מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת בט"ר ביום ה12 לאוביטרלאירה23/06/2022
שלום,
מחזור סדיר כל 28 יום. אחרון ב25.5. לפי חישוב הייתי אמורה לקבל ב21.6. כבר יש איחור.
אוביטרל-12.6. הזרעה-14.6.
לא התאפקתי...
עשיתי בטא-4
אסטריודול-848
פרוגסטרון-19.86.
האם יש תקווה עוד?
למה לא מגיע מחזור?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון אין ורמת הפרוגסטרון עוד גבוהה
פרופ` דוד בידר23/06/2022הריון אין.
רמת הפרוגסטרון עוד גבוהה ושתרד יגיע דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חוזרים עם שחלות פוליציסטיותברכיה23/06/2022
שלום וברכה
אני בת 21 שוקלת 69 קילו ואני 1.7 מטר
הבחנו אצלי שחלות פולוציסטיות
הלכתי לטיפול טבעי ועשיתי ניקוי רעלים וניקוי מעיים במשך שבועיים
עברו חודשיים וכל הזמן (מתחילת הניקוים)
אני לא מפסיקה לדמם!
יש פיתרון רפואי שהוא לא מניעה ולא כדורים שיכול לגרום להריון עם ריבוי עוברים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי לטיפול שעברת אין כל ערך טיפולי לבעייתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון לידה שקטה פתולוגיה של השליהדנה22/06/2022
היי
עברתי לידה שקטה עקב מומים במוח בשבוע 29
בת 30 .
יש לי ילד בריא בבית
כרגע אני בהריון החמישי ( היה לי גרידה יזומה ועוד הפלה נדחית)נמצאת בשבוע 9
עד היום לא הסתכלתי על דוח נתיחה של העובר ושל השליה .
חייבת לציין שבדיקת אקסום לעובר וציפ גנטי לאחר הלידה הכל תקין. פשוט קיבלתי את דוח הנתיחה בלי הסבר או מה אני צריכה לעשות(אשמח להכוונה לאיזה רופא ללכת עם הדוח??)
הפוקוס שלי התרכז בנתיחת שליה דווקא ( המומים מה שראו באולטסאונד אכן יצא בנתיחה)
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי
תאור מאקרו קופי
״ התקבלה שליה במשקל 275 גרם בגודל 2*13*14
פני השטח עוברים אפורים וחלקים
פני השטח האימהים חומים ואפורים
הקרומים אפורים וחלקים
חבל הטבור ב שרשרה במרחק 3 ס״מ משולי השליה ,באורך 32 ס״מ . בקוטר 1.2 ס״מ עם 3 סיבובים ו 3 כלי דם.
בחתיכים הרקמה ספוגית חומה.
תיאור מיקרוסקופי
חבל הטבור מכיל 3 כלי דם
הקרומים ללא פרטים מיוחדים
סיסי השליה מראים בחלקם בצקת
אשמח להבנה והאם צריך להתקדם מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתיאור השליה שכתבת אין קשר להיריון הנוכחי
פרופ` דוד בידר23/06/2022לתיאור השליה שכתבת אין קשר להריון הנוכחי.
גם לא להריון הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ביום ה9עדן22/06/2022
ערב טוב , לאחר שנה של נסיונות (פוליציסטית ללא ביוץ) ולאחר 3 סבבים של לטרוזול ללא השגת היריון הפעם טופלתי בגונאל אף 62.5 ואוביטרל לאחר הבשלה של 2 זקיקים 18 ו20 ממ.
כיום אני ביום ה9 מזריקת האוביטרל ובדיקה ביתית יצאה חיובית גבולית עם פס מאוד חלש (ביומיים הקודמים הבדיקה הראתה תוצאה חזקה יותר). בנוסף אני סובלת מכאבי בטן צדדיים בעיקר בצד המבייץ ועייפות מוגזמת .
האם יש סיכוי שהבדיקה מצביעה על השגת היריון או שאלו שאריות אוביטרל ? תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא שאריות של אוביטרל
פרופ` דוד בידר22/06/2022זה לא שאריות של אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הזרעה שאלהעד20/06/2022
הזרעה חמישית.
הפעם אחת לסבב (ולא כפולה כמו בפעמים הקודמים)
קיבלתי הצהריים את הבשורה המרגשת שאני חיובית :) לאחר 14 יום
בטא-53
פרוגרסטרון- 78.4
אסטרדיול- 1771
כמובן שאבצע בדיקה נוספת עוד יומיים אך האם זו תוצאה ראשונית תקינה? בטא לא נמוכה מידי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיפולי הזרעה הבטא הראשונית פחות משמעותית
פרופ` דוד בידר22/06/2022בטיפולי הזרעה הבטא הראשונית פחות משמעותית והבט החוזר יותר קובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לאחר לידהנטלי20/06/2022
שלום פרופ' אשכנזי
אני בת 40.10 עברתי לצערי לידה שקטה ב2/22 בשבוע 26 עקב הפסקת דופק (המטומה) הריון מטיפול IVF. מאז 2 מחזורים סדירים וכעת 3 מחזורים אחרונים שמגיעים בזמן אך עם דימום של יום , ואז לאחר כשבוע שוב דימום קצר . בUS בכל הפעמים בימים הראשונים של המחזור רירית דקה עם נוזל 2-3 ס"מ . ואז נעלם . אני משערת שזה הדימום שמגיע אחרי מס' ימים . עשיתי פעמיים היסטרוסקופיה לאחר הלידה ונאמר לי שהכל תקין . מה זה יכול להיות ? האי סדרויות האלה ורירית דקה ? אף פעם לא קרה לי לפני ... אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי גם צילום רחם כדי לברר את מצב החצוצרות העלולות להיות מקור לנוזל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה רירית לאחר לידה
נטלי20/06/2022האם היסטרוסקופיה מספקת?
אציין שהנוזל נעלם לאחר מס' ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נדרש גם צילום רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים גדולים בפרופיל הורמונליולנטינה19/06/2022
חודש שעבר עשיתי פרופיל ביום 2- FSH 9, LH 6.7, אסטרדיול 208.
החודש עשיתי ביום 4- וחשכו עיני! FSH 23, LH 13, אסטרדיול 223. בת 38. הגיוני שיהיה כזה הבדל משמעותי? זה ממש גרוע. מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה סביר-בצעי בדיקת AMH לברר את מצב הרזרבה האמיתי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של pid קלמטופלת ivf19/06/2022
שבועיים לאחר התחלת הזיהום נצפה היום נוזל חופשי בבטן ולפי האולטרסאונד ובדיקה ידנית נאמר שזה pid קל.
מחר אתחיל באנטיביוטיקה.
מה המשמעות של זה מבחינת פריון?
רוצה בעוד חודש לעבור החזרה
חוששת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראית דלקת איזוטרית לגמרי בפק אם היא תשפיע עם בכלל על הסטטוס הפריוני שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים -שאלהלאה19/06/2022
שלום,
האם יום למחרת ההחזרה , ניתן לשוב לעבודה כרגיל (עבודה מול מחשב ) או שחייב מנוחה מוחלטת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו הנושא בהמשך לשאלתי מעלה
לאה19/06/2022ומה לגבי יום אחרי השאיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מניעה ליזור לעבודה ולשגרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק קטן במהלך סבב על בסיס טבעירונית19/06/2022
היי,
כעת בסבב החזרה על בסיס מחזור טבעי, ביום 12. המחזורים אצלי מגיעים כל 33 יום ואני חודש אחרי שאיבה שבו לעיתים יש אצלי עיכובים, הכל לוקח יותר זמן.
בבדיקות יום שישי: זקיק 16 מ"מ, אסטרוגן 460, פרוגסטרון 0.8, LH 6.0
בבדיקות יום ראשון, היום: זקיק 15 מ"מ, אסטרוגן 387, פרוגסטרון 1.4, LH 6.7
איך זה יתכן? לא קרה לי מעולם... האם ניתן לעשות החזרה אם האסטרוגן לא עולה מספיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון בדיקות יום שני
רונית20/06/2022עדכון בדיקות של היום: זקיק 16 מ"מ, אסטרוגן 483, פרוגסטרון 0.5, LH 7.4
מה קורה פה? האם יתכן שאני אחרי הביוץ? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה הליך התכנסות של הזריק שעבר אטרסיה לחא ביוץ,מחזור לא מתאים לטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להעיד על ירידה חדה פתאום בפוריות
רונית20/06/2022תודה,
האם זה יכול להעיד על ירידה חדה פתאום בפוריות? כי מעולם לא קרה לי דבר כזה. האם כדאי לעשות בדיקות הורמונליות בקבלת המחזור? עשיתי בסך הכל לפני חודשיים ויצאה אותה התוצאה כמו בעבר (FSH 7.3)
ועוד שאלה, האם לאור הסבב הזה כדאי להתחיל סבב עם הורמונים ולא על בסיס מחזור טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה להאמין שבטווח זמן קצר כל כך התרחש שינוי כל כך דרמתי ברזרבה השחלתית שלך ללא סיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וביוץ מאוחראירה19/06/2022
שלום,
פעם ראשונה הזרעה "על עיוור".
מחזור אחרון 25.5, סדיר כל 28 יום.
שבוע שעבר בביקור ראשון במרפאת פוריות ביום ראשון הרופא פריון ראה זקיק 18 מ"מ בשחלה שמאל. אמר לנסות את מזלי בהזרעה. הזרקתי אוביטרל ביום ראשון ב11 בלילה. ההזרעה הייתה בשלישי בצהריים.
האם יש תקווה שיקלט?
האם זה הגיוני שיש ביוץ מאוחר כזה? (לפי חישוב שלי היה אמור להיות ביוץ שבוע לפני ב7.6 ואמורה לקבל מחזור השבוע ב21.6).
לציין שלא נעשו בדיקות דם יחד עם המעקב זקיק כי לא היה זמן לזה...
אודה מאוד לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול אפשרי ויש חהיות אופטימים,נמתין לבאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימיה19/06/2022
היי
מבקשת לדעת אם הפרופיל הורמונלי תקין. עשיתי ביום הרביעי למחזור. בת 30 עם מחזור סדיר
פרולקטין 262 miu/l
Fsh 3.8 IU/l
אסטרידול 165 pmo/l
פרוגסטרון 2.32 nmo/l
Lh 4.6 Iu/l
טסטוסטרון 2.17 nmol/l
Hydroxprogesterone-17 2.17 nmol/l
Dhes-s 1.88* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין לחלוטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אשמח לתשובהלימור19/06/2022
אני היום 13 יום אחרי אוביטרל ו 12 ימים אחרי הזרעה
בטא קטן מ 5 הבנתי שזה שלילי
בנוסף לזה קיבלתי תוצאה של :
Estradiol e2 -1338
Progesterone-48.5
זה אומר שאין הריון ? או שיש לי עוד סיכוי ?
אשמח לתשובה תודה ד״ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם חא תקבלי ווסת עוד 3 ימים חזרי על הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות יאז פלוסשסיוון19/06/2022
שלום,
לקחתי גלולות יאז חודשיים והפסקתי.
היו לי הפרשות פוריות אך בבדיקות הביוץ הביתיות הכל יצא שלילי.
מה זה אומר?
ואם לא היה ביוץ זה אומר שלא אקבל ווסת החודש?
מתי מחדש הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא היה ביוץ,הביוץ עלול להשתבש לאחר הפסקת התכשיר,ואם לא תהרי בינתיים המחזור בסיכומו של דבר יגיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הביוץ יתחדש
סיון20/06/2022אוקיי תודה. מתי הביוץ יתחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה להתנבא ללא מעקב מתאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץ חיוביותנטי19/06/2022
היי, כותבת שוב..
בת 31, לאחר 2 לידות (רגילה והשניה קיסרי) הפלה אחת.
שחלות פוליצסטיות ברקע, הריתי טבעי בכולם.
אני ביום ה44 מהוסת, הבדיקות ביוץ חיוביות מזה שבוע, בדיקת הריון שלילית.
מה יכול להיות?
לא היה לי אך פעם רציפות כזו של חיובי בביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרי על בדיקת הדם להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)