מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עלית בטא ותקינות ההריוןמור04/01/2023
מבקשת חוות דעת מקצועית
ב18.12 בטא 326
20.12 בטא 648
עשרה ימים לאחר מכן
1.1 בטא 10390
3.1 בטא 13100
נצפה שק הריון ללא הד עוברי.עם חשד לשק חלמון -לא ברור. גודל השק תואם לשבוע 6
לפי הבטא לא ראיתי הכפלה
למה עלי לצפות
אני דיי פסימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שבשלב זה היה צפוי לזהות קוטב עוברי אם לא דופק עובריו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס ותרופות הגד צינוןאירה03/01/2023
שלום,
האם ניתן להשתמש בנורופן צינון (סובלת מצינון וגודש באף) בזמן הזרקה של פרגובריס?
* בעוד מספר ימים אתחיל במקביל לפרגו' גם אורגלוטרן.
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אחרי לידה כמעט שנה שצבע שלו צהובנדין03/01/2023
רציתי לשאול.. שהייתה לי לידה בחודש מרץ ועדיין יש לי חלב בתוך השד שיוצא ויש לו צבע צהוב רציתי לברר מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורמלי,בצעי בדיקה ל-פרולקטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהלים של פוריותקארין03/01/2023
שלום,
עברה שנה
האם גם בעלי צריך לעשות ספירת דם ותפקודי קרישה או שרק אני?
אשמח למענה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש ליזור על בדיקות מדי שנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני קורונה ושפעת במהלך טיפולי פוריותנטע03/01/2023
שלום,
בת 36.
האם יש מניעה להתחסן בחיסוני קורונה ושפעת במהלך טיפולי פוריות. ספציפית שימור פוריות.
אני כרגע בין סבבים ומעוניינת להתחסן אך מתלבטת באם יכול להשפיע לרעה (אני גם ככה עם רזרבה ירודה).
או שמה ממולא להמתין לאחר טיפולים (אם כי אני מעוניינת כבר להכנס להריון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה לקבל חיסון בזמן או לקראת טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורנה ושפית בזמן טיםולי פוריותנטע02/01/2023
פרופסורים מכובדים שלום,
האם יש אישזהי מניעה/המלצה/ אי-וודאות בדבר השפעה (שלילית) של חיסון קורונה או חיסון שפעת במהלך טיפולי פוריות?
אני כרגע בתהליך של שימור פוריות ומעוניינת להתחסן אך חוששת שמה יכול להשפיע לרעה על טיפולי הפוריות.
במידה וכן להתחסן מתי מומלץ? לפני תחילת סבב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית לאחר החזרת עוברדניאל02/01/2023
ביום חמישי 29.12 החזירו לי בלסטוציסט יום 5
היום בבדיקה ביתית לא בשתן של הבוקר יצאו 2 פסים אחד חלש
אני ללא אוביטרל החזירו מוקפא על מחזור טבעי
האם הגיוני?
מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שאת בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון שאיבה אחרון - האם לעצור?מור02/01/2023
שלום רב. בת 42. 2 ילדים כתוצאה מטיפולים. שחלות פוליציסטיות. לרוב מגיבה היטב במינון הורמונלי נמוך.
מנסה להרות בשלישית.
אחרי 6 הזרעות- הפלה אחת בשלב מוקדם.
אחרי 2 סבבי ivf שהניבו 6 עוברים- הפלה נוספת בשלב מוקדם.
היסטרוסקופיה תקינה.
כעת בניסיון שלישי ואחרון של ivf. אחרי 13 יום עם מנופור במינון נמוך- 50 ובהמשך 75, ושמונה ימים של צטרוטייד- אין תגובה מספקת. זקיקים קטנים. רירית דקה. הורמונים נמוכים.
הרופא המליץ על 2 אופציות:
או לעצור טיפול ולנסות מחדש אחרי המחזור.
או להעלות מינון מנופור ל 300 ולראות אם תהיה תגובה.
אני חוששת מהמינון הזה כי בטיפולים קודמים היו הרבה זקיקים עם מינון של 100,וגם תגובת יתר שחלתית (קלה אמנם אך לא נעימה)
מה המלצתך? מדוע לדעתך אין תגובה למנופור עד כה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעלי בעצת הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפאדניאלה02/01/2023
פרופ' אשכנזי שלום,
אני בת 45 לפני החזרת עובר מוקפא שלי , לפני כ 4 שנים עברתי שאיבת ביציות והפרייה ויש לי כיום ילד .
אני מעוניינת בעוד ילד ולכן אמורה להתחיל בהחזרה של עובר מוקפא , הייתי אצל רופאת הפוריות והיא אמרה שהפעם מכיוון שזו החזרה ללא שאיבה ,
אני צריכה להחליט האם לבצע בפרוטוקול טבעי כלומר עם הווסת להמתין שהרירית תתעבה לבד או עם פרוטקול של הורמונים .
מציינת שאני עם קרישיות יתר ובהיריון קודם לקחתי קלקלסן וקרטייה . כך שרופאת הפוריות אמרה שזה יחסוך לי לקחת כבר מההחזרה קלקלסן .
והשאירה לי את ההחלטה האם לבצע החזרה במסלול טבעי עם הווסת או עם פרוטקול הורמונים?
אני מבקשת לשאול לדעתך: האם עדיף לבצע עם ההורומנים בגלל הגיל ? האם עם פרוטקול של הורמונים עדיף מבחינת עובי רירית וקליטה של העובר ?
מציינת שאני בפעם הקודמת קיבלתי פרוטוקול הורמונלי מצויין שהריתי בעקבותיו וילדתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבצעי את הפרוטוקול שאיתו הרית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקלה במערכת העברת הודעות למנהלי הפורוםפרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי02/01/2023
למרבה הצער ישנה תקלה בהעברת הודעות לפורום,מקווה שהבעיה תיפתר בהקדם!!!
מוכן ומזומן לענות לשאלות המטופלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר שנה פלוסשני01/01/2023
זה הבדיקת זרע שלו השאלה שלי אם הוא חלש
וצריך לחזק אותו?
נתוני הזרע תקינים יש לםנות למומחה פריון כדי לבצע בירור יותר מעמיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי זמן הביוץ )לאחר כדורים ליטרזול 5 ימיםנעמה01/01/2023
שלום היום עשיתי מעקב זקיקים
יש בשמאל זקיק 22 מ”מ ועוד כמה קטנים ב2 השחלות 7-9 מ”מ
תוצאות בדיקות דם
LH 8.7
Progesterone 0.55
Astradlol 392.9
מתי הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי ביום העוקב לבדיקה שבצעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתרונית01/01/2023
מהי המטרה של ביצוע היסטרוסקופיה כחלק מבירור בעיית פוריות
לברר את מצב רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב לוטאלי קצר?אור01/01/2023
מנסה להכנס להריון שנה וחצי. פרופיל הורמונלי, היסטרוסקופיה, בדיקת זרע ושאר הבדיקות - ב"ה יצאו תקינות
מטופלת ע"י גונל ואוביטרל כבר בסבב רביעי. שמתי לב שכעבור 11 ימים מהזרקת האוביטרל -מגיעה ווסת.
ציינתי את זה בפני הרופא- שלא התרגש והציע לקחת דופסטון מאחרי הביוץ. (לקחתי כבר חודשיים דופסטון לתמיכה(
האם אתה חושב שהשלב הלוטאלי תקין או קצר מדי?
מה היית ממליץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקיטת האמצעים של הרופא שלך בהחלט נותנת מענה ראוי חבעיה אם בכלל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםדניאל01/01/2023
שלום קיבלתי תוצאה של צילום רחם -
חלל הרחם במראה תקין , מילוי טוב של שתי החצוצרות עם פיזור טוב לחלל הצפק משמאל.
לא הודגם פיזור טוב מחצוצרה ימני, ללא הרחבה או פגם מילוי ברור .
לסיכום - עם ללא פיזור או ברור מחצוצרה שמאלי. ללא סימני חסימה.
מה המשמעות של התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה תקין גם בצד שמאל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)