מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי דם - שאלהגילי14/03/2012
איך אוכל לדעת כשערך הLH שלי הוא 38 אם ערך כזה הוא אחרי או לפני הגעתו של ה LH לשיאו?
בהנחה שאני עושה בדיקות יומיויומית לLH , אסטרדיול ופרוגסטרון
1.איך אפשר לדעת שערך של LH בגובה של 38 הוא לפני או אחרי ה "פיק" או ה "שיא" של ה LH? כלומר האם ערך כזה הוא בעקומת העלייה של ה LH עד לשיאו או בעקומת הירידה שלו אחרי השיא ולקראת הביוץ?
אם למשל ביום א - -- ערכי ה LH 28 וערכי האסטרדיול 1400
וביום ב---ערכי ה LH הם 38 וערכי האסטרדיול ירדו ל 800
האם לפי נתונים אלו אוכל להסיק שהLH הגיע לנקודת השיא שלו בין יום א ליום ב?
2,האם אחרי שה LH מגיע לשיאו אז ערכי האסטרדיול יורדים משמעותית?
3.האם אחרי שה LH מגיע לשיא אז ערכי הפרוגסטרון עולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי דם - שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא14/03/2012כדי לדעת אם ה LH. הגיע לשיא צריך לעשת בדיקה כדי להוכיח ירידה שלו
בכל אופן לפי מה שתארת העלייה ב LH מלווה בירידה של האסטרדיול מצביעה קרוב לוודאי על ביוץ, במקרה כזה אכן מתחילה עליה של הפרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבה עם 6 זקיקים בלבדאיילת13/03/2012
שלום רב
אני לקראת שאיבה שניה, מזריקה גונאל וצטרוטייד
אתמול באולטר' נצפו 6 זקיקים בלבד, 2 מהם קטנים בגודל 10 ו-12. בסבב הקודם נשאבו 9 ביציות.
האם התגובה החלשה יחסית הפעם מעידה על בעיה כלשהיא ברזרבה השחלתית או בכלל? האם במצב הזה עדיף לדעתך לעשות שאיבה או לעשות הזרעה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת שאיבה עם 6 זקיקים בלבד - תגובה
ד''ר אריק כהנא13/03/2012לצערי לשאלה כזאת אין תשובה אחת, יש מספר משתנים היכולים להצביע על כיוון ברור וטיפול
מה גלך
האם היו הריונות קודמים
כמה זמן את מנסה להרות
מה הרמות של הפרופיל ההורמונלי
מה היה הפרוטוקול בטיפול שבו התקבלו 9 ביציות
לצערי זה לא דיון על רגל אחת ואני מציע שתיזמי פגישה עם הרופא המטפל עם שאלות מוכנות מראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםסיון13/03/2012
שלום
אולי משהי יכולה לעזור לי,מחר אני אמורה לבצע בדיקת דם לאחר 12 יום של החזרת עוברים
היופ היו לי הפרשות חומות ויום ראשון בערב עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא לי תשובה שלילית, מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
סיון13/03/2012אשמח לתשובה כי אני ממש בלחץ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש בין גיל הריון לגודל עוברא13/03/2012
הריון IVF- לאחר השתלת עוברים טריים.
לפי מתאריך מחזור אחרון :שבוע 7 שבועות + 5 ימים..
לפי אול' גודל עובר 6+4.
נצפה דופק עוברי, עובר אחד.
הייתכן השרשה מאוחרת?
האם זה מעיד על בעיה כלשהי בעובר?
האם יש מצב כי בהמשך העובר יצמצם פערים?
האם יש מצב כי ממשיך הדופק העוברי אך התפתחות העובר אינה תקינה? ואז מה עושים?
סליחה על כמות האלשות ותודה על התשובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים??
א14/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרש בין גיל הריון לגודל עובר - תגובה
ד''ר אריק כהנא14/03/2012כל זמן שיש דופק סדיר שלא נהיה איטי יותר והעובר ממשיך להתפתח,בדרך כלל אין בעייה,אבל כדאי להמשיך ולעקוב פעם בשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריוןנטלי פ13/03/2012
שלום אני בת 27 מעולם לא נטלתי גלולות. החל מחודש שעבר אני ובעלי מנסים להכנס להריון. אני קצת מבולבלת לגבי תקופות הביוץ מכיוון שהמחזור שלי לא מגיע בכל חודש באותו התאריך:
להלן ימי המחזורים האחרונים: 12.10, 13.11, 16.12, 18.1, 15.2 , 13.3
אני רוצה לחשב במחשבון הביוץ באנטרנט מתי יהיה הביוץ הבא אבל צריך לכתוב שם מספר ימים בין תחילת הווסת האחרונה לתחילת הווסת הבאה, ואני לא יודעת בוודאות כי כמו שאת רואה המחזור לא מגיע בכל פעם באותו היום בחודש.
א. האם זה תקין שיש קפיצות כלה מחודש לחודש?
ב. איך לדעת את זמני הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להיכנס להריון - תגובה
ד''ר אריק כהנא13/03/2012במידה ואכן יש ביוץ הוא מתרחש כ 14 יום לפני ולא אחרי הווסת
על מנת לחשב ימי ביוץ משוערים את צריכה לקחת את המחזור הכי ארוך שלך ולהפחית ממנו 14 ימים.
לדוגמא מחסור של 32 יום הביוץ ביום 32-14 כלומר ביום 18 פלוס מינוס יום.
לאחר מכן את לוקחת את המחזור הכי קצר ומפחיתה ממנו 14 ימים
לדוגמא מחזור בן 26 ימים הביוץ ביום 26-14 כלומר יום 12 פלוס מינוס
בצורה כזאת את יודעת את גבולות הימים שבהם עליך להתרכז במשימה
במקרים שבדוגמאות ביון יום 12 ליום 18 מהיום הראשון של הדימום הטרי שנחשב יום 1 לנסת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בערך מתבצעת השרשה אחרי ההשתלה ?מיטל13/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מתי בערך מתבצעת השרשה אחרי ההשתלה ? - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2012שישה ימים לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץתמי12/03/2012
שלום
איך יותר מדויק לדעת מתי בדיוק הביוץ
לפי בדיקת דם או לפי אולטראסאונד?
והאם בכלל אפשר לזהות בדיוק את יום הביוץ או רק בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2012בדיקת דם הכוללת E2 P LH תזהה הביוץ בדיוק רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
מיטל13/03/2012גובה ההורמון בזמן הביוץ משתנה מאישה לאישה או שכל אישה
מבייצת באותם ערכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גונאל אףמאי12/03/2012
פרופ' / דר' יקרים,
בת 38.
לאחר התלבטויות רבות, (אשר נבעו מקריאת מאמרים על הקשר בין הורמוני פוריות וסרטן),הן בשל החשש מהסבירות הגדלה להתפתחות של סרטן השד,והן בשל הימצאות שרירן לא קטן אצלי, אשר ידוע כי גדל בעקבות נטילת ההורמונים, התחלתי שימוש בגונל.
היום זהו יום מס' 5 לשימוש בגונאל אף במינון 75 יחידות.
לאחר אולטרסאונד זקיקים, נאמר כי עדיין אין התפתחות של זקיקים, וכי עליי להגביר את המינון.
אנימאוד חוששת הן מגדילת השרירן, והן מכל ההורמונים הללו אשר עלולים להגביר את הסיכון להתפתחות סרטן (בעיקר שד) !
האם ניתן להפסיק כעת את הטיפול במיידי ??? אינני מעוניינת להמשיך...
מתי המערכת ההורמונאלית תחזור לפעילות סדירה?
מתי תופיע הווסת?
האם במינון כזה קיימת סכנת הצטברות של נוזלים בבטן?
אודה למענה מהיר בבקשה. אני קצת חוששת , דואגת ומוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות גונאל אף - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2012החששות חסרי בסיס מדעי.
בכל מקרה, אפשר להפסיק במיידי.
כיוון שאין תגובה שחלתית, לא צפויה סכנה של הצטברות נוזלים בבטן.
המערכת הטבעית תחזור לפעילות בתוך ימים ספורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לזיהוי ביוץ12312/03/2012
ד"ר שלום רב
בת 30 נשואה + ילד בן שנתיים
כעת מנסה להיכנס להריון כ-9 חודשים.
מחזור תקין כל 28 יום (מחזור אחרון 22.2)
ביצעתי בדיקות דם הורמונליות (בתאריך 26.2) ביום ה-5 למחזור שיצאו תקינות.
אתמול 11.3 (19 יום למחזור) ביצעתי בדיקת דם ולהלן התוצאות:
Estradiol pmol/L 1588.0
Progesrerone nmol/L 2.9
האם הפרוגסטרון הנמוך מעיד על היעדר ביוץ?
חשוב לציין כי 3 חודשים קודם כשביצעתי בדיקות ביוץ בערכות ביוץ אכן הופיעו 2 פסים בוהקים.
מיום חמישי האחרון אני חשה בכאבים/אי נוחות בפיטמות תחושה זו חדשה לי ולא מוכרת אצלי בכל החודשים הקודמים וכמו כן הפרשות מרובות.
לתשובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לזיהוי ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2012עדיין לא היה ביוץ. מציע לחזור על הבדיקה עוד 5 ימים. רצוי לבדוק גם LH.
רצוי במקביל לבצע א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר-בקשה אישיתחגית12/03/2012
שלום פרופ בידר
התכתבנו לפני מספר ימים לגבי המבחנה שלא הגיעה- תרומה כפולה ללא יכולת לקבל את בדיקות התורם.
אמנם ניסית מאד להרגיע אותי אך זה לא ממש עוזר- אני מאד מאד לחוצה וחרדה ואף לא ישנה בלילות.
האם ניתן להתקשר אליך ולשוחח בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר-בקשה אישית - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2012ב 19 בבוקר, סביב השעה 10:00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר כהנאקרן12/03/2012
ד"ר כהנא שלום רב
יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי
בהזרעה ראשונה שלא הצליחה בערך כל יומיים עשיתי US זקיקים ובדיקות דם פרוגסטרון ו-E2 האם זה מספיק או שגם צריך בדיקת LH
ריאת סרטון שלך ומאוד התרשמתי חשוב לי מאוד כאשר רופא נותן פרוטוקול אפשר לשאול אותו שאלות ולא דרך מזכירות שזה מאוד קשה ולא הכל מובן
האם אתה עושה הזרעות והפריות וכמטופלת שלך אפשר לפנות ישירות אלייך לכל שאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא13/03/2012קרן שלום
1- לא בהכרח צריך לבצע בדיקת lh ,ניתן להסתפק בבדיקות אסטרוגן פרוגסטרון ואולטרהסאונד בעיקר כאשר מדובר במחזור עם גרוי הורמונלי
2- אני מבצע טיפולים באופן פרטי.אבל במידה והרופא המטפל שלך משתף פעולה את יכולה להמשיך
בכל אופן אני לרשותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ה LH ותיזמון הביוץאילנית12/03/2012
שאלה לגבי תיזמון הביוץ וההזרעה לפי רמות ה LH:
להלן תוצאות דם אסטרדיול,פרוגסטרון, LH ,וגודל זקיק של ארבעה ימים לפני ואחרי הביוץ - הייתי רוצה להתמקד בערכי ה LH והקשר ביניהם לבין תיזמון הביוץ וההזרעה:
יום ראשון:זקיק17*
אסטרדיול987 פרוגסטרון2.3 13.8 LH
יום שני:זקיק 19.5*
אסטרדיול1429 פרוגסטרון3.68 LH 28.8
יום שלישי :זקיק 21
אסטרדיול 762 פרוגסטרון4.8 LH 37.5
יום רביעי:זקיק 14.5 עם הדים בתוכו
אסטרדיול 715 פרוסטרון 10.13 LH 15.8
האם לפי ערכי הLH ביום שלישי שהיו 37.5 - אפשר להבין שה 37.5 הללו הם אחרי השיא של ה LH והם למעשה כבר בשלב הירידה של ה
LH ? (מנסיון העבר שלי הlh שלי גם מגיע לרמות של חמישים)
1.כלומר האם ה"פיק" או השיא של הLH היו בין יום שני ליום שלישי (כניראה בלילה)
2. האם ניתן לעשות את ההזרעה ביום שלישי - כלומר בזמן ירידת ה LH ? כי הבנתי שמרגע שה LH מגיע לשיא אז יש עוד לפחות 24 שעות עד לביוץ...
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ה LH ותיזמון הביוץ - תגובה
ד''ר אריק כהנא12/03/2012כל מה שכתבת מדוייק
ניתן לבצע את ההזרעה ביום שלישי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ivf טבעי וההכרח בתמיכהאילנית12/03/2012
של פרוגסטרון וואגינאלי אחרי השאיבה
אני מדגישב שמדובר באיי ווי אף בלי תרופות וגם בלי אוביטרל.
כששאלתי את הרופא לגבי ההכרח בתמיכה אחרי השאיבה
וואגינאלית של פרוגסטרון - אז הוא למעשה השיב כך:
ציטוט:
"ברוב המקרים התמיכה אחרי שאיבת הזקיקים אכן מיותרת, אבל בחלק קטן מהמקרים דיקור הזקיק (ואולי גם התרופות שניתנו בשלב ההכנה) פוגעים ביצירה התקינה של הגופיף הצהוב.
בדיקת רמות הפרוגסטרון אכן עשויה לאתר מקרים בהם הגופיף הצהוב לא מפריש מספיק פרוגסטרון, אבל בשלב זה מתן פרוגסטרון כבר לא תתקן את הפגיעה בסיכויי ההשרשה.
בשביל העשרה אחוז האלה ממליצים לכל הנשים לקחת תמיכה."
אשמח לדעת:
1. האם את הזקיק בעצמו לא שואבים - אלא רק דוקרים ושואבים מתוכו את הביצית?
2. האם באמת מדובר בהכרח של 10 אחוזים ללקיחת פרוגסטרון אחרי השאיבה ?
והאם הסיבה לתמיכה היא התרופות שנלקחו לפני השאיבה+ הפחד שאולי הגופיף הצהוב נפגע בעת הדקירה של השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ivf טבעי וההכרח בתמיכה - תגובה
ד''ר אריק כהנא12/03/2012התשובה של הרופא שלך מדוייקת
יש לך על מי לסמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה לתמיכהכרמלה12/03/2012
שלום רב
ערך של e2 לפני מתן האוביטרל היה אצלי 9600 . למחרת הזרקתי אוביטרל אחד . בשאיבה נשאבו 24 ביציות. האם מתן של פרוגינובה בנוסף לאוטרוגסטן לתמיכה יכולה לגרום לגירוי יתר שחלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה לתמיכה - תגובה
ד''ר אריק כהנא12/03/2012אם יגרם גרוי יתר זה יהיה ללא קשר לפרוגין ובה
את צריכה לברר מול הרופא המטפל מה הסיבה לתוספת הפרוגנוזה
אגב זה די שכיח אצל הרבה רופאים בלי קדר לרמת האסטרוגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהתהל12/03/2012
שלום רב
מחר בע"ה אני עוברת החזרת עוברים (מוקפאים)
יש לי שאלה מוזרה אך מטרידה אותי ואני לא יודעת את מי לשאול.
אני לקוחת כמה ימי חופש לאחר הפעולה אך עובדת גם בימים הרגילים הרבה מהבית במחשב נייד.
אני שוכבת במיטה והמחשב על הבטן שלי.
אני מפחדת מהקרינה של המחשב.
האם זה יכול להשפיע?
בנוסף אשמח לקבל הסבר לגבי דברים שמהם צריך להימנע אחרי הפעולה.
אני עובדת במשרד ויושבת הרבה שעות, האם זה תקין? ויש לי תינוקת בת שנה (גם מהפריה) מה אסור לי לעשות איתה.
תודה רבה רבה
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2012לאחר מחזור הפשרה אין כל מגבלה מבחינת פעילות.
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)