מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותאור14/03/2011
שלום
יש לי כמה שאלות
אין לי ביוץ טבעי רק עם אוביטרל ופיוריגון
1.האם ניתן להזריק אוביטרל אחרי ההזרעה?
2 האם זקיק שהגיעה לגודל מתאים ולא נעשתה בזמן זריקת אוביטרל אלא יום אחרי הופך לציסטה כי הזריקה נעשתה מאוחר מדי?
3 האם יש גודל מסויים שאליו מגיעה הזקיק שבגודל הזה חייבים לעשות את הזריקה
או שזה לא משנה עם אין ביוץ טבעי?
אשמח לתשובה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/20111.לא צריך אוביטרל לאחר הזרעה אלא לפני.
2.זקיק מגיע בטיפולים בין 20-23 מ"מ ובדרך הביוץ נעשה על ידי אוביטרל ואם לא נותנים הוא יהפוך בשלב מסויים לציסטה.
3.צריך להזריק סביב זקיק 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לדעה מקצועית, תודהסיגל14/03/2011
בת 38, עוברת טיפולי IVF +PGD, לאחר 8 שאיבות,. בשל מחלה גנטית.
בהנחה שהכל בסדר איתי (ואני אישה פוריה?) האם עדיף הנזק של גרידה בשבוע 11 (כאשר הסיסי שיליה מראים שהעובר נשא) או שעדיף הנזק של טיפולי IVF.
נראה לי שהגעתי לסף יכולותיי הפיזיות (והנפשיות) לשאת את הטיפולים הקשים,
זקוקה לעצה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לדעה מקצועית, תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011לעשות סיסי שליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרערונית14/03/2011
שלום
האם כשלא ישנים טוב או מעט שעות נפגמת איכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הזרע - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתממי14/03/2011
אחרי טיפול הפריה .קיבלתי בטיפול זה דקקפטיל.ווסת מאחר כבר 14 יום.מה צריך לעשות?צריכה להתחיל טיפול נוסף אחרי שאקבל ווסת.לכמה זמן הזריקה דקקפטיל דוחה את הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011יש לברר מתי בדיוק קיבלת דקפפטיל, והאם במינון ארוך טווח של 3.75 מ"ג.
האם אחרי טיפול ההפריה קיבלת מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןשני13/03/2011
שלום רב,
האם פרולקטין גבוה יכול לגרום לביוץ מאוחר במחזור של 28 יום באופן קבוע? הביוץ בסביבות היום ה-20 אצלי (מעקב זקיקים + בדיקות דם). מאיזה ערך של פרולקטין נוצרת בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011פרולקטין גבוה עלול לגרום להפרעת ביוץ. ההשפעה שונה בנשים שונות, כך שלא ניתן לקבוע גבול ברור שמעליו יש הפרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVFשרית13/03/2011
ערב טוב,
אני אחרי החזרה ומחכה לבדיקת דם. קיבלתי מחזור יותר חזק מהרגיל. האם זה בגלל הזריקות והאנדומטרין, או שזה אומר משהוא על הצלחת הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי IVF - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011יתכן ולא הושג הריון ולכן הגיע המחזור, אך עדיף לבצע בדיקת דם להריון כדי לוודא המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאוד...הילה13/03/2011
בת 35, הריון ראשון קליטה מיידית וגם הריון שני אשר הסתיים בהפלה כתוצאה מכך הידבקויות וסתימת חצוצרות כיום אני לפני שאיבה שניה (ראשונה לא צלחה) יש חשד לסקטוסלפינקס , טרם הובהר.
אני חוששת שיקח לי זמן להיקלט או שתהיה בעיה מהותית.הביציות בסדר גמור רבות ומתרבות יפה הרירית בסדר , אני חוששת בשל העובדה כי פעמים ניקלטתי במהירות וכיום אני במצב שונה לחלוטין
האם עלי לחשוש??והבעיה שלי אמורה להדאיג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מאוד... - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011בשביל הבעיות כמו שלך עושים הפריה חוץ גופית.
כמובן שהסיכויים תלןיים במידת הנזק שגרמה הגרידה.
אם הרירית בסדר והעוברים בסדר הסיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטוטראייד ללא הורמוניםימית13/03/2011
אני לפני IVF מחזור טבעי.
האם מתן צטרוטייד בלבד ללא תמיכת הורמונים,
עלולה לפגוע בזקיק המתפתח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטוטראייד ללא הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אי אפשר לתת צטרוטיד ללא הורמונים.לא יתפתח שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
ימית14/03/2011אני ביום 10למחזור
לקחתי יומיים צטוטראייד לבד.
האם אפשר עכשיו לקחת הורמונים או מאוחר מדי?
זקיק 12 מ"מ
אסטרדיול היה 400 צנח ל229* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה השאלה לפרופ בידר
ימית14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה השאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה השאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011לא.
לא ברור לי מה הפרוטוקול ולאיזה מטרה הוא נלקח.
הצטרוטיד ניתן בטיפולי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםליאת13/03/2011
שלום, רציתי לברר מדוע לאחר החזרת עוברים אני סובלת מגזים,
האם זה נובע מאופי הפעולה שהרופא מבצע? או מהתרופות נטולת אסטרופם ואנדומטרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה מהתרופות בעיקר הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לפרופסור דוד בידר לגבי ווסתממי13/03/2011
אחרי הפריה .קיבלתי דקקפטיל בהתחלה בחודש ינואר לפני התחלת הטיפול.זה היה פרוטוקול ארוך.הווסת לא מגיע.דקקפטיל זאת הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפרופסור דוד בידר לגבי ווסת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג תמיכהאני13/03/2011
שלום,
היום (13.3) עברתי החזרת 3 עוברים - התמיכה שניתנה לי - נאמר לי להזריק חמישית אוביטרל ב-15.3, כמו כן ביום השאיבה (11.3) - גם הזרקתי חמישית אוביטרל.
לציין שלפני השאיבה לא קבלתי אוביטרל אלא 2 זריקות דקפפטיל (למנוע גרוי יתר).
בטיפולים הקודמים קבלתי אוטרוגסטן/אנדומטרין.
האם סוג תמיכה זה מקובל? אני חוששת שהוא לא מספיק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011התמיכה המקובלת זה הוא פרוגסטרון לסוגיו בנטילה לנרתיק.
כבר קראתי כאן שנותנים חצי, רבע אבל לא ניתקלתי בחמישית.
ההמצאות האלה מראות על הבנה מתמטית רחבה אך הבנה מועטה בענייני תמיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני IVFנועה13/03/2011
שלום פרופ'..
רציתי לדעתלגבי קיום יחסים לפני IVF עד איזה שלב מותר? כלומר, כמה ימים לפני השאיבה מומלץ להימנע? אני ובעלי פשוט שומרים נידה, ויש לי חשש שאם לא יהי קיום יחסים במשך שבועיים+ עד לשאיבה איכות הזרע תרד (גם כיום היא לא "להיט" ובעקבות זאת אנחנו בטיפולים)
הרבה הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אפשר לקיים יחסים מתי שרוצים וגם לפני שאיבה [לא בבית החולים] אך אם את שומרת נידה אז בכל זאת את לא יכולה לקיים הרבה זמן אלא לאחר 7 ימים נקיים אז כבר לא נשאר הרבה זמן.
כל העיקרון שאין בעיה לקיים אלא שיצליח לתת זרע ביום השאיבה.
לא הבנתי לגבי הזרע שהוא לא להיט גדול. מי אמר לך את זה? גלי צה"ל?
לפעמים להיטים שלא נחשבו הפכו עם הזמן לגדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח אין עליך!! תותח
אני13/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח
נועה14/03/2011הכינוי הומצא על ידי.. ומקווה שזו נבואה שמגשימה את עצמה.. והוא יהפוך ללהיט גדול :)
פשוט הבנתי מכל מיני אתרים שבהם קראתי.. שאסור כמה ימים לפני השאיבה..כדי שלא יהיו התכווצויות ברחם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום והריון..sh13/03/2011
האם קיום יחסי מין עם קונדום מספר ימים לפני הביוץ, עלול לפגוע בסיכויי להריון בעת קיום יחסי מין בזמן הביוץ? האם עצם השימוש בקונדום משאיר בגוף האישה קוטלי זרע למינהם העלולים לפגוע בסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום והריון.. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הקונדום לא יגרום לכלום אבל אני לא מכיר שיטה שרוצים להרות ומשתמשים בקונדום ואחר כך שיש ביוץ משתמשים בלי קונדום.מה זה השטויות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לא מגיעממי13/03/2011
אחרי טיפול ראשון של הפריה.מחזור אחרון קיבלתי אחרי 12 יום מהחזרת עוברים.המחזור היה ארוך.בתאריך 3.2 ועד עכשיו לא קיבלתי שוב.חשבתי שאולי אני בהריון עשיתי בדיקת דם ב10.3 אחרי איחור של שבוע והתשובה היתה שלילית.מה זה אומר שהמחזור לא מגיע?אשמח לתשובה.האם יש סיכוי להריון בכל זאת אם אבדק מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לא מגיע - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אולי קיבלת דקפפטיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דם ביום של הזרעהתמר13/03/2011
שלום רופאים נכבדים,
אני ביום ה16 למחזור, קיבלתי עד כה איקקלומין, ועכשיו אני לוקחת פרוגינובה, ואתמול קיבלתי זריקה תת עורית . היום בבוקר עשיתי בדיקת דם, ואחה"צ עשינו הזרעה (ראשונה)
ערכי הבדיקה הם:
אסטרדיול 2489
פרווגסטרון 3.31
LH 4.3
אני מבינה שעדיין לא התרחש ביוץ ?
האם ההזרעה עדיין יכולה להצליח ?
תודה רבה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת דם ביום של הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אם היה זקיק גדול והזרקת אוביטרל הביוץ יהיה 36 שעות אחרי האוביטרל.
הפרוגינובה שאת לוקחת מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הזרע יכול להיות יותר מ36 שעות כ
תמר13/03/2011כשיר לפעולה בתוך הגוף ?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הזרע יכול להיות יותר מ36 שעות כ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן ,יכול להיות עד 70 שעות.בדרך כלל 48 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)