מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופות לכאב גבשני04/01/2011
אני 9 ימים לאחר החזרה עם כאבי גם מגבילים הרופא נתן לי מרשם לכדורים שאסור לי לקחת אם יש הריון בכמה ניתן לקדים את בדיקת הדם האם אפשר לעשות מחר בבוקר האם אפשר להשתמש בוולטרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לכאב גב - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אפשר לעשות מחר בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולטרן אפשר?
שני04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולטרן אפשר? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולטרן אפשר? - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011ולטרן לא טוב עדיף אקמול או אופטלגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי טעות - לחוצה ומודאגתדורית04/01/2011
לאחר שאיבה של 26 ביציות והחזרה של שני עוברים (בתאריך 28/11). קיבלתי בטא חיובית. לאחר שבוע כבר נצפה שק הריון. בתאריך 29/12 נסעתי לחו"ל (לא מתוכנן ובלית ברירה) ושבתי לארץ היום. באבונותי, לא דאגתי לקחת עימי מספיק אנדומטרין כך שבששת הימים האחרונים במקום פעמיים ביום לקחתי את התמיכה פעם ביום בלבד.
אני לחוצה ומודאגת שגרמתי נזק ותולה תקוות בכך שעקב המספר הרב של הזקיקים שנשאבו, בכל זאת נותרו כמה תאים טובים בכל זקיק מרוקן על מנת לספק את כמות הפרוגסטרון הדרושה.
האם נגרם נזק? עד כמה עלי להיות מודאגת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי טעות - לחוצה ומודאגת - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אין לך מה לדאוג גם בלי התמיכה יתפתח הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וצטרוטיידנטע04/01/2011
שלום רב,
אני צפויה לעבור מחר (יום ד') שאיבת ביציות (IVF שני), לאחר טיפול בגונאל, מונוגון ו4 זריקות של צטרוטייד (ה', ו', ש', א').
אתמול (יום ב') בשעה 21:00 לקחתי אובטרל.
האם יש סיכוי שיהייה ביוץ עצמוני לפני שאיבה?
אני מאוד מודאגת, אודה על תשובתכם בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ וצטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011בדרך כלל לא באם לקחת נכון את התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמונים לאחר החזרהשואלת04/01/2011
שלום,
אני לאחר החזרת עוברים טריים, מטופלת האוטרוסטגן 200 - 2X2 ביום
ביום ה-9 להחזרה ביצעתי בדיקות דם הורמונליות להלן התוצאות:
7310 - E2 ,
PRO - מעל 190
מס' ימים לפני השאיבה ה E2 היה 7403
האם התוצאות מעידות על הצלחת הטיפול? כמובן שצריך לעשות בדיקת דם ביום ה- 14.
בנוסף יש לי כאבי בטן, והבטן נפוחה, לאחר בדיקת א.ס. אמרו שהשחלות קצת גדולות אבל זה עדיין בסדר ואמרו לי שאני צריכה לנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הורמונים לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אין קשר בין ההורמונים להצלחה ולא צריך לבדוק הורמונים לאחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמישהי04/01/2011
חודש שעבר התחלתי טיפול אסטרופם להחזרת מוקפאים. לקרת ההחזרה הפסקתי את הטיפול מסיבה כלשהיא והרופא נתן לי לקחת גלולות למשך שבוע, אמר שקבל וסת.
אכן קיבלתי וסת אך הדימום נמשך עד עכשיו, אמנם במידה מועטה יותר (כבר שבוע וחצי מקבלת הוסת). מה יכולה להיות הסיבה???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011זה בגלל ההורמונים שלקחת והשפעתם על רירית הרחם וזה צריך להיפסק כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בין טיפוליםilp04/01/2011
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים קפאוים שנגמרה בהריון כימי. האם זה בסדר להתחיל את הטיפול לשאיבת ביציות עכשיו? או שעדיף לעשות הפסקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בין טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אם הבטא שלילית ובדיקות אולטרסאונד תקינות אז כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לטיפול הורמונאליrossa04/01/2011
לפורום שלום
טופלתי לראשונה בפיוריגון + דקפפטיל והתבצעה הזרעה.
לאורך הטיפול לא היו תופעות לוואי כלל, אולם אחרי ההזרעה (כבר באותו היום) ועד היום (כשבוע לאחר ההזרעה), כאבי בטן תחתונה לסרוגין וכאב חזק בשדיים (בעיקר בפטמות). האם זוהי תגובה נורמלית? מתי הסימפטומים אמורים לחלוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטיפול הורמונאלי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011זוהי תגובה של הגירויי השחלתי ושל רמות ההורמונים הגבוהה בדם וזה יחלוף אם לא יהיה הריון.בהריון זה בדרך כלל ממשיך.
ודרך אגב בטיפולי פיוריגון והרעה אין צורך בדקפפטיל וזה שמור רק לטיפולי הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
rossa05/01/2011תודה על התשובה והמשך שאלה, היום (יום 9 להזרעה) הכאבים בבטן התחתונה נעלמו לחלוטין וכאבים בשדיים פחתו מאוד
1. האם זה יכול להעיד על כשלון הטיפול?
2. החל מאיזה יום ניתן לבצע בדיקת ביטא? הזרעה בתאריך 28/12 בערב דקפפטיל 26/12-27/12 בחצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011ההרגשות לא אומרות כלום ותעשי בדיקה שבועיים מההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידות בעברמישהי04/01/2011
שאלה שחשוב לי להבין ולקבל לה תשובה.
אני רואה בכל התשובות שהרופאים מבדילים בסיכויי ההריון בין אשה בת 40+ שכבר ילדה לבין אשה בגילאים האלה שעוד לא ילדה. אשמח להבין מדוע.
1) האם לידות עבר נחשבות ל"משמרות" פריון? או שהן רק משמשות כהוכחה לכך שהמערכת "יודעת לתפקד"?
2) מה שרלבנטי לי ספציפית: אני כרגע בת 39 (אוטוטו 40), בתהליך הפריה ראשון, אחרי שתי הזרעות כושלות. אני מגיבה טוב למדי להורמונים. אם, ב"ה, אצליח להיכנס להריון וללדת בשנה הקרובה, האם זה מגביר את סיכויי להצליח שוב בשנה-שנתיים שאחר כך?
במלים אחרות, האם אשה בת 42 שכבר ילדה, בגיל 40, היא בעלת סיכויים גבוהים יותר מאשר אשה בת 42 שלא ילדה מעולם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידות בעבר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011לאורך שנים שמנו לב שנשים שילדו הצליחו מעט בגילאים שבין 43 ל 45 ואילו שלא ילדו לא הצליחו.
את עדיין פחות מ40 כך שאין ספק אם תלדי תוכלי יותר להצליח בגיל 43.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מישהי04/01/2011מקווה מאוד, בעזרת השם (והרופאים), להספיק שתי לידות עוד לפני גיל 43 אבל רציתי לדעת מה בגדול נחשבים הסיכויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותכרמית04/01/2011
שלום,
אני בת 35 אחרי 3 הזרעות + 4 הפריות.
הגענו לטיפולים בעקבות בעיית זרע ובמהלך הטיפולים התברר שגם אצלי, עם קבלת הורמונים, מיוצרות כ- 4-6 ביציות בלבד.
הרופא אמר שיתכן שיש גם בעייה בביציות ולכן בטיפול האחרון נתן לי גם סטרואידים בנוסף להורמונים לשיפור איכות הביציות.
בכל הטיפולים בינתיים הגענו לאותה התוצאה: רק כחצי מהביציות מופרות, והעוברים לא איכותיים (כ-5-6 תאים ולעיתים עם שברים). כך שמוחזרים לי שניים והשאר אפילו לא מוקפאים. (לגבי הטיפול האחרון עדיין אינני יודעת את איכות העוברים).
אני ובעלי די מיואשים, והתחלתי לחשוב על תרומת ביציות. אני יודעת שאולי זה עדיין מוקדם, אבל רציתי לפחות לברר וללמוד על הנושא. שאלותיי:
1) מי מחליט על מעבר לשלב של תרומת ביצית? הרופא המטפל? יש קריטריונים?
2) האם יש תרומת ביצית בארץ? או שהתהליך מתבצע רק בחו"ל?
3) האם יש תקופת המתנה? ימים? חודשים? שנים?
4) מה העלויות הכרוכות בתהליך? גם לאחר השתתפות הקופה, האם העלויות גבוהות?
תודה רבה!
כרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011קודם כל יתכן ובגלל בעית הזרע ,שאותה לא פירטת, יוצאים עוברים לא תקינים וכדאי לנסות בפעם הבאה לעשות חלק מהבציות על ידי תורם זרע כדי לראות מה קורה.
עניין הסטרואידים זה שטויות במיץ עגבניות ואין טיפול כזה.
אם בכל זאת יש צורך בתרומה אז אין שום צורך לחכות.זה מידי ותלוי בקופה בהשתתפות.
אנחנו עושים זאת באסותא.
בארץ עדיין אין ואנו מביאים עוברים טריים מאוקראינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - המשך
כרמית04/01/2011תודה רבה פרופ' בידר על התייחסותך המהירה!
נתוני הזרע של בעלי: מורפולוגיה:1, borderline:5, נפח:2.4, ריכוז:30.
הבנתי שאלו לא תוצאות טובות, אבל יחסית בסדר. האם עדיין אתה חושב שיש סיכוי שחוסר ההפריה נובע מהזרע? האם יש דרך לשפר איכות זרע?
אני מטופלת באסותא. במידה ומחליטים על תרומת ביצית זה ממש מיידי? יש מאגר קיים של ביציות שיובאו, או שצריך להזמין ולחכות?
האם גם בתרומת ביצית מחזירים 2 ביציות? מה אחוזי ההצלחה?
שוב תודה רבה לך,
כרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית - המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011כדאי לנסות ולבדוק מספר ביציות עם זרע תורם כדי לדעת סופית מה קורה.
בדרך כלל אין טיפולים לשחפור הזרע ובתרומת ביציות הסיכויים להרות גבוהים מאוד ואין צורך בהמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהמעוברת04/01/2011
שלום
בת 29 בטיפולי פוריות, הפרייה שנייה
אתמול הייתה לי שאיבה, שאבו 3 ביציות, והיום הודיעו לי שטרם הצליחו לייצר הפרייה, אמרו לי שיעדכנו אותי מחר.
אני לא מבינה? בהפריה הקודמת שלי ביום שאחרי הצליחו להפרות עובר אחד (גם מתוך 3), האם יכול להיות מצב שזה לוקח זמן? האם יתכן שלא יצליחו לעשות הפרייה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אם לא היתה הפריה למחרת המצב לא תקין ואין מזה הריונות ולפי מה שאת מספרת אני מתרשם שיש איזשהי בעיה עם הביציות שלך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף-חלבון עוברי!!!דנה04/01/2011
שלום,בבקשה עזרו לי... נראה לי התוצאה לא טובה....האם אני צריכה לעשות מי שפיר?
=========================
A.F.P. for Pregnancy 1.31 MoM 0,20 - 1,99 .(.....*....).
A.F.P. for Pregnancy 49.10 ng/ml
HCG (Pregnancy) 3.19 MoM 0,16 - 2,99 .(..........)*
HCG (Pregnancy) 78.78 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.82 MoM 0,35 - 4,00 .(*.........).
Estriol (uE3, pregnancy) 1.01 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/1285
Risk (Age+Biochem) 1/298
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף-חלבון עוברי!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011סך הכל בסדר רק שיש עליה קלה בהורמון ההריון ויש לעקוב יותר ביסודיות בסקירות מערכות בשבוע 16 ו 23.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
דנה05/01/2011תודה על תשובתך,
סקירה מודקמת יצאה טוה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011אז יש להמשיך במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול - עדכון בטאמוקפאים יפים04/01/2011
הבטא הראשונה (אחרי החזרת 3 עוברים) הייתה 45 אחרי יומיים 93, היום אחרי שבוע בדיוק עלה ל- 3867.
כבר אמרתי שאתה רופא מדהים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
הריון04/01/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים אחרי כימימירי04/01/2011
אני אחרי הריון כימי לאחר IVF הבטא הספיקה לעלות עד 100 הפסקתי את התמיכה
ואחרי ייומיים קיבלתי מחזור ,המחזור שלי בד"כ שבוע והיום אני מדממת כבר 10 ימים
האם אחרי כימי הדימום ארוך? האם תקין? יש לציין שהבטא התאפסה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים אחרי כימי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011ככה זה אחרי הריון כימי וזה יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן הריון?מיטל04/01/2011
אני בעלת וסת סדירה בד"כ 29 יום. יום הוסת האחרון היה ב - 16.12 לפי החשבון יום הביוץ המשוער היה ב - 30.12 גם בדיקת ביוץ ביתית הראתה שני פסים חזקים באותו יום.
יצא כך שקיימנו יום לפני תאריך זה, וכן שלושה ימים ברציפות אחרי תאריך זה. באותו תאריך לא קיימנו. האם יכול להיות שפספסנו את יום הביוץ? ואם לא פספסנו האם יתכן שנכנסתי להריון?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן הריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011לא פיספסתם וצריך לחכות בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע לאחר הזרעהשושנה04/01/2011
שלום רב.
זה החודש השני לטיפולים, הזרעה שניה - פיוריגון 50, אוביטרל ו-2 אנדומטרין ביום לתמיכה.
עשינו הזרעה ביום שלישי שעבר, והיום, יום שלישי בבוקר - דימום אדום טרי ממש כמו תחילת וסת!
מעולם זה לא קרה לי, היו חודשים שלקחתי אנדומטרין כי חשדו שיש לי מחסור בפרוגסטרון (למרות שזה מעולם לא נבדק לאחר הביוץ)
וזו פעם ראשונה שמשהו כזה קורה. אני ממש מופתעת.
ממה זה יכול לנבוע?
יתכן וסת בשלב כזה מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011הוסת מגיע 11 עד 15 יום מהאוכיטרל או מהביוץ העצמי שלך עוד לפני שקיבלת אוביטרל כך שיש לבדוק איך הלך הטיפול שלך איך היו הזקיקים ואיך רמות האסטרוגן והפרוגסטרון עלו במהלך הטיפול.
מתן התמיכה זה שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
שושנה04/01/2011לא היה לי ביוץ עצמי לפני האוביטרל. בוודאות, כי ביצעתי מעקב זקיקים כל יומיים מהיום ה-7 למחזור.
ביום האוביטרל היה זקיק יחיד של 17 מ"מ.
ככה שהביוץ היה בוודאות ביום ג' שעבר.
האסטרדיול היה בערך 600.
בדיקת פרוגסטרון מהיום, היום ה-7 לאחר הביוץ - 130. אסטרדיול: 1100
דימום נחלש נכון לשעה זו.
מה פשר הדימום אם כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011תעשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)