מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם הורמון אנדו אחות פוריות שלחה לפני הרופאת פוריותקארין11/01/2023
אני בת 33 והאחות פוריות שלחה אותי לעשות בדיקות דם לפני שהולכת לרופאת פוריות. האם זה תקין? או שיש בעיה
הבדיקהESTRADIOL (E-2)
תוצאה144 pmol/L
הבדיקהLH
תוצאה5.60 IU/L
שם הבדיקהFSH
תוצאה12.30 IU/L
הבדיקהPROLACTIN
תוצאה158.2 mIU/L
שם הבדיקהPROGESTERONE
תוצאה<2
הבדיקהT4- FREE
תוצאה27.7 pmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
פרופ` דוד בידר11/01/2023לדעתי קודם צריכה לראות רופא לפני בדיקות. אבל אם כבר עשית ,תראי לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קארין11/01/2023אבל התשובות בסדר? או שיש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההFSH מוגבר אך בגלל גילך
פרופ` דוד בידר12/01/2023ה FSH מוגבר, אך בגלל גילך כדאי או להקפיא ביציות או עוברים
או להזדרז להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הFsh
קארין12/01/2023אני מנסה להרות כבר מאוגוסט 2021 וללא הצלחה. יש מצב שזה גם אחד הגורמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי
פרופ` דוד בידר12/01/2023בהפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה גם אחד מהגורמים לאי פיריון FSH
קארין12/01/2023השאלה אם זה גם אחד מהגורמים לאי פריון Fsh.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בהפריה נוכל לדעת
פרופ` דוד בידר12/01/2023רק בהפריה נוכל לדעת. בכל אופן זה הטיפול הנכון על מנת להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה זה שאיבה והקפאה?
קארין12/01/2023הפריה זה שאיבה והקפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה
פרופ` דוד בידר12/01/2023כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם הורמון אנדו + שרירן תת רירי 8 מ"מ G1עינת11/01/2023
אני בת 32 והרופאה פוריות שלחה אותי לעשות בדיקת דם של הורמון אנדו. כי אני כבר מנסה שנה + להיכנס להריון ללא הצלחה . רציתי לדעת האם זה תקין או שלא? ואם לא אז מה לא תקין?
*ובנוסף גם עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ.
וראו שיש לי גם שרירן תת רירי כ-8 מ"מ G1.
האם אצטרך להוציא אותו? והאם הוא גם יכול לגרום לאי פוריות? ויש לי רופאת פוריות רק בעוד שבועיים יש מצב שהשרירן עוד יגדל?
ESTRADIOL (E-2)
תוצאה214 pmol/L
T4- FREE
תוצאה27.7 pmol/L
הבדיקהLH
תוצאה5.20 IU/L
הבדיקהFSH
תוצאה12.90 IU/L
הבדיקהPROLACTIN
תוצאה145.0 mIU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שכדאי לך לשוחח בנדון עם הרופא המטפל שלך בקשר חרזרבה השחלתית,וממצאי ההיסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא תקין? וזה גם מה שגורם לאי פריון?
עינת11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדרשת ביקורת והתייחסות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא תקין מה שגורם גם לאי פיריון
עינת12/01/2023זה לא תקין מה שגורם גם לאי פריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לברר את מצב הרזרבה השחלתית שלך שעל פניה היא נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך בודקים את זה?
עינת13/01/2023ואיך בודקים את זה? הרופאה צריכה לשלוח אותי לאיזה בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם ל-AMH,בדיקת אולטרסאונד לבחינת מספר הזקיקים הבסיסיים וזאת בנוסף לבדיקת ה-FSH
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי15/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים והתנהלותרויטל11/01/2023
שלום פרופ׳!
אתמול הוחזרו לי 3 עוברים. נאמר לי להמנע ממקלחות חמות. אסור להתקלח עם מים חמים? מה בקשר למפזר חום בזמן מקלחת?
שאלה נוספת, כשאני שמה קרינון הבחנתי כי אני מאמצת את שרירי הבטן כי לוחצת בעוצמה שייצא חומר. האם זה פוגע בהשרשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שום דבר מהדברים שציינת עלול לשבש השתרשות והתפתחות עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הווסת בגיל 40.אביטל11/01/2023
שלום
החודש לא קיבלתי ווסת כבר 50 יום לאחר מחזור אחרון. לא בהריון.
אני בת 41. האם יתכן שהגעתי לגיל המעבר והמחזור הופסק?
אודה לקבלת חוות דעת מה יכולה להיות הסיבה. בנוסף בדיקת פרופיל הורמונלי באוקטובר 2022. האם הבדיקות מעידות על משהו?
TSH 2.6
LH 5.5
FSH 7.8
E2 156
PROGESTRON 2
PROLACTIN 160* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות תקינות,יש לברר את הרקע לשיבוש ולבצע בדיקת אולטרסאונד ובדיקת דם לאסטרוגן פרוגסטרון ובדיקת ביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ומחזורדניאל11/01/2023
שלום
מצטערת על השאלה הארוכה
אני מבצעת תהליך PGD לאחר החזרת בלסטוציסט מוקפא בן 5 ימים בתאריך 28.12 , קיבלתי תמיכה אנדומטרין 2 ביום , קלקסן 40 פעם ביום וDupbaston שלוש פעמים ביום, בתאריך 09.01 עשיתי בדיקת בטא יצא שלילית. הפסקתי באותו היום את התמיכות ) לקחתי בבוקר אנדומטרין ו2 כדורי דופיסטון) . אבל המחזור עדיין לא הגיע, בדרך כלל הוא סדיר בין 28-30 יום , עברו כבר 33 ימים ועדיין לא הגיע, האם זה קשור להשפעה של התרופות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתיני עוד שלושה ארבע ימים את תקבלי מחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אשמח לתשובתכםמחכים11/01/2023
היי, אשמח לתשובתכם..
בקרוב אהיה בת 30 לאחר 2 שאיבות ו3 החזרות בשנה האחרונה
רקע לא מוסבר…זרע תקין
שאיבה ראשונה-12 ביציות, 9 הפריות ו2 עוברים
עובר יום 3 דירוג 8a הניב הריון שפסק בשבוע 6 עקב שק ריק- בוצע גרידה
מוקפא יום 5- הריון כימי
סבב שני- 6 ביציות, 4 הפריות, 3 עוברים
הוחזר עובר יום 3 דירוג 7a הניב הריון שכלל דופק שפסק בשבוע 9- ציטוטק
כרגע לקראת החזרת מוקפאים שנותרו יום 3 7a ויום 5 4ba
נבדקה קרישיות- נתונים תקינים
בדיקות גנטיות- תקינות
קריוטיפ- תוצאות בשבועות הקרובים
היסטרוסקופיה-תקין
הוחלט בסבב הקרוב להוסיף קלקסן עקב ההפלות…
על פניו לא קיימת בעיית היקלטות בתנאי טיפולי הפריה אלא קושי בלהחזיק את ההריון
אשמח להמלצה מניסיונכם-האם יש דבר מה נוסף לבצע או להוסיף? פעולה רפואית או בדיקה שלא בוצעה?
אני מבינה ויודעת שיש עניין של סטטיסטיקה אך גם ברור לי ש3 הפלות בשנה זה מעבר לסטטיסטיקה בגילי…
כל תשובה תתקבל בברכה תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שציינת אינם מצביעים בשלב זה בעיה מהותית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס ןחומצה הילארוניתתמירה10/01/2023
שלום רב בשבוע הבא צריכה לעשות פיפל ראשון 1מתוך 2 החודש ורק לאחר מכן אחל כצפוי במתן טיפול תרופתי לפרוטוקול ארוך להכנת הגוף לשאיבה...שאלתי_
אני רוצה לעשות לראשונה טיפול בוטוקס ו/או חומצה הילארונית בקמטי הבעה במצח וקמטים מתחת לעיניים...זה יכול להשפיע איכשהו לרעה על תהליך הפיפל ולגרוע מהצלחתו באיזשהו אופן או שכל זמן שעוד לא התחלתי סבב תרופתי זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזריקים בזמן טיפולים
פרופ` דוד בידר10/01/2023לא מזריקים בזמן טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילארונית ובוטוקס
תמירה10/01/2023אבל אני אחרי ווסת לקראת פיפל ראשון עוד כמה ימים...ואחרי זה יהעה שני בסמוך לביוץ ועדיין לא התחלתי תרופות זריקות וכו' לפני פיפל ובין הפיפלים זה גם נחשב בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מזריקים אז יש להימנע מטיפולים
פרופ` דוד בידר11/01/2023אם מזריקים אז יש להימנע מטיפולים סביב ה3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 27 עם שחלות פולצסטיותלנה10/01/2023
שלום אני מזריקה מנופיור 225
כרגע אחרי יחסים טבעיים
הזרקתי אוביטרול ביום שבת מוקדם בבוקר 7.1.23
היום היום ה 6 לאחר אוביטרול במידה ואעשה בדיקת הריון ביתית היא תצא תקינה ? כלומר אין שאריות אוביטרול
מודאגת מאוד הרבה זמן שמנסה כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכמות של 225 היא כמות גבוהה לשחלות פוליציסטיות
פרופ` דוד בידר10/01/2023הכמות של 225 היא כמות גבוהה לשחלות פוליציסטיות.
את הבדיקה עושים 22-14 יום אחרי הביוץ.
הביוץ הוא יומיים אחרי אוביטרל.
אוביטרל בדם נשאר כ3-4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות ודלקת פרקים שגרונתיתשקמה10/01/2023
היי דוקטור,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון כשנה וחצי ללא הצלחה. כרגע עוברת טיפולי פוריות. כל הבדיקות תקינות ואין שום גורם ברור לחוסר ההצלחה שלנו.
בנוסף, מאובחנת עם דלקת פרקים שגרונתית כ 5 שנים. לא לוקחת שום טיפול.
עלתה בי תהייה - האם יכול להיות שהמחלה הזו גורמת לחוסר ההצלחה? אם כן, מה ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחלה לא צריכה למנוע היריון
פרופ` דוד בידר10/01/2023המחלה לא צריכה למנוע הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ספונטנית אחרי ivfמיכל10/01/2023
שלום,
אני בשבוע 9, והייתי אתמול אצל הרופא ובאולטרסאונד התברר שהעובר הפסיק להתפתח ואין דופק. הרופא המליץ על גרידה או ציטוטק אבל אני מעדיפה לחכות להפלה טבעית.
האם יש סכנה בלחכות להפלה טבעית? הרופא לא הסביר לי אם יש סכנות בלחכות להפלה טבעית רק אמר שהוא בעד גרידה. חשוב לי לציין שלפי בדיקות הריון ביתיות נראה שהבטא בירידה (יש פס ממש חלש כמו שהיה לי בימים הראשונים של ההריון).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה לסיים את ההיריון הנה בהחלט עדיפה על פני המתנה המסכנת אותך בהסתבכות בהידבקויות ברחם או זיהום,ובמובן זה קיבלת המלצה נכונה מהרופא שלך,בשלב זה של היריון בד״כ מומלץ לבצע ריקון רחם בגרידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ועוד שאלה
מיכל12/01/2023תודה רבה על המענה. בינתיים בדיוק באותו יום ששאלתי בפורום התפתחה הפלה טבעית (עם צירים ויציאת גושים גדולים בכמות גדולה). האם עליי להגיע לרופא כדי לראות שהכל יצא? אם כן, אז מתי? שבוע אחרי ההפלה הטבעית זה בסדר להגיע לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט נדרשת ביקורת תוך שבועיים ממועד ההפלה בתנאי שלא חלו שינויים במהלך תקופה זו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיימתי יחסי מין לפני שאיבהליאן10/01/2023
היום אני אמורה לעבור שאיבה לקראת IVF ונכנסתי לקרוא את ההנחיות באתר לקראת שאיבה, ראיתי שכתוב להמנע מיחסי מין יומיים לפני שאיבה. לא אמרו לי את זה לפני ואני קיימתי אתמול יחסי מין. בן הזוג גמר בפנים. מה המשמעות של זה? האם יכולה להיות הפרייה? אולי שאלה טפשית אבל זה משהו שיכולים לראות במעבדה כששואבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא פוגע בתהליכי הטיפול
פרופ` דוד בידר10/01/2023לא קרה כלום.
זה לא פוגע בתהליכי הטיפול.
החשש אולי יהיה הריון , אך הסיכויים די אפסיים.
בכל מקרה את מתכננת הריון כך שבכלל אין בעיה.
בקיצור לא קרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה בעצם נחשב חשש שיהיה היריון
ליאן10/01/2023תודה רבה על התשובה המהירה! הרגעת מאוד!
למה זה בעצם זה נחשב חשש שיהיה היריון? כי הפעולה יכולה לפגוע בביצית מופרית? במידה וכן יש היריון באיזה שלב יודעים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכל מקרה הפעולה אינה פוגעת גם אם באופן נדיר ההיריון נובע מקיום היחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר שאיבהסמדר09/01/2023
היי, עברתי היום שאיבת ביציות וקיבלתי הנחייה מהרופאה המטפלת להתחיל ממחר פעמיים ביום קרינון. מאחר ואני עובדת עד שעות מאוחרות:
1. במידה ושמה ב 7 בבוקר ובערב ב 21:30 בערך זה מהווה בעיה?
2. האם יש חשיבות לשעות קבועות מידי יום, לדוג׳ בוקר אחד בשעה 6 (ואז לאחר 14 שעות בערך) ובוקר למחרת נניח 8 בבוקר או שחשוב בבוקר המחרת גם 6 בבוקר?
3. ברור לי שהתמיכה חשובה לאחר השאיבה, אך זה נכון שלאחר ההחזרה היא חשובה שבעתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בכל פרוטוקול התמיכה משמעותית
פרופ` דוד בידר09/01/2023לא בכל פרוטוקול התמיכה משמעותית וגם בלי תמיכה יתפתחו הריונות.
קודם כל המינון המקובל הוא קרינון אחד ביום.
פעמיים קרינון ביום זאת כמות גדולה אך להזיק זה לא.
אין חשיבות לשעות קבועות ואם שמת בבוקר, והיות ולפי דעתי עוד קרינון באותו יום זה מיותר כך שאם תקחי מאוחר בערב זה בסדר.
את התמיכה מתחילים יום אחרי השאיבה ואין דבר כזה שאחרי החזרה זה חשוב
שבעתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלה וivfרוני09/01/2023
אני 6 וחצי שבועות אחרי הפלה בציטוטק.
נעשה גם היסטרוסקופיה לפני שבועיים וחצי להוצאת שארית עם זרימה.
טרם קיבלתי מחזור, לכאורה.
שלשום עשיתי אולטרסאונד ונראה שאין שארית. הבטא התאפסה והפרוגסטרון עמד על 3.2. אסטרדיול על 250.
כלומר לפי הערכים האלה לא נראה שאני אחרי ביוץ אלא לפני… וכאמור עבר הרבה זמן כבר.
באותו יום שעשיתי את האולטסראונד (שלשום) התחילו דימומים קלים שוב. היום היה קצת יותר על הפאד, ודם כהה שחור כזה. על מה זה יכול להצביע? הייתי נקייה כמה ימים ופתאום אחרי האולטסראונד התחיל שוב, אבל גם לא נראה כמו דימום של מחזור כי הוא קל מדי.
אני בדיוק הייתי לפני סיבוב ראשון של ivf, והרופא אמר לי לקבוע תור שאקבל מחזור כדי להתחיל בהזרקות לקראת שאיבה. האם מדובר בתחילתו של מחזור? או שלא ייתכן, לאור הממצאים בבדיקת הדם? ואם זה מחזור, האם אפשר להתחיל הזרקות עם מחזור חלש ומוזר כזה…?
אציין שהרופא שעשה לי היסטורוסקופיה אמר לי לחזור אליו לבדיקה שהכל נקי אחרי שאסיים עם המחזור… אפשר בכלל לעשות דבר כזה תוך כדי זריקות?
מיואשת ומבולבלת. אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים טיפול במהלך בדיקת היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר09/01/2023קודם כל לא עושים טיפול במהלך בדיקת היסטרוסקופיה .
קודם תעשי ואחר כך, לדעתי, יש להתחיל גלולות ל 10 ימים ואז, לאחר גמר הגלולות , יגיע וסת ואפשר להתחיל טיפול.
הדימומים שאת כותבת הם כתוצאה מה הפלה והטיפול, ודם שחור הוא דם ישן שמופרש מהנרתיק מדמם ישן.
לכן לא צריך יותר מידי להתרגש אלא לעשות מה שצריך.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין רוטס hr בזמן טיפוליםניצה08/01/2023
שלום פרופסור בעקבות נשירה מטורפת התחלתי לקחת לפני כחודשיים ויטמין רוטס hr (מיד לאחר טיפול ivf שכשל) כעת אני לקראת החזרת מוקפאים בערך בעוד שבוע וחצי שבועיים תהיה החזרה האם מותר להמשיך לקחת לאורך כל הויפול וגם אחרי ההחזרה או שעדיף להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לברר מול יחידת טרטולוגית (אבל הרופא,הדסה ירושליים)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא בן 5 ימיםרוית08/01/2023
עשיתי טיפול טבעי על ביוץ טבעי
( רק הזרקת אוביטרל לפני הביוץ ), קרינון לתמיכה לפני ההחזרה ושבוע אחרי האוביטרל החזירו לי עובר בו 5 ימים (שחיכה 4.5 שנים מהבת שלי חח) , קיבלתי חצי אוביטרל ביום ההחזרה ו3 ימים אחר כך, על פי חישוב שלי הייתי אמורה לקבל ווסת לפי הביוץ שחלף , כי המחזור שלי קצר יחסית, השאלה האם בגלל התמיכה הוא נמנע או שזאת סיבה מספיק טובה לצפות שהטיפול הצליח? כי הבנתי שלרוב אפילו עם תמיכה הווסת מגיעה בזמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל האפשרויות פתוחות
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)