מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקת דקפפטילנטלי03/01/2013
שלום ! בת 38 , הבעיה שלי שיש לי סתימה בחצוצרה אחת. לאחר טיפול ראשון של IVF שבה היה לי רק זקיק וחצי עשיתי שאיבה וגם בזה לא מצאו בצית.הייתי בהפסקה של חודש וכרגע מטופלת בדקפפטיל. המליצו לי לקחת כמה ימים לפני הוסת דקפפטיל עשינו יחד עם הרופא את החישוב של הוסת ויצא שאני צריכה להתחיל את דקפטטיל ב 26/12. עברו כבר תשעה ימים ואני ממשיכה לקחת דקפפטיל ועדיין לא קבלתי וסת. האם האיחור של המחזור יכול להיות כתוצאה מהתרופה ? אף פעם לא קרה לי שאיחר לי יותר מ 28 יום.
אני כל כך לחוצה .
תודה מראש.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום,יתכן עכוב במחזור גם בגלל התרופה,תמיד יש לשלול גם הריון(חצוצרה אחת פתוחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFלולי03/01/2013
היי יש לי שאלה לגבי IVF האם בטיפול ראשון מה הכמות עוברים שכדאי? או שאפשר? קראתי באינטרנט שאפשר בין 2-4 עוברים במה זה תלוי? והאם אפשר לבחור את מין העוברים? אודה לתשובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013מספר העוברים המוחזרים בטיפול IVF ראשון הוא 1-2 עוברים,בחירת מין יכולה להעשות רק באישור הועדה לקביעת מין העובר של משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
לולי04/01/2013היי בהמשך לתשובתך לשאלי.. איך מגיעים לוודעה לקביעת מין העובר של משרד הבריאות??? האם קובעים אליהם תור ואיך זה מתבצע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום לולי -יש להפנות מכתב הפנייה לועדה במשרד הבריאות בירושליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
לולי04/01/2013מה הכתובת דואר שלהם? והאם צריכה להיות סיבה מסוימת שיתנו לי לקבוע? האם הם מאשרים את זה מיד או לוקח זמן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לולי05/01/2013מטוופלת תודה רהה על העזרה..מצאתי גם אני אתמול אתר שמפרט הכל שיהיה בהצלה לכולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2013שלום,התנאי הוא שאת נזקקת להפריה חוץ גופית על מנת להרות,ובנוסף יש לך לפחות 4 ילדים מאותו המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשרון03/01/2013
שלום,
האם אחרי ביוץ חייב להיות נוזל בדוגלאס?
כמה ימים אחרי ביוץ הוא מופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום,הופעת נוזל בדוגלס מופיעה מייד ובסמוך לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ אשכנזי
שרון04/01/2013תודה על תשובתך
אם לא ראו?
ואני כן אחרי ביוץ
ייתכן להיות אחרי ביוץ ולא יהיה נוזל?
הנוזל לא נשאר עד הוסת/הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה לפרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שרון שלום
יתכן ולא נצפה נוזל לאחר הביוץ,יתכן והא מתפזר באגן,יתכן שכמותו מזערית בכל מקרה בדיקת הדם לפרוגסטרון 7 ימים לאחר הביוץ המשוער גם עשויה להיות מועילה לאישור קיומו של ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 45 וטיפולי פוריותפרופ` דוד בידר03/01/2013
ברצוני להגיב על שירשור שנכתב כאן בנושא הריון מביצית עצמית בגיל 45.
הובא כאן מקרה של מישהי שבשנים האחרונות עברה טיפולים, כולל IVF ללא הצלחה. נשאלה השאלה האם כדאי לה לעשות ניסיון של טיפול נוסף לקראת סוף גיל 45 או שאין טעם לכך. הרופאים כאן כתבו שהסיכוי לכך הוא אפסי והמליצו לה על תרומת ביצית.
אז ברצוני להביא כאן סיפור מהחיים. אני מכירה אישה שנישאה בגיל ארבעים פלוס. היא ילדה ילד לאחרונה בגיל ארבעים ושש ושבעה חודשים. כלומר ההחזרה של הביצית שנקלטה הייתה כשהיא הייתה בת ארבעים וחמש ועשרה חודשים. עבורה זהו ילד ראשון! היא עברה טיפולים של קבלת הורמונים וגם IVF במשך כשנה וחצי עד שאותה ביצית נקלטה אצלה. לפני זה היא ניסתה להיכנס להריון בצורה טבעית ללא הצלחה. כיצד אתם הרופאים מסבירים את המקרה הזה? האם לדעתכם לא מדובר בביצית עצמית אלא בתרומת ביצית?האם לדעתכם אותה אישה מתביישת לספר שמדובר בתרומת ביצית או שייתכן שאכן מדובר בביצית שלה?
האם אתם כאנשי מקצוע לא נתקלתם מעולם כאן בארץ באישה שילדה לראשונה בגיל ארבעים ושש וחצי מביצית של עצמה? האם לא שמעתם מרופאים אחרים על מקרה כזה כאן בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון בגיל 45 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013חנה ששלום,הספרות מתעדת פריצה של הריונות ספונטנים עד גיל 50 אולם מדובר במקרים אנגדוטלים שהם בבחינת היוצא מהכלל המוכיח את הכלל,ובתשובותינו לכלל המטופלות אנו אמורים להביא את האמת הרווחתולא את המקרים היוצאים מהכלל,באשר לשאה הספקולציות שלך גם באפשרויות אלו נתקלנו במהלך דרכנו הארוכה ולא אחת נשים הסתירו את האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
זיוה06/01/2013הקשורה לנושא זה.
אם אישה עוברת טיפולי IVF מביציות שלה, ואחרי מספר פעמים של שאיבה והחזרה ללא הצלחה, היא מחליטה לעבור לתרומת ביצית, האם היא צריכה לעבור מסלול חדש של טיפול? הרי הגוף שלה כבר מלא בהורמונים בגלל השאיבות וההחזרות שנעשו לה. אז היא יכולה אחרי אותם טיפולים לעבור בצורה ישירה לקבל תרומת ביצית?
כמו כן אני שואלת האם יכול להיות מצב שבו שני חודשים או שלושה חודשים לאחר החזרה לא מוצלחת כבר יש קבלת תרומת ביצית? זה בהנחה כמובן, שהאישה עברה טיפולי IVF בחברה פרטית עקב גילה המתקדם ( בגיל 45), ובגלל שההחזרה לא הצליחה היא החליטה דרך אותה חברה פרטית להביא מחו"ל לארץ תרומת ביצית. אם תוך פרק זמן של חודשים ספורים (לאחר החזרה לא מוצלחת של הביצית שלה) לא ניתן להשיג תחילת הריון מתרומת ביצית, זה אומר שאותה אישה ילדה לראשונה בגיל 46 וחצי ילד ביולוגי משלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל 45 - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013זה היה מתרומה והיא לא מעוניינת לספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי
חגית07/01/2013שהטכנולוגיה הרפואית מאפשרת להקפיא עוברים מ IVF למספר שנים. אז אולי הפשירו לאותה אישה עובר קפוא שהוקפא כשהיא הייתה בת 44.
לא יכול להיות מצב שבו אישה לקראת סוף גיל 45 , מפשירים עבורה עובר שהוקפא כאשר היא הייתה בת 44? שמעתי שלפעמים מחזירים עוברים קפואים ולא רק עוברים טריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013אם כך הקפיאו לה לשנה.למה שיקפיאו בגיל 44 ויחזירו ב 45?
אין סיכויים לדעתי להרות מהקפאת ביציות בגיל 44 ובהחזרתם לאחר שנה.
ברוב בעולם לא מטפלים מעל גיל 43.
בכל אופן ההתעקשות להרות בגיל 45 יגרום לכך שהמעונינות בתרומה תעשינה זאת בגיל 46-47 והלידה תהיה לקראת 48-49
וכל העניין גורם לאיחור רב לאמהות.
כתבתי הרבה בפורום שלאישה שאין ילדים לפני גיל 44 שלא תעשה טיפולים אחרי גיל זה,כי אין הריונות.
מי שמתעקשת אז שתעשה,אך יש להבין את העניין ולתת חשיבות לדעת הרופאים בפורום.
את ההחלטה הסופית תמיד תתיתן המטופלת ותחליט לפי כל הדעות שקראה ולפי התרשמותה מאיתנו והספרות שצוטטה כאן ולא תמיד בצורה נכונה.
בכל אופן תהיה ההחלטה אשר תהיה אנחנו תמיד נשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הקפיאו
חגית07/01/2013לשנה כי הצליחו לייצר בהפריה חוץ גופית יותר משני עוברים, וידוע שלא מומלץ להחזיר לרחם יותר משני עוברים ביחד. אולי נותרו כמה עוברים ללא שימוש, ולכן הקפיאו אותם עד שיצטרכו אותם. זו רק השערה. אני לא רופאה אבל שמעתי שיש בנות שהקפיאו להן עוברים בגיל 44, או פחות, ואחרי שנה או שנתיים הפשירו את העובר והחזירו אותו לרחם.
דרך אגב, באינטרנט יש כתבות באנגלית מחו"ל על מידת ההצלחה של עוברים קפואים לעומת עוברים טריים. בטבלאות שם רואים שיש יותר סיכויי הצלחה עם עוברים קפואים מאשר עם עוברים טריים. לעומת זאת כאן בארץ כנראה יש יותר הצלחה עם עוברים טריים מאשר עם עוברים קפואים. מעניין למה בארץ זה הפוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הקפיאו - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013ואולי לא היו הדברים מעולם...
מה שאני מציע שמישהיא בגיל 44- 45 לא תבזבז זמן וזה הכל.
ההחלטה הסופית היא תמיד על ידי המטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
זיוה07/01/2013אם מדובר בתרומה, זה אומר שתוך שני חודשים היא גם השיגה תרומה וגם נקלטה להריון. יכול להיות דבר כזה?
בערך שני חודשים אחרי שנכשל טיפול ivf אחרון, היא נקלטה להריון. מבחינה רפואית שני חודשים מספיקים לקליטת תרומת ביצית ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה מזה את עושה עבודת בילוש? קצת
שרונה08/01/2013הגזמת לא? נניח שכן והיא לא מעונינת לשתף תכבדי את זה לא מתאים!את יכולה להיות בדיוק במצב שלה או קרובה שלך להתעסק בדברים שמחים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל03/01/2013
אני שבוע 31 ורציתי לדעת מתי להתחיל למרוח באיזור האינטימי שמן זית או שמן שקדים כדיי להגמיש את האזור לקראת היציאה של התינוק?
אם יש לכם רעיון אחר מה למרוח/לעשות בבקשה תאמרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013יעל שלום
הערך המוסף של מריחה כזו לא ברור,לכן הייתי ממליץ לף להמתין עם זה בעת היותך בחדר לידה ולהשתמש באחד התכשירים המסחריים לצורך העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשרון03/01/2013
שלום,
האם אחרי ביוץ חייב להיות נוזל בדוגלאס?
כמה ימים אחרי ביוץ הוא מופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013הופעת נוזל בדוגלס מתרחשת מייד ובסמוך לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אני לא מרגישה כלוםנועה03/01/2013
הבטא 2520 אני ב-11/12 היתה החזרה אך זה יכול להיות עם אני בהריון לפי הבטא שאני לא מרגישה כלום רק קצת התכוצוית ברחם ודיקור בטבור ומעט רגישות בשדיים !לא בחילות לא סחרחורות אציין שאני טיפוס מאוד היפרקטיבי ואני ממשיכה לעשות הכל כמו לפני הליכות עובדת לא בישיבה רק כמובן לא מרימה כבד יכול להיות שאני לא בהריון?? ב14/01 יש לי אולטרא אבל עד אז אני אשתגע סליחה שאני ככה משתפת אותכם !אני בחרדות זה הריון אחרי 22 שנים! תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נועה03/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נועה03/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה אני לא מרגישה כלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013שלום,מזל טוב לרגל ההריון המבורך לאחר 22 שנים,כל התחושות שאת מרגישה בהחלט אפשריות בהריון תקין ,כולנו תקווה שבתאריך ה14/1 בשבוע הריון 6+ יודגם דופק עוברי והריון תוך רחמי תקין לחלוטין עד אז בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אשכנזי
נועה04/01/2013בע"ה תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים מרגיזיםמאיה03/01/2013
בוקר טוב, אני בשבוע 6 + 5 אחרי הפריה. כבר נצפה שק ודופק ושק חלמון ולכאורה הכל בסדר. אני לוקחת אנדומטרין כתמיכה 3 פעמים ביום. השבוע ירדתי ליום כן-יום לא.
אבל - מדי כמה ימים מופיע לי בערך בשעה 22:00 דימום בניגוב. אחרי 20 דק כשאני חוזרת שוב לשירותים זה נעלם. זה קורה 8 שעות אחרי שהכנסתי את התמיכה הקודמת ובדיוק לפני התמיכה של הערב.
הדימום הוא ממש רק בניגוב והוא אדום בהיר מאוד.
אבל אני ממש לא מבינה למה זה קורה. ואיך זה תמיד באותה השעה?? ולמה זה יכול להיות קשור לתמיכה אם זה בכלל 8 שעות אחרי?
כל פעם שאני רואה את זה אני חושבת שזהו זה והכל נגמר...
למה? :(
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימומים מרגיזים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013מאיה שלום,יתכן שהדמם נובע מגירוי מקומי של הנרות,ניתן לעבור לטיפול בזריקות פרוגסטרון למשך פרק הזמן הקצר שאת עוד צריכה לקחת תמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות למסירהסמדר03/01/2013
שלם בנות,
סיימתי עם הטיפולים ונשארו לי זריקות.
דקקפטיל, מונוגון, צטרוטייד, כדורי אנדומטרין.
אשמח מאוד להעביר למי שצריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפולי IVF בגיל 38הדס03/01/2013
שלום, אני בת 38 , סובלת מיתר לחץ דם ותת פעילות של בלוטת התריס. נשואה 7 שנים. בתחילת הנישואים הייתי פעמיים בהריון שהסתיימו בשלב מוקדם (שבוע 10) בהפלה טבעית. אחר כך נכנסתי להריון מטיפול IVF . יש לנו ילד בן 4 . לפני כשנה חזרתי לטיפולים. עברתי 3 מחזורי טיפול. שניים מהם יצרו הריון שהסתיים בשלב מוקדם בהפלה טבעית (שבוע 7). הלכתי לבירור במרפאה להפלות חוזרות, אך הכל יצא תקין.
בחודשים האחרונים שוב חזרתי לטיפולי IVF. עברתי 3 מחזורי טיפול. בראשון התקבלו 2 ביציות, אך לא הצליחו ליצור עוברים. בשני התקבלו ארבעה עוברים יפים - אך לא התקבל הריון, ובמחזור האחרון היו לי 7 זקיקים כשהגעתי לשאיבה, אך הזקיקים היו ריקים.
אני לא מבינה מה קורה? האם אני לא מבייצת? האם לא אוכל להיכנס שוב להריון?
האם זה קשור לבעיות בלוטת התריס? יש לציין שאני נוטלת תרופה לאיזון הבלוטה.
בברכה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי IVF בגיל 38 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013הדס שלום
לאור הנתונים שאת מוסרת נראה שבטיפול מתאים ניתן יהייה להגיע לתוצאה טובה יותר ולהשיג הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיים קיים סיכוי להריון?לידיה1403/01/2013
שלום.בתחילת המחזור התחלתי לקחת איקקלומין (פעם ביום) ופרוגינובה(פעמיים ביום) וביום ה-15 עברתי הזרעה לאחר השבחה.היום אני שבוע + יום לאחר הזרעה ועשיתי בדיקות דם:
LH: 2.7
פרוגסטרון: 84.9
E2: 899
וביקשתי להוסיף גם בדיקת בטא ויצא שלילי.
יכול ליהות שאני כן בהריון לפי בדיקות הורמונים אך היה מוקדם לגלות הריון או שפשוט המספרים אלו של הורמונים הם כל כך גבוהים בגלל התרופות ש לקחתי בתחילת המחזור???
אשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עדיים קיים סיכוי להריון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013שלום,ביצעת את בדיקת ההריון מוקדם מדי,ולכן הסיכוי להריון לא נמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהגל03/01/2013
שמי סיגל,
התחלתי לקחת נרות לתחורים ובעוד שבוע אני אמורה לעבור החזרת מוקפאים - השאלה שלי האם להפסיק את הטיפול עם הנרות או שלהמשיך גם כשאני יעבור את ההחזרה?
האם זה משפיע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/01/2013אין בעיה לקחת טיפול לטחורים וגם לעשות החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מי שפיר שאלה חשובהתת03/01/2013
אני בשבוע הריון 16 ירדו לי אתמול מיי השפיר לאחד העוברים מה הו הסיכוי לשמור על העובר השני.. יש לי תואמים אחרי IVF האם אפשר להציל חיים של עובר שני הרופאים אומרים שהם מחלטים להפסיק הריון כי אפש להיות סיכון עלי כי יהיה זיהום בגלל ירידת המים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה רוצה תגובה מהירה
תת03/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפינגסעדי02/01/2013
שלום,
בצילום רחם(ד"ר טוגנדרייך) אובחנתי בהידרוסלפינגס (רחיקני) בחצוצרה הימנית.
החצוצרה השמאלית והרחם תקינים.
הרופא שלי המליץ קודם כל לכרות את החצוצרה החסומה ומשם להמשיך בטיפולי פוריות, הזרעות בשלב הראשון.
השאלה שלי היא האם לא כדאי לנסות הזרעות עם החצוצרה החסומה ואז לראות אם עובד?
אני קצת נרתעת מכריתת החצוצרה מאחר וזה תהליך חודרני ובלתי הפיך.
מה השלב הבא הכי מומלץ עבורי?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידרוסלפינגס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2013עדי שלום,אני בהחלט מסכים עם עמדתו של הרופא המטפל שלך,הימצאותו של הידרוסלפינגס מפחיתה בשיעור משמעותי את סיכוייך להרות,ומגדילה את סיכוייך להפיל,ביצוע לפרוסקופיה להוצאת החצוצרה החולה תיתן הזדמנות לבחון גם את החלק הביטהי של החצורה עם המעבר התקין וותרשר באם להמשיך בטיפולי פריון קונבנציונלים או לפנות לטיפול IVF,כך שההתערבות הניתוחית מקדמת אותך הן מבחינת הסיכוי להרות והן מבחינת הטיפול הייעודי המועדף במקרה הנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מיואשתשי02/01/2013
בת 32 לאחר 14 החזרות ללא קליטה אפילו פעם אחת, כלומר כל הזמן אחרי החזרה הבטא שלילית. ללא בעיית זרע. עוברים יפים.
סבלתי מאנדומטריוזיס, עברתי ניתוח אשר בו הוציאו לי חצוצרה.
עכשיו הכל תקין. ועדיין 2 החזרות אחרי נכשלו.
אז למה לא מצליח , אני לא יודעת מה לעשות.......
עזרה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה מיואשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013שי שלום,אל תתיאשי היות ועצם נקיטת העמדה בדבר החצורות שלך יש משום התקדמות לקראת המטרה,למרות זאת יש להשלים בירור כוללני הדומה במהותו לטיפול הנעשה במקרים של הפלות חוזרות,כולל בירור קרישיות,היסטרוסקופיה,בירור זיהומי,בירור הלוספרם של הזרעו,וכד.. הייתי בהחלט מבצע פיפל,השראת ביוץ בפרוטוקול מתאים לגיל,לתגובה השחלתית,ולרקע ההורמונלי,הייתי משתדל לגרום להיווצרותו של פנל רחב של עוברים כדי לנצל זאת לשתי החזרות כולל אפשרות של החזרת בלסטוציסטים,וכמובן תמיכה הורמונלית מסיבית לאחר ההחזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מיואשת
שי03/01/2013תודה רבה על המענה.
אני אציין כי עברתי הרבה מבחינת טיפולי הפוריות ומבחינת הבירורים :
בירור קרישיות- יצא תקין.
היסטרוסקופיה-תקין.
ניסיון החזרה לאחר פיפל .
שתי החזרות של עוברים פעם אחת טריים ולאחר מכן בלוציסטים.
בדיקת קריאוטיפ לי ולבעלי - תקינות.
האם הכוונה בהשראת ביוץ לדקאפפטיל כי גם את זה עברתי ואם לא אז למה הכוונה?
למה הכוונה בתמיכה הורמונלית מסיבית?
ניסיתי כמעט כל תמיכה אפשרית כמו 3 אנדומטרין או 9 אוטרגוסטן או מדבקת אוורל 100, או קרינון פעמיים ביום. (ואם זה היה החזרת מוקפאים אז פרוגינובה או אסטרופם)
הגבתי לטיפול ההורמונלי טוב ומ-6 שאיבות החזירו לי כ-30 עוברים בכ-14 החזרות.
ולהוסיף את הניתוח הקשה שעברתי להסרת נגעים של אנדומטריוזיס והוצאת חצוצרה עכשיו תודה לאל האזור נקי וללא הידבקויות.
אבל אני מיואשת אני באמת לא יודעת מה לעשות ........
בבקשה עזרה , כל עזרה באשר היא תתקבל בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה מיואשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שי שלום ,אכן ביצעת הכל ואני רוצה לעודד אותך להמשיך ,ואני משוכנע שהדבר התרחש
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)