פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר כהנא
    קרן
    08/03/2012

ד"ר כהנא שלום

בת 35.5 לאר 3 הפלות טבעיות עקב קרישיות יתר (פקטור 5)

לאחר ההפלה האחרונה לא הצלחתי להרות 6 חודשים ועברתי להזרעות עקב בואי לארץ (גרה בחו"ל) . הזרעה ראשונה לא הצליחה עם פיוריגון 300 למשך שבועייםן

מרגישה מיואשת . האם זה שהצלחתי להרות טבעי אמור לשפר את הסיכויים בהזרעות? איך יכול להיות שמאז ההפלות אני לא מצליחה להרות אפילו עם מתן הורמונים?

כאשר הזרעה ראשונה לא מצליחה משנים את הפרוטוקול בניסיון השני ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר כהנא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר כהנא - תגובה

ד''ר אריק כהנא
    10/03/2012

זה שהכית ספונטני זה סימן טוב
    יתכן שצריך לשלב בטיפול מדללי קרישה כדי לשפר את זרימת הדם לרחם
    בכל מקרה לא להתייאש .את תהיי אמא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גיל ההריון? מתי להפסיק תמיכה?
    טל
    08/03/2012

בת 42, נמצאת בשבוע רביעי + 5 ימים, אחרי IVF שמיני, ובעלת בעיית קרישיות יתר (הטרוזיגוט לפקטור V ליידן)

בטא ראשונה - 149 (1.3.12)

בטא שנייה - 419 - לאחר יומיים מהראשונה

היום (4 ימים לאחר הבטא השנייה) עשיתי בטא שלישית אך אין עדיין תשובה, למעט פרוגסטרון 180.3 nmol/L.

הפרוטוקול שקיבלתי היה: 6 מנופור ליום החל מהיום השני למחזור ועד היום העשירי למחזור, שילוב צטרוטייד לאחר כמה ימים (נדמה לי שלאחר 4 ימים), וביום השנים עשר שאיבה. הוחזרו שלושה עוברים.

לוקחת תמיכה 2-3 אנדומטרין ליום (לפעמים כל שמונה שעות, לפעמים יותר), וקלקסן 40 מ"ג מדי יום.

שאלותיי הן:

1. אם ההחזרה היתה בתאריך 19.2.12, מהו הגיל המדויק של ההריון?

2. עד מתי מותר להמשיך את התמיכה ללא נזק לעובר? האם לרדת בכמות הנרות ליום?

3. מתי אני צריכה לעשות את האולטראסאונד הראשון? והאם האולטראסאונד צריך להיות במרפאת הריון בסיכון?

בתודה מראש עבור המענה

הוספת תגובה

• מה גיל ההריון? מתי להפסיק תמיכה? - תגובה

פרופ' שחר קול
    10/03/2012

1. ראי "שאלות נפוצות".
    2. אם רמת הפרוגסטרון 180 אפשר להפסיק אנדומטרין היום. הוא אינו נחוץ.
    3. א.ס. אפשר לבצע בכל מרפאה, ואצל כל רופא נשים. מועד: חודש לאחר השאיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אני אמורה לבייץ?
    טלי
    08/03/2012

שלום רב,

עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לפני כשבעה וחצי שבועות וקיבלתי השבוע ווסת לראשונה מאז.

אני אמורה לבייץ בקרוב, ולפני ההפלה המחזור שלי תמיד ארך 25 ימים.

האם אני מחשבת כך גם כך את הביוץ הבא או סטנדרט 28 בגלל ההפלה?

בתודה מראש וחג שמח,

טלי

לקביעת תור
    סגירה
    מתי אני אמורה לבייץ?

הוספת תגובה

• מתי אני אמורה לבייץ? - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    09/03/2012

לטלי שלומות,

מאחר והמחזור והביוץ חוזרים לנוסחה הקודמת לפני ההפלה, חישוב מועד הביוץ צריך להיות לפי 25 ימי מחזור.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת סדר בדברים
    א
    08/03/2012

שבוע 7+2 הריון לאחר IVF מס' 5.
    נצפה שק הריון+דופק עוברי (לפי מחזור שבוע 7 אך גודל עובר 6+2)..
    מתחילת גילוי ההריון הבטא קירטעה , אומנם עלתה ועלתה אך לא הוכפלה "לפי הספר".
    כבר הכינו אותי לפלה שתגיע ואף אחד לא האמין שיהיה שק בתוך הרחם , ועל דופק בכלל אין מה לדבר..
    להפתעת כ ו ל ם נמצא שק בתוך הרחם וכן, דופק עוברי.

שאלותי:

1. האם התחלה כזו בעייתית של עליית בטא מגומגמת יכולה להעיד על טיב העובר הנקלט?
    2. האם התחלה כזו יכולה להעיד על אי תקינות המשך ההריון היקר הזה?
    3. מלאה בחששות כי למרות שנצפה דופק הוא עלול להפסק עקב ההתחלה הקשה הזו..

בבקשה ענו לשאלותי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קצת סדר בדברים

הוספת תגובה

• קצת סדר בדברים - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    09/03/2012

לא' שלומות,

רמות בטא שאינן מכפילות את עצמן כראוי קשורות בשיעור לא מבוטל להריונות המסתיימים בהפלה נדחית. יחד עם זאת במקרים לא מועטים, למרות ההתחלה "המגומגמת", ההריון מסתיים בתהליך תקין עם לידה רגילה. עצתי היא לקבל נרות וגינליים או זריקות של פרוגסטרון כדי לנסות לשמר את ההריון ולמנוע הפלה.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית
    אורנה
    08/03/2012

שלום
    אני מטופלת פוריות ואני נוהגת לרוץ ריצות ארוכות. השבוע נאמר לי ע"י האחות שעלי לחדול את הריצות ולעבור לפעילות גופנית מתונה יותר. האם הדבר נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

• פעילות גופנית - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    09/03/2012

לאורנה שלומות,

האחות צודקת ופעילות גופנית מאומצת בזמן טיפולי הפוריות איננה מומלצת כלל. יש לעסוק בפעילות גופנית מתונה עד לכניסה להריון ובמשך 12 השבועות הראשונים.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FSH גבוה
    שירי
    07/03/2012

אני בת 38.5 רווקה ללא ילדים או הריונות קודמים ומתעתדת להביא ילד מתרומה.
    בבדיקת הדם האחרונה בוסת יום שני/שלישי התגלה לי ערך FSH של 11.
    הבנתי שזה בעייתי כבר. האמנם זה נתון בעייתי כל כך ואומר שהפריון שלי בירידה?
    האם נתון זה יציב וקבוע או שיכול להשתנות בבדיקה הבאה?
    אציין שנטלתי תקופה ארוכה גלולות מסוג יסמין - יכולהיות שהמחזור הטבעי שלי שחזר, היה קצת "צולע" בעקבות כך והשפיע על הבדיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה

הוספת תגובה

• FSH גבוה - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    09/03/2012

לשירי שלומות,

FSH של 11 הוא גבולי כי הרמות התקינות נחשבות עד 10 יחידות ביום השלישי של המחזור. אנא חזרי על רמת ה-FSH בוסת הבאה, ומאוד ייתכן והרמות יירדו ויתייצבו בתחום הנורמה. במידה והדבר לא יקרה יש לפנות לרופא פריון שידאג לכוון אותך באספקט הביוצי, ויבצע את ההזרעות במועד המתאים. אל דאגה, גם עם FSH 11 נכנסים להריון ויולדים.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקקולמין
    אורית
    07/03/2012

שלום,
    החודש זה הפעם הראשונה שאני אמורה להשתמש בכדורים אלו.
    אנחנו מנסים מעל לחצי שנה ולאחר בדיקות אצל שנינו לא נמצאו בעיות מהותיות מלבד מורפולוגיה 6% אצל בעלי.
    אני ובעלי נמצאים בשני קופות חולים שונות.
    פנינו לרופא פוריות בקופ"ח כללית שאליה בעלי משוייך במטרה לדעת איך מתקדמים בשירותי הקופה וזה שטען שאין בכלל שום בעיה בשל ריכוז הזרע/תנועתיות וכו'.
    לאחר שיחה והסבר נתן לי מרשם לאיקקלומין
    קראתי באינטרנט שהדיעות חלוקות לגבי האיקקלומין כי אפשרי שהרירית תהיה דקה יותר.
    בשיחהטלפונית עם רופא הנשים שלי נמסר שהוא לא בטוח שזו הדרך לטיפול מכיוון ונראה כי המחזורים תקינים.
    אני מאוד רוצה כבר להיכנס להיריון ואין לי כוחות לניסיונות כושלים וייאוש מיותר
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    איקקולמין

הוספת תגובה

• איקקולמין - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    09/03/2012

לאורית שלומות,

נסיון טיפולי עם איקקלומין הינו תהליך מקובל עם אחוזי הצלחה נאותים ואני ממליץ בחום לבצע 3 מחזורי טיפול. במידה ולא יתרחש הריון לאחר חודשים אלו יש לפנות לרופא פריון שיבצע בירור מקיף ויחליט על מסלול טיפולי חדש כדי לקצר הליכים ולפתור את הבעיה במהירות האפשרית.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ אנא ענו בהקדם
    ליאור
    07/03/2012

שלום רב
    אני בת 28 לאחר 5 טיפולי הפרייה ללא הצלחה
    לאחרונה ראו באולטרסנד פוליפ ברחם בגודל 6
    האם כדאי להוציא אותו?? האם זה יכול להפריע להשרשה והוא הגורם לחוסר הצלחה עד היום??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ אנא ענו בהקדם

הוספת תגובה

• פוליפ אנא ענו בהקדם - תגובה

פרופ' שחר קול
    07/03/2012

בגלל הספק - רצוי להוציא.
    אין עדות מדעית ברורה שפוליפ של 6 ממ עלול להפריע להשרשה.
    להיפך, יש פרסומים הטוענים שלפוליפים רחמיים אין כל השפעה על שיעורי ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים
    ורד
    07/03/2012

לילה טוב
    האם מנופור שווה למונוגון.
    האם צטרוטייד שווה לדקא/דקטפפיל.
    (אני משתמשת במנופור ובצטרוטייד ללא הצלחה אולי אפשר לבקש במקומם את השניים האחרים במידה וזה אותה תרופה)

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• גודל עובר
    א
    06/03/2012

נקלטתי להריון מטיפול IVF .
    לפי חישוב וסת אחרונה (17/1) נמצאת בשבוע 7. (שאיבה בוצעה ב- 31/1 החזרה 2/2).
    לפי אולטראסאונד: נצפה היום 6/3/12 שק הריון ברחם + דופק עוברי.
    גודל עובר מתאים לשבוע 6+2. ערכי הורמונים: פרוג' ו-E2 גבוהים ותקינים.
    נאמר לחזור על אולטראסאונד בעוד כשבוע ימים.
    מבולבלת מאוד לגבי גיל ההריון. איך נעשה החישוב ב-IVF?? לפי וסת אחרונה?
    האם עובר בבגודל המתאים לשבוע 6+2 אך נצפה בשבוע 7 הוא תקין?
    אנא עשו לי סדר בדברים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גודל עובר

הוספת תגובה

• גודל עובר - תגובה

ד''ר אריק כהנא
    06/03/2012

הנתונים שאת מוסרת בשלב זה מצביעים על עובר תקין
    בהחלט יכולה להיות סטיה של מספר ימים המשתנה אפילו בין בודק אחד לבודק אחר באותו יום
    בדרך כלל חישוב גיל ההריון נעשה כאשר חישוב הווסת האחרון נעשה כשבועיים לפני מועד השאיבה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר החזרה
    לירון
    06/03/2012

היי אני לאחר שבועיים מההחזרה היום בטא 12 מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר החזרה

הוספת תגובה

• לאחר החזרה - תגובה

ד''ר אריק כהנא
    06/03/2012

זה מצביע על כך שהיה הריון (בתנאי שלא קיבלת זריקה של אוביטרל או פרגניל בימים שלפני הבדיקה)
    הערך עצמו הוא נמוך, אולם בכל מקרה יש לחזור עליו אחרי 48 שעות לבדוק את כיוון השינוי בתוצאה (עלייה או ירידה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' דוד בידר
    קרן
    06/03/2012

פרופ' בידר שלום

6 ימים לאחר הזרעה לפני יומיים הרגשתי דקירות בשחלה השמאלית לכמה שעןת האם זה אומר שהכאב נובע ממיקום הזקיק ואין הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' דוד בידר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/03/2012

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה התייעצות!!!
    שירה28
    06/03/2012

היום אני ביום ה- 11 למחזור. אחרי גונל F מהיום ה- 5 למחזור ( 75 ו- 112 לסירוגין).
    אתמול ב- US ראו 2 מימין בגודל 10 מ"מ ו- 1 משמאל 12 מ"מ, רירית 7.1, פרוגסטרון קטן מ- 1 ו- E2 570. הרופא ביקש ממני להזריק כל יום 75 ולא לעלות במינון עד ליום חמישי הקרוב, היום ה- 14 למחזור.
    ביום חמישי לחזור על בדיקות דם ו- US. אני אמורה לעבור הזרעה רק ביום ראשון. ביקשתי מהרופא שלי שיעשה לי ליתר בטחון הזרעה ביום חמישי והוא מסרב. אני מקבלת וסת כל 28 יום. האם יש טעם להתעקש על זה שכן אני חוששת שההזרעה תהיה מאוחר מדי. יחסים הם לא רלבנטים בגלל טבילה במקווה שתהיה רק ביום שישי בערב.

חשוב לי לציין שבמחזור הקודם היה לי בדיוק אותו דבר רק עם זקיק אחד- נתנו לי אוביטרל ביום שישי בצהריים וביום ראשון בשעה 12:00 עשו לי הזרעה, היו ילסים כבר מיום שישי וזה לא צלח כמו שהבנתם.
    ביום שישי ושבת אין בדיקות.
    תודה,

שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה התייעצות!!!

הוספת תגובה

• בבקשה התייעצות!!! - תגובה

ד''ר אריק כהנא
    06/03/2012

אני חושב שכדאי לסמוך על שיקול הדעת של הרופא המטפל
    בדרך כלל זקיק בשל הוא בסביבות 20 מ"מ ומעלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרייה
    עדי
    05/03/2012

שלום אני בת 32אחרי שני לידות בהפרייה ....ילדתי לפני 3חודשיים כיום לא מניקה והייתי רוצה לדעת אם אפשר להתחיל טיפולים לילד נוסף??או שזה מוקדם?.......יש לציין שהבעיה אצל בעלי התנועתיות של הזרע האם יש מצב שהזרע יכול להשתפר עם הזמן או ההפך....והאם כדי לעשות בדיקת זרע תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    הפרייה

הוספת תגובה

• הפרייה - תגובה

ד''ר אריק כהנא
    06/03/2012

אם הלידה היתה רגילה ולא בניתוח קיסרי, ניתן לחזור לטיפול, יחד עם זאת כדאי להמתין מעט כדי לתת לגוף להתאושש ולהנות מגידול התינוק
    הזרע יכול לעבור שינויים ותנודות קלות,תתיעצי עם הרופא המטפל האם יש צורך לבצע בדיקת זרע נוספת, או ללכת על הטיפול שכבר הצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבידר-בדיקות לתורמות ומבחנה
    חגית
    05/03/2012

שלום פרו בידר

איזה בדיקות נעשות לתורמות במסלול קייב?

מה יש לך להגיד על כך שלא מגיעה מבחנת התורמת לארץ למרות ההתחייבות על כך?

הוספת תגובה

• לבידר-בדיקות לתורמות ומבחנה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/03/2012

כל עניין הבדיקות הגנטיות לא מובנות למטופלות.
    הבדיקות הגנטיות שהן עוברות כדי לסנן הן : x-שביר, ציסטיק פיברוזיס של אוקראינית ו SMA.
    התורמות הן לא יהודיות ומה שמבצעים בארץ זה לגנטיקה ממוצא יהודי.
    אם הבעל או תורם הזרע ביצע את הבדיקות בארץ לנשאות של גנים יהודיים אין צורך יותר בבדיקות של התורמת.
    אם הבעל גן כלשהוא אנחנו מביאים דם אך הסיכוי שהתורמת נושאת את הגן היהודי הוא נדיר ביותר.
    היום אנחנו בכל זאת מביאים דםנרק לנתרמות שמשתמשות בזרע תורם שלא עשה ברור גנטי.
    אם המצב כך אין בעיה להביא את הדם המבוקש אך הסיכוי שתהיה איזשהוא מצב שלעובר תהיה איזשהוא בעיה גנטית עקב התרומה הוא נדירז.
    אנחנו נצטרך לעשות למספר רב מאוד של נשים מסוג זה כדי שאולי נמצא בעיה התורמת.
    לדעתי יש לקחת זרע תורם שעבר ברור, ואם יש בעל דם התורמת מיותר.
    ההתרמות מוציאות כסף רב לברור גנטי שבו הסיכוי לגלות לתורמת בעיה של גן יהודי הוא נדיר.
    ברפואה אם צריך לבצע ברור לך 5000 נשים על מנת למצוא בעיה אזי הבדיקה לא מומלצת. הדוגמא הטובה היא בדיקת מי שפיר בצעירות.
    בכל אופן אם לדעתך יש צורך כלשהוא בדם אין בעיה להביא אותו. מקווה שאת בהריון.
    אין מה לחשוש כל כך מהמצב הגנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אכן בהריון וזה זרע

חגית
    06/03/2012

תורם שהבדיקה היחידה שאמרו לי באיכילוב שעושים זה טיזקס ולכן
    רמת ההיסטרייה גבוהה. המבחנה לא הגיעה בחודש בו היתה שאיבה(ינואר) וגם לא חודש אחרי.
    קלריסה אמרה לי ששלחה לך מייל לקראת הנסיעה הקרובה.
    האם ניתן ליצור איתך קשר אם תהיה בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אכן בהריון וזה זרע - תגובה

פרופ` דוד בידר
    06/03/2012

אוקיי,ננסה להביא מבחנה אך אין לך מה להיות בלחץץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה