מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובה לפרופסור דוד בידר לגבי ווסתממי13/03/2011
אחרי הפריה .קיבלתי דקקפטיל בהתחלה בחודש ינואר לפני התחלת הטיפול.זה היה פרוטוקול ארוך.הווסת לא מגיע.דקקפטיל זאת הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפרופסור דוד בידר לגבי ווסת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג תמיכהאני13/03/2011
שלום,
היום (13.3) עברתי החזרת 3 עוברים - התמיכה שניתנה לי - נאמר לי להזריק חמישית אוביטרל ב-15.3, כמו כן ביום השאיבה (11.3) - גם הזרקתי חמישית אוביטרל.
לציין שלפני השאיבה לא קבלתי אוביטרל אלא 2 זריקות דקפפטיל (למנוע גרוי יתר).
בטיפולים הקודמים קבלתי אוטרוגסטן/אנדומטרין.
האם סוג תמיכה זה מקובל? אני חוששת שהוא לא מספיק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011התמיכה המקובלת זה הוא פרוגסטרון לסוגיו בנטילה לנרתיק.
כבר קראתי כאן שנותנים חצי, רבע אבל לא ניתקלתי בחמישית.
ההמצאות האלה מראות על הבנה מתמטית רחבה אך הבנה מועטה בענייני תמיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני IVFנועה13/03/2011
שלום פרופ'..
רציתי לדעתלגבי קיום יחסים לפני IVF עד איזה שלב מותר? כלומר, כמה ימים לפני השאיבה מומלץ להימנע? אני ובעלי פשוט שומרים נידה, ויש לי חשש שאם לא יהי קיום יחסים במשך שבועיים+ עד לשאיבה איכות הזרע תרד (גם כיום היא לא "להיט" ובעקבות זאת אנחנו בטיפולים)
הרבה הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אפשר לקיים יחסים מתי שרוצים וגם לפני שאיבה [לא בבית החולים] אך אם את שומרת נידה אז בכל זאת את לא יכולה לקיים הרבה זמן אלא לאחר 7 ימים נקיים אז כבר לא נשאר הרבה זמן.
כל העיקרון שאין בעיה לקיים אלא שיצליח לתת זרע ביום השאיבה.
לא הבנתי לגבי הזרע שהוא לא להיט גדול. מי אמר לך את זה? גלי צה"ל?
לפעמים להיטים שלא נחשבו הפכו עם הזמן לגדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח אין עליך!! תותח
אני13/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח
נועה14/03/2011הכינוי הומצא על ידי.. ומקווה שזו נבואה שמגשימה את עצמה.. והוא יהפוך ללהיט גדול :)
פשוט הבנתי מכל מיני אתרים שבהם קראתי.. שאסור כמה ימים לפני השאיבה..כדי שלא יהיו התכווצויות ברחם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום והריון..sh13/03/2011
האם קיום יחסי מין עם קונדום מספר ימים לפני הביוץ, עלול לפגוע בסיכויי להריון בעת קיום יחסי מין בזמן הביוץ? האם עצם השימוש בקונדום משאיר בגוף האישה קוטלי זרע למינהם העלולים לפגוע בסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום והריון.. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הקונדום לא יגרום לכלום אבל אני לא מכיר שיטה שרוצים להרות ומשתמשים בקונדום ואחר כך שיש ביוץ משתמשים בלי קונדום.מה זה השטויות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לא מגיעממי13/03/2011
אחרי טיפול ראשון של הפריה.מחזור אחרון קיבלתי אחרי 12 יום מהחזרת עוברים.המחזור היה ארוך.בתאריך 3.2 ועד עכשיו לא קיבלתי שוב.חשבתי שאולי אני בהריון עשיתי בדיקת דם ב10.3 אחרי איחור של שבוע והתשובה היתה שלילית.מה זה אומר שהמחזור לא מגיע?אשמח לתשובה.האם יש סיכוי להריון בכל זאת אם אבדק מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לא מגיע - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אולי קיבלת דקפפטיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דם ביום של הזרעהתמר13/03/2011
שלום רופאים נכבדים,
אני ביום ה16 למחזור, קיבלתי עד כה איקקלומין, ועכשיו אני לוקחת פרוגינובה, ואתמול קיבלתי זריקה תת עורית . היום בבוקר עשיתי בדיקת דם, ואחה"צ עשינו הזרעה (ראשונה)
ערכי הבדיקה הם:
אסטרדיול 2489
פרווגסטרון 3.31
LH 4.3
אני מבינה שעדיין לא התרחש ביוץ ?
האם ההזרעה עדיין יכולה להצליח ?
תודה רבה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת דם ביום של הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011אם היה זקיק גדול והזרקת אוביטרל הביוץ יהיה 36 שעות אחרי האוביטרל.
הפרוגינובה שאת לוקחת מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הזרע יכול להיות יותר מ36 שעות כ
תמר13/03/2011כשיר לפעולה בתוך הגוף ?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הזרע יכול להיות יותר מ36 שעות כ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן ,יכול להיות עד 70 שעות.בדרך כלל 48 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תמליצו לי על רופא לצילום רחם...sloda13/03/2011
לא משנה באיזה אזור. אני חייבת בעוד שבועיים. אשמח אם הוא מקבל דרך מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תמליצו לי על רופא לצילום רחם... - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011אני מבצע צילומי רחם במכבי, חיפה, רח' הרצל 73, בימי ראשון ושלישי בצהריים. אפשר לקבוע תור ישירות במוקד זימון תורים של מכבי. יש להביא הפנייה מרופא נשים (פרטי או של הקופה). יש לוודא שאין רגישויות (תרופות, מזון, יוד, דגים, אבק וכו') או אסטמה. הצילום מתבצע בחלון הזמן שבין סיום המחזור, לבין מועד הביוץ המשוער. אין לקיים יחסים מבוא המחזור עד הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשלי13/03/2011
פרופסור בידר שוב שלום
שכחתי לשאול אני צריכה להשלים 2 בדיקות הורמונליות אמרו לי לבוא ביום ה-2 או ה-3 לווסת איזה יום עדיף לעשות את הבדיקות?
האם ביוץ ביום ה-21 כל חודש זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה לא משנה יום 2 או 3.
א0 יש לך וסת כל 35 יום אז הביוץ ביום 21 זה בסדר אך אם הוסת שלך כל 28 יום אני לא מאמין שיש ביוץ ביום 21.
מה שחשוב זה לא הבדיקות אלא אם את מצליחה להרות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה לא משנה יום 2 או 3.
א0 יש לך וסת כל 35 יום אז הביוץ ביום 21 זה בסדר אך אם הוסת שלך כל 28 יום אני לא מאמין שיש ביוץ ביום 21.
מה שחשוב זה לא הבדיקות אלא אם את מצליחה להרות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי13/03/2011
פרופסור בידר שלום רב
בהמשך לתגובתך, כתבתי כי בנסיון ראשון להרות היה הריון אך לא החזיק כל בדיקות כולל צילום רחם ובדיקת זרע תקינות לחלוטין.
FSH 10.6 אך לא עשיתי את הבדיקה E2 כפי שציינת שגם צריך לראות
אני 5 חודשים לאחר הפלה טבעית ופשוט נתקעתי ואין הריון למרות שהכל נראה תקין לחלוטין כפי שציינתי . אני עוד מס' חודשים בת 35 וכפי שציינת כאשר הכל תקין אין צורך לפנות להזרעה שאלתי היא גם עם אני בת 35? במידה וכן אחליט לפנות להזרעה האם יש לי סיכוי טוב בהזרעה על בסיס טבעי ? אציין כי ביוץ כל חודש ווסת סדיר.
האם אתה עושה הזרעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הסיכויים להרות לא יעלו אם תעשי הזרעות על מחזור טבעי. זאת שיטה לנסות להרות ללא התהליך המהנה של הדרך הטבעית.
צריך לעבור לטיפולים של זריקות הורמונליות והזרעות אם את כבר למעלה מחצי שנה מנסה לבד ואם 3 טיפ]ולים זה לא הולך צריך ךפנות להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי רואים דופק?מ...13/03/2011
באיזה שבוע בד"כ רואים דופק עוברי
תודה על תשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
נועה13/03/2011אם אני לא טועה.. בשבוע 7-8
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי רואים דופק? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011בין שבוע 6 מלא ל7 מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ב.15/03/2011תודה פרופ בידר,היתה חסר הרבה זמן בפורום לענות לנו תשובות מהירות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם ביום 4יעל13/03/2011
ESTRADIOL (E-2) <25 pg/mL
LH 11.4 mIU/mL
FSH 8.5 mIU/mL
PROLACTIN 9 ng/ml
PROGESTERONE 0.32 ng/ml
TSH 1.05 uIU/ml
האם הLH לא גבוה מדי? וגם מדאיג אותי שהוא יותר מהFSH. איזה משמעות יכולה להיות לתוצאות האלה? אשמח לתשובה מהירה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם ביום 4 - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הבדיקות בסדר ולא ציינת את גילך.
LH שהוא קצת יותר גבוה זה בסדר וזה בדרך כלל בגיל צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25.5. זה עדיין נחשב תקין?
יעל13/03/2011תודה רבהנרבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25.5. זה עדיין נחשב תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ברחםנלי13/03/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם לממצא אקוגני ברירית הרחם בגודל 7*9 במשך כמה חודשים רצוף יש משמעות, אני מטופלת בהורמונים ורציתי לדעת האם אוכל החודש להמשיך בטיפולים או שמא צריך לבדוק את זה/ להסיר אותו באיזה אופן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011בדרך כלל זה פוליפ או משהוא דומה וזה לא כל כך משפיע אך אנחנו נוהגים לראות מה קורה בחלל הרחם על ידי היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תקווה??מנסה13/03/2011
שלום,
אני מטופלת בזריקות עקב העדר ביוץ.
בחודש שעבר עברתי הריון כימי שהסתיים בשבוע 6. ביום ה12 אחרי הביוץ הבטא היתה 39
החודש שוב עשיתי בידקה 12 יום לאחר ביוץ והתוצאה של הבטא היא 48. הייתי גם קצת שובבה ועשיתי בדיקה ביום ה-9 והיה 11. אז בעצם זה שזה יותר מהכפיל את עצמו זה טוב? האם המספר הוא טוב יחסית ליום 12 אחרי ביוץ??
יש לציין שעובי רירית החודש היתה 5.2 והבנתי שהסיכוי להריון נמוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תקווה?? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה מספר נמוך לבטא ויש לחזור ולראות איך זה מתפתח. אם זה יהיה למשל 150 זה בסדר.ואם זה 80 זה לא בסדר כך שצריך לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לפענח בדיקת דםאנה13/03/2011
שלום,
קיבלתי מהרופאה הפניה לבדיקת אולטרסאונד למעקב זקיקים וכן לבדיקת דם.הרופא שלי בחופש ולכן מקווה שתעזרו לי לפענח את התוצאות על מנת לדעת האם אני בביוץ.
באולטרסאונד נראה זקיק בגודל 19 מ''מ בשחלה הימנית ועוד כמה קטנים,בשמאלית היו רק זקיקים קטנים.
בבדיקת דם יצא :
Estradiol (E2) Urgent 1083 pmol/l
Progesterone Urgent 3.4 nmol/l
אם עדיין לא נחשב לביוץ אז באיזה ערכים כן?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לפענח בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הביוץ יהיה בעוד יומיים-שלושה. כאשר ה E2 יורד והפרטגסטרון עולה זה יום הביוץ.הפרוגסטרון עוד נמוך.הE2 עוד לא ירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי13/03/2011
ד"ר שלום רב
לפני מס' חודשים עברתי הפלה טבעית שבועיים לאחר ההפריה (הריון ראשון וטבעי) פניתי לרופא שמתמחה בפוריות כל הבדיקות תקינות לחלוטין כולל הבדיקה המעמיקה של צילום רחם , בדיקת זרע תקינה. חוץ מ- FSH 10.6 אציין כי גילי כמעט 35.
לטענת הרופא יכול להיות שהיתה בעיה באיכות הביצית בהריון הקודם.
האם יש בדיקה לגילוי איכות הביציות? אציין כי כל הבדיקות הגנטיות אף הם תקינות
במידה וכן והבדיקה לא תקינה זה מחייב IVF?
האם FSH10.6 זה גבוה ועלול להקשות להשיג הריון טבעי?
האם יש לי סיכוי להשיג הריון בהזרעה על בסיס טבעי גם כש ה- FSH 10.6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011מה הכוונה שעברת הפריה והיה הריון ראשון וטבעי?
FSH סך הכל בגדר הנורמה ובדיקה אחת לא אומרת כלום ובנוסף יש להשוות לE2.
מעל 20 אין הריונות כך שיש עדיין סיכויים.
אני לא מבין למב הזרעה? הזרע לא תקין?
יש לאבחן מדוע את לא מצליחה להרות ואז להציע מה לעשות.
אין טעם להזרעה אם הזרע תקין והמחזור סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)