מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH בפרופיל תקין עולה בזמן גירוייערה10/10/2011
אני בת 30 בכל הבדיקות הקודמות FSH תקין בפרופיל הורמונלי (מתחת ל9), בזמן גירוי עולה לפעמים עד 20 (אני בד"כ לוקחת מינון של עד 300 של גונדוטרופינים). אני לאחר 5 כשלונות של IVF, (בניסיון הקודם נקלט אך בחצוצרה ועברתי ניתוח). הוסבר לי מהמעבדה שחלק גדול מהביציות אינן איכותיות (אני גם מגיבה במספר נמוך יחסית 4-6 ביציות) הרופא הסביר לי שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה? האם זה נכון ואיך ניתן להתגבר על בעייתיות זו? אודה לכם על הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שמעתי על סטרואידים
מאיה12/10/2011תתייעצי עם הרופא שלך. לעיתים זה גורם לכך שהזקיקים שיתפתחו יכילו ביציות איכותיות יותר (או משהו כזה...).
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH בפרופיל תקין עולה בזמן גירוי - תגובה
ד''ר דוד ישי13/10/2011שלום
אם את מגיבה למינון גבוה במספר נמוך של זקיקים זה אומר שהרזרבה השחלתית שלך נמוכה. לצערי אין לזה טיפול. לאחרונה מדברים די הרבה על תוסף מזון שנקרא DHEA . שאלי את הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידררונית10/10/2011
פרופ' בידר שלום
יש לי קרישיות יתר האם חובה בהריון גרביים אלסטיות בטיסה של 15 שעות או שקלקסן והליכה במהלך הטיסה זה יכול להספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2011מספיק קלקסן ותנועה לא צריך גרביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין הבדיקות?שיר10/10/2011
שלום,
מה ההבדל בין הבדיקות הבאות?:
1) progesterone, אצלי 1.20> (נלקח ביום 4 למחזור)
2) progesterone total, אצלי 0.80> (נלקח ביום 4 למחזור)
3) 17 OH progesterone? אצלי 5.5 nmol/L (נלקח ביום 18 למחזור).
על מה מצביעה כל אחת מהבדיקות, והאם התוצאה בסעיף 3 שנמצאת על גבול הסקאלה היא בעייתית ומצביעה על בעיה להיכנס להיריון?
כמו כן, האם גם אותה (סעיף 3) צריך לעשות בין היום ה-3-5 למחזור?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שדולגה, מבקשת תשובה
שיר10/10/2011בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרהג'ו10/10/2011
אני בת 44.החזירו לי 2 עוברים מתרומה לפני 6 ימים. לפתע חלו כאבים חזקים בבטן בצד ימין למטה.. חשוב לציין שבדיוק כאלה כאבים יש לי בדרך כלל כשבוע לפני קבלת ווסת. האם זה סימן שהטיפול לא הצליח? אני נוטל 3 פעמים ביום פרוגינובה ונרות וגינאלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011לא, זה לא סימן לכישלון.
יש להמשיך בטיפול, ולבצע בדיקת דם להריון במועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אני חייבת יעוץ מתחננתתתתתתאוראל10/10/2011
אני כבר לא יודעת מה היה חייבת תשובות אני בת 27 בעיהה אצל בילי בעיית זרע
הפרייה ראשונה 2 עוברים שתיהם נקלטו לי אבל לצערי הפלה בשבוע 15 ממוקפאים
הפרייה שניה 2 עוברים גם מוקפאים עוברים יפיים לא נקלט
הפרייה שלישית 2 עוברים יפים ממוקפאים לא נקלט
הפרייה רבעיית 2 עוברים יפיים טריים לא נקלט
הפרייה חמישיית 4 עובריים יפים לא נקלט
עשייתי את כל הבדיקות אחרי ההפלה אין הדבקיות הכול בסדר
בקשה תעזרו לי למה עכשיו כבר לא נקלט ?
מה אני כבר יכולה לעשות לטיפול הבאה שזה יצליחח ?
תודה רופאיים יקריים
ומה אחוז לטיפול הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני חייבת יעוץ מתחננתתתתתת - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011אפשר לנסות פיפל. ראי פירוט ב"שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMH???יערה10/10/2011
מהי בדיקת AMH? מה היא מאתרת? מתי עושים? יחד עם פרופיל הורמונלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AMH??? - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011בדיקה של הרזרבה השחלתית.
אפשר לבצע בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימיסיגל09/10/2011
מה זה הריון כימי?
האם זה יכול לקרות לאחר החזרת מוקפאים?
אודה להסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011הריון כימי: העדות היחידה לקיומו - הופעת בטא. לאחר מכן הבטא יורדת עד 0.
הריון "קליני" יש עדות לקיומו לפי בדיקת א.ס.
הריון כימי יכול להיות ספונטאני (שלא בטיפולי פוריות), וכמובן בטיפולי פוריות, מחזור טרי או מחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרקרן09/10/2011
מחזורים וביוץ סדירים כל 28 יום.
מנסה להרות עי' תרומת זרע בהזרעה על בסיס מחזור טבעי
ללא הורמונים.
אבל,משהו פה נראה מוזר:
היום יום 19 למחזור:
אסטרדיול-600
פרוגסטרון 0.8
זקיק 11 מ"מ
רירית 6 מ"מ
1 הייתכן שהיום יום 19 וטרם היה ביוץ?בד"כ מבייצת יום 14
2 יש סיכויי עדיין שהזקיק יתפתח?
3 האם מחזור זה אבוד?כי יום 19מאוחר כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2011זה נראה שאין עדיין ביוץ אך אפשר להמשיך לעקוב ולראות מה קורה כי יתכן והביוץ יהיה מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותליאת09/10/2011
1.כשהאולטראסאונד הראה זקיק 18 מ"מ קיבלתי הוראה להזריק בערב אוביטרל,
ההזרעה על בסיס ביוץ טבעי יומיים לאחר מכן בבוקר.
שאלתי היא האם יתכן מצב שהביוץ היה ביום של האולטראסאונד או יום למחרת?
שאלתי היא כדי להבין אם הביוץ חלילה התפספס יום או יומיים קודם להזרעה.
2.האם כדאי ליטול כמוסות אומגה 3 במהלך הריון? הבנתי שיש כספית בדגים שאינה מומלצת..
3.האם שתיית 2 כוסות נס קפה רגיל ביום מסכנת את ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובותיכם עדיין.תודה.
ליאת11/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה
ד''ר דוד ישי12/10/2011שלום
האפשרות שהתחיל תהליך ביוץ לפני שקבלת אוביטרל ושביצת לפני מה שתוכנן, קיימת אבל הסבירות שזה קרה נמוכה מאוד.
לא קיימת עדיין המלצה חד משמעית לנטילת אומגה 3 בהריון ( כמו זו של חומצה פולית )
עדיין מקובל שעדיף להמעיט ככל האפשר בשתית קפה בהריון. אם את לו מסוגלת ליותר מזה . 2 כוסות זה הרע במיעוטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאים- שאלת הבהרה-דחוףשרון09/10/2011
שלום
אני לפני הקפאת עוברים לצורך שימור פוריות, בת 39.רוצה להקפיא כ - 20 עוברים.
אמרו שההצלחה הנה כ - % 10.
רציתי לשאול: האם על כל עובר הסיכוי להצלחה הוא כ- % 10 או, על כל ה - 20 הסיכוי הכולל הוא % 10?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים- שאלת הבהרה-דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2011בדרך כלל מפשירים 2 או 3 עוברים שמקפיאים במבחנה אחת ואם הם יוצאים בסדר אז מחזירים אותם וזה הסיכוי של 10%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf שני לא הצליחבתיה09/10/2011
שלום אני בת 39.5 עשיתי 5 הזרעות ו2 IVF שלא הצליחו
FSH שלי 14.
רציתי לשאול מה זה אומר על הסיכויים שלי להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf שני לא הצליח - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011תשובה רצינית מחייבת לדעת את מלוא המידע הרפואי הרלוונטי ובעיקר פרטים מלאים של טיפולי IVF שעברת.
בלי מידע זה ניתן רק לנחש שהסיכויים להשגת הריון שיסתיים בלידת חי אינם גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כמות ביציות פוגעת באיכותן?אורלי09/10/2011
שלום,
האם טיפולי ההפריה החוץ גופית,שמגדילים באופן ניכר את מספר הביציות,מוריד את איכותן?
כלומר האם רצוי להפחית הורמונים שיהיו רק 4 ביציות לעומת 17?
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כמות ביציות פוגעת באיכותן? - תגובה
ד''ר דוד ישי09/10/2011שלום
לא בהכרח. דוקא ריבוי ביציות מעיד ב"כ על איכות טובה. אם יש סיבה להגביל את מס' הביציות היא מניעת גירוי יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה..שירן09/10/2011
בתאריך 5.10 ביצעתי בדיקת דם להריון לאחר ףהחזרת שני עוברים ביום ה-14 להלן התוצאות: בטא : 172 אסטרדיול 1945 ופורגרסטרון 46
היום 9.10 ביצעתי בדיקת נוספת והתוצאות הן :בטא :718 פרוגרסטרון :80 ואסטרדיול 3845 , למה הערך של האסטרדיול כזה גבוה ??????? האם זה מעיד על משהו לא תקין ?? אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.. - תגובה
עלית ההורמונים תקינה ואם היא מעידה על משהו זה דוקא על הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות לאחר טיפולadele09/10/2011
שלום,
האם ציסטות לאחר טיפולי הפריה זה דבר נורמלי ומה לעשות בעקבות זה?
התחלתי להרגיש אי נוחות ואפילו כאבים. טיפול הבא בעוד חודש.
פעם שעברה ציסטות נעלמו כשהתחלתי טיפןל נוסף.
איך אפשר למנוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות לאחר טיפול - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2011שכיח מאוד.
מניעה - בעיה, שכן מחייבת גרימת ביוץ עם אגוניסט. כדי לדעת אם מתאים לך יש צורך במידע רפואי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאים - מבוהלתאח09/10/2011
שלום, אני לאחר מחזור מוקפאים בו הוחזרו 2 מוקפאים. לאחר ההחזרה התחלתי לקחת 3 כדורי אנדומטרין ביום. ביום חמישי יום 8 להחזרה היתר הפרשה וורודה בערב שהמשיכה ליום שישי בבוקר וחשבתי שאני מקבלת ווסת ולכן הפסקתי תמיכה. היום יום א הלכתי לעשות בדיקת דם יום 11 להחזרה ויצא 526 . האחות אמרה לי לחזור מיד לתמיכה וכשהכנסתי את המוליך יצא איתו מעט דם כהה. חשוב לציין שבמהלך השבת היו לי אולי שתי טיפות דם על התחתונית. האם הפסקה האנדומטרין ליומיים שישי ושבת במחזור החזרת מוקפאים טבעי כזה יכולה לגרם נזק? אני כל כך מפחדת שהדימום הוא כתוצאה מזה למרות שההפרשה הורודה החלה עוד כשלקחתי את האנדומטרין? מצטערת על הסרבול במידע פשוט מאוד לחוצה. אודה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף למה שכתבתי
אח09/10/2011האם זה בסדר לחזור לקחת אנדומטרין לאחר יומיים הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לרופאים - מבוהלת - תגובה
קרוב לודאי שלא קרה נזק ממשי בגלל ההפסקה הקצרה בתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)