מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרימולוט נור-שאלה לרופאיםדנה22/12/2012
שלום לרופאים,
ערב מחזור שלא מגיע, התחלתי לקחת פרימולוט נור 5 מ"ג פעמיים ביום.
הרופא הסביר לי שהמחזור אמור להגיע תוך 10 ימים.
האם המחזור אמור להגיע תוך 10 ימים מיום לקיחת הכדורים?
מה קורה באם המחזור לא יגיע ואני אסיים את החפיסה ? האם לחכות בתום סיום החפיסה לקבלת המחזור? ואם כן כמה ימים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרימולוט נור-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012ליהי שלום
המחזור אמור להופיע בין3-6 ימים לאחר הפסקת הכדורים,אם לא יופיע צריך לשלול כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על השאלות שלילולי22/12/2012
היי דילגתם על השאלות שלי.... בבקשה תתיחסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילגתם על השאלות שלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012שלום,להלן תשובתו של פרופ' משיח שהשיב לך זה מכבר
"מאמוש
יש שתי שיטות לשאיבת זרע מהאשכים: TESA, בשיטה זו מחדירים מחטים דקיקות לאשכים (במספר דיקורים) ומנסים לשאוב זרע. זו השיטה הקלה יותר ובה בד"כ מתחילים. הפעולה יכולה להתבצע בידי גינקולוג או אורולוג מנוסים. אם לא מושג זרע עוברים לשיטה השניה" TESE. בשיטה זו מקלפים את העור מעל האשך ומבצעים ביופסיה של רקמת האשך. זו שיטה מסובכת יותר ומריכה מיומנות ולכן עדיף שתבוצע בידי אורולוג מנוסה.באסותא מבוצעות שתי השיטות בידי דר' מדג'ר, שהוא, קרוב לודאי, האורולוג המנוסה ביותר בארץ. קופות החולים מכסות את רוב העלות של הפעולות. שתיהן נעשות בהרדמה כללית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל22/12/2012
מחודש חמישי יש לי פטרייה בכף רגל אחת. מכוון שהגירוד היה נסבל החלטתי לא למרוח שום תכשיר. עכשיו בחודש שביעי זה כבר ממש מגרד והייתי רוצה לדעת איזה תכשיר מותר לשימוש בהריון.. כמו כן אם עדיף לא למרוח כלום אז אני אסבול עוד חודשיים עם הגירודים.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012ניתן לנשתמש באחד מתכשירי ה-AZOLES מקטגוריה Aלפי ה-FDA בשמוש מקומי קצר ומבוקר הלוקח בחשבון את נחיצות הטיפול לאישה מול סיכונים אפשריים לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושיםלולי22/12/2012
היי בכל וסת חודשית שלי יש לי בניגוב או לפעמים על התחבושת גושים של דם... דומה מאוד לכבד עוף.. סליחה על התיאור אבל זה ממש חשוב לי.. מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/12/2012אלו, קרוב לודאי קרישי דם. אין בכך חריג, במדה וכמות הדימום אינה גדולה במיוחד וגם שאינך נעשית אנמית בגלל איבודי דם בכל חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישי דם
לולי22/12/2012תודה על תשובתך... האם לדעתך עליי לעשות בדיקה האם אני סובלת מאנמיה בגלל הקרישי דם?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרישי דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אם אכן הדימום מוגבר,כדאי לבצע ספירת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת זרעיםלולי22/12/2012
היי רציתי לדעת אם שאיבת זרעים מהאשכים כרוכה בניתוח כלשהו? האם הוא עןלה כסף.. ומי מבצע את זה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת זרעים - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/12/2012מאמוש
יש שתי שיטות לשאיבת זרע מהאשכים: TESA, בשיטה זו מחדירים מחטים דקיקות לאשכים (במספר דיקורים) ומנסים לשאוב זרע. זו השיטה הקלה יותר ובה בד"כ מתחילים. הפעולה יכולה להתבצע בידי גינקולוג או אורולוג מנוסים. אם לא מושג זרע עוברים לשיטה השניה" TESE. בשיטה זו מקלפים את העור מעל האשך ומבצעים ביופסיה של רקמת האשך. זו שיטה מסובכת יותר ומריכה מיומנות ולכן עדיף שתבוצע בידי אורולוג מנוסה.באסותא מבוצעות שתי השיטות בידי דר' מדג'ר, שהוא, קרוב לודאי, האורולוג המנוסה ביותר בארץ. קופות החולים מכסות את רוב העלות של הפעולות. שתיהן נעשות בהרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעים
לולי22/12/2012תודה רבה על תשובתך.. ועוד שאלה קטנה.. אם בשיטה הראשונה לא מצליחים לבצע את השאיבה ישר עוברים לשיטה השנייה באותה הרדמה? באותו רגע?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרעים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אכן,אם שאיבת הזרע נחשלת בגישה הסגורה(ללא פתיחת האשך)עוברים לגישה הפתוחה (פתיחת האשך) ומקבלים רקמה שמכילה צינוריות semineferous tubules שמהן מפיקים את תאי הזרע במעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דקפפטיל שוה ערך בפעולתו לצטרוידX22/12/2012
האם זה מחליף את זה, כאשר עוצמה של דקפפטיל גבוהה יותר? במניעת ביוץ עצמוני, וניתן להחליף זה בזה, כאשר במילא אין הרבה זקיקים בגלל הגיל
מתי מפסיקים טיפול, בגיל מבוגר, כי בעוד כ4 חודשים פג תוקף... ושעון האורלוגין הסמוי מעל הראש יעלם!! ואפשר לחיות כמו גבר, ברוך השם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם דקפפטיל שוה ערך בפעולתו לצטרויד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012שלום,הבחירה באחד מהתכשירים האלה לדיכוי עליית LH מוקדמת היא מכוונת לטיפול הייעודי ולפרוטוקול שהותאם למטופלת לפי הרקע ההורמונלי והטיפולי שלה,בשיקול לבחירת הפרוטוקול נלקחים בחשבון היתרונות והחסרונות של כלאחד מתכשירים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
נעמה22/12/2012מי מפריע לך לחיות כמו גבר כבר עכשיו אם את ככ סובלת מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותmaya21/12/2012
הי, אני מטופלת ב ivf
אתמול עברתי שאיבת ביציות, והיום התחלתי להשתמש בטבליות אנדומטרין לנרתיק
התחלתי עם התרופה בבוקר, אחרי כמה שעות התחלתי להרגיש כאב בבטן אבל לא כל כך חזק, ואחר כך התחילו להופיע הפרשות חומות, אני ממש מודאגת
האם זה אחד מתופעות הלוואי של התרופה? או שאני צריכה להפסיק את התרופה ולפנות לרופא??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות חומות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2012שלום,ההפרשות החומות נובעות בשלב זה מהגירוי המקומי באיזור צואר הרחם או באיזור הפציעה לאחר הדיקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא, אנא תשובתכם המהירהליאור21/12/2012
12 יום לאחר החזרת 3 עוברים בדיקת הבטא 100. האם יש אפשרות להריון עם תאומים בבטא כזו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא, אנא תשובתכם המהירה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2012שלום אפשרות זאת קיימת,אולם בסיכוי נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל21/12/2012
אני בחודש שביעי האם אני יכולה לעשות מאסז????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2012כן בהחלט אולם רצוי בעדינות על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטון קופת חולים כלליתשירה21/12/2012
גיליתי להפתעתי שיש בית מרקחת של הכללית בירושלים שמחזיק גסטון. ברחוב פארן.
למי שגרה במרכז ותוהה למה לי לסוע עד ירושלים, התשובה היא שלא כמו בסופר פארם באופן פרטי שזה עולה מלא כסף, בקופת חולים זה 5 ש"ח לאמפולה!!!!
אז כן זה שווה את הנסיעה.
מקווה שזה עוזר למישהי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גסטון קופת חולים כללית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2012תודה על האינפורמציה הזו ,היות וגם בעיני מחירי הפרוגסטרון בבתי מרקחת מסויימים גובלים בעושק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץיעל21/12/2012
החודש ללא טיפולים, ביום 13 למחזור הורגשו דקירות הביוץ המוכרות, יום למחרת בבדיקה פרוג׳סטרון 9.4 ואסטרדיול 185. מה זה אומר? האם התרחש ביוץ על זקיק לא בשל? ניתן להרות בחודש כזה? (קיימנו יחסים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2012שלום אם הרגשת דקירות ביוץ במיזור טבעי ביום ה-13של המחזור,קרובלודאי שמגובר בביוץ תקין ולכן קיים סיכוי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםרותם21/12/2012
שלום,
עשיתי בדיקת דם ביום השני של המחזור. הבנתי שההורמונים נמוכים מידי. אני לא לוקחת גלולות ואין חשש להריון.
רציתי לדעת על איזו בעיה יכולות להעיד על התוצאות. האם יש דרך או צורך לתקן את הבעיה. אני לא מתכוונת להיכנס להריון בחודשים הקרובים. אין לי ילדים בינתיים.
DHEA SO4 3.17
ESTRADIOL 70
FSH 1.57
LH 0.20
PROGESTERONE 1
PROLACTIN 157.86
TESTOSTERONE 0.9
TSH 1.96
תודה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 31
רותם21/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012שלום,יצכן שמדובר בתת פעילות של בלוטת יותרת המוח,הניתנת לפתרון בקלות במתן גונדוטרופינים,הצעתי שתפני לרופא פריון אם ברצונך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ אשכנזיענבל21/12/2012
האם בחודש שביעי אפשר לעשות מאסז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום פרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2012שלום הייתי נמנע מעיסוי בבטן,אין בעיה בעיסוי הגפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו היום הטוב ביותר להתחלתמודאגת21/12/2012
הסטימולציה בפרוטוקול קצר?
יום 2 או 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו היום הטוב ביותר להתחלת - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2012אין הבדל גדול. אני מתחיל ביום 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני לא מבייצת כל 28 יום
ליאור21/12/2012אלא כל 50 יום בערך אז אפשר להתחיל מאוחר יותר?
נניח ביום 6 או 7?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם אני לא מבייצת כל 28 יום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012אכן אפשרות זאת קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שלב של המחזור מבוצעת הפרייה גמתניוזיס21/12/2012
שלום,
בת 28 קיבלתי אישור של קופ"ח לעבור ל IVF להפרייה חוץ גופית, מאחר ושתי החצוצרות ניראו חסומות בצילום רחם (בעבר היה חשד לאנדומטריוזיס בבגלל צציסטות והידבקויות בשחלות וסביב החצוצרות),כרגע אני ממש לפני פגישה עם רופא הפריון (שתהיה רק בעוד חודש לצערי).
הייתי רוצה לדעת, כשמגיעים ליחידה ל IVF מתי מתחילים עם ההזרקות של ההורמונים להגברת הזקיקים וכהכנה לשאיבת ביציות ?, אולי יש עוד בדיקות שצריך לעשותת לפני? מועד ביוץ מדוייק וכו? אני מבינה את התהליך, כל ההסברים באינטרנט מסבירים את ההליך אבל לא על הבדיקות וההכנות לקראת ההפרייה עצמה
אשמח להבהרה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שלב של המחזור מבוצעת הפרייה ג - תגובה
פרופ' שלמה משיח21/12/2012הפגישה עם מומחה הפריון היא חיונית לשם קביעת הפרוטוקול הטיפולי: באם ייבחר פרוטוקול קצר הרי הזריקות תתחלנה ביום שלוש של הוסת ואם הפרוטוקול ארוך הרי לרוב מתחילים ביום ה-21 מחזור הקודם עם זריקות דקהפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)