מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה מוסרית בעניין הפרייהדילמה מוסרית12/12/2012
שלום רב,
אני בת 30 כיום אמא לתינוק מדהים. נכנסתי להריון בקלות בשיטה הטבעית היה לי הריון מדהים ללא בעיות והייתה לי לידה קלה ומהירה.
לאחר ההריון התגלה אצל אחד מאיתנו תסמונת גנטית שמעלה את הסיכויים ללקות בסרטן במהלך החיים ב- 80% באופן קיצוני יותר אצל בנות. התוצאה היא שהלוקה בתסמונת מחוייב מגיל צעיר בבדיקות סדירות ותדירות על מנת לבצע איבחון מוקדם (וחלקן לא נעימות בכלל, פולשניות). התסמונת מועברת גנטית ללא התחשבות בבן הזוג שלא נשא, כך שיש סיכוי של 50% לנשאות אצל כל ילד שנולד.
כיום האחות המליצה לי ולבעלי לקראת תיכנון הריון נוסף לבצע הפרייה חוץ גופית על מנת לברור את הביציות המופרות ללא הגן. ידוע לי שהפריות חוץ גופיות תחת מחקר רק 30 שנה כך שאף צאצא שנולד בצורה זו אנו לא יודעים מה אורך ואורח חייו. אני יודעת שתהליך ההפרייה הוא לא מהנעימים שקיימים הוא פולשני והוא משגע את הגוף בהרומונים.
אני ובעלי בריאים סה"כ,
שאלתנו היא האם ראוי לבצע את התהליך הנ"ל למרות שאנו כן יכולים בצורה טבעית להביא ילדים לעולם. ושילדותם תהיה בריאה ללא בדיקות. בסה"ך התסמונת לא פוגעת ביום יומו של הלוקה בה?
אני יודעת שמדובר בשאלה של עקרונות, של הגות לא שאלה שהמדע יכול לענות עליה.
אך תשובה של אנשי מקצוע כן תוכל לסייע לי בהחלטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה מוסרית בעניין הפרייה - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012שאלתך כבדה מאד ויש בה היבטים רפואיים ומוסריים.
ראוי שתלכי לייעוץ גנטי מקצועי ומעמיק ושבו יקחו חלק גם מומחי פוריות כדי להעמידך על הסכנות (אם קימות בכלל) בעטיו של טיפול IVF ןאיבחון גנטי-PGD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שיהיה חג שמח
דילמה מוסרית12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של שרירן ? מודאגת מאודגלית12/12/2012
אני בת 39.5 בתהליכי הזרעה, מטופלת באיקוקלמין ו-אסטופם. בבדיקה האחרונה נצפה שרירן בגודל 13X11.
מה זה שרירן ? האם השרירן הינו כתוצאה מטיפול ? האם הוא יכול להפריע בתהליכי ההזרעה ? האם יש לכך טיפול ? בבקשה תשובה דחופה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של שרירן ? מודאגת מאוד - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012שרירן או בשמו הלועזי-מיומה, הוא גידול שפיר של שריר הרחם. זהו גידול נפוץ מאד ובד"כ אין לו חשיבות. אצלך גם המיומה קטנה ואין להניח שהיא מפריעה לפריון, אלא אם היא בולטת לחלל הרחם. הבדיקות שמאבחנות את מיקום המיומה הן" א.ס (רצוי תלת מימד) והיסטרוסקופיה (היסתכלות האמצעות מכשיר אופטי אל פנים הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד מודאגת מהבטא של היום 284דנה12/12/2012
ומהעובדה שהפרוסטרון ירד קצת - כי אני לא לוקחת שום תמיכה וואגינאלית וכל סבב האי ווי אף הזה היה ללא הורמונים (רק אוביטרל לפני שאיבה)
אני גם לא לוקחת שום תמיכה וואגינאלית ועוקבת מידי יום ביומו אחרי ההורמונים בדם כדי לוודא שרמת הפרוגסטרון מספיקה
היו לי 2 הכפלות למעשה: מ 84 ל-154 ויומיים אחרי ל-242
(יש לשים לב שהתחלתי בבדיקות הדם מהיום ה 21 למחזור(6 ימים אחרי ההחזרה) ואכן היתה בטא חיובית)
---
השאלות שלי (את הנתונים של הבדיקות כתבתי בהמשך):
1.האם עדיין לפי הנתונים יש סיכוי שזה הריון תקין?
2. האם אני צריכה לעשות בטאמחר -יום חמישי 13.12 ? או שהצעד הבא הוא אולטראסאונד?
3. האם אחרי שתי קפיצות של בטא חייבת הבטא להמשיך להכפיל את עצמה בימים הבאים עד ליום האולטראסאונד של בדיקת מיקום שק ההריון - כפי שאתה המלצת לי לעשות אותו ביום ראשון 16.12
4. האם אולטראסאונד לבדיקת שק הריון מתבצע מבטא של מעל 1000 או שאפשר לעשות אותו לפני....?
5. לאור העובדה שאיני לוקחת תמיכה וואגינאלית - האם הירידה הקטנה של הפרוגסטרון היום (43.72), מצביעה על כך שאני צריכה להתחיל בתמיכה וואגינלית ? או שעדיין ערכי הפרוגסטרון הם סבירים?
--------------------------------------
הנתונים:
אוביטרל לפני שאיבה:יום חמישי 22.11
שאיבה:יום שבת 24.11
החזרה: של עובר אחד בן 4 תאים בדרגה א: יום שני 26.11
(את כל הסבב עשיתי ללא הורמונים חוץ מהאוביטרל)
---
יום ראשון 2.12 שהוא היום ה- 21 לממחזור הבטא:3.2 ,--- הפרוגסטרון:34.62
יום שני 3.12 הבטא:3.47 -------הפרוגסטרון 24.6 והאסטרדיול 969
יום שלישי 4.12 הבטא:11.4 ----הפרוגסטרון:37.16 והאסטרדיול 1706
יום רביעי 5.12 הבטא:24.3 -----הפרוגסטרון 44.8 והאסטרדיול:1365
יום חמישי 6.12 הבטא 41.5 ----הפרוגסטרון 49.68 והאסטרדיול 1291
יום שישי 7.12 הבטא:84 --------הפרוגסטרון 46 והאסטרדיול 1600
יום שבת 8.12 ----לא עשיתי בדיקות-----------------------------
יום ראשון 9.12 הבטא 154 ----- זה היום "הרישמי שלמעשה אני צריכה לעשות את בדיקת הבטא הראשונה
יום שני 10.12 הבטא 216 ------פרוגסטרון 48 אסטרדיול 1345
יום שלישי 11.12 בטא 242 -----פרוגסטרון 47.49 אסטרדיול: 1777
יום רביעי 12.12 בטא 284 -----פרוגסטרון 43.72 אסטרדיול 1925
--------
אני רוצה להדגיש שאני ללא תמיכה וואגינאלית של פרוגסטרון וואגינאלי
----
תודה
ומתנצלת על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על האורך - אבל מאוד חשובה לי
דנה12/12/2012למה רק עלי דילגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר IVFאורטל12/12/2012
שלום ,
אני שבוע 9 הריון תאומים לאחר טיפולי IVF.
בשבוע 6,7,8 נצפו 2 שקי הריון ודופק בכל שק הריון.
אתמול התגלה כי עובר אחד הפסיק להתפתח ונמצא ללא דופק. יש לציין כי זו הפלה שלישית ללא בעיות קריושוית יתר. העובר השני מתפתח בסדר גמור.
הרופא נתן לי 40 מ"ג גלקסן ואספרין עד הלידה אף על פי שאני לא סובלת מקרישיות יתר . בנוסף הגדיל תמיכה ל-2 קרינון ביום .
רציתי לדעת האם זה בסדר?
האם יתכן כי העובר השני יפגע בגלל מותו של העובר המת?
יש סיכוי שהעובר השני גם יפגע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים לאחר IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012רוב הסיכויים שהעובר ידרוד עם או בלי קלקסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור משיח
אורטל13/12/2012התכוונת ל"ישרוד" ? כנראה טעות בכתיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהדינה12/12/2012
אני כמה ימים אחרי החזרה. קיבלתי מכה קלה ולא כואבת מהדלת. לא נשאר סימן, אבל אני מודאגת. האם זה יכול לפגוע בהשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012אין שום סיכוי שנפגע משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזורפרופ` דוד בידר12/12/2012
שלום רב,
בעלים ואני מנסים להרות.
בשל שלב לוטאלי גבולי (10) בצעתי פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזור
ה-FSH יצא 19, ולפי ערכי הייחוס הרשומים זה גבוה.
מה אומר?
האם לפנות למומחה פוריות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012שלום,בדיקת ה-FSH משקפת את הרזרבה השחלתית שלך והיא מרמזת על רזרבה שחלתית ירודה. ניתן להשלים את המידע על הרזרבה השחלתית שלך בביצוע אולטרסאונד במחזור וספירת מספר הזקיקים הבסיסי שלך,בנוסף ניתן לבצע בדיקת דם ל-AMH ,בדיקות אלו יחד עם גילך נותנים ביטוי למצבך העכשווי.בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לרופא פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץמודאגת12/12/2012
שלום לרופאים,
אני בת 37 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 8 שנים
אחרי 6 IVF בגלל רזרבה שחלתית נמוכה
שאיבה בין 1-7 ביציות עם הפריות יפות
3 הריונות כימיים
היסטרו תקינה
צילום רחם תקין
נוטלת קלקסן למרות שאין בעיית קרישה
מזריקה בכל סבב 375 יח' מנוגון (פיורגון וגונל לא היו תוצאות טובות)
איך הייתם ממליצים לי להמשיך? בדרך ל-IVF 7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לייעוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012מענה לשאלה זו יהיה שטחי. אני נוהג לעבור על כל טיפולי ההפריה הקודמים בצורה יסודית כולל על הפרוטוקולים, על מספר הביציות ואיכותן, מספר העוברים ואיכותם, מצב הרחם ועוד פרטים רבים ורק על בסיס אלו מתכנן את הטיפולים הבאים. לפי הכתוב את ניזקקת למינון של 375 יח', זה מינון סביר ואם בו נשאבות כ-7 ביציות אז הרזרבה השחלתית שלך סבירה. ניתן ללמוד טוב יותר על הרזרבה השחלתית לפי ערכי ה-FSH ביום השלישי לדימום הוסתי, לפי ערכי ה-AMH וכן לפי ספירת המספר של הזקיקים הראשונים-האטרלים בשחלה (AFC).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרו' משיח
מודאגת12/12/2012תודה על המענה המהיר!
ה-FSH שלי עומד על בין 11-18
וה-AMH 0.22
שאיבה של 7 ביציות הייתה פעם האחת
שאר 3 ביציות
ופעם אחת 1
מה זה אומר לגבי הרזרבה שלי?
בנוסף התרגשתי מאוד לראות אותך בכתבה בעובדה!
אתה מדהים! הלוואי והייתי גרה במרכז להיות אחת המטופלות שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרו' משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/12/2012זו בהחלט רזרבה ירודה. עם זאת ניתן לנקוט בפרוטוקול של מחזור אבעי בתמיכה או לחילופין להגדיל משמעותית את המינונים. כדאי שתתיעצע עם מומחה פוריות מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לדר' בידראור12/12/2012
קודם תודה רבה. האם התורם צריך לעבור בדיקות גנטיות למרות שזה תרומת ביציות או שהוא צריך לעבור בדיקות נוספות שיתאימו לתורמת מקייב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה לדר' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2012אם התורם עובר בדירות גנטיות והן תקינות אז זה לא משנה מה קורה אצל התורמת היות ועל מנת שהילוד תהיה לו בעיה חייבים שני ההורים להיות בעלי אותה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה וגודל זקיקיםמיכל12/12/2012
שלום ,
בדיקת דם היום = יום שלישי -
E2 = 2496
6 זקיקים בגודל-
19
17.5
16.5
11
10
10
הרופא החליט על שאיבה ביום שישי ונתן לי מחר צטרוטייד והיום ומחר להמשיך הורמונים .
האם התזמון נכון ?
האם יש סיכוי שהזקיקים בגודל 10 ו- 11 יגיעו לבשלות ויוכלו לשאוב ביצית בשלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה וגודל זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012מיכל שלום
השיקול של הרופא שלך מצויין עדיף לפעול לפי הזקיקים הדומיננטים ולא לחכות זמן נוסף להתפתחות הזקיקים הקטנים שמפגרים הרבה מאחור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורם זרעאור11/12/2012
שלום
אני זקוקה לתרומת ביציות. יש לי כרגע בן זוג ואנחנו רוצים להביא ילד.
השאלה שלי מה התהליך שהוא צריך לעבור? האם הוא צריך לעשות איזה שהן בדיקות אם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורם זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2012בדיקות דם לHIv
ל hepatitis B+C
כמו כן רצוי לעבור בדיקות דם גנטיות ולעבור יעוץ במכון גנטי.
צריך לחתום בפני נוטריון ששניכם מסכימים לטיפולי פיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםדינה11/12/2012
אני אחרי החזרת מוקפאים שהוגדרו כיפים. אני בת 33.5.
רציתי לדעת האם יש לי סיכוי סביר להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012ליה שלום הסיכוי הוא יותר מסביר הוא בהחלט טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףמלי11/12/2012
לרופאים שלום אני בת 28
מטופלת בהפריות אתמול קבלתי מחזור
והרופא שלי נתן לי כדורים בשם דופסטון לשתות מהיום במשך 10 ימים 2 כדורים ביום
הוא אומר שהרירית שלי עבה בגלל זה לא נקלט לי העוברים שאם תמיד יפים!!!!!
הוא אומר שאני ישתה 10 ימים ולאחר מכאן אני יחזיר עוברים
שאלה
1 האם הכדורים האלה עוזרים להורדת הרירית ??
2 האם לאחר לקיחה של 10 ימים אפשר להחזיר עוברים ?
תודה רופאים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2012לקיחת התרופה לא מאפשרת החזרת עוברים בעוד 10 ימים.
אולי לא הבנת נכון?
אם אילו ההוראות אז זה לא נכון לעשות את מה שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבידר היקר
מלי12/12/2012אני בטוחה שהרופא שלי אמר לי כן הוא אמר לי לשתות 10 ימים את הדופסטון
ואחרי ה10 ימים שאני מסיימת את הכדורים לבוא אליו....
והוא יגיד לי מתי לעשות את ההחזרה
לבידר היקרר
אתה לא ממליץ לי לעשות את ההחזרה בטיפול המחזורי הזה?
ולמה גורם הכדור דופסטון ?
הרופא לי אמר שהרירית שלי עבה וזה יוריד לי אותה האם זה נכון?
תודה רבה בידר היקר
וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבידר היקר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2012הדופסטון זה פרוגסטרון.
מה שאני חושב שהרופא התכוון לתת לך זאת כי בהפסקת הטיפול יגיע וסת, ואז אפשר להכין את הרחם מחדש להחזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהשיר11/12/2012
שלום.
אני לפני שאיבה ויש לי שאלה. איך הרופא יודע שאני רדומה לפני שהוא מתחיל
בפעולת השאיבה? אני חוששת שיתחיל לדקור את השחלות לפני שנרדמתי.
אודה להרגעה שלכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2012בדרך כלל הרופא המרדים נותן אישור לרופא המבצע שאיבה מתי להתחיל.
תבקשי מהמרדים שלא יתן לרופא להתחיל עד שהוא לא נותן אישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור בידר, הרגעת אותי
שיר11/12/2012תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' משיח ופרופ' אשכנזי בבקשהמיכל11/12/2012
מזה כשנה ואני ובעלי מנסים להיקלט ללא הריון וטרם הצלחנו.
יש לנו ילד בן 2.3.
לאחרונה עשינו בירור פיריון: אני עשיתי צילום רחם שיצא עם חשד להידבקות והיסטרוסקופיה שמצאה הידבקות קלה והוסרה במהלך הבדיקה. בדיקות הורמנליות תקינות.
בעלי עשה בדיקת זרע: נפח: 1.5
ריכוז: 19 X 10 בחזקת 6
PH: 8.0
תנועתיות:37% , תנועה פרוגרסיבית 26%
ליוקוצים: לא נצפו
SWIM UP ריכוז 10 בחזקת 6
תאים תקינים 4% , פתולוגיות ראש 80% , פתלוגיות זנב: 16%.
בהתייעצות עם רופא הפיריון הומלץ לנו על זריקות גונל F והזרעות.
מה לדעתכם הטיפול המתאים במקרה שלנו?
מה דעתכם על הטיפול שהוצא לנו ע"י יועץ הפיריון?
האם זה נכון ישר לגשת להזרעות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין כי יש לי מחזורים לא
מיכל11/12/2012סדירים כל 40 יום +-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי לציין כי יש לי מחזורים לא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2012לילך שלום
מאחר ואתם מנסים להכנס להריון כשנה ,הרבה מעל התקופה הסבירה להרון לאחר פריון ראשוני הרי שהמלצתו של הרופא שלך במקום ,במיוחד שגם מחזורי הוסת שלך אינם סדירים ביותר ,הטיפול המשולב סגונל להשראת ביוץ +הזרעות תוך רחמיות עשוי לשפר את פוטנציאל הפוריות שלך פי 3-4 ביחס לנסיונות עצמוניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרעה אידיאלישרונה11/12/2012
ערב טוב,
בבדיקות דם שערכתי לבדיקת מועד ביוץ לקראת הזרעה עלו הממצאים הבאים:
יום ראשון
אסטרוגן 977
פרגסטרון 3.98
LH - 49
יום שני
אסטרוגן 235
פרוגסטרון 9.11
LH - 12
שאלתי היא מתי התקיים הביוץ?
מניסיונך איזה יום נחשב ליום האידיאלי להזרעה ועד מתי ניתן להזריע כלומר מה הגבול העליון עד מתי הביצית ניתנת להפרייה?
תודה רבה וחג שמח,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרעה אידיאלי - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2012הביוץ היה ביום ראשון ואז היה צריך לעדות את ההזרעה.
אין נתונים למה שית את הבדיקות דוקא ביום ראשון ולא קודם ואין נתונים לגבי בדיקת הזקיק או הזקיקים באולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)