מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפקודי כבד גבוהים אחרי ivfליאת07/07/2022
ערב טוב
אני בהיריון שבוע שמיני,
בצעתי אתמול בדיקת דם ויצאא שתפקודי הכבד שלי, alt ast סביב 300 שזה פי 10 מהנורמה.
בחודש פברואר השנה בצעתי בדיקה והתוצאות היו 25.
חשוב לציין שלקחתי כדורי תמיכה דרך הנתיק, אנדומטרין, פעמיים ביום עד לפני שבוע וחליתי בקורונה לפני 3 שבועות.
האם יש קשר בין הדברים לתפקודי כבד? הרופא אמר לי לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים אבל אני לא שקטה.
אודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות בעקבות מחלה זיהומית כמו קורונה
פרופ` דוד בידר08/07/2022יכול להיות בעקבות מחלה זיהומית כמו קורונה.
יש לחזור על הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם תראי את התשובה
משהי11/07/2022אך בכל זאת כותבת.
מנסיון שלי פעמיים שעשיתי פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל תפקודי הכבד שלי נפגעו מאוד. ברמה מדאיגה. אחר כך זה עבר.
אני לא יודעת אם דקפפטיל דומה לדברים האחרים שלקחת בפעולה שלו אבל יש סכוי שהכבד עובד מאוד קשה לסנן את כל ההורמונים וכו. ולכן תפקודו נפגע זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל יכול להיות אך יש לחזור על הבדיקות
פרופ` דוד בידר12/07/2022הכל יכול להיות אך יש חזור על הבדיקות ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמי?דינה07/07/2022
שלוםב21/6 הוחזרו 2 עוברים בני 5 ימים
ב30/6 בטא 325
ב3/7 בטא 986
היום הוא 4000+
לא נראה שק הריון ברחם, בנוסף רירית דיי דקה (10 מ"מ)
אין דימום אין כאבים
יש סיכוי להריון? או שהסיכוי יותר גבוה לחוץ רחמי?
במיון ראו משהו ממש קטן צמוד לחצוצרה שמאל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד לא נצפה שק היריון ברחם
פרופ` דוד בידר08/07/2022כל עוד לא נצפה שק הריון ברחם יש להחשיב ההריון בחוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ חיובית בזמן מחזוררותם07/07/2022
היי,
קרה לי דבר שמעולם לא קרה לי. בדרכ המחזור שלי סדיר, כל 30 יום בדיוק.
לאחרונה מאז שאנחנו מנסים להכנס להריון המחזור מאחר ביומיים שלושה.
המחזור האחרון שלי נמשך כשבועיים והפסיק. עשיתי בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית ביום ה14.
קיימנו יחסי מין ביום שלאחר בדיקת הביוץ החיובית ואז שוב קיבלתי מחזור כבד וכואב (כארבעה ימים אחרי הביוץ).
למה המחזור שלי נמשך כל כך הרבה זמן? יכול להיות שהסיבה היא שאנחנו מנסים להכנס להריון וההורמונים משתגעים?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה הורמונים משתגעים
פרופ` דוד בידר08/07/2022אין דבר כזה ״הורמונים משתגעים״.
כדי לענות במדוייק מה קורה צריך לעדות מעקב ביוץ בעזרת אולטרה ובדיקות דם ולא לפי מה שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לאחר החזרהאני07/07/2022
שלום,
האם אכן מומלץ על מנוחה מוחלטת למספר ימים לאחר החזרת העובר?
נסיעה די ארוכה לעבודה יכולה לפגוע ועדיף להימנע מכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך מנוחה מוחלטת
פרופ` דוד בידר08/07/2022לא צריך מנוחה מוחלטת
נסיעה ארוכה לא תפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפוי הביוץ בבקשהגלי07/07/2022
שלום רב,
עפי תוצאות אולטראסאונד ובדיקות דם. מתי צפוי הביוץ בבקשה
זקיק בגודל 13 וזקיק נוסף בגודל 17
בדיקות דם:
אסטרדיול 1541
פרוגסטרון קטן מ 0.8
Lh 8.7
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה מחזור טבעי אז סביב עוד כ-5 ימים
פרופ` דוד בידר08/07/2022אם זה מחזור טבעי אז סביב עוד כ 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון בגיל 46יעל ש.07/07/2022
האם ייתכן הריון ספונטני בגיל 46? האם הזרקת אוביטרל עשויה להגדיל את הסיכוי? (קיום יחסים על בסיס ביוץ טבעי)
מדובר באשה שילדה לאחרונה בגיל 44 תינוק בריא מהריון ספונטני (יש בבית ילדים נוספים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אירועים חריגים היוצאים מהכלל תמיד התרחשו באופן נדיר,אולם לא הייתי בונה על האפשרות הזו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטרוזול ואקקילומיןרבקה06/07/2022
שלום,
התבקשתי לקחת לוטרוזול פעמיים ביום במשך 5 ימים.
האם לאקקילומין ולוטרזול יש אותו השפעה מבחינת עלייה בסיכוי להריון מרובה עוברים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי פחות או יותר דומה,אם כי נמוך בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וכניסה להיריוןעדן05/07/2022
בת זוגתי נורא לחוצה ומודאגת - בת 25(נכון די צעירה) ללא בעיות רפואיות למעט שחלות פולציסטיות, שבכל חודש מחדש כאשר המחזור מתעכב/לא מגיעה חוששת לגבי עתידה בלהיות אמא והקמת משפחה.
אשמח לדעת ממך האם באמת שחלות פולציסטיות משפיעות על כניסה להיריון בצורה משמעותית ? ובמידה וכן מהוות בעיה- האם הפיתרון הוא פשוט לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון הוא פשוט לכך
פרופ` דוד בידר06/07/2022הפתרון פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסט במחזור טבעי - האם תזמון ההחזרה הגיוני ?קרין05/07/2022
שלום,
בת 40, במסלול IVF כחצי שנה, עומדת לפני החזרת עובר ביום 5.
נכון לאתמול 4/7 אלה הנתונים:
E2 - 2233
פרוגסטרון - 3
LH - 67.4
רירת 9.1
זקיק 24, שהיה יום קודם 25 (בירידה)
להבנתי אתמול למעשה היה הביוץ ?
כי נקבעה לי החזרה ביום ראשון 10/7, כך שאם אכן אתמול היה הביוץ זה ייצא יום 6 ולא יום 5.
לשאלתי נאמר לי שעד שהזקיק לא נעלם הביוץ לא קרה, למרות שחודש קודם בנתונים דומים התחלנו ספירה עוד כשהיה זקיק של 28.
מה דעתכם ? מתי היום האידיאלי להחזרה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שעד שהזקיק לא נעלם זה שטויות
פרופ` דוד בידר06/07/2022זה שעד שהזקיק לא נעלם זה שטויות.
כדי לדעת יום מדוייק של ביוץ מריך לראות בדיקות דם עוקבות שבו האסטרוגן יורד מעט והםרוגסטרון עולה.
זקיק 24, לדעתי סה כבר לאחר ביוץ.
בכל אופן החזרה בתאריך 10.7 יכולה להיות מתאימה וזאת לפי בדיקת הפרוגסטרון ורמת ה LH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לחשוב שיום ההחזרה פחות מאידיאלי
קרין06/07/2022מצ"ב התמונה המלאה, לא ביקשו בדיקות יום אחרי
האם יש סיבה לחשוב שיום ההחזרה פחות מאידיאלי ? לא אמור להיות שבת 9/7 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההספירה של ביוץ + 5 ימים
קרין06/07/2022הכוונה שהספירה של ביוץ + 5 ימים מראה על יום שבת, אם אכן היה הביוץ ב4/7
כמה זה בכלל קריטי, אם מחזירים ביום 6 עובר יום 5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הטבלאות החזרה ב10 זה בסדר
פרופ` דוד בידר06/07/2022זה לא קריטי
לפי הטבלאות החזרה ב10 זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי שלא מסתייםתמר05/07/2022
שלום,
ב 13.06 בטא 99
ב 16.06 בטא ירדה ל 47. אמרו לי להפסיק תמיכה
ב 19.06 עלתה ל 91.
יומיים לאחר מכן מאחר ועדיין היה חיובי ביקשו שאטול לטרוזול, 2 כדורים ביום.
כעשה ימים לאחר מכן בטא עלתה ל 74. אמרו לי להתחיל לקחת 3 כדורים.
ב 04.07 בטא 62. אמרו לי להמשיך ליטול כדורים.
בינתיים הפסקתי לדמם
1. למה לוקח לזה כל כך הרבה זמן?
2. איך אתה מסביר את הירידה והעליה בבטא, ועוד כשנוטלים כדורים.
3. איזו פעולה ככדורים האלה נועדו לעשות. קראתי שזה להשריית ביוץ, אבל לא הבנתי איך זה מתקשר לסיום הריון...
4. כמה זמן נותנים לכדורים לנסות לעשות את העבודה?
5. אם זה לא עובד - מה עושים אז?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיריון השתרש כנראה במקום לא תקין
פרופ` דוד בידר06/07/20221.ההריון השתרש , כנראה, במקום לא תקין ולכן עלה וירד. ירידת ההורמון היא איטית ושונה מהריון להריון.
2.אין קשר לכדורים ולירידה ולעליה ובכלל הכדורים מיותרים.
3.הכדורים הם סוג של אסטרוגנים ויש שמאמינים שזה יגרום לירידה בהשרשה.
4.לא צריך לקחת הכדורים ולא צריך כלום, זה ירד לבד.
5.אם ההריון השתרש, למשל, בחצוצרה אז הוא עלול לרדת ולעלות וכדומה וזה יש גם טיפול טוב מאוד.
בקיצור יסתדר לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון כימי - טיפול
תמר06/07/2022תודה על המענה המפורט.
1. איזה טיפול ניתן במצב שההריון השתרש, למשל, בחצוצרה? האם הוא דורש המתנה עד שניתן להתחיל טיפול (החזרה בלבד של עובר) ואן כו - כמה זמן?
2. מה הוא זמן סביר לסיומו/היעלמותו של הריון כימי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר06/07/20221. דורש המתנה
3. סביב 10 -14 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקח זמן שההיריון הכימי יסתיים
תמר06/07/2022לא הבנתי את התשובה. לוקח זמן שההריון הכימי יסתיים ומהרגע שהוא מסתיים תוך שבועיים אפשר להתחיל טיפול?
והאם יש טיפול שמסיים את ההריון? איזה?
האם יכול להיות סיבוכים? איזה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בשלב זה טיפול שמסיים העניין
פרופ` דוד בידר06/07/2022אין בשלב זה טיפול שמסיים העניין.
יש לחכות בסבלנות עד שהבטא תרד ל0.
לכל אישה זה יורד בקצב אחר.
לפי כמות ההורמון זה צריך להעלם תוך 7-10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' בידר!!!
תמר06/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים בהפריה חוץ גופיתדנה05/07/2022
בת 42.7
ללא הקפאת ביציות
amh 0.58
fsh 6.3
כעת מחפשת זרע
מה הסיכויים להצלחה ב ivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים קטנים מאוד
פרופ` דוד בידר05/07/2022קטנים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם אסטרופםרונית04/07/2022
שלום,
תכננתי להחזיר בלסטוסיסט קפוא החודש. הרופא רשם לי 2 אסטרופם בבוקר ו 2 בערב. ביצעתי מעקבים לפי ההנחיות ובמעקב השלישי התברר שכבר היה ביוץ . הרופא אמר לי שלא נבצע את ההחזרה החודש.
שאלתי אותו למה זה קרה ומה נעשה כדי שזה לא יקרה שוב, נעניתי שבמקרים נדירים מתרחש ביוץ ביחד עם אסטרופם ושגם אם הייתי עושה מעקבים יותר תכופים זה לא היה עוזר.הוא מציע לעשות אותו דבר בחודש הקרוב.
לא כל כך הבנתי - למה מעקב תכוף יותר לא היה עוזר כאן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עלית פרוגסטרון לפעמים כתגובה לאסטרוגן
פרופ` דוד בידר05/07/2022יש עלית פרוגסטרון, לפעמים, כתגובה לאסטרוגן.
יש להוסיף צטרוטיד לטיפול למנוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תמיכת אוטרוגסטןסטיביה04/07/2022
אני אחרי החזרת עובר, וכבר כמה ימים שמה 2 כמוסות של 200 מ"ג אוטרוגסטן בנרתיק, בבוקר ובערב (סה"כ 800 מ"ג ביום). הבנתי שזה הפרוטוקול, אבל בתחושה שלי זה הרבה יותר מדי, כי המון מזה יוצא, ופוגם בהתנהלות שלי במהלך היום.
האם זה יפגע בקליטה אם אוריד מעט את המינון? נראה לי הגיוני לקחת כדור אחד בבוקר ו 2 לפני השינה (סה"כ 600 מ"ג ביום)
במקרה שזה קשור לגיל/משקל, אז אני בת 43 ושוקלת 46.
במקביל שואלת גם את הרופאה שלי אבל אשמח לעוד דעה, מנסיון של אחרות או של רופא מומחה פה בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון לא חורג מהמקובל
פרופ` דוד בידר05/07/2022המינון לא חורג מהמקובל.
לא כתבת האם ההחזרה אחרי שאיבה או לא.
אם לא אחרי השאיבה כדאי לשמור על המינון שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה באותו המחזור של השאיבה
סטיביה05/07/2022זה היה באותו המחזור של השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להוריד מינון ל600
פרופ` דוד בידר06/07/2022אםשר להוריד מינון ל 600
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לדירוג איכות עובריםמעיין04/07/2022
שלום
אודה לדעתכם לגבי איכות העוברים שלי
יום שלוש: 8a,10a,12a,10a,12a 10a
יום חמש: 3aa,3aa,4ba
יום שש: 4bb
כל העוברים הוקפאו. האם לאור איכותם ישרדו הפשרה?
בת 37.5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים באיכות טובה וישרדו
פרופ` דוד בידר05/07/2022עוברים באיכות טובה וישרדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידרשני03/07/2022
שלום,
יש לי בסביבות 22 זקיקים כאשר 11 מהם בגודל 14-16 והשאר בגודל 12,13,10. למרות זאת, הונחתי להמשיך להזריק פרגובריס במינון גבוהה למשך יומיים נוספים ואז השאיבה.
פרגובריס יגרום לזקיקים הקיימים לגדול עוד או ייצור חדשים ?
האם הדבר מסכן אותי היות וגם ככה יש המון זקיקים?
אודה מאוד לתשובך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגובריס הוא הורמון הFSH
פרופ` דוד בידר03/07/2022פרוגובריס הוא הורמון הFSH המגרה את השחלה וגורם לגדילת זקיקים.
זה לא מסכן אותך כי אם יהיה גירויי יתר ,יהיה צורך במתן דקפפטיל ואז שאיבת ביציות והקפאת עוברים.
אם המטרה זה לשאוב ולהקפיא ביציות זה גם נכון לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההונחתי להזריק אוביטרל בעוד יומיים
שני03/07/2022דווקא הונחתי להזריק אוביטרל בעוד יומיים (שבהם אזריק פרגובריס 162), ללא עוד מעקב. והמטרה היא לא להקפיא ביציות ועוברים אלא לעשות החזרה אחרי השאיבה...
לדעתך הסיכוי לגירוי יתר גבוהה?
מאוד חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר03/07/2022צריך לראות את בדיקות הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)