מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומיןרונית08/10/2011
שלום
רציתי לדעת לפי מה הרופא מחליט האם לתת את האיקאקלומין ביום השלישי או ביום החמישי למחזור ?
שאלה נוספת:
אם הווסת סדירה ומועדי הביוץ סדירים אבל לא הושג הריון - האם האיקקלומין יועיל במצב כזה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/10/2011לרונית שלומות,
בדר"כ הבחירה של הרופא לגבי יום תחילת האיקקלומין נובעת מאורך המחזור, במחזורים קצרים מיום 3 ובמחזורים ארוכים מיום 5. איקקלומין נועד כתכשיר הבחירה הראשון בטיפולי אי פריון גם לגבי נשים להם ביוץ תקין וסדיר. המגמה היא להפיק מספר זקיקים ומספר ביציות במועד הביוץ כדי להגדיל את הסיכוי להתבססות ההריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזרתמר07/10/2011
החזרת עוברים ב 14.9, בדיקות הביתא היות תקינות ועלו בצורה יפה- 345-819.
ביום שלישי ה 4.10 התחיל דימום חזק בלילה (3 לפנות בוקר) בבוקר עשיתי בדיקת ביתא שיצאה תקינה -13200
אך הדימום לא פסק אלה שינה צבע מאדום לחום עם קרישי דם ומשם לכהה מאוד כמעט שחור.
חשוב לי לציין שאני לוקחת תמיכה 3 נרות אנדמומטרין ו-3 אסטרופם. בעקבות הדימום במקום אנדומטרין רשמו לי 3 אוטרוגסטן. אך הדימום לא מפסיק.
מה עלי לעשות? לחכות לאולטרסאונד עוד שבוע וחצי? לבקש להקדים או בדיקת דם נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/10/2011לתמר שלומות,
ראשית אני חייב לציין, עפ"י רמות הבטא של 13200 שההריון ממשיך להתפתח כסדרו, למרות הדימומים מהם את סובלת. שנית, במצב הנתון רצוי לעבור לזריקות של פרוגסטרון כי במקרה של דימום אקטיבי הנרות הנרתיקיים אינם נספגים כראוי. שלישית, אני ממליץ בחום לבצע בהקדם בדיקת אולטרסאונד וגינלי לקביעת תקינות ההריון כי בערכי בטא כאלה אפשר כבר לראות פרטי רבים לגבי השק ההריוני, המבנה העוברי, הדופק העוברי וכו'.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהנולי07/10/2011
בשבוע 8+3 התגלה כי הדופק נדם והעובר הפסיק להתפתח.
עוברת הפלה באמצעות כדורים (ציטוטק)
מתי אפשר כבר לנסות שוב להכנס להריון? האם אפשרי בביוץ הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/10/2011לשואלת שלומות,
לאחר ריקון חלל הרחם בגלל הפלה נדחית ע"י ציטוטק, מקובל להמתין מחזור אחד לפחות עד לנסיון לכניסה מחודשת להריון.
בצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!קרן07/10/2011
מנסה להרות עי' תרומת זרע
וללא הורמונים.
יום 14 למחזור:
אסטרגיול 440
פרוגסטרון 1.1
אבל באולטראסונד אין זקיקים.
1הייתכן שאין זקיקים ברמת הורמונים אלה?
2 האם המחזור הזה אבוד?או שעדיין ייתפתח זקיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2011הבדיקות לא מתאימות ליום 14 ורמת הE2 נמוכה.יש לבדוק שוב ביום א ולראות מה קורה.
בשלב זה תהליכי הביוץ לא תקינים.
אולי בהמשך יתפתח זקיק ואז רמות E2 צריך לעלות ולפי הבדיקה ביום א או ב נוכל ללמוד מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםלימור07/10/2011
שלום לרופאים הנכבדים, אני לפני החזרה בעלת שחלות פולציסטיות בעלי תקין -לפני החזרת מוקפאים-נוטלת 3 פרוגינובה ביום החל מ -28.9 -בצעתי בדיקת דם ב-6.10 להלן התוצאות :
Estradiol pmol/L 545.0
Progesterone nmol/L <0.3
LH mIU/mL 3.46
היום בצעתי בדיקה אצל רופא הנשים עובי רירית 8
ההחזרה נקבעה ליום שלישי 11.10 (מתחילה לקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום החל מיום ראשון 9.10)
האם עפ"י נתוני אלה מועד ההחזרה הינו תקין( יש לציין כי מדובר בהחזרת קפואים שלישית שלי)-איני מבינה מדוע עד כה ההחזרות נכשלות ( היה הריון כימי לפני חודש)
תודה רבה,וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2011אם העוברים מוקפאים ביום 2 זה בסדר.
זה שציינת שבעלך בסדר זה לא קשור להחזרת מוקפאים.
ההצלחה בהפריה חוץ גופית הוא עניין של סיכויי והסיכויים נעים סביב 30%.
לאח הצלחה סיבות שונות והחשובה היא טיב העובר המוחזר.
זה יכול להצליח גם רק בפעם רבעית או יותר אין כאן כללים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לימור09/10/2011תודה רבה על המענה, ציינת בתחילת תשובתך =אם העוברים מוקפאים ביום 2 זה בסדר-איני מבינה למה התכוונת מאחר ומדובר בשאיבה שבוצעה ב-14.6 וב-16.6 הוקפאו כולם( מדובר על שאיבה של 30 ביציות)-האם עדין תקין-לזה הכוונה יומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנגה07/10/2011
שלום
אני צריכה היום להזריק זריקת גונאל
1) מתי כדאי להזריק אותה?
2) ובאיזה איזור בגוף?
תודה נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד ישי07/10/2011שלום
אין משמעות לשעה. אם לא קבלת הנחיה ברורה לגבי השעה, תחליטי בעצמך. חשוב להזריק. באותה שעה בכל יום. בד"כ מומלץ להזריק בבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
נגה07/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה פוליציסטיתאתי07/10/2011
האם יש ניתוח/טיפול מסויים לשחלה פוליציסטית? רק אחת אצלי פוליציסטית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה פוליציסטית - תגובה
זו שאלה כללית מדי. אם יש לך מחזור סדיר ואת מבייצת, אין צורך בטיפול. אם המחזורים שלך לא סדירים תזדקקי לעזרה כדי לביץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אבל
אתי14/10/2011יש מחזור אך אין ביוץ גם עם איקקלומין ואוביטרל רק אחת מבייצת 16 17 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אבל - תגובה
ד''ר דוד ישי14/10/2011שלום
זה הטיפול שאת צריכה לקבל. תרופות שיגרמו לך לבייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה07/10/2011
שלום, כרגע אני מקבלת דקפפטיל, הייתי ליד אנשים שעישנו גראס. אני, כמובן, לא עישנתי. האם זה יכול להזיק לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אני מעריך שאין לזה שום השפעה על הטיפול. אבל למרות זאת תשתדלי בעתיד לא להחשב לחומר הזה או לדומיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה07/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת LH וFSHע07/10/2011
שלום,
אני כבר זמן רב מנסה להכנס להריון ללא הצלחה
ועשיתי בדיקות דם ביום השלישי לווסת
רציתי לדעת אם התוצאה של בדיקת ה-FSH יצאה לי 5.3 ובדיקת ה-LH יצא 5.37, האם זה מעיד על בעיות בפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת LH וFSH - תגובה
הערכים של ההורמונים תקינים לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי06/10/2011
שלום,
לאחר 2 הריונות כימים ואחד נדחה 5/6 . בדיקות דם לקרישיות יתר הראו שהכל תקין למעט ANTI CARDIOLIPIN IgM בעל ערך 10.5 כאשר הסקלה היא עד 6.9. ביצעתי היסטרוסקופיה לפני 3 ימים בה ראו 2 הדבקויות עדינות (והפרידו אותן כמובן..). האם יתכן שההידבקויות זו הבעיה? או שיש לי קרישיות יתר וזו הבעיה?
תודה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2011אני חושב שהקרישיות ואם תהיה בהריון כדאי להתחיל לקחת קלקסן.
הדבקויות אינן הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי18/10/2011שלום, תודה על התשובה. הרופא אמר שעלי לבצע בדיקת דם נוספת לקרדיוליפין לאחר 6 שבועות. האם זה בסדר אם אעשה אותה לאחר כעשרה שבועות (אני אהיה בחו"ל..)?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
חסוי18/10/2011אם כל שאר בדיקות הקרישיות יצאו תקינות למעט הקרדיוליפין, יש לחזור רק על הקרדיוליפין עוד פעם או גם על עוד משהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה... - תגובה
פרופ` דוד בידר20/10/2011לא צריך לחזור ולא צריך עוד משהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר20/10/2011זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFבתיה06/10/2011
שלום
אני מרגישה כי אני עומדת לקבל מחזור.IVF שני.
אני בת 39.5 FSH אחרון היה 14
שאלתי.
במידה והתחושות שלי נכונות.
(כשהוציאו אותי מחדר ההחזרה העבירו אותי למיטה והאחות שמשכה את המיטה נתקלה בקיר בחוזקה שקצת זעזע את המיטה -האם זו יכולה להיות הסיבה לכך שלא נקלט )
כי כבר ברגע שהיא נתקלה בקיר זה קצת הפחיד אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
אני מקווה שההרגשה שלך אינה נכונה. איו לאירוע כמו שתארת שום השפעה על הסיכויים של הטיפול שעברת להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדייםעלמה06/10/2011
ביום רביעי שעבר הוחזרו עוברים. מקבלת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום. התחלתי להרגיש כאבים בשדיים שלא קורים לי לפני קבלת מחזור (לא כאבים רק במגע אלא ממש דקירות ודפיקות והרגשת אי נוחות ונפיחות, בחילה קלה במהלך היום ללא הקאות ואף כאבי בטן הן באיזור הטבור והן בבטן התחתונה. מה זה יכול להיות? האם זה אומר שאני אמורה לקבל? ביום ראשון אני אמורה לעשות בטע
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשדיים - תגובה
לא. יתכן שזה בהשפעת הפרוגסטרון שאת מקבלת לתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאוראל06/10/2011
אני לאחר החזרת מתי הכי מוקדם שאפשר לעשות בדיקת הריון ביתית ?
האם גם ביום ה 8 הבדיקת הריון יכולה להביא תשובה חיובית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2011יום 10 לאחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף ערכים מינמאלי שמאפשר הריוןגיא06/10/2011
רציתי בבקשה לשאול מה סף הערכים התחתון של הזרע המאפשר הריון ספונטאני בהיבט של נפח, ריכוז ותנועתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף ערכים מינמאלי שמאפשר הריון - תגובה
ריכוז של 20 מליון
תנועה טובה ובינונית של 50%
תאים תקינים 15%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה למה מדלגים אלייאוראל06/10/2011
שלום רופאיים יקריים אני לפני 9 ימים עשיתי החזרת עוברים והיום עשייתי בדיקת הריון ביתית שארת שלילי האם יש סיכוי שבעוד 3 ימים התשובה תראה לי חיובית ?
תודה רופאים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה למה מדלגים אליי - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2011יש סיכוי אך קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)