מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגרסטרון ריטארדמישהי23/12/2012
לכמה ימים אמפולה של פרוגרסטרון ריטארד משפיעה?
אני מזריקה אמפולה כל חמישה ימים מיום אחרי ההחזרה. הזריקה האחרונה יוצאת יום לפני הבטא. אם הבטא תהיה, חו"ח, שלילית, לכמה ימים עוד יהיה לי פרוגרסטרון גבוה בגוף? כמה ימים אחרי הזריקה האחרונה (והפסקת נטילת פרוגינובה) מקבלים מחזור?
מצטערת על הפסימיות מראש, אבל לי עוזר פסיכולוגית להתכונן לכל תרחיש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגרסטרון ריטארד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012פרוגסטרון רטארד ניתן כזריקה של 250 מ"ג (חצי אמפולה של 500 מ"ג) לתוך שריר העכוז פעם בשלושה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותז.23/12/2012
בוקר טוב, אני בשבוע 8 אחרי החזרה. רציתי לשאול:
1. האם אפשר לעשות אולטרסאונד פעם בשבוע (בעקבות דימום שמצריך מעקב) או שזה מסוכן?
2. האם אפשר לעשות דיקור סיני בשבועות הראשונים ובהריון בכלל?
תודה ושבוע טוב, ז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012שלום ,אין כל בעיה עם את מבצעת עקב דמם אולטרסאונד ביקורת אחד לשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים דרגה 1איתי22/12/2012
שלום. אנו מבצעים פונדקאות בעודו. הוחזרו לפונדקאית שלושה עוברים- כולם בדרגה 1 עם 8 תאים ביום השלישי. האם לדרגה ולמספר התאים השפעה על היקלטות ההיריון? האם למספר העוברים שהוחזר השפעה? מה הסטטיסטיקה אומרת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים דרגה 1 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012שלום איתי ,לאיכות העוברים שהוחזרו השפעה מכרעת על שיעורי ההצלחה,כנ"ל גם למספר העוברים שהוחזרו.בתנאים שאתם מתארים סיכויי ההצלחה אמורים להיות כ40-50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתי23/12/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ משיח או אשכנזיענבל22/12/2012
מה זאת אומרת ללא שברים????
ה AMH שלי 0.3 ואני בת 31. עברתי הפריות/ איקסי בבילינסון. החזירו לי שניי עוברים , הרופא אמר הם AB עם קצת שברים. עובר אחד לא שרד ועם העובר השני אני בחודש שביעי והכל תקין. האם החזרת עובר עם שברים יכול לגרום להתפתחות לא תקינה? כמו במצב שלי עובר חי אבל עם איזהשהו בעיות התפתחות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ משיח או אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012בבדיקת מיקרוסקופ איכות העוברים נקבעת לפי מספר מדדים :
1. מספר התאים 48 שעות ו72 שעות אחרי השאיבה כאשר -מספר התאים לאחר 48 שעות מהשאיבה אמור להיות ארבעה תאים ולאחר 72 שעות שמונה תאים
2.מראה התאים-הם אמורים להיות שווים בגודלם לעיתים ניתן להבחין בגרעין בכל אחד מהתאים המעיד על איכות טובה של העובר.
3.מספר שברי התאים (פרגמנטים)בעובר -ככל שאחוז התאים השבורים בעובר גבוה יותר סיכויי ההשתרשות נמוכים יותר .
להלן דרגות איכות עוברים לפי מדדים אלו
1.עוברים מדרגה 1 או Aכאשר תאי העובר שווים בגודלם ואינם מכילים שום שברי תאים .
2.עוברים מדרגה 2 או B כאשר תאי העובר מכילים תאים סימטריים בגודלם ומעט שברי תאים (פחות מ- 20% מנפח העובר)
3. עוברים מדרגה 3 או C כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי סימטריים ושיעור שברי תאים של 50%-20%
4.עוברים מדרגה 4 או D כאשר תאי העובר מכילים תאים בלתי שווים ושיעור שברי תאים העולה על 50%.
ראוי לציין שאיכות העוברים מבטאת את סיכויי ההשתרשות שלהם ואין לה כל קשר לתקינותו של העובר ותקינות הוולד שיולד בעתיד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל22/12/2012
מחודש חמישי יש לי פטרייה בכף רגל אחת. מכוון שהגירוד היה נסבל החלטתי לא למרוח שום תכשיר. עכשיו בחודש שביעי זה כבר ממש מגרד והייתי רוצה לדעת איזה תכשיר מותר לשימוש בהריון.. כמו כן אם עדיף לא למרוח כלום אז אני אסבול עוד חודשיים עם הגירודים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012שלום,ניתן להשתמש בתכשיר מקבוצת הAZOLES בשימוש מקומי קצר מועד לפי הטגוריה של ה-FDA השייך לקבוצה A יחד עם זאת השימוש צריך להישקל בתועלת לאם מול סיכון אפשרי לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מדג'רלולי22/12/2012
ועד שאלה האם קוראים לו ד"ר מדג'ר יגאל והוא נמצא גם במכבי??? כי ראיתי באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד"ר מדג'ר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אכן זה שמו והוא יועץ גם עבור מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מדג'רלולי22/12/2012
ואיך אני מגיעה לד"ר מדג'ר?? איך קובעים אליו תור? והאם אתה יודע אם הזמינות אליו היא מיידית או מחכים הרבה זמן?
ד"ר מדג'ר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012נמצא ברשימת רופאי מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להרותאורטל22/12/2012
שלום לכולם. בת 30 לאחר שלושה הריונות ספונטנים ותקינים האחרון שבהם לפני שלוש שנים.
כעת מנסה כשנה להיכנס להריון נוסף. מחזור אינו סדיר לפעמים מאחר בשבועיים ולעיתים בכמה ימים.
בהתיעצות עם הרופאה נתנה לי דופסטון כדי להסדיר מחזור ולעשות בדיקת ביוץ .
ברצוני לשאול האם מישהי ניסתה תרופה זו והאם עוזר להשגת הריון?
יש לציין כי מאז ומתמיד לא היה לי מחזור סדיר .
מה יכולות להיות הסיבות לקושי להרות הפעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012אורטל שלום,לקיחת דופסטון מטפלת בסימפטום ולא בבעיה של הפרעות במחזור הוסת ,יתכן שהרקע לקושי שלך להרות נובע עקב הפרעות אלו ,בכל מקרה מאחר ואת מנסה להרות כשנה ,מין הראוי שתפני לרופא פריון על מנת לעשות בירור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
אורטל22/12/2012תודה לך ג'קי על התשובה המהירה . רציתי להבין מדבריך האם אתה מתכון שבלקיחת דופסטון על פי הוראת הרופאה לא בטוח שיושג הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אכן,זוהי תרופה להסדרת המחזור אבל לא לגרימת ביוץ המסדירה את הליך הביוץ וכתוצאה מכך גם מסדירה את המחזור,אולם בעיקר מגדילה את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב!מקבלת תמיכ 100 אוטרוגסטאןשרונה22/12/2012
+200 אוטרוגסטאן שלוש פעמים ביום ניגמרו לי אלו של ה200 ולקחתי 3 של 100 האם זה לא יגרם נזק עד מחר שאקנה או שאני אוסיף עוד אחד של 100? תודה
שבוע טוב!מקבלת תמיכ 100 אוטרוגסטאן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012אל חשש לא היגרם כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור-שאלה לרופאיםדנה22/12/2012
שלום לרופאים,
ערב מחזור שלא מגיע, התחלתי לקחת פרימולוט נור 5 מ"ג פעמיים ביום.
הרופא הסביר לי שהמחזור אמור להגיע תוך 10 ימים.
האם המחזור אמור להגיע תוך 10 ימים מיום לקיחת הכדורים?
מה קורה באם המחזור לא יגיע ואני אסיים את החפיסה ? האם לחכות בתום סיום החפיסה לקבלת המחזור? ואם כן כמה ימים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרימולוט נור-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012ליהי שלום
המחזור אמור להופיע בין3-6 ימים לאחר הפסקת הכדורים,אם לא יופיע צריך לשלול כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על השאלות שלילולי22/12/2012
היי דילגתם על השאלות שלי.... בבקשה תתיחסו
דילגתם על השאלות שלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012שלום,להלן תשובתו של פרופ' משיח שהשיב לך זה מכבר
"מאמוש
יש שתי שיטות לשאיבת זרע מהאשכים: TESA, בשיטה זו מחדירים מחטים דקיקות לאשכים (במספר דיקורים) ומנסים לשאוב זרע. זו השיטה הקלה יותר ובה בד"כ מתחילים. הפעולה יכולה להתבצע בידי גינקולוג או אורולוג מנוסים. אם לא מושג זרע עוברים לשיטה השניה" TESE. בשיטה זו מקלפים את העור מעל האשך ומבצעים ביופסיה של רקמת האשך. זו שיטה מסובכת יותר ומריכה מיומנות ולכן עדיף שתבוצע בידי אורולוג מנוסה.באסותא מבוצעות שתי השיטות בידי דר' מדג'ר, שהוא, קרוב לודאי, האורולוג המנוסה ביותר בארץ. קופות החולים מכסות את רוב העלות של הפעולות. שתיהן נעשות בהרדמה כללית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל22/12/2012
מחודש חמישי יש לי פטרייה בכף רגל אחת. מכוון שהגירוד היה נסבל החלטתי לא למרוח שום תכשיר. עכשיו בחודש שביעי זה כבר ממש מגרד והייתי רוצה לדעת איזה תכשיר מותר לשימוש בהריון.. כמו כן אם עדיף לא למרוח כלום אז אני אסבול עוד חודשיים עם הגירודים.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012ניתן לנשתמש באחד מתכשירי ה-AZOLES מקטגוריה Aלפי ה-FDA בשמוש מקומי קצר ומבוקר הלוקח בחשבון את נחיצות הטיפול לאישה מול סיכונים אפשריים לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושיםלולי22/12/2012
היי בכל וסת חודשית שלי יש לי בניגוב או לפעמים על התחבושת גושים של דם... דומה מאוד לכבד עוף.. סליחה על התיאור אבל זה ממש חשוב לי.. מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/12/2012אלו, קרוב לודאי קרישי דם. אין בכך חריג, במדה וכמות הדימום אינה גדולה במיוחד וגם שאינך נעשית אנמית בגלל איבודי דם בכל חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישי דם
לולי22/12/2012תודה על תשובתך... האם לדעתך עליי לעשות בדיקה האם אני סובלת מאנמיה בגלל הקרישי דם?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרישי דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אם אכן הדימום מוגבר,כדאי לבצע ספירת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת זרעיםלולי22/12/2012
היי רציתי לדעת אם שאיבת זרעים מהאשכים כרוכה בניתוח כלשהו? האם הוא עןלה כסף.. ומי מבצע את זה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת זרעים - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/12/2012מאמוש
יש שתי שיטות לשאיבת זרע מהאשכים: TESA, בשיטה זו מחדירים מחטים דקיקות לאשכים (במספר דיקורים) ומנסים לשאוב זרע. זו השיטה הקלה יותר ובה בד"כ מתחילים. הפעולה יכולה להתבצע בידי גינקולוג או אורולוג מנוסים. אם לא מושג זרע עוברים לשיטה השניה" TESE. בשיטה זו מקלפים את העור מעל האשך ומבצעים ביופסיה של רקמת האשך. זו שיטה מסובכת יותר ומריכה מיומנות ולכן עדיף שתבוצע בידי אורולוג מנוסה.באסותא מבוצעות שתי השיטות בידי דר' מדג'ר, שהוא, קרוב לודאי, האורולוג המנוסה ביותר בארץ. קופות החולים מכסות את רוב העלות של הפעולות. שתיהן נעשות בהרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעים
לולי22/12/2012תודה רבה על תשובתך.. ועוד שאלה קטנה.. אם בשיטה הראשונה לא מצליחים לבצע את השאיבה ישר עוברים לשיטה השנייה באותה הרדמה? באותו רגע?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זרעים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2012אכן,אם שאיבת הזרע נחשלת בגישה הסגורה(ללא פתיחת האשך)עוברים לגישה הפתוחה (פתיחת האשך) ומקבלים רקמה שמכילה צינוריות semineferous tubules שמהן מפיקים את תאי הזרע במעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דקפפטיל שוה ערך בפעולתו לצטרוידX22/12/2012
האם זה מחליף את זה, כאשר עוצמה של דקפפטיל גבוהה יותר? במניעת ביוץ עצמוני, וניתן להחליף זה בזה, כאשר במילא אין הרבה זקיקים בגלל הגיל
מתי מפסיקים טיפול, בגיל מבוגר, כי בעוד כ4 חודשים פג תוקף... ושעון האורלוגין הסמוי מעל הראש יעלם!! ואפשר לחיות כמו גבר, ברוך השם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם דקפפטיל שוה ערך בפעולתו לצטרויד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2012שלום,הבחירה באחד מהתכשירים האלה לדיכוי עליית LH מוקדמת היא מכוונת לטיפול הייעודי ולפרוטוקול שהותאם למטופלת לפי הרקע ההורמונלי והטיפולי שלה,בשיקול לבחירת הפרוטוקול נלקחים בחשבון היתרונות והחסרונות של כלאחד מתכשירים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
נעמה22/12/2012מי מפריע לך לחיות כמו גבר כבר עכשיו אם את ככ סובלת מזה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)