מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא תמליצו לי על רופא לצילום רחם...sloda13/03/2011
לא משנה באיזה אזור. אני חייבת בעוד שבועיים. אשמח אם הוא מקבל דרך מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תמליצו לי על רופא לצילום רחם... - תגובה
פרופ' שחר קול14/03/2011אני מבצע צילומי רחם במכבי, חיפה, רח' הרצל 73, בימי ראשון ושלישי בצהריים. אפשר לקבוע תור ישירות במוקד זימון תורים של מכבי. יש להביא הפנייה מרופא נשים (פרטי או של הקופה). יש לוודא שאין רגישויות (תרופות, מזון, יוד, דגים, אבק וכו') או אסטמה. הצילום מתבצע בחלון הזמן שבין סיום המחזור, לבין מועד הביוץ המשוער. אין לקיים יחסים מבוא המחזור עד הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשלי13/03/2011
פרופסור בידר שוב שלום
שכחתי לשאול אני צריכה להשלים 2 בדיקות הורמונליות אמרו לי לבוא ביום ה-2 או ה-3 לווסת איזה יום עדיף לעשות את הבדיקות?
האם ביוץ ביום ה-21 כל חודש זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה לא משנה יום 2 או 3.
א0 יש לך וסת כל 35 יום אז הביוץ ביום 21 זה בסדר אך אם הוסת שלך כל 28 יום אני לא מאמין שיש ביוץ ביום 21.
מה שחשוב זה לא הבדיקות אלא אם את מצליחה להרות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה לא משנה יום 2 או 3.
א0 יש לך וסת כל 35 יום אז הביוץ ביום 21 זה בסדר אך אם הוסת שלך כל 28 יום אני לא מאמין שיש ביוץ ביום 21.
מה שחשוב זה לא הבדיקות אלא אם את מצליחה להרות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי13/03/2011
פרופסור בידר שלום רב
בהמשך לתגובתך, כתבתי כי בנסיון ראשון להרות היה הריון אך לא החזיק כל בדיקות כולל צילום רחם ובדיקת זרע תקינות לחלוטין.
FSH 10.6 אך לא עשיתי את הבדיקה E2 כפי שציינת שגם צריך לראות
אני 5 חודשים לאחר הפלה טבעית ופשוט נתקעתי ואין הריון למרות שהכל נראה תקין לחלוטין כפי שציינתי . אני עוד מס' חודשים בת 35 וכפי שציינת כאשר הכל תקין אין צורך לפנות להזרעה שאלתי היא גם עם אני בת 35? במידה וכן אחליט לפנות להזרעה האם יש לי סיכוי טוב בהזרעה על בסיס טבעי ? אציין כי ביוץ כל חודש ווסת סדיר.
האם אתה עושה הזרעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הסיכויים להרות לא יעלו אם תעשי הזרעות על מחזור טבעי. זאת שיטה לנסות להרות ללא התהליך המהנה של הדרך הטבעית.
צריך לעבור לטיפולים של זריקות הורמונליות והזרעות אם את כבר למעלה מחצי שנה מנסה לבד ואם 3 טיפ]ולים זה לא הולך צריך ךפנות להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי רואים דופק?מ...13/03/2011
באיזה שבוע בד"כ רואים דופק עוברי
תודה על תשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
נועה13/03/2011אם אני לא טועה.. בשבוע 7-8
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי רואים דופק? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011בין שבוע 6 מלא ל7 מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ב.15/03/2011תודה פרופ בידר,היתה חסר הרבה זמן בפורום לענות לנו תשובות מהירות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם ביום 4יעל13/03/2011
ESTRADIOL (E-2) <25 pg/mL
LH 11.4 mIU/mL
FSH 8.5 mIU/mL
PROLACTIN 9 ng/ml
PROGESTERONE 0.32 ng/ml
TSH 1.05 uIU/ml
האם הLH לא גבוה מדי? וגם מדאיג אותי שהוא יותר מהFSH. איזה משמעות יכולה להיות לתוצאות האלה? אשמח לתשובה מהירה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם ביום 4 - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הבדיקות בסדר ולא ציינת את גילך.
LH שהוא קצת יותר גבוה זה בסדר וזה בדרך כלל בגיל צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25.5. זה עדיין נחשב תקין?
יעל13/03/2011תודה רבהנרבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25.5. זה עדיין נחשב תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ברחםנלי13/03/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם לממצא אקוגני ברירית הרחם בגודל 7*9 במשך כמה חודשים רצוף יש משמעות, אני מטופלת בהורמונים ורציתי לדעת האם אוכל החודש להמשיך בטיפולים או שמא צריך לבדוק את זה/ להסיר אותו באיזה אופן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011בדרך כלל זה פוליפ או משהוא דומה וזה לא כל כך משפיע אך אנחנו נוהגים לראות מה קורה בחלל הרחם על ידי היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תקווה??מנסה13/03/2011
שלום,
אני מטופלת בזריקות עקב העדר ביוץ.
בחודש שעבר עברתי הריון כימי שהסתיים בשבוע 6. ביום ה12 אחרי הביוץ הבטא היתה 39
החודש שוב עשיתי בידקה 12 יום לאחר ביוץ והתוצאה של הבטא היא 48. הייתי גם קצת שובבה ועשיתי בדיקה ביום ה-9 והיה 11. אז בעצם זה שזה יותר מהכפיל את עצמו זה טוב? האם המספר הוא טוב יחסית ליום 12 אחרי ביוץ??
יש לציין שעובי רירית החודש היתה 5.2 והבנתי שהסיכוי להריון נמוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תקווה?? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011זה מספר נמוך לבטא ויש לחזור ולראות איך זה מתפתח. אם זה יהיה למשל 150 זה בסדר.ואם זה 80 זה לא בסדר כך שצריך לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לפענח בדיקת דםאנה13/03/2011
שלום,
קיבלתי מהרופאה הפניה לבדיקת אולטרסאונד למעקב זקיקים וכן לבדיקת דם.הרופא שלי בחופש ולכן מקווה שתעזרו לי לפענח את התוצאות על מנת לדעת האם אני בביוץ.
באולטרסאונד נראה זקיק בגודל 19 מ''מ בשחלה הימנית ועוד כמה קטנים,בשמאלית היו רק זקיקים קטנים.
בבדיקת דם יצא :
Estradiol (E2) Urgent 1083 pmol/l
Progesterone Urgent 3.4 nmol/l
אם עדיין לא נחשב לביוץ אז באיזה ערכים כן?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לפענח בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הביוץ יהיה בעוד יומיים-שלושה. כאשר ה E2 יורד והפרטגסטרון עולה זה יום הביוץ.הפרוגסטרון עוד נמוך.הE2 עוד לא ירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי13/03/2011
ד"ר שלום רב
לפני מס' חודשים עברתי הפלה טבעית שבועיים לאחר ההפריה (הריון ראשון וטבעי) פניתי לרופא שמתמחה בפוריות כל הבדיקות תקינות לחלוטין כולל הבדיקה המעמיקה של צילום רחם , בדיקת זרע תקינה. חוץ מ- FSH 10.6 אציין כי גילי כמעט 35.
לטענת הרופא יכול להיות שהיתה בעיה באיכות הביצית בהריון הקודם.
האם יש בדיקה לגילוי איכות הביציות? אציין כי כל הבדיקות הגנטיות אף הם תקינות
במידה וכן והבדיקה לא תקינה זה מחייב IVF?
האם FSH10.6 זה גבוה ועלול להקשות להשיג הריון טבעי?
האם יש לי סיכוי להשיג הריון בהזרעה על בסיס טבעי גם כש ה- FSH 10.6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011מה הכוונה שעברת הפריה והיה הריון ראשון וטבעי?
FSH סך הכל בגדר הנורמה ובדיקה אחת לא אומרת כלום ובנוסף יש להשוות לE2.
מעל 20 אין הריונות כך שיש עדיין סיכויים.
אני לא מבין למב הזרעה? הזרע לא תקין?
יש לאבחן מדוע את לא מצליחה להרות ואז להציע מה לעשות.
אין טעם להזרעה אם הזרע תקין והמחזור סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול בירידהימית13/03/2011
מתחילה טיפול IVF על בסיס מחזור טבעי.ללא הורמונים בכלל
למעט צטוטראייד.
את צטוטראייד התחלתי ביום 9 למחזור-יום שבת.
יום 8 למחזור
זקיק 10 מ"מ
אסטרדיול 380
יום 10 למחזור
שמאל זקיק 12 מ"מ
ימין זקיק 9 מ"מ
אסטרדיוך 229
יש לציין כי אני עדיין מדממת(מחזור כבר 10 ימים)
שאלתי:
כיצד ייתכן שאסטרדיול ירד מ 380 ל229???בתוך יומיים?
האם לקחתי מוקדם מדיי את צטוטראייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול בירידה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011לקחת מוקדם את הצטרוטיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה נוספת
ימית13/03/2011אז מה יקרה עכשיו כשלקחתי את צטוטראייד מוקדם מדי?
האם הטיפול ייהרס?
בגלל זה אסטרדיול ירד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011מה פרוטקול הטיפול שלך ,לא הבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
ימית14/03/2011הפרוטוקול שלי:
הפרייה חוץ גופית על מחזור טבעי
שכוללת רק צטוטאייד.
האם הגיוני??
או שרופא טעה?
ומה עושים עכשיו?
לקחתי יומיים צטוטראייד.
היום יום 10 למחזור
זקיק 12 מ"מ
אסטרדיול צנח מ400 ל229
האם ניתן לתקן הפרוטוקול?או מאוחר מדי?
רציתי מחזור טבעי..
מה לעשות עכשיו?
להפסיק צטוטראייד?
להוסיף הורמונים?
או שטיפול אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011אין פרוטקול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-הבנתי שאין
ימית14/03/2011פרוטוקול כזה.
אז האם בכל זאת ניתן להציל עכשיו את המצב?
ולתת הורמונים?
או שמאוחר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-הבנתי שאין - תגובה
פרופ` דוד בידר14/03/2011מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-מדוע?
ימית15/03/2011מדוע מאוחר לתת הורמונים?
האם היומיים של צטוטראייד הרסו את הזקיק הטבעי שהתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר-מדוע? - תגובה
פרופ` דוד בידר15/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-אנא הסברך המלא-בתודה מרא
ימית16/03/2011שוב ההשתלשלות בקצרה:
רציתי לעשות IFV על בסיס מחזור טבעי.
ביום 8 למחזור היו 2 זקיקים 9 ו 12
אסטרדיול היה 400
אני מטופלת בבי"ח ממשלתי.
ואז התקשרו אלי אמרו לי לקחת יומיים צטוטראייד לבד ללא הורמונים.
כי פוחדים שאני אבייץ...
לקחתי יומיים צטוטראייד בלבד.
ואז אסטרדיול צנח מ400 ל229
ואז באתי לרופא לשיחה,אמר לי עדיף להוסיפ עכשיו הורמונים.
נתן לי לקחת יומיים מונופור 4 אמפולות.וזאת בנוסף לצטוטראייד.
היום יום 12 למחזור
זקיקים נשארו אותו גודל כמו לפני 4 ימים:
זקיקים 9 ו 12
אבל,
אסטרדיול ממשיך לצנוח .עכשיו הוא 170
לפי דעתך היה מאוחר להוסיף הורמונים...
אני רק רוצה להבין:
1 איך בי"ח ממשלתי שוגה ככה?זה טיפול זה???
2 מה יהיה עכשיו?זקיקים יגדלו?ישארו ככה לתמיד?
האם יהיה ביוץ?ומה עם מחזור?
אני לא מצליחה להבין מה יקרה לזקיקים שתקועים כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-אנא הסברך המלא-בתודה מרא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2011זה לא משנה כרגע אני פשוט לא מכיר טיפול שנותנים צטרוטיד ללא הורמונים.
מה יהיה בהמשך זה לא משנה פשוט צריך לחכות לוסת ואז להתחיל מחדש.
הזקיקים יספגו בהמשך.
את צריכה לקבל הסבר מהרופא האחראי על היחידה על הטיפול ומה הייתה המחשבה לתת טיפול כזה.
להוסיף הורמונים לאחר ש הE2 נפל זה אומנם של טיפול אך אין לו שום יכולת להביא לך הריון.
תפגשי עם מנהל היחידה ושיסביר לך מה הייתה כוונת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-תודה על ההסבר
ימית16/03/2011אתה יודע,האבסורד הוא שנפגשתי אתמול עם הרופא לשיחה
והוא לא מודה בטעות שנתן צטוטראייד ללא הורמונים....
נהפוך הוא,עוד אומר לי "הייתי חייב לתת הורמונים כי כמעט בייצת"...
איך הייתי מבייצת כשאסטרדיול 400
ופרוגסטרון 2.9????וקיקים רק 9 ו12??
ממש חלמאות שם בבי"ח...
והכי מכעיס שעדיין אומר לי להזריק עוד יומיים מונופור...
ועוד קורא לעצמו פרופ...
ממש עצוב שרופאים מסוג זה יושבים בבי"ח ממשלתי ונותנים הוראות
לשווא...
בכל אופן,מחר אני אלך לשם ואבקש שיחה עם מנהל היחידה..
נראה אם הוא גם יכחיש את הטעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ימית16/03/2011איך אני אקבל מחזור?
איך יהיה ביוץ?
אם זקיקים תקועים?
ונניח שהם יספגו,א איך יהיה ביוץ?
רירית רק 5 מ"מ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/03/2011זה מסתדר לבד עם הזמן בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים בדם- ביוץ והזרעהמאיוש13/03/2011
עשיתי מעקב זקיקים לקראת הזרעה טבעית (ללא הורמונים) ולדעתי הביוץ התרחש ביום שבת ופספסתי את מועד ההזרעה. אשמח לדעתכם:
US עשיתי פעמיים (ויצא תקין- איני זוכרת את הנתונים המדוייקים) ובדיקות דם 4 פעמים
נתונים:
מחזור סדיר כל 28-9 יום
בדיקת דם יום 9 למחזור:
E2- 161
LH- 5.60
PROGESTERONE- <0.9
בדיקת דם יום 11 למחזור:
E2- 555
LH- 4.10
PROGESTERONE- 0.9
בדיקת דם יום 12 למחזור (יום ה'):
E2- 756
LH- 5.10
PROGESTERONE- 1.1
בדיקת דם יום 15 למחזור (יום א'):
E2- 195
LH- 6.30
PROGESTERONE- 16.2
הרופאה אמרה לי לקיים יחסים בסופ"ש כדי לא לפספס את הביוץ, אך נראה לי שאין טעם לעשות היום הזרעה (עדיין ממתינה לתשובה מהרופאה). האם אני צודקת?
בנוסף, הרגשתי בהפרשות ביוץ מיום שבת בבוקר ועד שבת בערב.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הורמונים בדם- ביוץ והזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הביוץ היה ביום 13 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאקלומיןטלי13/03/2011
שלום לכולם,
אני בת 26 בעלת שחלות פוליציסטיות. בעלת ביוצים נדירים, אם בכלל.
קיבלתי טיפול של איקאקלומין, אני כבר אחרי סבב השני (2 כדורים ליום למשך 5 ימים)
סיבוב ראשון היה עם כדור אחד ליום.
בשני בפעמים לא היה שום תזוזה, לא התפתחו זקיקים כלל ורירית הרחם הייתה דקה מאוד (3.1 ו-2.8 מ"ל).
הרופא רוצה לעשות סבב נוסף של 3 כדורים ליום.
האם לדעתם שווה להמשיך עם האיקאקלומין עוד פעם מאחר וזה פשוט לא השפיע אפילו לא בקצת?
אני לא רוצה לבזבז את הזמן, אולי רק זריקות ישפיעו?
ואם איקאקלומין לא עזר, האם זריקות של הורמונים אחרים כן יצליחו לעורר זקיקים לביוץ?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011הרופא שלך צודק ויש לעלות מינון האיקכלומין עש ל3 או 4 כדורים ורק אז אם זה לא מגיב יש לעבור לזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ? או שאיבהגלית13/03/2011
הי
בת 43 , בטיפול נוכחי 3 זקיקים בלבד.
בעברי הריון כימי אחד, והריון אחד שנפל בשבוע 8 שניהם מIVF.
בדר"כ תגובה טובה 7-13 ביציות
הפעם תגובה דלה כאמור.
האם כדאי לעבור שאיבה +הפריה או שלרדת מזה ולעבור הזרקה ?
תודה על תשובתכם
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ? או שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011ותר טוב לשאוב הזקיקם ולראות מה קורה.
בכלל אני חושב שאחרי הטיפול הזה כדאי לעבור לתרומת ביציות ולא לבזבז זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת מחזור בזמן פרוברה
פרופ` דוד בידר29/03/2011שלום,
התבקשתי לקחת פעמיים ביום למשך 8 ימים פרוברה כאשר באופן מפתיע קיבלתי מחזור ביום השביעי.
ביום רביעי לאחר מכן, הרופא התחיל בטיפול חדש לקראת הפרייה והדגשתי בפניו כי זהו היום האחרון של המחזור.
שאלתי היא, האם לא מאוחר מדי להתחיל ביום זה טיפול נוסף של הפריה?
והאם זה נורמלי לקבל מחזור בזמן לקיחת פרוברה ולא מספר ימים אחרי?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהלי13/03/2011
שלום,
אני בתהליך הפריה ארוך כאשר בסוף השבוע הגיעו תוצאות בדיקות הדם והראו שהערכים שלי יורדים במקום לעלות. הרופא החליט על הפסקת טיפול ושאין טעם להמשיכו ובמקביל נתן לי פרוברה, 2 כדורים ליום.
ביקש שנחכה עד למחזור הבא ואז להתחיל שוב.
למה בעצם נועדו כדורים אלו במקרה שלי?
תודה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2011פרוברה זה פרוגסטרון. זה ה הורמון שיוצא מהשחלה לאחר הביוץ.
כנראה שהאסטרוגנים ירדו ועל ידי מתן פרוגסטרון מחקים כאילו את המחזור הטבעי ואז בהפסקת וסת אחרי הפסקת הפרוברה אפשר להתחיל מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי כדור פרוברה
לי15/03/2011שלום,
התחלתי ביום שישי בערב לקחת פרוברה,פעמיים ביום והיום שכחתי לקחת בבוקר את הכדור .האם ישנה השפעה כלשהי? האם לקחת בערב 2 כדורים?
תודה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוברה
ליאור19/07/2015הרופא אמר לי לקחת פרוברה 3 פעמים ביום למשך חמישה ימים
אם שחכתי לקחת יום אחד את שלושת הכדורים ואז לקחתי בערב 2 זה בסדר?
אני גם צריכה לעשות בדיקות דם מסוימות ביום השלישי וה21 של המחזור האם זה פוגע בתוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי כדור פרוברה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/03/2011אפשר לקחת 2 בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוברה
vnos08/07/2014הייתי צריכה לקחת פרוברה בבוקר ןבערב 7 ימים ולקחתי בטעות 4 ימים רק בבקרים.אתמול גיליתי את זה והרופא לא אמר לי לקחת עוד כדור בערב ולהמשיך כרגיל ממחר בוקר וערב.מה יכול לקרות אם שוכחים 4 כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוברה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה? לאחר הזרעה!!!מ.ב13/03/2011
שלום רב,
השאלה שלי היא, אם יש הריון אחרי הזרעה, כמה ימים לאחר ההזרעה אמורים להרגיש משהו?, לפני היום ה- 12 שצריך לעשות בדיקת דם.סתם סקרנות ויאושששש
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? לאחר הזרעה!!! - תגובה
פרופ' שחר קול13/03/2011לא חשים דבר.
בדיקת הריון: 14 יום לאחר ההזרעה. לא לפני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)