מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום לפרופסוריםנחניאלי29/06/2022
שלום בת 31 מאובחנת עם שחלות פוליצסטיות ואנדומטריוזיס ואנדומיוזיס סובלת משמנת יתר ומעשנת
עברתי 5 הפלות אחרי טיפולים 1 הריון נדחה 2 הריון מחוץ לרחם 3 הריון כימי 4 הריון תאומים שנפל בשבוע וה5 היה הריון כימי.
עשיתי בדיקת קרישיות יתר שיצאה תקינה, היסטרוסקופיה אבחנתית אצל דר חן גולדשמייט והכל יצא תקין.
השאלה שלי למה לא מחזיק ההריון ואיזה בדיקות עלי לעשות עוד?
לפני 4 ימים עשיתי החזרה של עובר מוקפא בן 3 ימים עם 4 תאים שדורג כמצוין מאתמול כאבי מחזור שבאים והולכים מקרינים לגב.
אשמח לעזרתכם אני כבר 7 שנים בטיפולי פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
נחניאלי29/06/2022שכחתי לציין שאני ובעלי עשינו גם בדיקת קריוטיפ שיצאה גם היא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרזות כמה שיכולה ולהפסיק לעשן
פרופ` דוד בידר29/06/2022קודם כל להרזות כמה שיכולה ולהפסיק לעשן זה יעזור.
האם קיבלת קלקסן בטיפולים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מענה
נחניאלי29/06/2022מההריון האחרון שיצא כימי כן התחלתי לקבל קלקסן 40 מ"ג
בנוסף מקבלת תמיכה רחבה מאוד של 6 פעמים ביום אוטורגסטן
2 אסטרופם,2 דופסטון.
העניין הוא ששמתי לב שאחרי הבטא השניה יש ירידה ברמות הפרוגסטרון, לכן הרופאה שלי אחרי הבטא מוסיפה לי זריקת פרוגסטרון יום כן יום לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לבצע MRI ולבדוק מה מצב האנדומטריוזיס
פרופ` דוד בידר29/06/2022צריך לבצע MRI לבדוק מה ממב האנדומטריוזיס.
צריך גם בדיקת כרומוזומים דלך ושל בעלך , לראות שההכפלות הן לא מסיבה גנטית.
לפי זה אפשר להתקדם.
אולי במקביל אפשר לחשוב גם על פונדקאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כורמוזלית זה קריוטיפ
נחניאלי29/06/2022עשיתי גם mri צירפתי את הקובץ.
בדיקה כורמוזלית זה קריוטיפ?כי אם כן ביצענו ויצאה תקין
פונדקאות?קשה לי לחשוב על זה למה בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מי קבע שיש אדנומיוזיס
פרופ` דוד בידר30/06/2022אז מי קבע שיש אדנומיוזיס?
אם כך יש להמשיך בהפריות תוך שילוב פרוטוקולים מתאימים.
יש לפנות לדיאטיקנית לאיזון המשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נחניאלי30/06/2022דר ברקוביץ שהוא מומחה לאנדומטריוזיס וגם עשה לי את הניתוח.
האמת שגם הפרופסורית שמטפלת בי בעניין הפוריות אומרת שהרחם שלי בסדר גמור.
וגם בהיסטרוסקופיה האבחנתית שעשיתי הכל תקין.
חוץ מתזונאית, האם אצטרך שמירת הריון? מה יעזור לשמור על ההריון הבא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך תשובה פתולוגית מניתוח האנדו
פרופ` דוד בידר30/06/2022יש לך תשובה פתולוגית מניתוח האנדומטריוזיס כי עכשיו גם לא חושב שהיה את זה.
הטיפול צריך להיות לפי התגובה וקשה לתת עיצה בלי לעבור על כל התיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה פתולוגית
נחניאלי30/06/2022התשובה הפתולוגית יצאה שלילית אך הרופא אמר שלפי ניסיונו זה כן אנדומטריוזיס(הוסר נגע משלפוחית השתן)
כמו כן אובחנתי לפני חצי שנה עם אנדומטריוזיס עיצבי על ידי דר שלומי כהן.
יש לי כאבים בעצם הזנב למטה שמקרינים לרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך אנדומטריוזיס ולא אדנומיוזיס
פרופ` דוד בידר01/07/2022בקיצור אין לך אנדומטריוזיס ולא אדנומיוזיס
צריך להמשיך טיפול בפרוטוקולים מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיאנה29/06/2022
היי,
אני יום לאחר הזרעה והתפתח אצלי גירוי יתר שחלתי...
האם יכול להפריע לקליטת והשתרשות ההריון?
אודה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי לא יפריע
פרופ` דוד בידר29/06/2022לא יפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשאלה28/06/2022
שלום רב,
נמצאת באמצע טיפול ivf. לבעלי יש מחלת חום (לא ברור אם ויראלית או חיידק). האם הדבר ישפיע בהכרח לרעה על דגימת הזרע שיתן ביום השאיבה ויפגע בהצלחת הטיפול?
האם כדי להימנע מלקיחת אנטיביוטיקה במידה ומדובר בדקלת גרון?
מאוד מאוד מודאגת
ברקע- בת 27, 3 הזרעות שנכשלו ומורפולוגיה נמוכה בבדיקת זרע
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחלה לא תשפיע על איכות הזרע להפריה
פרופ` דוד בידר29/06/2022המחלה לא תשפיע על איכות הזרע להפריה ומותר לקחת אנטיביוטיקה אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר - האם יש סיכויגלית28/06/2022
שלום ,
החזירו לי עובר יום 2 בדירוג 3C. האם יש סיכוי להריון תקין ? האם דירוג נמוך משפיע על כל ההריון או רק על שלב של השתרשרות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר28/06/2022עובר בדרגה C , סיכוייו להשתרש נמוכים ביותר. לגבי התפתחות עובר, קשה לדעת.
אך כרגע צריך לחכות להריון ואחר כך נגיד לך מה לעשות במידה ויצא משהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עובר
גלית28/06/2022תודה רבה על המענה המהיר.
לפי מה שאתה אומר אין טעם בכלל להחזיר כזה עובר.
מתי הכי מוקדם אחרי החזרה מקבלים ווסת ? השאבה היתה יומיים לפני ( הזרקתי שני דקפפטיל ואוביטרול ) . והאם עם קבלת ווסת אפשר ישר להתחיל סבב חדש .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת יגיע בין 11-14 יום אחרי אוביטרל
פרופ` דוד בידר29/06/2022וסת יגיע בין 11-14 יום אחרי אוביטרל.
יש רופאים שלא מחזירים עובר בדרגה זו ויש שכן.
את ממהרת לסבב נוסף אך יש לברר מה סיכוייך בכלל.
להמשיך בטיפולים ולהחזיר עוברים בעייתיים לא יקדם אותך למטרה.
לא נהוג לעשות שאיבות חודש אחרי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטרזול נטילת מנה לפני שאיבהנטלי27/06/2022
בהול חייבת להתייעץ
מחר מבצעת שאיבה כחלק מivf לשימור
ובטעות נטלתי לטרזול -פמרה
עד כמה זה גרוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרזול לא יקרה כלום
פרופ` דוד בידר28/06/2022לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל הזרעה וכו...א26/06/2022
שלום,
אודה אם תעזרו לי להבין מה קורה בעצם...
מחזור סדיר 28 יום. בדיקות הורמונליות תקינות. בדיקת זרע תקינה. הדבקויות בשחלה ימין אחרי קיסרי. שחלה שמאל תקינה. החודש התחלתי טיפולי הזרעה ראשונה שבוצעה ללא מעקב ב.דם (איך שהגעתי לרופא נראה בא.ס זקיק 18 מ"מ. בחישוב ביום ה19 למחזור. הרופא אמר שניתן לנסות ללא ב. דם). הזרקתי אוביטרל באותו היום בערב. יומיים לאחר מכן הזרעה. לצערי קיבלתי מחזור. (12 יום בול לאחר האוביטרל).
אם נשים את הסטטיסטיקות בצד (רק אחוז מסוים שההזרעה תיקלט)- מה יכולות להיות הסיבות שלא נקלט הריון הפעם? האם יכול להיות שהיה ביוץ לפני שהרופא ראה את הזקיק וזה פשוט היה גופיף צהוב שנראה בא.ס (למרות שלפי מיטב הבנתי זקיק 18 מ"מ עתיד לבייץ)?
יכול להיות שהאוביטרל פשוט לא עבד? אם לא והתפספס הביוץ-אז למה קיבלתי מחזור בדיוק 12 יום אחרי?
מנסה להבין איפה הבעיה...
חודש הזה שוב אמורה לעשות הזרעה על מחזור טבעי...מבאס אותי לפספס עוד חודש....
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינת את גילך ולא ציינת כמה זמן מנסה להרות
פרופ` דוד בידר27/06/2022קודם כל לא ציינת את גילך .לא ציינת כמה זמן מנסה להרות והאם בדיקת הזרע תקינה.
מהיכן ידוע שיש הידבקויות בשחלה ימין.?
לתת אוביטרל ביום ה 19 על זקיק ללא בדיקות דם הוא טיפול סתמי ולא ברור אם זה מצב לאחר ביוץ.
זה שהופיע וסת אחרי 12 יום ,יתכן, לדעתי ,לא מהאוביטרל אלא כי היה קודם ביוץ טבעי.
מדוע לעשות בכלל טיפולי הזרעה, במידה והזרע תקין והרית בעבר.
האם עשית צילום רחם.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להיכנס להיריון כבר יותר משנה
א27/06/2022בת 32. יש ילד בן 3.7 מהריון טבעי ספונטני ולא מתוכנן. לידה בניתוח קיסרי. צילום רחם לפני 3 חודשים - "רחם תקין. שמאל - חצוצרה תקינה עם פיזור תקין. ימין - חצוצרה משוכה כלפי מעלה עם פיזור בחלק הלטרלי העליון של האגן. הדבקויות??"
הנקתי עד לפני כחצי שנה (אז אמרו לי שבגלל זה אני לא מצליחה להיכנס להריון). מנסים להיכנס להריון כבר יותר משנה. בדיקת זרע שנעשה תקינה - "ספירה תנועתיות ואחוז הזרעונים הנורמלים בערכים תקינים. בנוסף, עלייה בPH. הכל בהשוואה לערכים מיטביים שנקבעו לפי הWHO." (נפח - 2.5, PH - 9, ריכוז - 30 מיליון, סה"כ זרעונים - 75 מיליון, 63% בתנועה, 6% נורמליים, פרוגרסיביים 78%...).
כל פעם שהייתי באה למעקב אצל רופא נשים סביב התאריכי ביוץ (מחזור כל 28 יום) הוא אמר שהזקיקים קטנים. עד שנתן לי פעם אחת איקקלומין במינון של כדור ליום לחמישה ימים. אז ראה זקיקים בגודל תקין בשחלה ימין אבל לא נקלט הריון.
הפנו אותי לרופא פיריון עקב "בלתי מוסבר". חודש שעבר בפעם הראשונה שבאתי הוא אמר שנעשה הזרעה "על עיוור" ראה זקיק 18 מ"מ ביום ה-19 למחזור ולא היה זמן לעשות כבר בדיקת דם.
החודש הזה שוב אמורה לעבור הזרעה אבל לפני זה שלח אותי לבדיקת דם ואז למעקב זקיקים.
אני ממש מתוסכלת כי כל אחד אומר משהו אחר...הפרופיל הורמונלי תקין ואין שום התקדמות...
אני לא כ"כ רוצה להתחיל עכשיו עם זריקות לגירוי שחלות... לא מבינה מה הבעיה? אין ביציות? אין ביוץ?
אודה מאוד מאוד לעזרתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את לא מצליחה להרות בזמן הקרוב
פרופ` דוד בידר28/06/2022אוקיי, הבנתי.
אם את לא מצליחה להרות בזמן הקרוב אזי אין הגיון, וזה גם לא נכון, לדעתי ,להתחיל טיפולים הכוללים כדורים או זריקות ולעשות הזרעה.
הזרעה כאשר הזרע תקין הוא טיפול לא יעיל.
לתת גורמי ביוץ- אפשר לעשות 2 מחזורים של זריקות הורמונליות ואם לא הולך אזי לעבור להפריה.
הטיפול הנכון הוא הפריה חוץ גופית היות ,וכנראה יש הידבקויות בעקבות הניתוח הקיסרי.
בגילך הפריה חוץ גופית תייצר גם עוברים לעתיד והסיכויים להריון טובים מאוד לעומת טיפולים אחרים שהסיכויים שם נמוכים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה והעזרה!!!
א28/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנושא-
א07/07/2022פרופ' שלום,
כמו שאמרת אמר גם הרופא פיריון הפעם-איו טעם להזרעות אם הזרע תקין.
באתי למעקב זקיקים. הפעם הביוץ בשחלה ימין אבל ככל הנראה בגלל הידבקויות לא יתפס. אמר לנסות, שככל הנראה נלך ל ivf. רציתי לשאול-מניסיונך הרב- בערך אחרי כמה סבבים כושלים של כניסה להריון מאשרים את הivf? (לא ניתנו משרי ביוץ, ולא נעשתה הזרעה) הרופא אמר לחכות עוד כי ככל שיהיו יותר כשלים ככה יתנו התחייבות. השאלה - האם גם ניסיונות ללא התערבות רפואית נחשבים ככשלים?
חודש שעבר שחלה שמאל לא נתפס.
החודש ימין ככל הנראה גם לא יעבוד.
אודה מאוד לתשובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאשרו לך הפריה חוץ גופית
פרופ` דוד בידר08/07/2022יאשרו לך הפריה חוץ גופית.
הרופא צריך לדעת לנמק הבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המחזור שלי סדיר ויש ביוץ
א09/07/2022פרופ' שלום,
עוד שאלה אחת- אם המחזור שלי סדיר ויש ביוץ האם השאיבת ביציות יכולה להתבצע על מחזור טבעי או שחייב הורמונים על מנת לקבל כמה שיותר ביציות?
פחות מעוניינת בקבלת הורמונים...תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המטרה הטיפולית בהפריה היא לקבל מספר אופטימלי של ביציות על מנת לקבל מספר רב יותר של עוברים העשוי לשמש אמצעי להעצמת הסיכוי חהרות,(בחירת העובר המורפולוגי הראוי ביותר,בחירה של יותר מעובר אחד,גידול העוברים לשלב מתקדם-בלסטוציסטים שהנם ברירה איכותית טבעית של העובר,ומחבד זאת אפשרות של הקפאת עודפי העוברים המגדיל סה״כ את הסיכוי חהרות משאיבה בודדת אחת)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע היסטרסקופיה לפני תחילת טיפולי IVF
א16/07/2022שלום פרופ',
שאלה בקשר לנושא שוב- האם לדעתך כדאי לשקול ביצוע היסטרסקופיה לפני תחילת טיפולי הivf? (אם יש הדבקויות-שלא יפריעו גם להשרשה).
במידה ועושים היסטרסקופיה - למיטב הבנתי האבחנתית לא באמת תפתור את בעיית ההדבקויות אלא תראה היכן יש...ואז צריך שוב לעבור היסט' ניתוחית?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע היסטרסקופיה מעלה סיכוי לקליטת היריון
א16/07/2022האם ביצוע היסטרסקופיה מעלה סיכוי לקליטה טבעית להריון?
הדילמה היא-האם לעבור היסטרסקופיה להסרת הידבקויות וככה גם אולי אוכל להכנס להריון טבעי או ללכת על ivf שלא בטוח יקלטו אם יש הדבקויות...
תודה🤗* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר17/07/2022לא צריך היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ומה דעתך על התוצאות האלהLina26/06/2022
שלום
מה דעתך על התוצאות האלה? התבצעו ביום השלישי למחזור
מחזור סדיר חודש בחודשו
.המחזור שלי נמשך כיומיים בלבד..
ESTRADIOL (E-2) >> pmol/L 121
PROGESTERONE 17 OH >> nmol/L 2.36
TSH >> 4.677 mlu/L
T4-free >> 13.9 pmol/L
LH >> 7.40 IU/L
FSH >> 16.50 IU/L
PROLACTIN >> 495.6 mIU/L
PROGESTERONE >> 3.7 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL >> <0.25
DHEA SULPHATE >> <0.41
CORTISOL-BLOOD >> 688 nmol/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם גילך מעל 40 אז יש בעיה
פרופ` דוד בידר27/06/2022לא ציינת את גילך אך רמצ ה FSH הגבוהה קשורה למצב הרזרבה השחלתית.
אם גילך מעל 40 אז יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- G-CSF הזלפה - רירית רחם דקהלי26/06/2022
שלום
רירית הרחם 5-6 (עקב גרידה) ובמחזור טיפול הורמונלי מגיעה ל 7 עם הזלפות G-CSF, ולמרות שבוצעו כבר 3 פעמים הזלפות לא הושג הריון. האם יש להניח שזה לא עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שהזלפת חומר במצב לאחר גרידה
פרופ` דוד בידר27/06/2022אני חושב שהזלפת חומר במצב לאחר גרידה הוא לא יעיל היות ויש פגיעה כלשהיא ברירית הרים.
הגרידה גרמה לפגיעה בשריר הרים, ונוצרו צלקות שלא מאפשרות זרימת דם תקינה לרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל אחרי החזרהטל25/06/2022
שלום,
החזרתי עובר יום 5 בהחזרה על בסיס טבעי,
קבלתי דקפפטיל ואוביטרל כתמיכה( אוביטרל אחרון ביום 7)
אנחנו עושים PGD. האם האובטרל אחרי ההחזרה של העוברים שמשמש כתמיכה יכול לגרום גם לביוץ? האם יש סיכוי להריון טבעי בשלב אחרי החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרת הזריקות זה כביכול לתמוך בגופיף הצהוב
פרופ` דוד בידר26/06/2022כאשר מחזירים עובר יום 5 , מחזירים אותו כ 5 ימים אחרי הביוץ ככה ש האוביטרל לא גורם לביוץ.
היות ויש ביוץ 5 ימים לפני ההחזרה תמיד יש סיכוי להריון, והסיכויים תלויים בגורמים שונים כגון גיל, סיבת העקרות ועוד.
מטרת הזריקות זה, כביכול, לתמוך בגופיף הצהוב, אך אני חושב שאין יעילות בסיוג זה של טיפול ,אך יש רופאים שנוהגים להשתמש בכל מיני פרוטוקולים שונים בזמן החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להיכנס להיריון טבעי
טל26/06/2022האם יש סיכוי להיכנס להריון טבעי מיחסים לא מוגנים שבוע אחרי החזרה של עובר יום 5? ברגע שמקבלים תמיכה של אוביטרל?
או שבשלב זה אין סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - אין סיכויים
פרופ` דוד בידר27/06/2022אין סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכוי את אחרי ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לפני החזרהדנה24/06/2022
אמורה להיות לי החזרה של מוקפאים ביום רביעי, והאחות אמרה לי להזריק היום אוביטרל.. האם הגיוני כל כך הרבה זמן לפני?
אני על מחזור טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה שקובע הוא תיזמון הביוץ ביחס ליום הקפאת העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2022מה שקובע הוא תיזמון הביוץ ביחס ליום הקפאת העוברים ובהתאם מתואמת ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי אוביטרל ודפסטוןטינה24/06/2022
שלום, אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך שבשני סבבי טיפול של אוביטרל ולאחר מכן 15 ימים תמיכה של דפסטון קיבלתי מחזור כ19-20 ימים לאחר אוביטרל. להבנתי הביוץ אמור להתרחש כ36 שעות לאחר אוביטרל והמחזור אמור להופיע 14 ימים לאחר הביוץ, אם כך, לא מובן לי ממה יכול לנבוע האיחור במחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים בגלל הדופסטון הוסת מתאחרת
פרופ` דוד בידר24/06/2022לפעמים בגלל הדופסטון , שהוא פרוגסטרון , הוסת מתאחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף, להזריק אוביטרל או לא ?נופר24/06/2022
בת 30 מחזורים סדירים , ניסינו להרות שנה טבעי , התגלתה בעיה בזרע.
אנחנו אחרי הזרעה אחת ללא הורמונים על ביוץ טבעי - לא צלח .
אתמול זקיק 17 ואתמול האחות אמרה להזריק ביום זריקת אוביטרל עבור הזרעה ביום ראשון הקרוב .
ואני תוהה לעצמי פשוט ככה להזריק זריקת אוביטרל ? לא לקחתי לפני אף כדור או זריקה ואין לי למיטב ידיעתי שחלות פוליציסטיות .
האם לבצע את הזריקה הבוקר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזריקי בערב היום להזרעה יום א
פרופ` דוד בידר24/06/2022תזריקי בערב היום להזרעה יום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או הפרייה חוץ גופית?אדוה23/06/2022
בגיל 39, אם אין בעיות פוריות, האם הזרעה והפרייה חוץ גופית שבה מחזירים כל חודש עובר הם באותו קצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהפרייה הסיכויים הרבה יותר טובים
פרופ` דוד בידר24/06/2022בהפריה הסיכויים הרבה יותר טובים ואף משמרים את הפריון על ידי הקפאת עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל ומים שנצפו באולטרסאונד בבטןמטופלת ivf23/06/2022
שלום,
כתבתי כאן לפני כמה ימים על פיפל שעברתי לפני שבועיים ומאז הגוף שלי לא עצמו.
תסמינים שמחריפים ועדיין לא מצליחים לעלות על מקור הבעיה :
נצפו מים בבטן באולטרסאונד וגינלי ועוד לא ברור מקור המים.
נפיחות רבה בבטן, חוסר תאבון משמעותי/ אכילה רק של נפח קטן (שובע מאוד מהיר), תחושת בעבוע בבטן וקולות מוזרים בבית החזה, סחרחורות, קושי בנשימה.
רוצה להבין מה יכול היה לקרות שם כדי שאוכל להגיע לפתרון המצב ואפסיק לסבול.
בבקשה עזרתכם .
אולטרסאונד וגינלי - תקין מלבד הנוזל
בדיקות דם תקינות שוללות דלקת
בדיקות שתן - מלבד לויקוציטים 500 וחלבון 50, תרבית שלילית ותקינה
לאן לפנות מפה כדי לפתור?
יכול להיות שנקב ברחם הוא הגורם למים בבטן ולכל התופעות?
נקב במקור אחר?
אשמח לעזרה והכוונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נקב של הרחם
פרופ` דוד בידר24/06/2022זה לא נקב של הרחם.
האם הגינקולוג שלך בדק אותך והביע דיעה מה פשר הנוזל.?
צריך לבדוק היטב את השחלות.
לדעתי יש לעשות CT של האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר תשובה לשאלתך
מטופלת ivf24/06/2022באולטרסאונד וגינלי נצפה נוזל באגן שלא היה ברור לגניקולוג המקור שלו.
שאר הבדיקה הייתה תקינה.
מנסים להבין מה מקור הנוזל בבטן שגורם כנראה לתסמינים של בחילות , חוסר תאבון, נפיחות רבה בבטן.
מה יכול לדעתך להיות מקור המים בבטן שנוצר לאחר פעולת הפיפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שלך צריך להגיע לאבחנה
פרופ` דוד בידר24/06/2022לא מתאר לעצמי שמישהוא יכול לעשות נקב עם פיפל.
הרופא שלך צריך להגיע לאבחנה ולדעתי יש צורך ב צילום הבטן-CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לחסוך את הקרינה בסיטי
מטופלת ivf24/06/2022פרופ' בידר האם אפשר לחסוך את הקרינה בסיטי ולעשות אולטרסאונד בטן ואגן שיוכל לתת אבחנה?
מה יכולים להיות הגורמים למים בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לבדוק אותך היטב ולנסות להגיע לאבחנה
פרופ` דוד בידר24/06/2022יש סיבות מספר ואני לא חושב שללא נתונים מספיקים אני יכול לנחש.
צריך לבדוק אותך היטב ולנסות להגיע לאבחנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאנונימית23/06/2022
צהרים טובים
ביצעתי בדיקות דם ביום ה3 של המחזור ותוצאות של הfhs קצת גבוהות ועוד כמה תוצאות יצאו גבוהות יש לציין שאני אחרי זריקות של ההזרעה שנכשלה האם יש קשר בין התוצאות לבין הזריקות את הזריקות ביצעתי מהתאריך 26.05.22 עד 30.05.22 עשיתי זריקת גונל f לגדיל הזקיקים ו תאריך ה31.05.22 עשיתי זריקה שגורמת לביוץ ובתאריך 3.6.22 לקחתי במשך שבועיים כדור דפסטון המיועד לתמיכה בהריון שלא נקלט לצערי מצורף תוצאות לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
אנונימת23/06/2022מצורף עוד בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשת יתר של הורמון כברי ורמת ACTH
פרופ` דוד בידר23/06/2022יש לי הפרשת יתר של הורמון כברי ורמת ACTH יכולה לרמז על בעיות בבלוטת יתרת המוח או האדרנל
ומחלה הנקראת קושינג.
יש לעבור ברור אנדוקריני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אנונית24/06/2022אני מאובחנת cahונוטלת פרידנזןן 5 מ"ג באופן קבוע האם יכול להיות שיש הבדל בין שמי מעבדות כי במעבדה של הבית חולים התוצאות יחסית נמוכות אבל במעבדה של הקופות חולים התוצאות גבוהות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל בין מעבדות
פרופ` דוד בידר24/06/2022אין הבדל בין מעבדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)