מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי בטא - עלייה איטיתשחר06/01/2011
אני בת 43 הריון שני ספונטני אחרי הפסקה מטיפולים. וסת אחרונה ב-30.11. בטא ראשונה 26.12- 87. ב-30.12 בטא 284. פרוגסטרון 51.9. וב-5.1 בטא 569 ופרוגסטרון 29.4. הרופא שלי אמר להמתין כשבוע לעשות עוד בטא ולבוא לבדיקה. בינתיים יש לי כאב עמום וחלש בשחלה הימנית. האם לרוץ לבדיקה אצל רופא אחר. או להמתין כעצת רופא הנשים הרגוע שלי. היש סיכוי להריון תקין. תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - עלייה איטית - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2011הסיכוי להריון תקין הוא קטן מאוד.
ההמלצה של הרופא הראשון - טובה.
יתכן ויופיע דימום כסימן להפלה טבעית.
אם הכאב חזק - לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות הריון אירי IVFקרן06/01/2011
בוקר טוב ד"ר בידר,
עברתי תהליך IVF לאחרונה. שאיבה ביום 13/12 והחזרה ביום 16/12 ונודע לי לאחרונה שאני אכן בהריון. כיצד מחשבים את שבוע ההריון במצב זה?(תאריך ו.א. - 15/11)
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבועות הריון אירי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011יום בדיקת הדם הראשונה זה 4 שבועות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהטל06/01/2011
רציתי לדעת איך אני אדע בוודאות שהנרות נכנסות למקום הנכון..
כי זה די נדבק ,
אם יוצא בשתן פרורים לבנים זה אומר שזה היה בפנים ?
לא רואים את הנר מבחוץ?
אני פשוט רוצה להיות בטוחה שזה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011את צריכה לתחוב או באצבעות או בעזרת המוביל כמה שאת יכולה עמוק וזה יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקין?מישמיש06/01/2011
שלום ד"ר האם ההריון תקין ??
HCG-B Quantitative (B) 4257 IU/l
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה...
מישמיש06/01/2011שלום ד"ר האם ההריון תקין ??
HCG-B Quantitative (B) 4257 IU/l
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011הבדיקה טובה מאוד לכן תעשי אולטרה-סאונד ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...FF06/01/2011
תודה רבה על תשובתכם המהירה אבל לצערי לא הבנתי עוד דבר מה זה אומר העובר אחד 6 תאים
והעובר השני 8 תאים.
זה אומר שיש סכוי טוב להריון?
וה20%-30% זה סיכוי הצלחה לעובר אחד או שתיים? אני החזרתי שתי עוברים, אחד 6 תאים ובשני 8 תאים...
אודה לכם עם תעזרו לי
תודה והמשך יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספתי לשאלתי
FF06/01/2011אני לוקחת גם אסטרופם ואנדומטרין מאתמול פעמיים ביום ועשיתי החזרה שלשלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011יש סיכוי טוב והסיכוי כאשר מחזירים 2 הוא 30%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשני06/01/2011
11 ימים אחרי החזרה כאבי מחזור הפרשות חומות צמיגיות היו בבוקר עכשיו יש הפוגה האם אני עומדת לקבל מחזור? לחוצה מאוד בדיקת שתן מאתמול יצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה
אני06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2011לא ניתן לקבוע.
ממליץ - בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?מ.ב.06/01/2011
מחזור אחרון ב-9.12.10 עברתי הזרעה ב- 21.12.10 ואני מקבלת מחזור כל 28 יום כבר כמה חודשים רצוף.
היום אני ביום ה-29 ולא קיבלתי.
מתי לעשות בדיקה ביתית או בדיקת דם?
תודה וים טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2011בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי לקחת אוטרוגסטן?ליבי06/01/2011
שלום,
אני בהריון -שבוע 8, לאחר ivf
מיום ההחזרה ועד שבוע 6 בערך לקחתי 3 פעמים ביום אוטרוגסטן 200
וכעת עברתי למינון של פעמיים ביום.
שאלתי היא עד מתי אני צריכה להמשיך עם הנרות?
רופא הנשים שלי אמר לקחת עד שבוע 10 -כולל
זה לא הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי לקחת אוטרוגסטן? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011אם רואים דופק עוברי אפשר להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם דקהמודאגת05/01/2011
שלום,
אני לקראת הזרעה שלישית. מטופלת בכל הפעמים באיקאקלומין וזריקת אוביטרול.
בחודש הראשון רירית הרחם היתה 8.1
בחודש השני רירית הרחם ירד ל 6.7 (ממש לקראת הביוץ)
והחודש הרופא אף העלה לי מינון לשני כדורים ליום בכדי להגביר סיכוי לקליטה.
שכחתי לשאול את הרופא שלי לגבי ההשפעה של 2 כדורים ביום על רירית הרחם.
הרי בפעם הקודמת אחרי טיפולים של כדור ביום רירית הרחם היתה דקה יותר מחודש שלפני כן.
אני קצת מודאגת מהעיניין. אני יודעת שלרירית הרחם תפקיד חשוב לקליטה תקינה ושמירה על הריון תקין.
אודה לקבל את דעתכם בנושא.
נב
יש לציין כי אני מבייצת טבעי, אבל הטיפול באיקאקלומין זה בכדי להגביר סיכויי קליטה ושיהיו כמה שיותר זקיקים. (אחרי כדור אחד ביום בשתי ההזרעות הקודמות היו שני זקיקים כל פעם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם דקה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות והוספתי שם שאלה נוספת.
מודאגת מאוד06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית רחם דקה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011הטיפול מטרתו לגדל יותר זקיקים כאשר גורמים לתהליך ביוצי אצל נשים לא מבייצות ואצלך זה לא כך.כל העניין של כדור או שניים זה שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור ביום ההחזרהאני05/01/2011
שלום,
היום בבוקר עשיתי החזרה של 2 עוברים.
במהלך היום, לצערי, קרה לי משהו אישי מאוד גדול שהביא לבכי, צעקות והמון סטרס.
עכשיו יש לי כאבי כמו כאבי מחזור.אף פעם לא היו לי כאבים ביום ההחזרה עצמו.
האם צריך להספיד את הטיפול הזה?
להמשיך לקחת את התמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת..
אני06/01/2011האם אני יכולה לקחת איבופן או אופטלגין להרגיע את הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה.. דולג
אני06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מחזור ביום ההחזרה - תגובה
פרופ' שחר קול06/01/2011ממליץ להמשיך בתמיכה ללא שינוי, לא להספיד הטיפול הזה.
אפשר לקחת משככי כאב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלהגר05/01/2011
כמה זמן לאחר קבלת הוסת ניתן לעשות בדיקת פיפל?
לאחר בדיקת הפיפל תוך כמה זמן ממומלץ להחזיר עוברים מוקפאים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011פיפל לדעתי אינו שום יעילות אך אם כבר אז עושים את זה פעמיים לפני הוסת של אותו מחזור שרוצים להחזיר עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותנעמי05/01/2011
שלום
אני אמורה להתחיל טיפול IVF בבית חולים אלישע , אני גרה במרחק של שעה נסיעה משם
את השאיבה והחזרה תכננתי לעשות שם בבית חולים ואת מעקב הזקיקים וכו' תכננתי לעשות ליד הבית במרפאת 'בריאות האשה
הבעיה היא שב' אלישע' קיים כזה דבר אבל האחות שם אמרה לי שזה לא תורם להצלחת הטיפול ושזה כמו לשבת על 2 כסאות ושיש טעויות וכד'
שאלתי היא מהבחינה המקצועית מה כבר יכול לשנות כל כך אם את המעקב אעבור כאן במרפאה? (כי מאוד כבד עלי ליסוע כל כך רחוק)
לטענתה היא אומרת שצריך שרופאים מומחים לפריון יבדקו אותי ...
ונראה לי ששם במרפאה יש חלק גדול של מטופלות פריון חוץ מזה אני עוד אבדוק שם..
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011את צודקת מאה אחוז תעשי איפוא שנוח לך ושהרופא ימסור בטלפון לך את ההוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות מוגדלותאני05/01/2011
רציתי לשאול אם 10 ימים אחרי החזרה באולטרסאונד נראו שחלות מוגדלות זה סימן להריון בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות מוגדלות - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהשושנה05/01/2011
הפלה בשבוע 8 בעזרת ציטוטק , שבועים אחרי בטא אפס
מתי מומלץ לחזור לטיפולי ivf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011אם האולטרסאונד וההורמונים תקינים אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםנועה05/01/2011
שלום,
בת 39, בעברי הריון ספונטני, לידה בניתוח קיסרי (בגיל31), רחם אטוני, קשרי לינצ'.
לפני שנה, עקב קושי בכניסה להריון, בוצעה הסטרוסקופיה ניתוחית להפרדת הדבקויות.
כרגע נמצאת בטיפול IVF מספר 6. עד כה מניבה בין 10-11 ביציות, אחוזי הפריה בין 60% ל 70%. בד"כ ללא מוקפאים למעט פעם אחת שהוקפא בלסטוציסט.
אחת הבעיות אצלי הינה רירית רחם דקה. הרירית מגיעה מקסימום ל 6.2.
אני לא זוכרת מה היה עובי הרירית לפני הלידה, ולכן אינני יודעת האם מהלך הלידה וההדבקויות השפיעו על עובי הרירית.
מה שבטוח שלפי ההסטרו' הרירית סדירה ובדגימת הפיפל שנלקחה הרופא ציין שהרקמה "יפה"
האם לאור ההסטוריה שציינתי, יש לי סיכוי להכנס להריון עם רירית כזאת?
הרופא שמלווה את ה IVF אומר שאין טעם לתת לי תכשירי אסטרוגן למינהם כי ה E2 אצלי תמיד עובר את ה 4000, אין טעם לתת אספירין כי לא הוכח שמשפיע על עובי הרירית. עשינו פיפל בחודש שעבר אבל אני מבינה שלא בהכרח עוזר..
אני אובדת עצות! יש אולי מחקר חדש? או תגלית חדשה... משהו שיכול לסייע בעיבוי הרירית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, ממתינה לתשובת הרופאים
איה06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
איה06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית רחם - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/01/2011אין תגלית חדשה בנידון. הרופא צודק בהקשר לאספירין.
הריון יכול להתקבל גם עם רירית של 6 ממ או פחות בעיקר אם בהיסטרוסקופיה ראו שאין יותר הדבקויות והפיפל היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)