מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עישון ואלכוהול לפני ivfשיר13/03/2011
שלום,
האם עישון סיגריות ושתיית אלכוהול בשבועיים של הזריקות לפני השאיבה עלולים לפגוע באיכות העוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון ואלכוהול לפני ivf - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2011לגבי סיגריות - כן.
לגבי אלכוהול: שאלה של כמויות, אם כוס יין ביום - לא יהיה נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך טיפולי IVFסיגל13/03/2011
אני בת 38, מטופלת ב IVF +PGD משנת 2005, בשל מחלה גנטית שאני נושאת (אחיזה לגן Xׂׂ) היה הריון אחד ממוקפאים- שהסתיים בהצלחה - בשנת2007.
משנת 2009, חזרנו לטיפולים מסיביים וחרף נסיונות רבים אין הצלחה ! האמת היא שדי נואשתי.בטיפול האחרון פשוט עצרתי את החיים (עבודה,לימודים, התנדבות) והתמסרתי כל כולי, לאחר ההחזרה, להצלחת הטיפול וכגודל התקוות כך היו האכזבות.
חשוב לציין, מעולם לא ניסינו את הדרך המסורתית להריון, וזאת בשל היותי נשאית את המחלה הגנטית (שנקראת SBMA)העברת הגן הפגום לבנים = מחלה ובנותרק יהיו נשאיות כמוני.
שאלתי, האם כדאי לנסות את הדרך המסורתית( שלא נוסתה) ולעשות סיסי שילייה בשבוע ה-11 ואז להחליט אם להשאיר את ההריון אם לאו. או להמשיך בIVF היכן הסיכויים שלי יותר טובים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך טיפולי IVF - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2011בהנחה שאת אישה פוריה, יש סיכוי סביר להשגת הריון ספונטני. הריון כזה יחייב בדיקת סיסי שלייה כפי שאת כותבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדחות מחזורסנופקין113/03/2011
אני אמורה להתחיל טיפולי IVF. לצערי, אני אמורה לקבל מחזור כשאני בחו"ל ואין לי מאפשרות לקחת עימי את הזריקות הדורשות קירור.
האם יש אפשרות (שלא תפגע בסיכויים כמובן) לדחות את המחזור ביומיים עד חזרתי לארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לדחות מחזור - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2011אפשר להתחיל אסטרופם/פרוגינובה עם בוא המחזור בחו"ל, ועם שובך להיבדק ובמידת האפשר להתחיל גירוי השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקליטל13/03/2011
[ אי וי אף- פרוט' ארוך
כשיש זקיק 24 ועוד אחד של 15 ועוד אחד של 17
האם הגדול (שבטח הלך פארש) יפגע בסיכויי הקטנים?
האם כל עוד אני תחת דיכוי לא יערך ביוץ?
ובקיצור- האם שווה להמתין עוד יום וללכת לשאיבה עם ה2 שהיו קטנים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2011הגדול לא יפגע בקטנים.
לא יהיה ביוץ בוודאות של 98% , אך תיתכן פקיעה של המוביל שלא בתגובה לנחשול LH אנדוגני.
זקיק של 15 ממ מכיל, ברוב המקרים, ביצית בשלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת pap וטיפול הפרייהסיגל13/03/2011
שלום.
אמורה לעבור בדיקת pap (משטח צוואר רחם).
ברצוני לדעת האם אפשר לבצע את הבדיקה הנ"ל
במהלך טיפול החודש של תמיכה לרירית, ולאחר החזרת עוברים מוקפאים.
במידה ולא רצוי בזמן טיפולים,
ואעשה את בדיקת pap במהלך של חודש טבעי ללא טיפולים,
ברצוני לדעת ולהבין האם אפשר לקיים יחסי מין עד לבדיקה?
או שצריך להימנע עד למועד הבדיקה?
מהו הזמן הטוב לביצוע הבדיקה במהלך החודש לאחר הווסת?
אשמח להתעדכן, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת pap וטיפול הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011את יכולה לבצע את הבדיקה בכל שלב ,רק לא בוסת.
את יכולה לבצע בזמן טיפול או לא זה לא משנה.
לא הבנתי ,האם את מעונינת בקיום יחסים עד הבדיקה, זה לא זמן ארוך? אם הבדיקה תהיה למשל בעוד שבוע אז לקיים יחסים כל הזמן עד הבדיקה יהיה לך קשה ויותר לבן זוגך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל?מיה12/03/2011
אני אמורה להתחיל לקחת איקקלומין ביום החמישי למחזור. ברביעי האחרון התחיל המחזור בערב בדימום קל ובבוקר חמישי היה זרם חזק. מאיזה יום להתחיל לחשב רביעי או חמישי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל? - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר החזרת עובר 1מרי12/03/2011
שלום!
לאחר החזרת עובר לרחם עושים בדיקת E2 ופרוגרסטרון שבוע לאחר מכן מהם הערכים שמראים התקדמות מהו הסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאחר החזרת עובר 1 - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011אין צורך. אפשר להמתין לבדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכוי וגונאלרחל12/03/2011
שלום, אני בפרוטוקול ארוך. מזריקה שבועיים פחות יום דקפפטיל. מחר אמורה להתחיל עם הגונאל אבל רק היום, באיחור קיבלתי מחזור. האם בכול זאת יגידו לי מחר להתחיל עם הגונאל או שבגלל שאני במחזור יהיה עיכוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכוי וגונאל - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011אם הבדיקות יהיו טובות תוכלי להתחיל מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרותנעמי12/03/2011
שלום,
יש לי חצוצרות דבוקות ולרחם יש צורה של "אגס". האם יש לכך השפעה על הצלחת ה-IVF? האם זה מפחית את סיכויי הצלחת הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011אם החצוצרות מורחבות - כן. אולי רצוי להסירן.
לגבי צורת אגס - לא ברור למה הכוונה, אך אם הרירית סדירה ותקינה - סביר כי הסיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות
נעמי12/03/2011לא, החצוצרות לא מורחבות רק יש בהן נוזל. האם זה יכול להפריע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עוברים להחזיראני12/03/2011
שלום,
אני לפני החזרה (יש 3 עוברים) 3 חודשים לאחר הריון אקטופי שטופל בMTX, האם כדאי להחזיר את שלושתם לאור ההריון החוץ רחמי בעבר או שכדאי רק 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עוברים להחזיר - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011תלוי בגיל שלך ובאיכות העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםנעמי12/03/2011
ערב טוב, האם יש יותר סיכויים בהחזרת עוברים טריים מאשר עוברים מוקפאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להחזרת מוקפאיםנאוה12/03/2011
אנחנו בני 38 (אני), והוא בן 39, ללא הריונות קודמים. אנחנו לאחר טיפול הפריה, נשאבו 18 ביציות, ונוצרו 14 עוברים (לדברי עובדת המעבדה: "יפים").
הוחזרו 2 עוברים טריים - אך לא נוצר הריון,
השאר (12 עוברים) הוקפאו.
כעת, אחרי הפשרה של 3 עוברים, 2 מהם שרדו והוחזרו ללא טיפול, (מלבד נרות ואגינליים).
השאלה: אלו בדיקות עלי לבצע כדי לדעת מה הסיבה שהעוברים לא נקלטים? (הרירית עבה)
והאם יש משהו מסוים שעלי לעשות כדי להגביר את הסיכויים להריון ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להחזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול12/03/2011רוב מחזורי IVF אינן מניבים הריון, לכן אין משמעות ארוכת טווח לכישלון אחד או שניים.
אם הרירית טובה, הרחם תקין, החצוצרות בריאות והעוברים טובים - יושג הריון במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ בידר-דילגת עלי...ימית12/03/2011
1האם ניתן להשתמש בתרומת זרע יותר מפעם אחת?
טיפול אחרון עשינו מיקרוניפולציה וביקשתי שישמרו את שארית התרומה.
האם להערכתך ניתן להשתמש ביתרת התרומה בטיפול בחודש הבא?
או שעדיף שלא?
2 האם גונאל ומונופור פוגעים מעט באיכות הביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בידר-דילגת עלי... - תגובה
פרופ` דוד בידר12/03/2011אפשר להשתמש בשארית הזרע.
התרופות בכלל כמו גונל ומנופור רק מגרים שחלות ליצר יותר זקיקים ולא קשורות לאיכות ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני החזרהעדי12/03/2011
אמורה להחזיר עוברים מהפשרה מחר ופתאום התחיל דימום די רציני, כמו מחזור. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/03/2011לא להחזיר ולברר מה קרה ולהחזיר בפעם אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם המופשרים יזרקו לפח?
עדי12/03/2011תודה לך על תשובתך.
העוברים הופשרו אתמול אחה"צ.
כי אם כן, לא תהיה פעם אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם המופשרים יזרקו לפח? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/03/2011בעיה. אני חושב שהפעם זה אבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות.
עדי12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה גורלי איחור בקלקסאן?חסויה צפונית12/03/2011
לרופאים שלום,
אני בשבוע 5 וארבעה ימים.
מקבלת קלקסאן עקב FV LEIDEN ו-PROTEINE C RESISTEN.
בלילה אחרתי בהזרקת הקלקסאן ביותר מחצי שעה. עד כמה זה יכול להיות גורלי?
כמו כן, בטעויות שרשרת, אחרתי הבוקר גם בכשעה בהחדרת האנדומטרין.
עד כמה כל איחור לחוד, או שניהם ביחד, יכולים לגרום לנזק?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה גורלי איחור בקלקסאן? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/03/2011לא.
זה לא איחור ואין בעיה להזריק בזמנים שונים למשל סביב 5 ל 10 בערב וכו.
כך גם לגבי האנדומטרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)