מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השרשהלירי17/12/2012
ד"ר בוקר טוב
האם הימים לאחר ההזרעה הם קריטיים להשרשה? כוונתי היא האם אפשר להמשיך לעבוד רגיל או שיש לנוח - (מפני שהעבודה שלי מצריכה מאמצי עמידה, קצת "אקרובטיקה", תנועות ספורטיביות וכו'....).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השרשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012לירי שלום,אין כל בעיה להתנהל באופן רגיל לאחר הזרעה ,הדבר לא מפריע להשתרשות תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ומחזורמאיה17/12/2012
בוקר טוב, לפני שבועיים ויום עברתי שאיבת ביציות ושלושה ימים אחר כך החזרת 2 עוברים.
מלפני שבוע בהחדרת הנרות יש לי לסירוגין קצת דם בקצה המקל תמיכה.
זה ידוע שאנדומטרין יכול לדחות מחזור - האם יתכן שכל פעם מתחיל מחזור ואז השימוש בנרות דוחה אותו? אני יודעת שאולי זה נשמע טיפשי - אבל אחרת אני לא מבינה את הדימומים המוזרים האלה... תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין ומחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012שלום מעיין ,לא מדובר בדחית מחזור אלה בדמם שנגרם בגלל גירוי מקומי של צואר הרחם בעקבות השימוש בנרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זה דחוף לי.גל17/12/2012
שלום,
בחודש יולי עברתי הפריה שלא הצליחה - לאחר כחודשיים התחלתי שוב טיפול ואז בבדיקת אולטרסאונד הרופא ראה שאני לקראת ביוץ - והפסקנו את הטיפול - בתאריך 6.12 קיבלתי מחזור התחלתי לקחת אסטרופם פעמיים ביום וביום שלישי התחלתי לקחת 5 אמפולות של מונופר - בבדיקת דם שעשיתי אתמול יצא - ESTRADIOL - 3389
PROG- 3.5 LH- 13.6
הרופא ביצע בערב אולטרסאונד והיו לי זקיקים ימין 10 10 10 שמאל היה 10 10 ו- 12 - ושוב הרופא אמר לי אני מקווה שלא תבייצי - תזריקי עכשיו 6 מונופור 1 צטרוטייד עשיתי בדיקת דם בבוקר אני מחכה לתשובה.
אני פשוט כבר מיואשת ולא יודעת מה קורה או שהרופא לא מרוכז או משהוא לא תקין במינונים שהוא נותן לי - האם לפי מה שרשמתי יש סיכוי שהביוץ ידחה? מה עושים זו כבר פעם שניה - זה מעצבן אני מרגישה שאני מזריקה סתם זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה זה דחוף לי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012סיגל שלום,מתקבל הרושם שהרופא שלך פועל נכון והתגובה שלך בשלב זה תקינה והתחלת להיות מוגנת באמצעות הצטרוטיד בפני ביוץ מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת מקדימה?שקד17/12/2012
בוקר טוב, אני התחלתי טיפול דקפפטיל פרוטוקול ארוך שלשום, זה היה היום ה27 היות והיום ב21 טרם נצפה הביוץ וכעבור 4 ימים כלורמ ביום ה25 היה פרוגסטרון 11.7 ואסטרדיול 358 והתחלתי יומיים לאחר מכן.
באותו יום שהתחלתי התחילו לי הכתמות וגם קצת דם טרי בניגוב, בא והולך אבל לא נראה עדיין כמו וסת.חודש שעבר לאחר הזרעה עם פיוריגון אותו דבר הוסת הקדימה והגיעה פחות מ14 יום מהביוץ. לפני כן היה לי מחזור סדיר לגמרי. שאלתי היא זו, מה יכולה להיות הסיבה להקדמה של הוסת אם זה וסת (זה לא יכול להיות הריון כי לא קיימנו יחסים שבועיים לפני) ואיך יכול להיות שהיא מגיעה פחות מ14 אחר הביוץ?כמו כן האם התמיכה של קרינון שנותנים לאחר ההחזרה אמורה לעזור למצב כזה?כי אני מפחדת שעוברת את כל התהליך ומשהו אחר בכלל לא מאוזן הורמונלית ואז זה ייהרס וייכשל רק בגלל זה.השאלה שלי מה עושים במצב שהביוץ לא מחזיק שבועיים לפני הוסת, ואיך זה יתכן?ומה עושים כדי שבהפריה עצמה היא לאתיכשל בשל כך האם הקרינון עושה זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וסת מקדימה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012ליאת שלום
לידיעתך קבלת המחזור צריכה להתרחש כ-12-14 יום לאחר האוביטרל -צאי וחשבי את מועדי המחזור שלך לפי נתונים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-לא הבנתי את התשובה
שקד17/12/2012אני יוןדעת זאת, ולכן אני אומרת שבפועל קיבלתי לפני הזמן בחודשיים האחרונים אז מה זה אומר?שהביוץ שלי לא מחזיק שבועיים או 12 יום אחרי?זו שאלתי..
ואיך ניתן לעזור לזה על מנת שלא יקדים ולא יכשיל את הריון פוטנציאלי?
האם קרינון עוזר לזה כי אני יודעת שנותנים קרינון לאחר ההחזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך-לא הבנתי את התשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012במידה וזהו המצב ,בהחלט קיימת אפשרות של מתן טיפול הורמונלי תומך ע"י קרינון או כל תכשיר פרוגסטטיבי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדנה17/12/2012
האם אני יכולה לבקש הפניה לצילום רחם מכל רופא נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012דנה שלום ,כל רופא נשים רשאי להפנותך לביצוע צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםרותי17/12/2012
שלום
בת 39. FSH בין 15 ל 28
אסטרדיול בד"כ 120.. חודש אחרון בפרופיל הורמונלי ביום השלישי 620.
עשיית מעקב זקיקים ביום השישי למחזור כיוון שבדיקת הביוץ הראתה חיובי...
נכתב בבדיקת מעקב זקיקים: מבנה אירגולרי בגודל 17*19 היכול להתאים לגופיף צהוב. ללא דוגלס.
עובי רירית 8 מ"מ.
האם היה ביוץ?
מה הבדיקה אומרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012רותי שלום ,לפי נתוני הבדיקה כנראה התרחש כבר ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרוקסן בזמן דקפפטילחיה16/12/2012
האם יש בעיה לקחת כדור נפרוקסן לשיכוך כאבי מחזור בזמן שימוש בדקפפטיל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפרוקסן בזמן דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012חיה שלום,אין בעיה עם לקיחת נפרוקסן לכאבי מחזור גן בעת לקיחת דקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת עובריםהילה16/12/2012
היי
רציתי לדעת במידה והריון לא נקלט כתוצאה מהפריה
האם ניתן להרגיש זאת? האם זה מופיע כדימום או כל סממן אחר?
זו הפעם הראשונה שלי ואני ממש לחוצה אז אשמח לתשובה
תודה!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר16/12/2012אי אפשר להרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע והריוןלולי16/12/2012
היי במידה והבדיקת זרע יצאה לא תקינה מה על בעלי לעשות? איזה סוגי טיפול עוברים כי יש הרבה.. והם אני צריכה לעבור איזה סוג של טיפול אם לפי הבדיקות ההורמונוליות הכל תקין?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר16/12/2012מה הוונה זרע לא תקין?
בדיקה אלת בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרהמיכל16/12/2012
שלום לרופאים,
כיצד מבצעים שאיבה והחזרה לאשה עם שומן בטני ניכר? האם ניתן לבצע אולטרסאונד וגינלי או רק בטני? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012נעמה שלום ,ניתן לבצע את כל פעולות ה-IVF באותה דרך כמו אצל כל הנשים ,ואין כל בעיה לבצע אולטרסאונד וגינלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתהילה16/12/2012
שלום היום עברתי החזרת עובר אחד באיכות טובה
הזמן ההחזרה היתי לחוצה ומכווצת כי כאב לי קצת
האם העובר יכול להיפלט החוצה למרות שהטכנאית הראתה לי במסך את העובר ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` דוד בידר16/12/2012העובר לא יפלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותחיה16/12/2012
שלום... האם אפשר להמתין יומיים שלושה בין סיום השימוש בפיוריגון לזריקת האוביטרל, ע"מ לבצע את שאיבת הביציות טיפה יותר מאוחר ממה שאמור להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2012חיה שלום השיקול למתן האוביטרל הינו פונקציה של רמות ההורמונים מספר הזקיקים ,גודל הזקיקים,והרקע ההורמונלי והטיפולי של האישה,לפיכך החלטה שרירותית לדחות את מועד מתן האוביטרל אינה אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלוםקרן16/12/2012
שלום לרופאים אני בהריון שבוע 8 (+3) מטיפול IVF9 (טיפול קודם הפלה בשבוע 7 ללא דופק), אני מקבלת תמיכה 5 נרות ביום של 200 אוטרוגיסטן ופעמיים בשבוע 5000יח' של פרגניל לשריר (התמיכה גבוה מאחר והיה לי דימום בשבוע 6). לפני 5 ימים עשיתי בדיקה שגרתית של אולטראסאונד בבי"ח שאני מטופלת בו והכל היה תקין, מיום שישי (שלושת הימים האחרונים) יש לי קצת תחושה מוזרה, הבחילות הקשות שהיו לי ומעט הקאות פסקו (לקחתי כל יום פעמים זופרן ובימים האחרונים בכלל לא), הבטן שהיתה מאוד נפוחה כבר לא... היא פתאום שטוחה ואין בעיה לסגור את המכנסיים... מה זה אומר? אולי השפעה של התמיכה פחתה ובגלל זה אין תופעות לוואי או שחלילה משהו לא בסדר? אני טופלתי בבי"ח ובפעם האחרונה שהייתי הם נתנו לי מכתב סיכום ואין לי יותר מעקב, רק דרך הקופ"ח. רק בבקשה תרגיעו אותי שזה טבעי והכל תקין. תודה רבה
לרופאים שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2012שלום קרן,האפשרות שכל התופעות שתארת הן חלק מהשגרה ההריונית אפשרית ביותר,אולם לאור הרקע שלך רצוי שתעברי בדיקה נוספת בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בזמן מחזור...?חיה16/12/2012
התחלתי זריקות דקפפטיל ביום ה21 למחזור ונקבע לי תור us וב.דם לשבועיים אחרי, שלפי החישוב הרגיל היה כבר אמור להיות אחרי המחזור, הבעיה היא שהמחזור איחר וקיבלתי בסוף היום ה33 ועכשיו הus נופל על היום השלישי למחזור, האם זה אפשרי??
תודה רבה לעונים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסאונד בזמן מחזור...? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2012שלום חיה אין בעיה בביצוע אולטרסאונד במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אם אפשר עוד שאלה קטנה..
חיה16/12/2012האם יש מניעה כלשהי להשתמש בנפרוקסן לכאבי מחזור בזמן שימוש בדקפפטיל?
ושוב תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! אם אפשר עוד שאלה קטנה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2012אין כל מניעה בשימוש בנפרוקסן בזמן המחזור תוך שימוש בדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמיקי16/12/2012
שלום דר',
רציתי לשאול- ביום רביעי בשעה 15:30 הזרקתי אוביטרל (בהוראת הרופא). למחרת ביום חמישי בשעה 18:00 התבצעה ההזרעה. זה לא מוקדם מדי? לפי החישובים שלי ההזרעה התבצעה 28 שעות לאחר האוביטרל.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/12/2012זה בסדר כי סרע תקין מסוגל להפרות לפחות 48 שעות וביצית תקינה מסיגלת להיות מופרית 24 שעות לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)