מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות חומותאדווה03/10/2011
שלום!
החודש פספסתי בטעות גלולה אחת ולאחר שלושה ימים התחילו לי הפרשות בצבע חום . המשכתי את הגלולות עד לסיום החפיסה . מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011לא קרה כלום ויש להמשיך לקחת גלולות כמו שלקחת ד היום.
לפעמים זה קורה עקב ירידה בכמות ההורמון ורירית דקה אך אין לזה שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה והריון-דחוף!!!יוליה03/10/2011
שלום
יש לי הפרשות צהובות בכמות גדולה , ואני רואה שזה גם מלווה בכך שכל האיבר מין מכוסה בלבן ( כמו בתחילת ההריון וכאילו יש לי פטריה).
האם בהריון ( שבוע 11) ניתן לקחת נרות ? יש לי בבית Clotrimazole 200 mg
האם אני יכולה לקחת אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה והריון-דחוף!!! - תגובה
ד''ר דוד ישי05/10/2011שלום
מותר לקחת טבליות וגינליות לטיפול בפטריה בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש חוזר בדקפפטילגלי03/10/2011
שלום,
אני כבר 10 ימים לוקחת דקפפטיל 0.1 ומהיום אנו אמורה לקחת0.05 בנוסף למנופור
המזרק של דקפפטיל מכיל מנה של 0.1 האם ניתן להשתמש בחצי מהכמות ולשמור את המזרק+מחט עם התכולה למחר או עדיף לזרוק ולהשתמש בחדש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ליז03/10/2011שלום גלי,
לי המליצו לזרוק את החצי דקפפטיל שנשאר ולא לשמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת עד שהרופאים יענו
שיר04/10/2011הסיבה שצריך לזרוק חצי, היא בגלל שאסור להשתמש במחט שכבר השתמשת לשימוש חוזר. מכיוון שמדובר במזרק מוכן ואין אפשרות להחליף בו את המחט, אז יוצא שצריך לזרוק חצי מהכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש חוזר בדקפפטיל - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011או שאת משתמשת בכל הכמות או שאת זורקת את החצי שנותרו.למחרת יש להשתמש במזרק חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לי..לרופאיםדרומית 2703/10/2011
שלום לכם אני כבר שבועיים מזריקה דקא 0.1 פעם ביום ומזה כשבועיים אני חולה עם שפעת וחום 38+ שלא יורד, בתאריך 16/10 יש לי תור לשאיבה אז יש לי 2 שאלות
1)העם יכול להיות שהחום הוא מדקאפפטיל?
2) העם יעשו לי את השאיבה למרות המצב הגופני שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לי..לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011החום הוא לא מהדקפפטיל ולא טוב לעשות שאיבה במצבך כאשר לא ברור מקור החום.
חום של שבועיים יכול להיות ממחלת הנשיקה ויש עם זה בעיה לכן יש להיבדק ולראות מהי האבחנה של החום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך המהירה ד''ר..
דרומית 2704/10/2011יש לי עוד שאלה קטנה..אני עדיין עם חום ומשתעלת חזק ומנוזלת העם מותר לי לכחת אנטיביוטיקה על מנת לרפא כמה שיותר מהר את המחלה? יש לציין שהיום כבר הזרקתי לפי הוראות של מחלקת הפריה שאני מטופלת בה הזרקתי פעם ראשונה גונאל אף 112.5 אני אמורה להזריק למשך 5 ימים ואז אולט'..מצבי הבריאותי יכול לפגוע בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך המהירה ד''ר.. - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2011צריך לעשות אבחנה למה החום ולא צריך סתם להחליט על אנטיביוטיקה אלא להיבדק על ידי רופא המשפחה שיבדוק האם זה לא וירלי.
אם וירלי אין צורך באנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןרונית03/10/2011
ד"ר שלום רב
11-12 יום לאחר הביוץ בבדיקת דם בדיקת הריון שלילית הפסקתי את תמיכת הקרינון . האם יכול להיות מצב שיש הריון או שיש עיכוב עקב תמיכת הפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
הוסת אמור להופיע כ 14 יום לאחר הביוץ וכך גם הבטא החיובי אם יש הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון - שאלה לפרופ' בידרדניאל03/10/2011
שלום,
IVF ראשון - בתאריך 18.09.11 עשו לי שאיבה של 29 ביציות. ב-21.09.11 הוחזרו לי 2 טריים והוקפאו 7.
עד היום קיבלתי תמיכה של אוורל (פעם/יומיים)+אנדומטרין (3פעמים/יום).
היום 03.10.11 (12 יום אחרי החזרה) עשיתי בדיקת דם, להלן התוצאות:
estradiol=629
progesterone=50.57
beta=6
אחות אמרה לחזור על הבדיקה ביום רביעי הקרוב.
על מה מצביעות התוצאות?
מה סיכוי ההצלחה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011לפי התוצאות אין הריון.
הסיבה לחזרה על הבדיקה תתכן בגלל שמישהוא חשב ש 6 זה חיובי אך זה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר
דניאל04/10/2011שלום,
לאחר השאיבה השתמשתי מספר פעמים בתרופות הבאות: "רגיעון"/קלמהנרבין, משאב אסטמה "ונטולין" ואלכוהול.
האם חומרים האלו בשילוב עם אוורל ואנדומטרין יכלו לפגוע בהריו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קולדניאל03/10/2011
שלום,
IVF ראשון - בתאריך 18.09.11 עשו לי שאיבה של 29 ביציות. ב-21.09.11 הוחזרו לי 2 טריים והוקפאו 7.
עד היום קיבלתי תמיכה של אוורל (פעם/יומיים)+אנדומטרין (3פעמים/יום).
היום 03.10.11 (12 יום אחרי החזרה) עשיתי בדיקת דם, להלן התוצאות:
estradiol=629
progesterone=50.57
beta=6
אחות אמרה לחזור על הבדיקה ביום רביעי הקרוב.
על מה מצביעות התוצאות?
מה סיכוי ההצלחה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול04/10/2011הסיכוי להריון תקין הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוריעל03/10/2011
שלום
המחזורים שלי מדויקים. הייתי צריכה לקבל מחזור בשבוע שעבר ולא קבלתי. עשיתי היום בדיקות. E2=188 פרוגסטרון 4.7. בצהריים החל דימום של מחזור. האם היה ביוץ?
האם הדימום הוא מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011הדימום הוא של מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי04/10/2011שלום יעל,
מהבדיקות שהבאת אין לדעת בוודאות אם היה ביוץ או לא. לגבי מחזור, רוב הסיכויים שאכן מדובר במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותנטלי03/10/2011
שלום'
אני בת כ 30 +2 ילדים
עשיתי בדיקת דם ביום שבין ה 3 ל 4 למחזור.אודה אם תוכל לפענח את בדיקות מעבדה אלו:
Prolactin | mIU/l | *
70
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
7
|
FSH | IU/l | *
8.3
|
Estradiol (E2) | | קטן מ 100
|
Progesterone | nmol/L | *
1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות - תגובה
רמת ההורמונים שנבדקו תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות הריון - מאוכזבתלירון03/10/2011
שלום
אני בת 28 ואני מנסה כבר כמה חודשים להרות,המחזור שלי סדיר 28 יום.
אני מנסה במיוחד בימי הביוץ,לא ביום הביוץ רק, אלא יום יומיים שלושה לפני ויום יומיים שלושה לאחר הביוץ.
למה זה לא הולך?אני כבר מתחלה לחשוב שיש בעיה.
האם הגיוני שמנסים כמה פעמים בימי הביוץ ועדיין זה לא נתפס?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות הריון - מאוכזבת - תגובה
מכיון שהסיכוי להריון בכל מחזור טבעי, בממוצע, הוא בין 10 ל 15%, אנחנו לא מתחילים לחשוב על אפשרות של בעיה לפני שעוברת שנה של נסיון להרות ללא הצלחה.
המשיכי לנסות בסבלנות, יש סיכויים טובים שתצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 ימים אחרי החזרהשוש03/10/2011
שלום,
יש לי שאלה שעלולה להישמע מוזרה. אני אחרי שאיבה של 5 ביציות, החזרה של 3 עוברים-2 התפתחו טוב. במהלך זריקות ההורמונים (גונל225+דקפפטיל0.1) עישנתי כחצי סיגריה חשיש. האם זה השפיע על כמות הביציות? האם זה קריטי להפסיק עכשיו? נורא קשה לי בלי, ההורמונים הורגים אותי, הפסקתי לעשן גם ממש לאחרונה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011מאוד רצוי לחדול מעישון. סיגריות רגילות או עם חשיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שקריטי להפסיק
מאיוש05/10/2011את מפחיתה את הסיכויים שלך להצליח בהפריה בחמישים אחוזים. האם עישון חשיש חשוב לך יותר? תספגי את העצבים ותעסיקי את עצמך בדברים אחרים... אני הייתי מעשנת כ-ר-ו-נ-י-ת (גם סיגריות רגילות וגם חשיש). והחלטתי שיותר חשוב לי ילד כרגע. כמו שמישהי אמרה לי פעם: לנפס אפשר כל החיים. להרות- לא!
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון כואבאדוה03/10/2011
האם יכול להיות שתאי הזרע הנקבי יותר זריזים מהזכרי אני אמא לחמש בנות וגם עברתי שתי הפריות לבחירת מין העובר אחר הסכמת הוועדה יצאו 8 עוברים 3 זכרים ו5 נקבות החזירו הזכרים אך לא השתרשו בפעם השניה 4 עוברים 1 בן 3 נקבות אך גם פה לא השתרש הזכר אני נורא עצובה והגיל שלי לא נותן הרבה אפשרויות אנא עזרתך לתשומת לבך אני בת 40 והעוברים היו טובים מאוד האם הבעיה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון כואב - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011הבעיה לא ברחם אלא בגיל הביציות והסיכויים בגיל זה פחותים יותר ובדיקת העוברים מורידה עוד יותר את הסיכויים לקליטה.
לגבי זריזות הזרעונים הנקביים לאלו של הזכריים אז אף פעם לא ראיתי תחרות כזאת בין הזרעונים כך שאני לא יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכהאני03/10/2011
שלום רב
מחר אני נכנסת לשבוע 8 להריון, לוקחת תמיכה 2-3 פעמים ביום של אוטרוגסטן 200 מ"ג. ברצוני לדעת מתי עליי להפסיק עם התמיכה? מצד אחד אני מפחדת להפסיק ומצד שני אני מפחדת שלקיחת התמיכה מעבר לזמן הנדרש תזיק להריון.... אשמח לקבל חחות דעתך בנושא.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011להפסיק עוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קרינוןשרי02/10/2011
אני כרגע בטיפול מחזור מוקפאים. נקבע לי מועד לתיאום החזרת מקופאים לעוד 5 ימים, ובינתיים הרופא הורה על הוספת קרינון פעמיים ביום ( בנוסף לכדורי אסטרופם). האם המינון הזה של קרינון מקובל? קראתי בעלון המצורף לתרופה שאין לעבור על מינון של פעם אחת ביום. גם במחזוי טיפול קודמים, של החזרת עוברים טריים, המינון שקיבלתי היה קרינון אחד ליום.
תודה על התייחסותך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קרינון - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011פעמיים קרינון זו פרקטיקה מקובלת במחזורי הפשרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילגלי02/10/2011
שלום,
אני כבר 10 ימים לוקחת קדפפטיל 0.1 ומהיום אנו אמורה לקחת0.05 בנוסף למנופור
המזרק של דקפפטיל מכיל מנה של 0.1 האם ניתן להשתמש בחצי מהכמות ולשמור את המזרק עם התכולה למחר או עדיף לזרוק ולהשתמש בחדש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
אני03/10/2011את צריכה להוציא (לזרוק) מהמזרק חצי מהכמות ורק אז את מזריקה את החצי השני... אם לא תשפכי קודם את הכמות המיותרת (חצי) לא תהיה לך דרך לאמוד כמה את מזריקה לעצמך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)