מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות לקרת הזרעהמירית21/07/2022
Estradiol: 216
Lh:7.90
זקיק 16 סמ
מתי הצפי להזרעה,,??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יומיים עד שלושה לאחר מועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בגיל 37 אי פריון לא מוסברמרינה21/07/2022
שלום רב, אני בת 37 בעלי גם, בלי הפלות או לידות קודמות, כל הבדיקות תקינות ספירת זרע גם, מנסים כבר שנה לבד אך לחא הצלחה. עברתי צילום רחם וכל הבדיקות סטנדרטיות והכל תקין. BMI שלי הוא 35.4 אבל יש לי מחזור סדיר,ממה עדיף להתחיל טיפולי פוריות? האם ישר חייבים 2 כדורים ליטרוזול והזרעה? האם אפשר בשלב ראשוני בלי הזרעה? והאם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעבור לפני שאתחיל טיפולים כדי להצליח לבד? מציינת שרמות וויטמין D היו נמוכות 24 ופחות ונודע לי לא מזמן,התחלתי לקחת וויטמינים.מה דעתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהתחשב בגילך והנתונים שמסרת ההמלצות שלי הנן-להתחיל דיאטה,ולבצע טיפול משולב בהשריית בייוץ+ הזרעות תוך רחמיות במועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה ודקירותירדן20/07/2022
שלום,
בשבוע 3+3 האם אמורים להיות כאבי דמוי מחזור, ודקירות בבטן תחתונה ?
מספר פעמים ביום שאני חווה כאבים לכמה דקות ופתאום נעלם. ושוב חוזר, כל כמה שעות, הרגשת כאבי וסת ודקירות ומתיחה.
האם תקין?
(מקבלת תמיכה לאחר IVF החזרת מוקפא בלסטו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את בתחילת היריון אז תחושות אלו קשורות
פרופ` דוד בידר21/07/2022אם את בתחילת הריון אז תחושות אילו קשורות לתהליכי הריון ואין פה עניין של תקין לא תקין היות וכל אישה מגיבה קצת שונה לתהליכים אילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריות והקשר לאיכות ביציותמיכל20/07/2022
בת 42.7
אם נשאבו ממני בשאיבה ראשונה 7 ביציות ו 5 הופרו מתוכן -
האם ניתן להעיד כי איכות הביציות שלי גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הביציות תלויה בגיל ולא בהפריות
פרופ` דוד בידר20/07/2022אי אפשר להסיק מכך שאיכות הביציות גבוה. איכות הביציות תלויה בגיל ולא בהפריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת שני בלסטומיכל20/07/2022
שלום,
בת 37 ולאחר 2 החזרות כושלות של בלסטו כל אחד, הוחלט להחזיר 2 (עובר יום 5 ועובר יום 6)
מה הסיכוי לתאומים?
מרגיש לי כאילו ההחזרה שוב נכשלה כי הכאבי חזה החמירו ממש כמו לפני ווסת וכפי שהיה בהחזרות הקודמות. במידה וכן איזה בירור עלי לעשות,? מצליחה לייצר בלסטו יפים אבל לא נקלטים ואני אובדת עצות. לרופאים אין הסבר ללמה זה לא נקלט (היסטרוסקופיה וצילום רחם תקינים) וברקע חשד לאנדמטריוזיס שכרגע הרופאים לא מתייחסים אליו
אחרי כמה החזרות של עוברי בלסטו יש להתחיל לעשות בירור מקיף?? ואם כן מה עוד עלי לבדוק? נדמה לי שהקרישיות יצאה תקינה וגם בלוטת תריס
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ויש היריון יש סיכויים של 20 אחוז תאומים
פרופ` דוד בידר21/07/2022חסר מידע על הפרופיל ההורמונלי , הפרוטוקול הטיפולי, התגובה לטיפול, איכות עוברים ביום 3 ועוד.
אין יותר מה לכשות מבחינת ״ברור מקיף״, עשית כבר את כל הבדיקות.
החזרת שני עוברים, במידה ויש הריון, יש סיכויים של 20% של תאומים.
סיכויי ההצלחה להרות תלויים בגיל והסיבה שאת לא מצליחה חברות תלויה בעוברים.
פשוט צריך להמשיך בטיפולים תוך בחירת פרוטוקול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם מעט דם בתוך הפרשה שקופהאאא20/07/2022
שלום, כנראה צריכה לקבל ווסת. ראיתי הפרשות שקופות עם מעט דם בתוכן בבוקר שלאחר קיום יחסים. פעם ראשונה שקורה לי. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה דמית לאחר יחסים מחייבת ביצוע בדיקת פאפ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אחרי החזרהיפעת20/07/2022
היי,
ביום ראשון החזרתי עובר בן 4 ימים
לוקחת תמיכה מקיפה מאוד ועשיתי היום בדיקה סתם כדי להיות רגועה.
האם ניתן להסיק מזה משהו נוסף?
אסטרדיול 1115
פרוגסטרון 80
Lh 4.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמיכה שמקבלת
יפעת20/07/20222 אסטרופם
3 דופסטון
2 נרות
5 זריקות של דקפפטיל כל יומיים שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שעשית מיותרות ולא אומרות כלום
פרופ` דוד בידר20/07/2022קודם כל אהבתי שכתבת שאת לוקחת תמיכה מקיפה מאוד שאני לא יודע בדיוק מה זה.
הבדיקות שעדית מיותרות ולא אומרות כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי כי זו שאיבה והחזרה ראשונה
יפעת20/07/2022לא חייב לענות בציניות.
שאלתי כי זו שאיבה והחזרה ראשונה.
תודה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי22/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרה וביוץשאלה20/07/2022
שלום,
לוקחת תמיכה אסטרופם ואנדומיטרין לאחר החזרת עובר טרי.
במידה וההריון לא יקלט- האם הביוץ ידחה בגלל נטילת אסטרופם מרגע השאיבה ועד לבדיקת בטא? או שזה לא ישפיע והביוץ יהיה במועד הרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא יהיה היריון יבוא דימום
פרופ` דוד בידר20/07/2022אם לא יהיה הריון יבוא דימום.
התרופות לא מעכבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי קליטת שני עובריםדנית19/07/2022
אני מטופלת בת 42.6
amh 0.58
הבדיקה בוצעה באפריל.
עברתי שאיבה של 7 ביציות
במידה ויהיו שני עוברים תקינים להחזרה-מה הסיכוי ששני העוברים ייקלטו? מסיבות תכנון משפחה איני מעוניינת בתאומים כעת.
אודה להמלצתך. תודה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים קטנים ביותר סביב 3%
פרופ` דוד בידר20/07/2022קטנים ביותר, סביב 3%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא מוקדמת מדי?רותם19/07/2022
שלום רב, לפני כ 9 ימים ב .10.7.22 אחה"צ החזירו לי עובר מוקפא יום 5 ,עם תמיכה של דופסטון,אסטרופם, וזריקות פרוגרסטרון. (ללא אוביטרל) היום התקבלה תוצאה בבדיקת הדם של בטא 10 ושתי בדיקות ביתיות חיוביות. האם יש טעם לביצוע בדיקת דם נוספת בעוד יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם נוספת ויש טעם לכך
פרופ` דוד בידר20/07/2022יש טעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה
רותם21/07/2022תודה. ביצעתי שוב בדיקה לאחר יומיים, בטא 25
האם לדעתך, יש עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור ביום א' על הבדיקה
פרופ` דוד בידר22/07/2022לחזור ביום א על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא-בדיקה חוזרת
רותם24/07/2022בטא מהבוקר 24.7
61 IU/L
האם יש עוד תקווה?
יש לי כאבי דמוי וסת ודקירות לא מעט במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורמון לא עלה ככה שיגיע דימום
פרופ` דוד בידר24/07/2022ההורמון לא עלה ככה שיגיע דימום וההורמון יתאפס.
ברור שזה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא עלה ל61
רותם24/07/2022עלה, ל 61
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה אומנם עולה אך יש להמשיך לעקוב אחרי הבטא
פרופ` דוד בידר25/07/2022הבדיקה אומנם עולה אך יש להמשיך לעקוב אירי הבטא.
יתכן הריון , שנדיר יכול להמשיך אך סיכויים הגדולים הם :
הריון לא תקין רחמי או הריון חוץ רחמי.
לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא חוזרת ודימום קל לכמה שעות
רותם26/07/2022החזרה 10.7
בטא מהבוקר 100 IU/L
פרוגרסטרון נמוך מתחת ל 10
אתמול היה דימום קל לכמה שעות שהפסיק( יום קודם היו כאבים חזקים ודקירות)
אודה לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורמון עולה בצורה לא תקינה
פרופ` דוד בידר26/07/2022ההורמון עולה בצורה לא תקיה ולכן יש להמשיך לעקוב, או שהוא ירד או, אם עולה ,לחפש היכן ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה ניתן להפסיק תמיכה
רותם26/07/2022תודה.אם כך ניתן להפסיק תמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ניתן להפסיק תמיכה
פרופ` דוד בידר26/07/2022כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור על בדיקת הדם
פרופ` דוד בידר27/07/2022לחזור על בדיקת בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ופטריה וגינליתנטלי19/07/2022
ביום הביוץ היתה לי פטריה וגינלית האם זה יכול לפגוע בסיכויי הכניסה להריון? עבר שבוע מהביוץ ויצא שנבהלתי מאוד האם זה גם פוגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני הדברים לא פוגעים
פרופ` דוד בידר19/07/2022שני הדברים לא פוגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינלית ביום ביוץמאיה18/07/2022
שלום,ביום הביוץ היתה לי פטריה וגימלית(חד פעמית) האם זה פוגע בסיכוי להיקלט?
הסיכוי נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל50 מדבקותדיאנה18/07/2022
היי שלום רציתי לדעת אם דבקותו אוורל מה אני אמורה לעשות בטיפולי פוריות החזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו מדבקות המפרישות אסטרוגן הגורם לגדילת
פרופ` דוד בידר18/07/2022אילו מדבקות המפרישות אסטרוגן , הגורם לגדילת רירית הרחם ,כדי לאפשר השרשת עובר בתחילת דרכו.
כאן האסטרוגן נספג ישר לדם ומעלה מאוד אסטרוגן בדם לעומת כדורי אסטרוגן שעוברים ספיגה דרך הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתן ו- ivfשירה17/07/2022
שלום.
סובלת מחיידק חוזר בשתן .
האם מותר לעשות טיפול ivf כשאני עם החיידק ותוך כדי טיפול אנטיביוטי או שזה לא מפריע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מפריע ומסוכן ועדיף לדחות
שירה17/07/2022או שזה מפריע ומסוכן ועדיף לדחות את הטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעת דלקת רצוי לדחות IVF
פרופ` דוד בידר17/07/2022רצוי לדחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית ומחזוראלונה14/07/2022
שלום
לפני כחודשיים עברתי הפלה נדחת בשבוע 16. כתוצאה מכך עברתי גרידה. לאחר חודש וחצי קיבלתי מחזור שנמשך כ4 ימים (קצר יותר מהרגיל). כעבור 5 ימים ללא דימום, התחיל דימום שהחל והתגבר ונהיה מסיבי. כתוצאה מכך פניתי למיון והפנו אותי להיסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית ברחם מההפלה שעברתי. אחרי ההיסטרוסקופיה נתנו לי פרוגילוטון ל-21 יום (חפיסה אחת). הבנתי שהווסת אמורה להגיע רק כיומיים שלושה אחרי סיום נטילת החפיסה, אך הווסת הגיעה כסדרה (בהתאם לווסת הקודמת), כעבור נטילה של 8 כדורים לבנים. האם מצב זה תקין? ומה זה אומר לגבי הווסת הבאה שלי? האם היא תתרחש בסיום נטילת הכדורים או בעוד 28 יום כפי שקרה עכשיו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להמשיך ולקבל כל 21 הכדורים
פרופ` דוד בידר14/07/2022יש להמשיך ולקחת כל 21 הכדורים, ואחרי ההפסקה יגיע דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)