לאחר ההחזרה) בטא 26 בבדיקת דם
האם אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין,לבדוק עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציוצ מהבטן וחא מהנרתיקגל04/01/2023
שלום נאמר לי שאני צריכה לבצע שאיבת ביציות מהבטן וחא מהנרתיק היות והשחלות שלי ממש גבוהות ) נזקי הקיסרי) לא מצאתי על זה מידע , רציתי לדעת איך מתבצע והאם יש סיכונים גדוחים יותר משאיבה דרך הנרתיק . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה בתנאי שהרופא מצוי בפרוצדורה
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מניעה בתנאי שהרופא מצוי בפרוצדורה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת אשרמן ובדיקת הידרוסונוגרפיהנועה04/01/2023
שלום, אשמח להתייעצות לגבי בדיקת הידרוסונוגרפיה:
לאחר ניתוח קיסרי לפני כשנתיים, אובחנתי עם תסמונת אשרמן קשה.
עברתי מס' היסטרוסקופיות, של הוצאת שיליה נעוצה, לאחר מכן הידבקויות שחזרו מס' פעמים. מבדיקה אחרונה ביולי הידבקויות לא חזרו אך רירית הרחם נפגעה קשות.
אמורה לחזור לביקורת אצל הרופא. אני ללא ווסת מאז הלידה. אני מבינה שהיסטרוסקופיה (גם אבחנתית וגם ניתוחית) הינה בדיקה פולשנית אשר מעלה את הסיכויים לפגיעה ברירית (שגם ככה כבר קיימת) האם בדיקת הידרוסונוגרפיה של הרחם יכולה לתת אינדיקציה למצב הרחם? אני מנסה להימנע כמה שאפשר מבדיקות שיעשו לי יותר נזק ממה שכבר קיים ומחפשת בדיקה פחות מזיקה. האם ניתן להבחין בהידבקויות בבדיקה זו? או האם ניתן לדעת את עובי הרירית במידה וקיימת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה האולטימטיבית היא היסטרוסקופיה אבחנתית להגדרת תסמונת אשרמן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)