מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופס' דוד בידר שאלהגו'לי28/04/2011
האם תרומת ביצית נעשת בארץ???? ואך מתחילים ? למי פונים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופס' דוד בידר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011אנחנו מביאים עוברים טריים לארץ.
בארץ עדיין אין מערכת לתרומת ביציות למרות שהחוק עבר.
את יכולה לפנות לכל רופא שמבין בנושא.
אפשר גם דרך אסותא בתל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויותר מהר מזה לקבל תשובה אין כמוך.
גו'לי28/04/2011תודה יישר כוח אפנה לאסותא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיי בשוק...anonymous28/04/2011
היי,
מרוב שאני בשוק, אני לא כ"כ יודעת איך לגשת לנושא הזה בכלל של PGD...
בן זוגי נשא של גן וכדי לבודד אותו נאמר לי שצריך לבצע הפרייה או ליתר דיוק PGD.
הכל מאוד טרי... אני בחורה צעירה ולא יודעת כ"כ איך לעכל את זה. אני אשמח לקבל קצת עזרה או כמה מילות עידוד מכן שיודעות מהו התהליך ולקראת מה אני הולכת...
תודה :)...
D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd
מלני02/05/2011הי
אני לא מבינה גדולה אני רק יכולה לספר לי מנסיוני עד שאחד הרופאים המקסימים כאן בפורום יענה לך, אני מטופלת באיכילוב כבר שנתיים במסגרת PGD , בעקרון כל התהליך הוא בדיוק כמו הפריה חוץ גופית אבל מיד לאחר ההפריה כאשר העובר מגיע לכ - 8 תאים מוציאים את התא השמיני ובודקים את המטען הגנטי שלו, במידה והעובר נושא את הגן הם לא מחזירים אותו (הם לא יכולים ל"הוציא" ממנו את הגן כפי שהגדרת קודם הם פשוט לא מחזירים את העובר הזה) , במידה והוא לא נושא את הגן מחזירים לך את העובר בדיוק כמו הפריה חוץ גופית רגילה, ואת בע"ה נכנסת להריון בידיעה שהעובר/ים שאת נושאת ברמך בריאים, יש לך עוד אופציה של בדיקת סיסי שלייה - את נכנסת להריון בצורה טבעית לחלוטין ובשבוע 10 להריון מבצעת בדיקת סיסי שלייה ואם העובר חס וחלילה נושא את הגן הבעייתי עושים הפלה (אם מדובר בX שביר ולעובר יש פחות מ 200 חזרות אין צורך להפיל אותו כי אז הוא רק נשא של הגן). אני בתחילה הלכתי על האופציה של סיסי שלייה אך לאחר שני נסיונות כואבים פניתי לד"ר יובל ירון (מומחה לגנטיקה ) שהפנה אותי לאיכילוב לעשות טיפולי פוריות במסגרת PGD , לדעתי האופציה של PGD אם כל הקושי של טיפולי הפוריות (9 במספר) עדיפה על השברון לב של להפיל עובר , אני מאחלת לך הצלחה גדולה בלי הרבה התלבטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למלני
חסויה02/05/2011היי מלני,
גם אני עוברת טיפוליפ באיכילוב. אני ובעלי נשאים של שתי מוטציות. סה"כ עברנו טיפול אחד ללא הצלחה.
אשמח לדעת על הנסיון שלך באיכילוב. כמה עוברים מחזירים לך בד"כ?
יש רופאים שטוענים ש ה PGD לא מוריד את הסיכויים להקלט אך ממה שאני שומעת יש כאלה שנכנסות טבעי בקלות ודווקא בטיפולים לא מצליחות להרות.
אני מאחלת לך הריון בקרוב מאוד! בהצלחה לשתינו
להלן המייל שלי במידה ותרצי להתכתב בפרטיות
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
מלני04/05/2011החזרת העוברים משתנה מטיפול לטיפול פעמיים לא היו בכלל עוברים, 3 פעמים החזירו אחד בריא, 3 פעמים החזירו 3 בריאים ופעם אחת שניים בריאים,
אז המקסימום שלי בעצם היה 3 עוברים, אני נכנסתי טבעי פעמיים להריון בקלות רבה ובIVF זה עדיין לא הצליח...
הבנתי מרופאים באיכילוב שהסיכוי הכללי להיקלט לאחר החזרה להריון מIVF הוא 40% ואילו לאחר החזרה של עוברי PGD הסיכוי הוא 30%,
השארתי לך הודעה בפרטי גם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivfמיואשת28/04/2011
אני בת 24 בעלי בן 30 מטופלים אצל דקטור שחר קול ברמבם .מנסים לכנס להריון 3 שנים 9 חודשים איקקלומין ללא הצלחה 4 השבחות עם זריקות פיריגון ואבוטרל ללא הצלחה . בעיית מחזור לא סדיר עד 45 ימים . וזרע חלש לפי השבחה אחרונה ירד מ12 מליון ל4 מליון ומורפולוגיה 86% .בעלי חולה סכרת מזריק לנטוס ואבידרה 4 פעמיים ביום . עברנו אחרי ההשבחות וירידת כמות הזרע להפרייה .בהפריה ראשונה 1.8.10 לקחתי פיוריגון 150 יחידות ל5 ימים אחר כך מיניגון כמות 2 ליומיים עם שתי זריקות אורגלוטרן ליומיים ואוביטרל..עברתי שאיבה נשאיבו 4 ביציות 2 הופרו החזירו את ה2 ולא הצליח לקחתי לתמיכה קרינון אחד ביום בבוקר . אחר כך עברתי עוד הפרייה עם פיוריגון 225 יחידות6 ימים ושתי זריקות אולגלוטרן ואוביטרל. עברתי שאיבה של 11 ביציות הופרו 10 במצב טוב מאוד לפי דברי המעבדה והרופא 2 הוחזירו ו8 במוקפאים . ולקחתי 1 קרינון ביום .לצערי ללא הצלחה . עכשיו יש לי 8 מוקפאים לפי מה ששמעתי שהסיכוי למוקפאים נמוכות יותר ...ועשיתי מנוחה 5 חודשים מרוב הלחץ שנכנסתי מכל הטיפולים שלא מצליחים . למה זה לא מצליח ולא נכנסת להריון ...האם לעשות עוד שאיבה והחזה מטריים או לעשות טיפול של מוקפאים ומה אחוזי הצלחה . ? האם בכל זאת שלא הצליח מטריים יכול להצליח ממוקפאים ???????? סליחה על האורך פשוט זה מרוב לחץ ודאגה אשמח שתעזרו לי ותרגיעו אותי ו שזה בסוף יגיע ...(מטופלת אצל דקטור שחר קול ברמבם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה ..עבודה נעימה
מיואשת29/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה לא ענו לי
מיואשת30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מחכה לתשובתכם עבודה נעימה
מיואשת30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
מיואשת30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
מיואשת30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר01/05/2011לפי הטיפול שעברת זה בסדר גמור והרופא שלך נראה מבין היטב בטיפולים.
אני מציע שתמשיכי ותחזרי עוברים מופשרים והסיכויים שלך טובים.
עניין ההריון הוא עניין של סיכוי ולדעתי זה יקרה ויש להתאזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהריוןשלי28/04/2011
ד"ר שלום רב
האם דקירות כמו לפני ביוץ בתחילת הריון יכול להיות סימן להפלה או שזה נפוץ בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר29/04/2011זה לא סימן להפלה וגם לא משהוא שכיח בהריון אך בתחילת ההריון יכולים להיות תופעות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרוגסטרון בי"מ 21שיגי28/04/2011
שלום לרופאים היקרים,
האם ערך גבוה של פרוגסטרון בי"מ 21 יכול להעיד על הריון?
ביצעתי בדיקת דם אתמול , יום מחזור 21 ושבוע לאחר הביוץ - הערך שהתקבל היה 82. הבנתי שזה יכול לרמז על הריון, האם יש דברים בגו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב..
יובל28/04/2011תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יאנה28/04/2011זה יכול להעיד. בהחלט, גם אצלי היה ערך דומה, בערך 75 כשניכנסתי להריון. בדר"כ הוא נמוך יותר.
בהצלחהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פרוגסטרון בי"מ 21 - תגובה
פרופ' שחר קול29/04/2011לא. זה מעיד שהיה ביוץ. נקודה.
אם לא יגיע מחזור עוד 10 ימים - יש לבצע בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDחסויה28/04/2011
שלום רב,
אשמח לקבל קצת פרטים על PGD
האם הסיכויי השתרשות של עוברים שעברו אבחון טרום השרשה נמוכים יותר?
יש לנו בעיה גנטית (קונקסין) ובעיית זרע קלה. נוצרים עוברים יפים, ב PGD הראשון הוחזרו 3 עוברים אך לא נקלטו...
יש לי ילדה מ IVF בלי PGD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011סיכויי ההשרשה אינם נמוכים יותר לאחר PGD.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלגתם עליי....אני28/04/2011
שלום,
אני כעת בהפסקה שבין טיפולי ה-IVF,
12 ימים לאחר החזרת 3 עוברים קבלתי מחזור (כשהטיפול נכשל), וכעת הייתי אמורה לקבל מחזור נוסף, המחזור סדיר בד"כ כל 30-31 ימים, היום כבר היום ה-36 ואין שום סימן למחזור -גם לא כאבים.
האם עליי לבצע בדיקות כלשהן?(אין סיכוי להריון), יכול להיות שהמחזור מדלג החודש?
אף פעם לא דילג לי המחזור, אני עוד מעט בת 35 - יכול להיות שהמחזור מתחיל להיעלם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עליי.... - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011כדי להתקדם באבחנה יש לדעת בדיוק איזה פרוטוקול קיבלת במחזור האחרון, ומינוני התרופות.
בנוסף, רצוי לברר המצב ההורמונלי העכשווי ע"י בדיקת דם.
עד שלא יהיו עובדות, אפשר רק לנחש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני28/04/2011תודה על המענה המהיר,
קבלתי פרוטוקול קצר - 3 מנופור, צטרוטייד, בסוף לקראת השאיבה קבלתי 2 דקפפטיל במקום אוביטרל, לתמיכה קבלתי חמישית אוביטרל ביום השאיבה וחמישית אוביטרל יומיים אחרי ההחזרה.
לגבי ב. דם - אלך לקופ"ח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריוןאח28/04/2011
שלום רב, אני מתכננת היריון כבר כחודשיים ואני בדיוק שבוע לאחר ביוץ ועדיין לא יודעת אם נקלט. השאלה שלי היא האם בזמן זה ניתן להמשיך את הפעילות הספורטיבית שלי כרגיל כמו ספינינג וריצה? האם יכול להשפיע על תהליך הקליטה בשלב זה?והאם יכול לפגע בתהליך ההשרשה? הדופק הממוצע שלי באימון מסוג זה נע בין 150 ל 165 פעימות. אודה לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להיריון - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011אפשר להמשיך כרגיל.
לא ישפיע על סיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא ובדיקת דם האם תקין?גליה28/04/2011
בוקר טוב לכל רופאים המקסימים!
התבשרתי היום על בטא חיובית, ורציתי לדעת אם התוצאות תקינות:
שאיבה 12/4 החזרת 3 עוברים 14/4
בטא:596
הורמון אסטרוגן :489
פרוגסטרון:60
כרגע אני ללא תמיכה (קיבלתי ב16/4 וב20/4 חצי אוביטרל כתמיכה)
רציתי לדעת האם הבטא ורמת ההורמונים שלי תקינה?
האם יש/אין מניעה לקיום יחסי מין?
והאם אפשר לחזור לפעילויות כמו:שחיה ושימוש במתקני סאונה, ג'קוזי?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא ובדיקת דם האם תקין? - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011הכל נראה מצוין.
יש להמשיך מעקב.
לגבי פעילות - ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול תודה על המענה המהיר...מ
גליה01/05/2011מטרידה אותי השאלה מדוע לא נותנים לי תמיכה להריון(קבעו לי רק בדיקת דופק לעובר בעוד שבועיים וחצי),כששאלתי, נאמר לי שרמות האסטרוגן שלי(489) והפרוגסטרון(60) מספיקות להמשך הריון תקין ואין צורך בתמיכה. האומנם?
רציתי גם לדעת האם הפרשות בצבע צהוב בהיר נוזליות הן תקינות(התחילו לפני שבוע עד היום) אני בשבוע 4 פלוס 5 ימים.
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה אני מאוד מוטרדת...
גליה01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול תודה על המענה המהיר...מ - תגובה
פרופ' שחר קול01/05/2011קיבלת תמיכה מצויינת בדמות פעמיים רבע אוביטרל.
כל תמיכה נוספת היא מיותרת, אם כי לא מזיקה.
ההפשרות - תופעה שכיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול,תודה רבה רבה על הכל!!!
גליה02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פוליפהדר28/04/2011
שלום
עשיתי סבב מוקפאים שנכשל
רציתי לדעת אם בחודש ינואר היה פוליפ באולטרסאונד7 מ"מ לפני מחזור, ואחרי מחזור בבדיקת אולטרסאונד, שהרירית היתה 8.8 לא נמצא שום פוליפ (2 רופאים הסתכלו על זה), האם היא אמינה? האם יכול להיות שבגלל שהרירית עבה לא ראו פוליפ.
לא עשיתי הסטרוקפיה, כי אני סובלת מוגיניסמוס קשה, והרופא רצה לחסוך במספר ההרדמות, לכן ראה זאת רק באולטרסאונד.
ועוד שאלה, אם נטלתי כדורי אסטופרם 3 פעמים ביום במשך 14 יום, או יותר, זה יעשה שוב פוליפ? כי שמעתי שאסטרוגנים גורמים לזאת, או שבמידה וכן נשאר פוליפ הוא ימשיך לגדול?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פוליפ - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011אפשר לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בלי הרדמה, ובלי החדרת ספקולום לנרתיק.
רק הסקופ חודר, ועוביו 3.5 ממ כך שאין בעיה של וגיניזמוס.
אם אין בא.ס. חשד לפוליפ = אפשר לוותר על הבדיקה.
אסטרופם במינון הניתן למחזורי הפשרה לא יגרום לצמיחת הפוליפ או לנסיגתו (אם קיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן לעשות כזאת בדיקה?
הדר28/04/2011ראשית כל תודה על תגובתך
בבלינסון, לא אמרו לי כלום על בדיקה כזו. היכן ניתן לבצעה, האם בכל בית חולים וקופות חולים ניתן, לבצע ככה היסטרוקפיה?
ועוד שאלה גם בדיקה כזו משתמשים בגז שמוחדר לרחם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן לעשות כזאת בדיקה? - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011ניתן לבצע בקופות החולים, אין צורך בבית חולים.
לא מזרימים גז אלא מי מלח פיזיולוגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מסוכן?
הדר28/04/2011כלומר עם סיכונים?
כי הרופא שלי אמר לי, שאם אני אזוז, בגלל וגיניסמוס זה יכול לפגוע או לחורר את הרחם,
האם בדיקה כזו מהווה סיכון לי בגלל הוגינסמוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
הדר28/04/2011איך אפשר להזליף מים לרחם? אם אני עושה בלי ספקלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011דרך הסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מסוכן? - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2011לא מסוכן. אין סיבה לתזוזה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני כן יזוז בטעות?
הדר28/04/2011זה ינקב לי את הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא מגיעאני28/04/2011
שלום,
אני כעת בהפסקה שבין טיפולי ה-IVF,
12 ימים לאחר החזרת 3 עוברים קבלתי מחזור (כשהטיפול נכשל), וכעת הייתי אמורה לקבל מחזור נוסף, המחזור סדיר בד"כ כל 30-31 ימים, היום כבר היום ה-36 ואין שום סימן למחזור -גם לא כאבים.
האם עליי לבצע בדיקות כלשהן?(אין סיכוי להריון), יכול להיות שהמחזור מדלג החודש?
אף פעם לא דילג לי המחזור, אני עוד מעט בת 35 - יכול להיות שהמחזור מתחיל להיעלם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת ווסת לאחר טיפול הורמונליאור28/04/2011
שלום רב,
לפני חודש בדיוק הפסקתי מחזור טיפול IVF עקב גירוי יתר שחלתי, לאחר 3 שבועות של זריקות דקפפטיל ומנוגון.
מיד לאחר הפסקת הזריקות הופיע לי דימום קל במשך מס' ימים אך נאמר לי כי יש לחכות לווסת.
מאז, לא הופיע כל דימום ואני לא יכולה להתחיל מחזור טיפול חדש.... לפי הרופא התוכנית היא להתחיל עם גלולות כשבוע לאחר קבלת הווסת הבאה.
האם זהו מצב נורמלי? מתי אמור להופיע המחזור החודשי? ומהו הטיפול המקובל עםהגלולות?
ד"א- הבעיה היא חסימתית אצל בעלי.
תודה מראש,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת ווסת לאחר טיפול הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011הפסקת טיפול באמצע עקב גירוי שחלתי גורמת לשיבושים במחזור החודשי, לדמם ועיכוב בביוץ.
פשוט תעשי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון ואז נדע מה קורה.
יש רופאים שנותנים גלולות המדכאות את השחלות ותחת זה אפשרי להתחיל טיפול חדש וזה פרוטוקול מקובל.
לגבי תחילת הגלולות, זה נעשה על ידי הרופא שלך מפני שהוא מעוניין בטיפול בזמנים שנוחים לו.
אפשר להתחיל את הגלולות בוסת או אפשר להתחיל במידה ורמות האסטרוגן והפרוגסטרון מאפשרים זאת ולאחר ביצוע אולטרה-סאונד המראה שהגירויי השחלתי חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרקת מנוגוןשרונה28/04/2011
שלום,
לפי הבנתי ניתן להזריק מנוגון באופן תת עורי או לשריר.
האם ניתן להחליף בין השיטות במהלך אותו הטיפול? כלומר, להזריק לבטן ולמחרת לשריר הישבן?
או, במידה והתחלתי להזריק באופן תת עורי עלי להמשיך כך עד לסיום הטיפול הנוכחי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הזרקת מנוגון - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011אפשר להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלמוןאמא28/04/2011
שלום רב,
האם העובדה שבאולטראסאונד,
לא נצפה שק חלמון בשבוע 5 + 5 ימים היא לא תקינה !?
יומיים לאחר מכן, הפלתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק חלמון - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011היה צריך לראות שק חלמון וקוטב עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
אמא29/04/2011בממצאים הרופאה כתבה כך :
u.s - שק הריון תוך רחמי עם גבולות ברורים, לא הודגם שק חלמון בוודאות.
שק שני קטן.
אוקי, הקטן - ברור שזה לא טוב.
* השק המתאים להריון שבוע 5 + 5 ימים :
בשלב זה - חייבים לראות בוודאות ? - { אולי אבחנה שגויה של הרופאה ? },
כאמור לאחר כ 35 שעות הפלתי.
קיבלתי מכה { רבע נפילה }, התכווצויות רחם והפלה מלאה.
מה להבא עושים טוב יותר ?
מדובר בתרומת בצית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/04/2011אני א מכיר את כל ההיסטוריה שלך אך אם בכר הצלחת צריך להמשיך ונקווה שפעם הבאה זה יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצקרה שלך זהה לשלי
דניאלה29/04/2011היה לי הריון תאומים,שק שני קטן כמעט בלתי נראה
שבוע 5+5 נראה שק בעל גבולות ברורים ללא שק חלמון וולא הד עוברי
והפלתי כעבר יומיים,
זה נקרא BLIGHTED OVUM -שק הריון ללא עובר
ויש קשר אך ורק לטיב העוברים...כנראה לא היו מספיק טובים בשביל להתפתח,ולכן הפלנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשרון27/04/2011
שלום בתאריך 10.4 הברתי הפלה בשבוע 12
מתי אני יקבל מחזור?
אני בלחץ כח אני רוצה לחזור לטיפול ההפריה שלי אמרו לי לחכות מחזור 1 ולהתחיל שוב
בטיפולים בהפרריה ראשונה ישר נקלטתי להריון אם 2 העוברים אני בת 26
האם הסיכוי שלי בהפרייה שניה טובה כמו הראשונה ?
הוא בגלל שעשיתי גרדה ירד לי סיכוי ההצלחה ?
את ההפריה הראשונה עשיתי ממקפאים
שאלה האחרונה מה זה עוברים בני יומים מה משמעות ?
תודה וסליחה אני פשוט בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011מה את כל הזמן בלחץ?
למה טיפול ראשון מוקפאים?
הסיכויים במוקפאים פחות טוב והסיכויים בטריים בכל החזרה הם שווים.
אין הבדל בסיכויים בין החזרה ראשונה ,שניה או שלישית.
אם הגרידה בוצעה בסדר ולא נגרם שום סיכוך אז זה בסדר.
עוברים בני יומיים הכוונה שיומיים אחרי השאיבה יש עוברים בני 2 עד 4 תאים.
עוברים בני 3 הכוונה 3 ימים אחרי השאיבה והם בני 5 עד 8 תאים.
הסיכויים שלך טובים ואם תמשיכי להיות בלחץ זה לא יעזור ואולי יפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון28/04/2011תודה רבה על התשובה
עשיתי את ההפריה הראשונה ממקפאים כי הרופאה שלי אמר שלא היה לי גירוי יתר
אמרו לי שיש לי ביציות בני יומים 4 תאים זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון28/04/2011והלחץ אני פשוט פוחדת שלא יצליח לי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2011זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)