מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול ארוךמודאגת02/10/2011
האם פרוטוקול ארוך מתאים לבנות עם רזרבה שחלתית נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011הוצעו כ - 20 פרוטוקולים שונים למטופלות עם רזרבה שחלתית נמוכה, כולל כמובן פרוטוקול ארוך.
לפי הספרות המדעית לא נמצא שפרוטוקול מסוים עדיף באופן משמעותי לעומת כל היתר.
לכן, בהחלט מקובל לנסות מחזור ארוך, עם עוצמת דיכוי נמוכה יחסית (בחירה נכונה של סוג האגוניסט והמינון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך מול קצראני02/10/2011
בת 39 +1 , עברתי כ-4 IVF כאשר כל פעם הוחזר עובר אחד מכיון שהרחם שלי תפור מהלידה הראשונה וכמו כן הוא גם מעט קטן ויש חשש ללידת תאומים. עד עכשיו טופלתי בפרוטוקול קצר אך לא הושג הריון. בשלב זה החליט הרופא שלי כי נחזיר יותר מעובר אחד ונדלל במידת הצורך וכמו כן- שנעבור לפרוטוקול ארוך.
שאלתי היא- מה ההבדל בין השניים והאם ישנו יתרון ברור לאחד מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך מול קצר - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011ראי :שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לפרופ' בידררונית02/10/2011
פרופ' בידר שלום
כמו שציינתי בשאלה קודמת מזריקה קלקסן מהביוץ . בבדיקת דם שעשיתי היום הבטא 0.30 אני מניחה שזה שלילי. הביוץ הכי מאוחר שיכול היה להיות ב-20.9 והכי מוקדם ב-17.9 . אפשר להפסיק את הקלקסן עד לביוץ הבא? אין סיכוי כבר שיהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידררונית02/10/2011
פרופ' בידר שלום רב
עקב קרישיות (פקטור 5 ליידן) מזריקה קלקסן מהביוץ הזרקתי שבועיים ובטא שלילי
בבדיקות דם שעשיתי היום יצא בדיקה חריגה ALT (GPT) 95.4 U/L ערכים תקינים (5.00-40.00) . תסיות דם יצא 200 ולפני הזרקת קלקסן גם כמעט מאתיים
מה זה אומר? האם בכלל ניתן להמשיך עם קלקסן?
האם יכול להיות שזה קשור לזה שהייתי מצוננת בזמן הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011זה לא קשור לקלקסן ויש לחזור על הבדיקות.
יכול להיות בגלל הצינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שעלתה מעטשרה02/10/2011
שלום,
אי אחרי IVF
לפי החג 13 יום אחרי החזרת עוברים
בטא 29
E2 509
PROG 47
היום
בטא 30
E2 799
PROG 60
האם תיתכן טעות בגלל שההורמונים עלו?
מה לעשות בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שעלתה מעט - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011טעות תמיד תיתכן, אך היא מאוד לא סבירה.
יש להמשיך ולעקוב אחר הבטא.
אם תרד עד 0 - מדובר בהריון "כימי" .
אם תעלה - יש לשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאמודאגת02/10/2011
היום 14 יום אחרי שאיבה
12 יום אחרי 3 עוברים טריים
אוביטרל לתמיכה לפני 8 ימים
בטא - 5
פרגסטרון 59
E2 - 988
אמרו לי לחזור על הבדיקה עוד יומיים
זה אבוד?? זה לא הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011הסיכוי להריון תקין הוא קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת הריון שליליתטל02/10/2011
שלום,
13 יום לאחר החזרת 4 עוברים. היום בדיקת בטא קטן מ- 3. E2-103
PROGESTERON-27
האם התוצאה בוודאות שלילית? האם יכול להיות שמוקדם מדי לדעת?
מה לגבי העוברים שהוחזרו , האם מדובר בהפלה או שהווסת פשוט תגיע וזהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת הריון שלילית - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/2011התוצאה שלילית.
צפוי מחזור. אין זו הפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת ביציתגיא02/10/2011
ביצית שהתחלקה לשתי תאים בלבד, האם יש טעם להחזירה ביום השני או שלישי או החמישי? (האם היום משנה) והאם הסיכוי שווה את עיכוב הניסיון הבא והנלווה לכך כגון ללקיחת ההורמונים או שעדיף לחתוך ולחכות לסבב הבא שיהיה קרוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2011השאלה היותר חשובה היא מה הכוונה הסבב הבא והאם הטיפולים שאת עושה הם לא משיכת זמן.
ביצית אחת ביום 2 יש לה שני תאים וביום 3 כבר 6-8 תאים ואם העובר הוא בעל שני תאים ביום 3 זה לא תקין.
אלו לא תוצאות טובות של טיפול ולכן לא ברור לי מדוע זה כך אך אני משער שאת בגיל מסוגר יותר ושיש לך בעיה עם הרזרבה השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןספיר02/10/2011
שלום עברתי שאיבה ב25.9 והחזרה ב28.9 באיזה תאריך אני כבר יכולה לעשות בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להריון - תגובה
פרופ' שחר קול03/10/20119.10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ומחזור וציסטהנונלה02/10/2011
בוקר טוב,
לפני שבועיים, ביום ראשון בשעה 17:30 הזרקתי אוביטרל.
הזרעה הייתה למחרת בשעה 20:00.
היום זה כבר שבועיים מהאוביטרל. אין לי כאבי מחזור (היו לי ליום אחד בלבד שבוע אחרי הביוץ ומאז הם נעלמו לגמרי...).
שאלותי:
1. עד מתי אני אמורה לקבל מחזור אם אין הריון? מהו היום המקסימאלי שמגיע המחזור?
2. שאלה לגבי ציסטה, ביוץ ואוביטרל: האם ציסטה מעכבת ביוץ, או האם היא מעכבת מחזור, או גם וגם (לפי מה שידוע לי, מחזור מגיע כ-14 יום לאחר הביוץ. האם ציסטה יכולה להאריך את מספר הימים עד לקבלת המחזור למרות שהתרחש ביוץ בפועל?)
3. האם במידה ויש ציסטה ומזריקים אוביטרל, הביוץ מתרחש בכל מקרה?
תודה וחתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה...
נונלה03/10/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... תודה!
נונלה03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובהשיר02/10/2011
לכל רופאי הפורום
שנותנים לנו כאן מזמנם החופשי כל ימות השנה,
מזל טוב לכם ולבני משפחותיכם לשנה החדשה.
אנחנו מוקירות את השירות האדיב שלכם שעוזר לנו לפענח את השלבים השונים.
תודה מקרב לב
והצלחה לכל המטופלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן הכוונה ל'שנה טובה'
שיר02/10/2011נכתב בטעות 'מזל טוב', אבל שיהיה גם, לא מזיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ובדיקות דםנעם01/10/2011
אני לאחר טיפול IVF ומזריקה 60 מ"ג קלקסן כל יום מיום ההחזרה. מחר צריכה לבצע בדיקת דם - בדיקת בטא ובדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול. האם הקלקסן יכול להשפיע על התוצאות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן ובדיקות דם - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי02/10/2011לנעם שלום
נטילת קלקסן אינהאמורה להשפיע על תוצאות בדיקות הורמונליות כמו פרוגסטרון, בתא אסטרוגן וכו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על דר' הילה רענני ופרו' ראולטל01/10/2011
מחפשים המלצה על פרופ' ראול אורבירטו ועל דר' הילה רענני, האם מישהו יודע היכן ממוקמת המרפאה שלה ומה מספר הטלפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על דר' הילה רענני ופרו' ראול - תגובה
פרופ` דוד בידר02/10/2011שוב אני מזכיר שזה לא המקום לפירסומים ויש לחפש פרטים בדרכים אחרות ולא לבקש בדרך זו לתת פירסום לשמות של רופאים.
המטרה בפורום זה לענות על שאלות רפואיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרהעלמה01/10/2011
שלום רב, האם שאיבה של 5 ביציות זה מספיק וזה יפה וזה בהתאם מינון הזריקות שקיבלתי או שאולי זה מעט מדי? כמה בדר"כ ביציות שואבים או שזה משתנה מאישה לאישה? האם במידה ולא הצליח החודש במחזור הטיפול הבא יעלו את כמות ו/או מינון הזריקות על מנת שיהיו יותר ביציות? שאבו 5 ביציות ולהחזרה היו רק 4 האם זה בסדר? האם החזרה יום אחרי השאיבה מקטין יותר את הסיכוי להריון מכיוון שעדיין הם לא הספיקו להתחלק ולא יודעים מה טיבם? אשמח תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
עלמה01/10/2011אני קוראת בפורום שכל אחת מקבלת תמיכה שונה לאחר ההחזרה. אני קיבלתי אנדומטרין 3 פעמים ביום ויש נשים שמקבלות גם אוביטרל אחרי החזרה ומינון שונה של אנדומטרין מה ההבדל ולפי מה מחליט הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובות
עלמה02/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ovarian drlingסבטה01/10/2011
שלום,
אני קיבלתי כבר 2 טיפולים באקוקלומין,ובינתיים ללא תוצאות. כעת הרופא שלי מעוניין שאני יעשה בדיקה של OVARIAN DRILIIING (לא עשיתי צילום רחם), לפני שאני מתחילה טיפול שלישי באקוקלומין. (קצת פרטים נוספים: בביקת הזרע הכל תקין ואצלי שחלות פוליציסטיות). מה עליי לעשות? לגשת לבדיקה או לחכות לצילום רחם האם ovarian dirilg יעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
סבטה01/10/2011תענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי02/10/2011שלום סבטה,
התמונה כמו בהרבה מקרים הינה מורכבת ולא חד משמעית. אחד הטיפולים המוצעים להשראת ביוץ בתסמונת השחלות הפוליציסטיות לאחר כשלון בטיפול עם איקקלומין הינו ovarian drilling הוצאת חלק מרקמת השחלות על ידי חירור השחלות בלפרוסקופיה. טיפול זה היה מקובל פעם כניתוח עם פתיחת בטן. היום הניתוח מבוצע באמצעות לפרוסקופיה כלומר פחות פולשני מאשר פתיחת בטן. בספרות מתוארת הצלחה של כ-60-70% של חזרה ספונטנית של ווסת סדיר, ושיעור דומה של הריונות. צריך לזכור כי במידה ואת עם שחלוה פוליציסטית וכמו כן עם עודף משקל, ירידה של 5% במשקל עשויה להביא לתוצאות דומות ללא צורך בטיפול ניתוחי. כמו כן חלק ממומחי הפוריות אינה תומכת באופציה ניתוחית ומעדיפה טיפול עם גונדוטרופינים- הורמונים האמורים לגרום להבשלה של יותר מזקיק אחד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר צפנת
סבטה03/10/2011האמת, שאני לא סובלת מעודף משקל ואני בת 25 (לא ציינתי קודם). הבעיה שאין לי מחזור סדיר ולכן גם הביוץ לא סדיר. כעת אני לוקחת אקוקלומין כן יש לי ביוץ אבל עדיין אין הריון. בינתיים עברתי 2 טיפולים של אקוקלומין בכדורים. מה היית ממליצה לעשות? להמשיך באקוקלומין' לפנות ל Ovarian drilling או טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר צפנת - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי04/10/2011שלום סבטה,
אני אישית מעדיפה את הגישה התרופתית כלומר, במידה ו3- מחזורי טיפול עם איקקלומין מניבים ביוץ אך לא הריון, להמשיך לטיפול עם גונדוטרופינים כלומר טיפול בזריקות הורמונליות לאחר ביצוע צילום רחם על מנת לודא שאין חסימה חצוצרתית כסיבה לאי הפוריות ( למרות שווסת לא סדיר מהווה כמובן כשלעצמו סיבה לאי פוריות ).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)