מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפרופסור דוד בידרשלי15/06/2022
פרופ בידר שלום ברשותך יש לי 3 שאלות:
1. הבנתי שדירוג של עובר מוקפא בדרגה A הוא הכי טובה מה ההבדל מבחינת איכות העובר בין דרגה A לדרגה AB?
2. מה זה אומר סימון 4 של עובר בלסטוציסט מוקפא בדרגה AB?
3. הסיפור שלי הוא כזה : עברתי לפני מספר שנים טיפולי IVF שכשלו היו החזרות אבל לא היו מוקפאים בטיפול האחרון נאמר לי שיש מוקפאים וזה היה הטיפול היחיד שהיו מוקפאים לקחתי הפסקה וחשבתי להחזיר את המוקפאים אך מה מה שקרה נכנסתי להריון טבעי לאחר מספר חודשים לאחר הטיפול האחרון וילדתי תינוקת בריאה .
האם לאור העובדה שכל העוברים לא הניבו הריון ב-IVF ובטיפול האחרון יש מוקפאים ובאותה תקופה הריתי טבעי משפר את הסיכוי שהביציות של העוברים המוקפאים ביום -5 טובים? אציין שהם בדרגה AB סימון 4 בלסטוציסטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדירוג לא כל כך שונה בין הדירוגים שכתבת
פרופ` דוד בידר15/06/20221.1. הדרוג לא כל כך שונה בין הדירוגים שכתבת
2.הסימון הוא של בלסטוציסט.
3.יש סיכויים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחרי 9 ימים האוביטרל כבר לא בגוףלימור15/06/2022
היי ד״ר כתבתי ולא היה מענה מנסה את מזלי שוב
היום זה כבר היום ה 9 ל אוביטרל והיום ה 8 להזרעה כפולה (יום אחרי יום) אתמול רשמתי לך שהבדיקה שעשיתי (שתן) יצאה חיובית חלשה
עכשיו עשיתי עוד אחת וזה נראה שהפס התחזק
שאלתי היא : האם אחרי 9 ימים האוביטרל כבר מתפוגג מהגוף
או שזה חיובי בגלל האוביטרל ?
אשמח לתשובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר15/06/2022חיובי זה לא מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך יש לי עוד שאלה
לימור15/06/2022מתי אוכל לבצע בדיקת בטא ?
עדיף בעוד 5 ימים (ביום ה 14)
או שאפשר לפניי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר15/06/2022מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה אחרי הזרעהאנונימת14/06/2022
עברתי הזרעה בתאריך 2.6.22 ונוטלת דפסטון 10 מ"ג
יש לי בטן נפוחה וקשה ללא כאבים האם מצב זה מעיד על קליטת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן קשה ונפוחה מעידה לרוב על גירוי יתר שחלתי
פרופ` דוד בידר15/06/2022בטן קשה ונפוחה מעידה , לרוב, על גירוי יתר שחלתי בעקבות טיפול תרופתי ,ולא על קליטת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים לאחר אוביטרל ו 7 ימים לאחר הזרעה כפולה (יום אחרי יום)לימור14/06/2022
ובדיקת שתן להריון חיובית חלשה , יש מצב שזה שאריות של האוביטרל או שאחרי 8 ימים האוביטרל מתפוגג מהגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת הבדיקה החיובית
לימור14/06/2022.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר15/06/2022אם חיובי אז בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה היריון בסוף
נועם18/06/2022זה היה היריון בסוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ועישון- האם אפשרירבקה יעל14/06/2022
שלום,
צריכה ליטול אסטרופם 2מג פעמיים ביום למשך 4 ימים.
בת 32 וקראתי בעלון שלא מומלץ לעשן.
אני מעשנת נרגילה פעמיים ביום בערך השאלה אם אני צריכה להפסיק לעשן במשך 4 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה ל4 ימים לא עושה כלום גם אם מעשנים
פרופ` דוד בידר14/06/2022לקיחה ל4 ימים לא עושה כלום גם אם מעשנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מוקפא שאלה לפרופ בידרשלי14/06/2022
פרופ בידר שלום
שאלתי אותך לגבי עובר מוקפא ביום ה-5 דיברתי עם אסותא ונאמר לי שהעובר בלסטוציסט שהוקפא ביום ה-5 והוא היה תקין להקפאה אחרת לא היו מקפיאים אבל העובר בדרגה AB בעל 4 תאים איך יכול להיות שהוא בלסטוציסט 4 תאים מקפיאים למיטב ידיעתי ביום ה-3 . האם יש טעם להחזיר אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מתבלבלת בתאים
פרופ` דוד בידר14/06/2022את מתבלבלת בתאים.
לבלסטוציסט יש כ 100 תאים. הסימון שכתב הוא דרוג של בלסטוציסט ולא 4 או 7 תאים.
הבלסטוציסט שכתבת בוא בסדר להחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר החזרת עובר שאלה כלליתשלי13/06/2022
פרופ בידר שלום
האם החזרת עובר מוקפא ביום ה-5 בעל 7 תאים בדרגה AB נחשב תקין להחזרה או שזה נחשב דרגה נמוכה כי הבנתי שדרגה A זה הכי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר יום 5 שהוא 7 תאים הוא לא עובר של יום 5
פרופ` דוד בידר13/06/2022עובר יום 5 שהוא 7 תאים הוא לא עובר של יום 5.
לא ברור לי מי הקפיא עובר כזה או שאת טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים - שאלהשלי13/06/2022
פרופ שלום
בת 46 ויש לי עוברים מוקפאים מגיל צעיר י. ידוע לי שקופת חולים מכבי משתתפת בטיפולי IVF עד גיל 45 בלבד
האם בגיל 46 אני צריכה לממן את ההחזרה של עובר מוקפא או שקופת חולים כאשר מדובר במוקפאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופת חולים תאשר התחייבות להחזרת מוקפאים
פרופ` דוד בידר13/06/2022קופת חוחים תאשר התחיבות להחזרת מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול נקרא הורמונליאננומית13/06/2022
האם גונל f ואובטרול ניקרא זריקות הורמונים ואם זה לא ניקרא הורמונים אז איזה זריקות/כדורים נקראים הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות גונל פ ואוביטרל זה טיפול הורמונלי
פרופ` דוד בידר13/06/2022זריקות גונל פ ואוביטרל זה טיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 יום אחרי הזרעהאנונימת13/06/2022
אני לא יום אחרי הזרעה ומקבלת תמיכה של דפסטון וב3 ימים האחרונים יש לי הפרשה חומה בניגוב האם הפרשה זאת תקינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 13
פרופ` דוד בידר13/06/2022הפרשה חומה זה דם ישן שעכשיו יוצא כהפרשה והסיבה יכולה להיות עקה פעולת ההזרעה וכן, יתכן, סימן לוסת שתגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון - קושי בהחדרתותמר12/06/2022
שלום,
אני שבועיים לאחר החזרת עובר טרי יום 3 (מחר בטא). ביום ההחזרה נטילה של 6 קליקים (רבע) אוביטרל. מאז פעמיים ביום החדרת קרינון. בכל יום שעובר יותר קשה לי להחדיר את הקרינון לגוף. למה זה קורה? האם זה מעיד על בוא הוסת? או כמות גדולה מדי של קרינון או על משהו אחר?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ` דוד בידר12/06/2022לא ברור לי מדוע קשה אך אפשר להחליף לכדורי אוטרוגסטן 100.
אין קשר בין הקושי להחדיר לבין הופעת וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינון וגירוי יתר
תמר12/06/2022תודה על המענה המהיר.
האם יכול להיות קשר לגירוי יתר? מאז ההחזרה אני מרגישה שאני מתפוצצת, הבטן נפוחה (וגם קצת קשה) וכשאני מנסה להכניס אותה - היא לא נכנסת ... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירויי יתר יש ויתכן שזה מקשה
פרופ` דוד בידר13/06/2022גירויי יתר יש ויתכן שזה מקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להזריק בשעה מוקדמת יותרמור12/06/2022
שלום
אני מזריקה גונל F + אורגלוטרן
ביום חמישי הקרוב צפויה השאיבה
מחר יש לי חתונה
האם אפשר להזריק בשעה מוקדמת יותר?
האם זה יפגע בתהליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזריק
פרופ` דוד בידר12/06/2022אפשר.
לא יפגע בתהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות זריקת אוביטרלסתיו12/06/2022
היי,
ביום רביעי לפני שבוע וחצי הזרקתי אוביטרל, ביום שישי הייתה הזרעה. ביצים הראשונים הייתי עייפה נורא עכשיו מרגישה רגיל לחלוטין, אולי מעט עייפה אך לא יודעת אם זה קשור. הבטן שלי נפוחה מאוד, הגינסים לוחצים ואני ממשיכה בתזונה שלי, מוקפדת ובריאה ועושה פעילות גופנית. מתי הנפיחות צפויה לרדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופ` דוד בידר12/06/2022אם יגיע וסת התופעות יעלמו.
אם יהיה הריון התופעות תמשכנה כ שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא והכפלתהדריה12/06/2022
טיפול תרופתי ראשון בלטרזול חמישה ימים.
מחזור אחרון 11/5
בטא ראשונה 9/6 220
בטא שנייה 12/6 1196
בעברי 2 הפלות.
ההכפלה טובה?
הערך יכןל להצביע על הריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר12/06/2022ההכפלה טובה ולדעתי עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בטאאסתר12/06/2022
היי ערב טוב .. עשיתי החזרה של עובר אחד טרי לפני 14 יום אני לוקחת תמיכה נרות , קלקסן , אספירין , ולקחתי אוביטרל לפני שבוע וקצת היום עשיתי בדיקת בטא .. ההורמנים שלי מאוד גבוהים צרפתי תמונה של ההורמנים , e2-525, פרוגסטרון-53.9 בטא - 3 , הרופא שלי אמר לי לבוא העוד יומים שוב , אני מיואשת כבר מה הסיכוי שיש הריון 5 שנים של טיפולי פוריות אשמח לתושבה 🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר12/06/2022להורמונים שבדקת אין משמעות פרט לבטא שהוא שלילי.
לכן לא נקלט הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)