מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהא13/12/2012
אני צריכה לעשות היסטרוסקופיה אחרי גרידה שעברתי לפני חודש ושבוע. עדיין לא הגיע המחזור.שכחתי לשאול את הרופא מתי אפשר לעשות את בדיקת ההסטרוסקופיה. האם עלי לחכות למחזור ואז לעשות את הבדיקה או שעלי לחכות שני מחזורים?(אני חוששת בגלל רירית הרחם).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום ,הייתי ממליץ לך לעבור את ההיסטרוסקופיה לאחר קבלת מחזור אחד או שניים,אלה אם ישנה סיבה הקשורה בביצוע הגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבי בטן לאחר החזרת מוקפאיםישראלית13/12/2012
שלום רב, ב"ה נקלטתי להריון אחרי 6 טיפולי ivf בהחזרת שני מוקפאים (בת 29)
אני בשבוע 7 וכבר שבועיים יש לי דימום (לעיתים קל ולעיתים כבד) מלווה בכאבי בטן.
קיבלתי הנחיה לשכב ועשיתי אולטראסאונד וראו עובר עם דופק (החזירו שניים ונצפה שק אחד).
לדברי הרופא צוואר הרחם סגור ולא רואים משהו חריג , האם יכול להיות שהדימום נמשך שבועיים ? מה יכולה להיות הסיבה ?
הבדיקה הבאה שנשלחתי לבצע היא רק בעוד חודש וחצי לשקיפות עורפית, האם הגיוני שאני לא צריכה לבדוק את מצב העובר לפני ?
מכיוון שמדובר בהריון ראשון לאחר שנתיים של טיפולים אני ממש מודאגת ורציתי לדעת מהם הסימנים להפלה (כלומר מתי אני צריכה ממש לדאוג) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום וכאבי בטן לאחר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום ישראלית
ללא ספק אם קיים דמם אקטיבי יש צורך בבדיקה חוזרת שעשויה לאתר את הבעיה ובמיוחד אם נוצרת המטומה הקשורה להריון,באשר לשיקול הדעת לגבי הטיפול התמיכתי ראוי להיוועץ ברופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עוברטל13/12/2012
שלום ביום שני הזה אהיה אחרי 14 יום לאחר החזרת עובר ואני רוצה לדעת האם אוכל באופן עצמאי לעשות בדיקת בטא כדי לדעת מה קורה ? איך אפשר ? האם בדיקת הריון תוכל להעיד על משהו בשלב זה שלושה ימים לפני בדיקת הדם במרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החזרת עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום טל ,בדיקת הביטה להריון מבוצעת 12 יום לאחר ההחזרה על מנת לאשר כניסה להריון,באשר לאיכותו נדרש מעקב בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות תודה מראש על התשובותקטי13/12/2012
לקראת הזרעה:
יום 1 למחזור E2 198.82 פרוגסטרון 3 .
יום 12 למחזור ק2 390.86 פרוגסטרון 2.57
שאלות:
מתי יתרחש ביוץ באלו ערכים תוך כמה זמן?
האם ההורמונים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות תודה מראש על התשובות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום קרין
בנתונים שאת מוסרת טרם התרחש ביוץ,נדרשת גם בדיקת אולטרסאונד לבדיקת זקיקים על מנת לספק לך אינפורמציה מדויקת יותר באשר למועד הביוץ הצפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההתקדמות של הבטא סבירה?דנה13/12/2012
אוביטרל לפני שאיבה:יום חמישי 22.11
שאיבה:יום שבת 24.11
החזרה: של עובר אחד בן 4 תאים בדרגה א: יום שני 26.11
(את כל הסבב עשיתי ללא הורמונים חוץ מהאוביטרל)
---
יום ראשון 2.12 שהוא היום ה- 21 לממחזור הבטא:3.2
יום שני 3.12 הבטא:3.47
יום שלישי 4.12 הבטא:11.4
יום רביעי 5.12 הבטא:24.3
יום חמישי 6.12 הבטא 41.5
יום שישי 7.12 הבטא:84
יום שבת 8.12 ----לא עשיתי בדיקות
יום ראשון 9.12 הבטא 154
יום שני 10.12 הבטא 216
יום שלישי 11.12 בטא 242
יום רביעי 12.12 בטא 284
----
ביום שישי 7.12 זה היה היום ה11 למחזור הבטא כאמור 84 ואחר כך ביום ה- 13 למחזור הבטא 154 ואחר כך ביום ה- 15 למחזור הבטא 242
כלומר היו 2 הכפלות
--
השאלה שלי אם אחרי שתי הכפלות הבטא לא בדיוק מכפילה את עצמה, אלא רק מראה מגמת עלייה עד לשבוע החמישי - האם זה מצביע על בעייה בתקינות ההריון ? או שיש עוד סיכוי שההריון בסדר ...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההתקדמות של הבטא סבירה? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2012זה לא הכפלות טובות.
רוב הסיכויים שזה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית לאחר החזרהאא13/12/2012
ד"ר שלום,
אתמול החזירו לי עוברים לרחם.
האם מותר לעסוק בפעילות גופנית מאומצת? (אירובי, קיק בוקסינג, ספיניניג)
יש לציין שלפני הליך ה-IVF נהגתי לעשות ספורט באופן קבוע.
האם מותר להמשיך לעסוק בספורט?, ואחרי כמה זמן מיום החזרת העוברים?
תודה ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2012אין תשובה חד משמעית לעניין.
בכל אופן אנו ממליצים להימנע מקיום יחסים בארבעת הימים לאחר החזרה.
בימים אלה יש השרשה.
אני חושב שאין מניעה מספורט באופן הגיוני, לאחר כ 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות הורמונים לפני הזרעהשרונה12/12/2012
ערב טוב,
אשמח לקבל את דעתכם לגבי קבלת הורמונים לפני טיפול הזרעה. האם נדרש ?
ואיזה הורמונים מומלץ לקחת? באיזה כמויות?
תודה וחג שמח,
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות הורמונים לפני הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2012הטיפול צריך להיות לפי האבחנה של בעית הפוריות כך שהיא אפשר לענות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים את גיל ההריוןענת12/12/2012
ממתי מהחזרת המוקפאים באותו היום???הגיל של העובר 3ימים ניראה לי היה שהקפיאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מחשבים את גיל ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012ענת שלום ,גיל הריון מחושב ממועד השאיבה + שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותסיגל12/12/2012
שלום,
האם יש משמעות לתוצאות
Cardiolipin IgG Ab | GPL U/ml |
1.9
Cardiolipin IgM Ab | MPL U/ml |
5.8
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2012שלום סיגל
רמה נוגדנים מסוג IgG הנמוכה מ-23 מיקרוגרם למיליליטר, או רמת נוגדנים מסוג IgM ו-IgA הנמוכה מ-11 מיקרוגרם למיליליטר, נחשבים תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה מוסרית בעניין הפרייהדילמה מוסרית12/12/2012
שלום רב,
אני בת 30 כיום אמא לתינוק מדהים. נכנסתי להריון בקלות בשיטה הטבעית היה לי הריון מדהים ללא בעיות והייתה לי לידה קלה ומהירה.
לאחר ההריון התגלה אצל אחד מאיתנו תסמונת גנטית שמעלה את הסיכויים ללקות בסרטן במהלך החיים ב- 80% באופן קיצוני יותר אצל בנות. התוצאה היא שהלוקה בתסמונת מחוייב מגיל צעיר בבדיקות סדירות ותדירות על מנת לבצע איבחון מוקדם (וחלקן לא נעימות בכלל, פולשניות). התסמונת מועברת גנטית ללא התחשבות בבן הזוג שלא נשא, כך שיש סיכוי של 50% לנשאות אצל כל ילד שנולד.
כיום האחות המליצה לי ולבעלי לקראת תיכנון הריון נוסף לבצע הפרייה חוץ גופית על מנת לברור את הביציות המופרות ללא הגן. ידוע לי שהפריות חוץ גופיות תחת מחקר רק 30 שנה כך שאף צאצא שנולד בצורה זו אנו לא יודעים מה אורך ואורח חייו. אני יודעת שתהליך ההפרייה הוא לא מהנעימים שקיימים הוא פולשני והוא משגע את הגוף בהרומונים.
אני ובעלי בריאים סה"כ,
שאלתנו היא האם ראוי לבצע את התהליך הנ"ל למרות שאנו כן יכולים בצורה טבעית להביא ילדים לעולם. ושילדותם תהיה בריאה ללא בדיקות. בסה"ך התסמונת לא פוגעת ביום יומו של הלוקה בה?
אני יודעת שמדובר בשאלה של עקרונות, של הגות לא שאלה שהמדע יכול לענות עליה.
אך תשובה של אנשי מקצוע כן תוכל לסייע לי בהחלטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה מוסרית בעניין הפרייה - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012שאלתך כבדה מאד ויש בה היבטים רפואיים ומוסריים.
ראוי שתלכי לייעוץ גנטי מקצועי ומעמיק ושבו יקחו חלק גם מומחי פוריות כדי להעמידך על הסכנות (אם קימות בכלל) בעטיו של טיפול IVF ןאיבחון גנטי-PGD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שיהיה חג שמח
דילמה מוסרית12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של שרירן ? מודאגת מאודגלית12/12/2012
אני בת 39.5 בתהליכי הזרעה, מטופלת באיקוקלמין ו-אסטופם. בבדיקה האחרונה נצפה שרירן בגודל 13X11.
מה זה שרירן ? האם השרירן הינו כתוצאה מטיפול ? האם הוא יכול להפריע בתהליכי ההזרעה ? האם יש לכך טיפול ? בבקשה תשובה דחופה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של שרירן ? מודאגת מאוד - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012שרירן או בשמו הלועזי-מיומה, הוא גידול שפיר של שריר הרחם. זהו גידול נפוץ מאד ובד"כ אין לו חשיבות. אצלך גם המיומה קטנה ואין להניח שהיא מפריעה לפריון, אלא אם היא בולטת לחלל הרחם. הבדיקות שמאבחנות את מיקום המיומה הן" א.ס (רצוי תלת מימד) והיסטרוסקופיה (היסתכלות האמצעות מכשיר אופטי אל פנים הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד מודאגת מהבטא של היום 284דנה12/12/2012
ומהעובדה שהפרוסטרון ירד קצת - כי אני לא לוקחת שום תמיכה וואגינאלית וכל סבב האי ווי אף הזה היה ללא הורמונים (רק אוביטרל לפני שאיבה)
אני גם לא לוקחת שום תמיכה וואגינאלית ועוקבת מידי יום ביומו אחרי ההורמונים בדם כדי לוודא שרמת הפרוגסטרון מספיקה
היו לי 2 הכפלות למעשה: מ 84 ל-154 ויומיים אחרי ל-242
(יש לשים לב שהתחלתי בבדיקות הדם מהיום ה 21 למחזור(6 ימים אחרי ההחזרה) ואכן היתה בטא חיובית)
---
השאלות שלי (את הנתונים של הבדיקות כתבתי בהמשך):
1.האם עדיין לפי הנתונים יש סיכוי שזה הריון תקין?
2. האם אני צריכה לעשות בטאמחר -יום חמישי 13.12 ? או שהצעד הבא הוא אולטראסאונד?
3. האם אחרי שתי קפיצות של בטא חייבת הבטא להמשיך להכפיל את עצמה בימים הבאים עד ליום האולטראסאונד של בדיקת מיקום שק ההריון - כפי שאתה המלצת לי לעשות אותו ביום ראשון 16.12
4. האם אולטראסאונד לבדיקת שק הריון מתבצע מבטא של מעל 1000 או שאפשר לעשות אותו לפני....?
5. לאור העובדה שאיני לוקחת תמיכה וואגינאלית - האם הירידה הקטנה של הפרוגסטרון היום (43.72), מצביעה על כך שאני צריכה להתחיל בתמיכה וואגינלית ? או שעדיין ערכי הפרוגסטרון הם סבירים?
--------------------------------------
הנתונים:
אוביטרל לפני שאיבה:יום חמישי 22.11
שאיבה:יום שבת 24.11
החזרה: של עובר אחד בן 4 תאים בדרגה א: יום שני 26.11
(את כל הסבב עשיתי ללא הורמונים חוץ מהאוביטרל)
---
יום ראשון 2.12 שהוא היום ה- 21 לממחזור הבטא:3.2 ,--- הפרוגסטרון:34.62
יום שני 3.12 הבטא:3.47 -------הפרוגסטרון 24.6 והאסטרדיול 969
יום שלישי 4.12 הבטא:11.4 ----הפרוגסטרון:37.16 והאסטרדיול 1706
יום רביעי 5.12 הבטא:24.3 -----הפרוגסטרון 44.8 והאסטרדיול:1365
יום חמישי 6.12 הבטא 41.5 ----הפרוגסטרון 49.68 והאסטרדיול 1291
יום שישי 7.12 הבטא:84 --------הפרוגסטרון 46 והאסטרדיול 1600
יום שבת 8.12 ----לא עשיתי בדיקות-----------------------------
יום ראשון 9.12 הבטא 154 ----- זה היום "הרישמי שלמעשה אני צריכה לעשות את בדיקת הבטא הראשונה
יום שני 10.12 הבטא 216 ------פרוגסטרון 48 אסטרדיול 1345
יום שלישי 11.12 בטא 242 -----פרוגסטרון 47.49 אסטרדיול: 1777
יום רביעי 12.12 בטא 284 -----פרוגסטרון 43.72 אסטרדיול 1925
--------
אני רוצה להדגיש שאני ללא תמיכה וואגינאלית של פרוגסטרון וואגינאלי
----
תודה
ומתנצלת על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על האורך - אבל מאוד חשובה לי
דנה12/12/2012למה רק עלי דילגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר IVFאורטל12/12/2012
שלום ,
אני שבוע 9 הריון תאומים לאחר טיפולי IVF.
בשבוע 6,7,8 נצפו 2 שקי הריון ודופק בכל שק הריון.
אתמול התגלה כי עובר אחד הפסיק להתפתח ונמצא ללא דופק. יש לציין כי זו הפלה שלישית ללא בעיות קריושוית יתר. העובר השני מתפתח בסדר גמור.
הרופא נתן לי 40 מ"ג גלקסן ואספרין עד הלידה אף על פי שאני לא סובלת מקרישיות יתר . בנוסף הגדיל תמיכה ל-2 קרינון ביום .
רציתי לדעת האם זה בסדר?
האם יתכן כי העובר השני יפגע בגלל מותו של העובר המת?
יש סיכוי שהעובר השני גם יפגע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים לאחר IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012רוב הסיכויים שהעובר ידרוד עם או בלי קלקסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור משיח
אורטל13/12/2012התכוונת ל"ישרוד" ? כנראה טעות בכתיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהדינה12/12/2012
אני כמה ימים אחרי החזרה. קיבלתי מכה קלה ולא כואבת מהדלת. לא נשאר סימן, אבל אני מודאגת. האם זה יכול לפגוע בהשרשה?
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012אין שום סיכוי שנפגע משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזורפרופ` דוד בידר12/12/2012
שלום רב,
בעלים ואני מנסים להרות.
בשל שלב לוטאלי גבולי (10) בצעתי פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזור
ה-FSH יצא 19, ולפי ערכי הייחוס הרשומים זה גבוה.
מה אומר?
האם לפנות למומחה פוריות?
תודה מראש
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012שלום,בדיקת ה-FSH משקפת את הרזרבה השחלתית שלך והיא מרמזת על רזרבה שחלתית ירודה. ניתן להשלים את המידע על הרזרבה השחלתית שלך בביצוע אולטרסאונד במחזור וספירת מספר הזקיקים הבסיסי שלך,בנוסף ניתן לבצע בדיקת דם ל-AMH ,בדיקות אלו יחד עם גילך נותנים ביטוי למצבך העכשווי.בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לרופא פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)