מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה ביתיתליאן11/03/2012
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול..אך אשמח לקבל תשובה..
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון למעלה משנה אחרי הפלה עצמונית בשבוע 7 לפני שנתיים.עברתי בדיקות והכל תקין וגם צילום רחם שגם היה תקין.
בעלי איש קבע וחוזר פעם בשלושה שבועות ליומיים, כך שכמעט תמיד אנו מפספסים את ימי הביוץ...
לאחרונה שמעתי על הזרעה ביתית..רציתי לדעת האם יש אפשרות לשמור את הזרע?ולמשך כמה ימים?ובאיזה תנאים?
אשמח לתשובה
תודה רבה
תצליחו:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ביתית - תגובה
ד''ר אריק כהנא12/03/2012ליאן שלום
לא ניתן לשמור זרע בבית
יש לעשות שימוש בזרע טרי קרוב למועד נתינתו,או לחילופין להקפיא אותו
לפי תוארך צריך בכלל לוודא שאת מקיימת יחסי מין בתקופת הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות פולידין בטיפוליעל11/03/2012
לרופאים שלום,
ביום האחרון התחלתי להרגיש גירוי בנרתיק.
האם אפשר לשים נרות פולידין במהלך הטיפול (דקהפפטיל +מנופור) או שהדבר עלול להפריע לטיפול?
לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות פולידין בטיפול - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012ליעל שלומות,
אין ספק שאת יכולה להשתמש בנרות פולידין שאינן מתנגשות עם טיפול פוריות אותו את מקבלת.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןטניה11/03/2012
רופאים יקרים שלום
אני אחרי הזרעה כ4 שבועות וכמה ימים.היה לי מחזור ואחריו גיליתי שאני בהריון עם בטא 40 שעלתה די בסדר עד 380 ביום שלישי האחרון.יום למחרת ירדה ל340, מאז יש לי דימום קל , אין כאבים חזקים..מחר יש לי עוד בדיקת בטא.השאלה היא עד כמה מצב שלי מסוכן? האם אפשר לעקוב אחרי בטא בשקט ולחכות לדימום חזק? מתי הוא צריך להגיע? אני מתה מפחד אם אני לא מסכנת את עצמי..אולי ללכת למיון? האם בטא כמו שלי יכול להיות מסוכן אם זה הריון חוץ רחמי למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012לטניה שלומות,
מאחר ורמות הבטא יורדות בצורה מאוד הדרגתית אני מציע לפנות לרופא נשים בקופה כדי להתחיל מעקב עד לירידה מוחלטת של הבטא ושלילת הריון חוץ רחמי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןyamit11/03/2012
אחרי טיפול ראשון באיקאקלומין,עשיתי מעקב זקיקים ב-1.3
זקיקית 28,רירית 8. רצינו לעשות יום כן יום לא (התפספס לנו יום)
מתי לעשות בדיקת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012לימית שלומות,
אנא בצעי בדיקת דם להריון ב-14/3.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל11/03/2012
היי ,
היום 11.3 עשיתי השתלת 3 עוברים האם מותר בעוד כמה ימים לעשות דיקור סיני
קבעתי ליום רביעי 14.3 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012למיטל שלומות,
אני ממליץ ומעודד שילוב של רפואה אלטרנטיבית עם טיפולי פוריות ואת בהחלט יכולה לבצע דיקור סיני ב-14/3.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםדנית11/03/2012
אני כרגע לאחר החזרה אמרו לי לעשות בדיקת דם כעבור 14 יום ובנתיים לא לעשות פעילות פיזית מאומצת ,אני בעבודתי עם ילדים בני שנה עד שנתיים צריכה להרים אותם כול הזמן ואלו ילדים מאוד כבדים..אז לקחתי שבועיים חופש מהעבודה ורציתי לדעת אם בעזרת השם העובר נקלט לאחר 14 יום האם אני יכולה לחזור לעבודתי הרגילה?האם לא תהיה סכנה שהעובר יפול כתוצאה מכול הסחיבות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012לדנית שלומות,
במידה ותהיי בהריון אני ממליץ על חופשה נוספת של שבועיים כדי לאפשר לעובר ולהריון להתבסס ואח"כ במידה והכל בסדר תוכלי שוב לחזור לעבודה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דב פלדברג בנושא אחוז היל11/03/2012
אני בת 39 ויש לי שני ילדים שהריתי באופן טבעי.כמות הזרע אצל בן זוגי נמוכה ולכן עברתי בחודש שעבר IVF. שאבו לי 16 ביציות מהם הופרו 11 ביציות. עובר אחד החזירו לי יומיים אחרי השאיבה והקפיאו עשרה עוברים בקבוצות של 3,3,2,2. בחודש זה עברתי השתלה ולצורך כך הפשירו 3 עוברים מהם שרד רק אחד. מכיוון שרציתי להחזיר שניים אז באותו מעמד הפשירו עוד שהני עוברים שמהם שרד רק אחד, ז"א מתוך 5 עוברים שרדו רק שניים. אחוז הישרדות של 40% נחשב מאוד נמוך. אינני יודעת עדיין אם אני בהריון אבל אני בחששות כבדים לגבי ההמשך. נותרו לי בסך הכל רק 5 עוברים ממחזור טיפול זה. אני חוששת שאולי משהו בתהליך ההקפאה לא היה תקין. כמו שציינתי אני כבר בת 39 והשעון הביולוגי שלי מתקתק. כמו כן לא כל כך בריא לאישה בגילי לעבור כמה שאיבות ומכאן בא החשש והלחץ שלי שהעוברים המוקפאים שנותרו הם ההזדמנות האחרונה שלי להרות ואינני רוצה לבזבז אותם לחינם. מה אתה מייעץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דב פלדברג בנושא אחוז הי - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012שלום רב,
קשה לדייק בתשובתי מאחר ואינני בקיא בפרטים של איכות העוברים המוקפאים ופרוטוקול ההקפאה. לא הייתי תולה את הקולר בבעיה טכנית של תהליך ההקפאה אלא יותר לאיכות העוברים שהוקפאו, בפרט בהתחשב בגילך. אי לכך, אני ממליץ בחום בכל זאת להמשיך במחזור טרי נוסף בחודש הבא, במידה ולא יתבסס הריון מהמוקפאים בטיפול האחרון. את המוקפאים מומלץ לשמור לילד שני או לתקופה מאוחרת יותר בה התגובה השחלתית תהיה פחות טובה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתי- אשמח לקבל מענהמיכל11/03/2012
שלום רב,
אני מנסה שוב לשאול
אני בת 40. עברתי שני טיפולי הזרעה (מחזורים טבעיים).
בטיפול השני - נקלטתי להריון (כאמור - מחזור טבעי).
א. מתחילת ההריון, הופיעו "כתמים" חומים / הפרשות על התחתון.
ב. לצערי, בשבוע ה- 6 (+ 4 ימים) - הכתמים הפכו לדימום של ממש ועברתי הפלה טבעית.
השאלה:
1. במידה והיו מציעים לי לקבל כדורי "פרוגסטרון" (או כל תחליף אחר)- האם היתה אפשרות שההפלה היתה נמנעת?
(למיטב ידיעתי, לא עברתי בדיקה של ערכי הפרוגסטרון בשום שלב בהריון או לפניו).
2. האם אתם מציעים לי ליטול כדורי פרוגסטרון במידה ושוב אקלט להריון? גם אם ההריון יתבצע במחזור טבעי? (ולו רק כדי לא לפספס שוב?)
תודה מראש על התיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי- אשמח לקבל מענה - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012למיכל שלומות,
בהתחשב בגילך הנני ממליץ בחום לתמוך בהריון עם תכשירים וגינליים של פרוגסטרון (אנדומטרין או אוטרוגסטן) גם במידה ויתבסס הריון במחזור טבעי או במחזור מושרה ביוץ.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור בזמן שימוש ביוטירוקסליאת10/03/2012
שלום,
אני מטופלת כבר כחודשיים ביוטירוקס, בגלל היפותירואידיזם.
השבוע לא קיבלתי את המחזור (הייתי אמורה לקבל לפני 5 ימים).
אני לא על גלולות ובדקתי כבר פעמיים עם ערכה ביתית ואני לא בהריון.
(אני אומנם מנסה להיכנס להריון, אבל מכיוון שבדקתי ואני לא בהריון - מוזר לי שהמחזור פתאום לא מופיע)
האם יכול להיות שהשימוש ביוטירוקס משפיע/משבש את הופעת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת מחזור בזמן שימוש ביוטירוקס - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012לליאת שלומות,
באופן עקרוני חוסר שיווי משקל של תפקוד בלוטת המגן יכול לגרום לאיחור במחזור. יחד עם זאת חייבים לשלול סיבות אחרות לדחיית המחזור כמו ציסטה שחלתית, שיבושים הורמונליים וכו'. אני ממליץ בחום לפנות לרופא נשים בקופה שיערוך בירור מהיר לסיבת עיכוב המחזור ובמידת הצורך ייתן לך את הטיפול התרופתי המתאים כדי שהמחזור שוב יופיע.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ב ivf שואבים את כל הזקיקאילנית10/03/2012
או רק את הביצית שבתוכו?
האם באיי ווי אף טבעי
נטול הורמונים דרושה תמיכה פרוגסטרונית וואגינאלית לאחר החזרת העובר? לפי דבריך נתינת תמיכה של פרוגסטרון לבנות אחרי איי ווי אף, נובעת מחוסר האיזון שנוצר בין כמות ההורמונים, האסטרוגנים, בגוף (כתוצאה מהזריקות) לבין עלייתו האיטית והבילתי מספקת של הפרוגסטרון ביחס לאסטרוגנים הניתנים בצורה מלאכותית - אבל במקרה שלא נילקחים שום הורמונים עד לשאיבה וגם אחריה אז לא מופר שום איזון - וכך גם לא צריך לקחת פרוגסטרון כתוספת , האם הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ב ivf שואבים את כל הזקיק - תגובה
פרופ' דב פלדברג11/03/2012לאילנית שלומות,
בתהליך השאיבה נשאב כל הזקיק ואילו הנוזל המתקבל מכיל בדר"כ את הביצית השרויה בתוכו. גם במחזור טבעי מומלץ לתמוך בפרוגסטרון כדי לעזור לתהליך ההשרשה ולמנוע הפלות מוקדמות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ב ivf שואבים את כל הזקיק או רקאילנית10/03/2012
שואבים את הביצית עצמה מתוך הזקיק???
2. אם אני מבינה נכון אז - הזקיק הריק הופך לתמט/גופיף צהוב שמפריש פרוגסטרון לשימור עיבויה של רירית הרחם - ולכן אם שואבים רק את הביצית ולא שואבים את כל הזקיק - לא ברור לי למה צריך בכל זאת תמיכה וואגינאלית של פרוגסטרון , אחרי השאיבה. תיאורטית אפשר לומר שעדיין הגופיף הצהוב שנישאר לאחר השאיבה יפריש את הפרוגסטרון הרצוי . האם לוקחים תמיכה וואגינאלית אחרי שאיבה רק "ליתר ביטחון"?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ב ivf שואבים את כל הזקיק או רק - תגובה
ד''ר אריק כהנא10/03/2012התמיכה בפרוגסטרון נועדה לשמר יחס מסויים בין רמת אסטרוגן ופרוגסטרון ששניהם דרושים להריון מוצלח
מאחר ובגירוי הורמונלי מגיעים לרמות גבוהות של אסטרוגן,הפרשת הפרוגסרטון לא עולה באותו יחס ולכן צריך לעזור לגופיפים הצהובים עם פרוגסטרון חיצוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופיוראני09/03/2012
קיבלתי היום וסת וביום ראשון אני צריכה לגשת למרפאת פוריות להתחיל טיפול של זריקות.
האם יש אולטרסאונד בימים הראשונים של הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופיור - תגובה
פרופ' שחר קול10/03/2012לרוב אין צורך, אבל אם צריך - מבצעים.
בררי עם הגורם המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבידר-שאלה על בדיקות לתורמותחגית09/03/2012
שלום פרו בידר,
מיועדת לעבור תהליך תרומה באפריל במסלול שלך. ראיתי שענית לאחת הבנות פה שהתורמות עוברות את הבדיקות -X שביר, סיסטיק פיברוזיס לאוקראיניות ו SMA.
מצד שני קראתי באחד הפורומים שאחת הבנות כתבה ואמרה שאמרו לה שעשו- X שביר, סיסטיק פיברוזיס וקריוטיפ.
מה נכון? מה הבדיקות שעושים לבנות? SMA או קריוטיפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבידר-שאלה על בדיקות לתורמות - תגובה
פרופ` דוד בידר09/03/2012גם קריוטיפ עושים לכולן רק שזה לא נחשב במסגרת הברור הגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרו בידר על בדיקות לתורמותחגית09/03/2012
שלום פרו בידר,
מיועדת לעבור תהליך תרומה באפריל במסלול שלך. ראיתי שענית לאחת הבנות פה שהתורמות עוברות את הבדיקות -X שביר, סיסטיק פיברוזיס לאוקראיניות ו SMA.
מצד שני קראתי באחד הפורומים שאחת הבנות כתבה ואמרה שאמרו לה שעשו- X שביר, סיסטיק פיברוזיס וקריוטיפ.
מה נכון? מה הבדיקות שעושים לבנות? SMA או קריוטיפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרו בידר על בדיקות לתורמות - תגובה
פרופ` דוד בידר09/03/2012קריוטיפ אומנם עושים לכולן רק שזה נשים שילדו ונדיר תהיה בעיה בקריוטיפ ומה שעטשים במשמעות חשובה זה יתר 3 הבדיקות שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמות גודש וסיכוי הצלחה?א.09/03/2012
שלום רב,
אחרי טיפול בפיוריגון + אורגלוטרן ואחכ אוביטרל לפני שאיבה.
שאיבה ב 26.2 והחזרת 2 עוברים ב 29.2. מקבלת יוטרוגסטן 4 ביום לתמיכה. אחרי כמה זמן הופיע גוש בחזה שירד בפתאומיות אתמול בלילה ועכשיו הרגישות יותר לקראת הערב אך לא באותה עוצמה כמו קודם. מה זה אומר? הבנתי שהגודש נובע מרמות פרוגסטרון. האם הרמות ירדו? האם אומר שסיכוי גבוה שהטיפול נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות גודש וסיכוי הצלחה? - תגובה
פרופ' דב פלדברג09/03/2012לא' שלומות,
מאוד קשה לגזור מהתחושות הסובייקטיביות לגבי סיכויי ההצלחה או הכשלון של הטיפול, בפרט כשמדובר על גודש בחזה. אנא התאזרי בסבלנות ובזמן המתאים בצעי את בדיקת הבטא בדם.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)