מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' בידר שאלהחן30/03/2012
אני בת 32 ושני ילדים אחד הריון ספונטני ושני IVF עקב ספירה נמוכה של זרע אצל בעלי. בעלי מאוד רוצה עוד ילד ומבקש שנעשה שוב IVF (מיקומניפולציה) ואני לא רוצה מבחינת הסיכונים שכרוכים במיקרומניפולציה אני טוענת שלהביא ילד בריא לעולם זה כמו מפעל הפיס אז למה להתגרות שוב במזל יש לציין שאני מאוד רוצה עוד ילד אבל מפחדת מאוד שבגלל התהליך הלא טבעי עלול להשתבש משהו ויהיה פגיעה בעובר.
אבקש עיצה האם יש הצדקה לחששותיי ולפחדיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012אין חשש .
נכון שהתהליך לא נעים אך ברגע שאת בהריון זה דומה להריון טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותליאת29/03/2012
שלום רב,
אחרי 9 ימים של הזרקת 100 פיורגון וגם 3 ימים אחרונים הזרקת צטרוטייד, וכעת ביום ה 12 למחזור הערכים שלי הם: E2 986.5
Progesterone 1.00
LH 1.4
מעקב זקיקים: 11,12,13,13,19,20,22
ביום זה זריקת אוביטרל ועוד יומיים הזרעה.
האם הנתונים תקינים? זו פעם ראשונה שלי עם הורמונים, אחרי 3 ילדים 'ספונטניים'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות - תגובה
פרופ' דב פלדברג31/03/2012לליאת שלומות,
אכן הערכים ההורמונליים הינם תקינים לחלוטין וגם מעקב הזקיקים הינו תואם למשך הטיפול.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטריודל גבוהיםרוית29/03/2012
שלום,
בביצוע פרופיל הורמונלי כהערכה ראשונית, יצא ערך גבוה מאד לאסטריודל E2.
שאר הערכים יצאו תקינים.
ביצעתי את הבדיקה ביום השלישי לווסת.
המחזורים שלי נעים בין 26-28 יום.
הבנתי שעליי לבצע שוב ביום אחר של הווסת. מתי מומלץ? האם ביום השני או שמא דווקא ביום הרביעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם
רוית30/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי אסטריודל גבוהים - תגובה
פרופ` דוד בידר30/03/2012רק רמה של אסטרוגן בוסת לא אומרת כלום אם לא מבצעים את כל הפרופיל ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוית30/03/2012ביצעתי את כל הפרופיל, אבל אני מעוניינת לבצע את כולו בשנית, בשל ערכי אסטריודל גבוהים. האם עליי לבצע לפני או אחרי היום השלישי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר31/03/2012זה לא משנה , העיקר זה לבצע את כל הבדיקות בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרורד29/03/2012
שלום,
עברתי הפרייה בתאריך 8.3.12, בתאריך 20.3.12 הלכתי לעשות בדיקת הריון, תוצאת הבטא הייתה 57, לאחר יומיים עשיתי בדיקה חוזרת, הבטא הייתה 44 והיינו בטוחים שההריון מתפוגג אך כעבור 3 ימים הבטא שוב עלתה, הפעם ל 59 וכעבור 4 ימים נוספים הבטא עלתה ל 220.
ביום שני אני אמורה לעשות שוב בדיקה אבל עד אז המתח יהרוג אותי.
האם אתם יודעים מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2012אלו בדיקות לא תקינות של הבטא ויש לעקוב מה קורה עם המהלך.
זה יכול להיות הריון חוץ רחמי או רחמי לא תקין.
התנאי שלא היו טעויות במעבדה.
בכל אופן זה לא מהלך תקין ובשלב זה, היות ואי אפשר לראות הריון במקום כלשהוא בערכים אלה, רק מעקב הבטא יגיד מב קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ורד29/03/2012
שלום,
עברתי הפרייה בתאריך 8.3.12, בתאריך 20.3.12 הלכתי לעשות בדיקת הריון, תוצאת הבטא הייתה 57, לאחר יומיים עשיתי בדיקה חוזרת, הבטא הייתה 44 והיינו בטוחים שההריון מתפוגג אך כעבור 3 ימים הבטא שוב עלתה, הפעם ל 59 וכעבור 4 ימים נוספים הבטא עלתה ל 220.
ביום שני אני אמורה לעשות שוב בדיקה אבל עד אז המתח יהרוג אותי.
האם אתם יודעים מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ' דב פלדברג31/03/2012לורד שלומות,
למרות התנודתיות ברמות הבטא כל האופציות האפשריות פתוחות:
1. הריון תקין למרות הכל.
2. סוג של הפלה מוקדמת.
3. הריון חוץ רחמי.
עלייך להיות בקשר צמוד עם הרופא המטפל תוך מעקב רמות בטא ובדיקות אולטרסאונד וגינלי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר היסטרוסקופיהנולי29/03/2012
אני כשלושה ימים לאחר היסטרוסקופיה טיפולית במסגרתה הוסרו מעט הדבקויות קלות ובוצע פיפל. באותו יום של הטיפול דממתי מעט ויום לאחר מכן הדימום נעלם (למעט מעט הפרשות מימיות ורודות בניגוב) ואין כאבים כלל.
שאלתי היא - אני לפני ביוץ האם אפשר לקיים יחסים והאם בכלל יש סיכוי להקלטות מייד לאחר הניתוח הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דב פלדברג31/03/2012לאפי שלומות,
אכן אין מניעה לקיים יחסים והסיכויים להקלט להריון הינם סבירים ביותר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן29/03/2012
פרופ' בידר שלום
הריון שהושג ע"י הזרעה, מחדירה קרינון דרך הנרתיק ויוצא לי קצת גושים של הקרינון שזה נורמלי אך הם יוצאים עם הפרשה חומה כנראה דם ישן
האם יש מקום לבהלה?
עד איזה שבוע משתמשים בקרינון ? אני בשבוע 6+5 עוד שבוע אולטרסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2012לא מבין מדוע את לוקחת קרינון. זה מיותר.
בתרופות אלה משתמשים בהפריה חוץ גופית.
להפרשות בשלב זה אין משמעות ובכל מקרה צריך לראות שהכל בסדר באולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי29/03/2012
שלום
אני אמורה לעבור ivf
האם ניתן להשתמש בשיטה FLOW CYTOMETRY
להפרדת זרע כדי לכוון את מין העובר?
1.האם עושים את זה בארץ?
2.האם משתמשים בשיטה הזאת בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2012עקרונית כן, אך לא מבוצע בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
תמי29/03/2012תודה...
איפה כן עושים?
ולמה לא עושים בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להעריך סיכוי הריון על פיאיילת28/03/2012
שלום !
שלושה ימים אחרי שאיבה עשיתי החזרה של עוברים
2 עוברים
7 תאים
דרגה 1
ניתן להעריך האם זה טוב? האם ניקלט?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להעריך סיכוי הריון על פי - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2012סיכויים טובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול הפריהסוניה28/03/2012
שלום בת 43 ללא ילדים עם טפולי הפריה לפני טיפול רצתי לדעת אם יש משהוא לעזור לי בזמן הטיפול פעם רשמתם לי סוג של תרופה טבעית להגדיל את הבציות לפני השאיבה כי בפעם האחרונה היה רק בצית אחת כי אמרו לי כי את עכשיו בגיל של מאפשר אלא עם תרומת בצית ולפי הדת שלנו זה קשה אנא ממכם עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני טיפול הפריה - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2012אפשר לנסות טיפול ממושך עם DHEA
המידע על יעילות הגישה אינו מבוסס מבחינה מדעית, לכן קשה להעריך אם זה יעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אלה28/03/2012
לרופאים שלום רב,
לאור ממצא ציסטי במחזור הוחלט על הזרעה במחזור טבעי.
הבוקר יום 13 למחזור מצפה זקיק 13X18
Estradiol (E2) Urgent 589 pmol/l
Progesterone Urgent 0.8 nmol/l
LH Urgent 4.4 IU/L
הודרכתי להזריק אוביטרל ביום ו' בבוקר ולקיים יחסים בשבת.
מאחר והביוץ בשבת נאמר לי כי ניתן לבצע הזרעה רק בביה"ח פרטי בעלות גבוהה מאוד.
שאלותי:
1. האם לאור הממצאים ניתן להקדים את האוביטרל ובכך להקדים את ההזרעה ליום ו'? הרי שבמחזור גונל כבר הזרקתי אוביטרל בגודל זקיק כזה...
2. במידה ולא, האם ידוע לכם על אפשרות לבצע הזרעה בשבת אצל רופא כלשהוא?
זהו טיפול 2 ברציפות שלא מתאפשרת הזרעה כל פעם מסיבה אחרת ואני כמובן מתוסכלת..
תודה רבה מראש
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- בבקשה תשובתכם...
אלה29/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות? - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2012את צודקת ואפשר להזריק אטביטרל בשבת ולעשות הזרעה ביום א או ב.
לא ברור לי בכלל ההחלטה על אוביטרל בזקיק כזה ובערכים כאלה של הורמונים.
אולי מישהוא מעוניין לבצע בשבת בגלל העניין הכספי.
לא מבין למה להקשות עליך להתרוצץ בשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן28/03/2012
פרופ' בידר שלום
שבוע 6 להריון במשך חודש הדלקתי סדין חשמלי לחצי שעה וכשנכנסתי למיטה סגרתי אותו האם גרמתי נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/03/2012מה פתאום, סך הכל העובר הרגיש יותר חמים ונעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זקוקה למענה!אני28/03/2012
הגענו לטיפולי פוריות בעקבות בעיית זרע של בעלי.
המדדים בממוצע הם: ריכוז 20, תנועתיות כ 45% ומורפולוגיה: תקינים כ 4%.
מבדיקות דם וצילום רחם שאני עברתי נמצא שהכל תקין.
לאחר 3 הזרעות טבעיות כושלות עברנו ל ivf.
טופלתי בסינרל ובגונל-אף (187.5 ארבעה ימים ולאחר כן ירדתי ל 150)
כ 36 שעות לפני השאיבה הזרקתי אוביטרל.
ביום השאיבה נשאבו 36 ביציות, מתוכן רק 33 היו טובות.
9 ביציות הופרו באופן ספונטני, ואף לא אחת הופרתה.
24 ביציות הופרו באמצעות מיקרומניפולציה, ו-17 ביציות נקלטו.
ביום השלישי, הוחזרו שני עוברים במצב טוב מאוד (8 תאים ומספר שברים סביר).
נאמר לי ששאר 15 העוברים אינם מספיק טובים להקפאה ומגדלים אותם לבלוציסטים.
לאחר שלושה ימים, נמסר שאף עובר לא שרד.
האם זה ייתכן??? איך יכול להיות שמתוך 17 עוברים, שניים ממש יפהפיים (כפי שהלבורנטית אמרה לי לפני ההחזרה) וכל השאר לא? מה יכולה להיות הסיבה?
זה ממש מתסכל, אחרי שאיבה של כל כך הרבה ביציות שלוותה בשלושה ימים של כאבים ואי-נוחות בטן אפילו אחד לא היה ספיק טוב..
תודה מראש על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זקוקה למענה! - תגובה
ד''ר אריק כהנא31/03/2012העובדה שהיו זקיקים מרובים לא מעידה על כך שכולם היו תקינים
כמו בבדיקות זרע יש טובים יותר וטובים פחות
כאשר יש ספק לגבי איכות העוברים לא נהוג להקפיא,מאחר וקרוב לוודאי שלא ישרדו את תהליך ההפשרה
כיום מקובל להגיע לגירוי מתון יותר שבעקבותים יתרבלו פחות ביציות,מה שיתן סיכוי שיהיו יותר איכותיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת DNA בזרעאישה28/03/2012
שלום רב,
אני לקראת IVF כנראה בשבוע הבאה, בעלי ביצע היום בדיקת- שבירת DNA בזרע , תוצאה 39% (כאשר המקסימום 30%). את המיון זרע נבצעה במעבדת בנימין ברטוב+שימוש בקלציום בהפרייה. האם יש המלצות נוספות?
עברנו 2 טיפולי IVF ללא הפרייות. סה"כ 21 ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת DNA בזרע - תגובה
פרופ' שחר קול29/03/2012המשמעות המעשית של התשובה אינה ברורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידריעל27/03/2012
פרופ' בידר שלום,
עברתי מס' טיפולי IVF, שבמהלכם היה לי הריון אחד שראו בו שק הריון אך ללא דופק (אח"כ התברר שיש לי קרישיות יתר...). אני שוקלת תרומת ביצית ואמרו לי שכדאי לעשות צילום רחם. עד כה לא המליצו, בבדיקות האולטראסאונד הרבות לא נראה ממצא מחשיד. בנוסף- לפני שנתיים עשיתי ניתוח להסרת שרירנים בפתיחת בטן, והרופא (מנתח ידוע שם) כתב שהשחלות והחצוצרות נראות במצב תקין.
האם לדעתך יש מקום לצילום רחם? (בגלל הקרינה ועוד, אינני מעוניינת אם אין צורך).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/03/2012אם הרירית נראית טוב באולטרה-סאונד, לא צריך צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
יעל29/03/2012שלום פרופ' בידר
מה הנימוק לתשובתך?- האם רירית טובה מעידה שאין חסימות או שהרירית בלבד חשובה? (אומרים שחצוצרות סתומות יכולות להפריע גם ב-IVF).
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2012אם לא עברת דלקות באגן, הפסקות הריון או גרידות אין סיבה שתהיה בעיה חצוצרתית ומה שמשנה לטיפול שלך זה רק הרחם עצמו.
חצוצרות חסומות יכולות להפריע רק אם הן נפוחות מאוד ואת זה אפשר לראות גם באולטרה-סאונד.
מה שהייתי עושה זה רק שם עוברים ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)