מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תזמון של קבלת אוביטרל ומועד הזרעהבמבה24530/11/2010
ביום ה-8 למחזור (לאחר 4 זריקות גונאל במינון 112.5) ביצעתי מעקב זקיקים ולהלן התוצאות: רירית 11.8 תלת שכבתית. 5 זקיקים בגדלים: 16.5, 12, 10, 10, 9. ללא נוזל חופשי בדוגלס. תוצאות בדיקות דם: E2 2207, פרוגרסטרון 2.2.
מתי לדעתכם יש לקבל זריקת אוביטרל ולבצע הזרעות?
תודה מראש על תשובה מהירה (מפחדת לפספס את המועד...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון של קבלת אוביטרל ומועד הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010צריך לחכות לזקיקים סביב 17-20 מ":מ ואז לראות אם הדם מתאים ואז להזריק אוביטרל.
הביוץ יהיה סביב 30-40 שעות מהזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ivf איך יודעים אם זה הצליחעדי30/11/2010
רמת הורמונים 20 יח' אחרי שבועיים של אוטרוגסטן מה הרמה של ההורמון בדם שצריך להיות כדי לדעת אם נקלט ההריון או לא? למה אין להם תשובה חד משמעית בשבילי? או שכן או שלא
אמרו להמשיך עם הכדורים עוד 5 ימים ולבוא לבדיקת דם נוספת.. אם אפשר תשובה בדחיפות האפשרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ivf איך יודעים אם זה הצליח - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010כל מספר חיובי הוא הריון. ואם את מתכוונת לבדיקת דם להריון שהיא 20 אז זה הריון רק שהערך נמוך ולכן יש לחזור ולראות אם ההורמון יעלה טוב או לא. בערכים אלה יש יותר סיכוי שההריון הוא לא תקין אך זה לט בטוח ולכן אמרו לך מה שאמרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה לא הריון תקין?
עדי01/12/2010ואם זה לא הריון תקין מה עושים? מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה לא הריון תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/12/2010מפסיקים אותו באם הוא לא נפסק לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה גונל וציסטותמנסה להרות30/11/2010
שלום למומחים,
אני בסבב הזרעה 2 היום יום 10 למחזור זקיק של 10 ס"מ אבל 2 ציסטות שמאל 27*25 מ"מ ובצד ימין 34*25 מ"מ,רירית 7.1 אסטדריול 750 פרוגסטרון 2.6. האחות אמרה שסביר להניח שהטיפול באמצעות גונל אף יופסק החודש. מה זה אומר? מדוע יש ציסטות?האם ניתן להכנס להריון טבעי?מה ניתן לעשות?
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה גונל וציסטות - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010הציסטות זה זקיקים שביצו ממחזור קודם והן נסגות לבד לאט.
ניתן להרות גם אם יש ציסטות.
פשוט אין לגרות שחלה חודש אחרי חודש.
הפסקה תגרום להעלמות הציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה עם זקיק אחדY.B30/11/2010
שלום,
אני עברתי 5 מחזורי טיפולי IVF שנכשלו. היום אני במחזור 6.
האם אפשר לעשות שאיבה עם זקיק אחד בלבד בגודל 18 ???
אני חוששת לעשות את השאיבה מיכוון שהסיכוי להצלחה נראה לי אפסי.
האם כדאי לי להפסיק טיפול ? מחר אני אמורה להיכנס לשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה עם זקיק אחד - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010תלוי מה גילך ומה ההורמונים שלך בוסת ואז נבין מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור סימון - טיפול דמה.ש.30/11/2010
מדוע כה חיוני טיפול דמה ?
מבינה שהבדיקה נועדה לבדוק את תגובת רירית הרחם,
אך האם הבדיקה עד כדי כך חיונית, למרות הסיכון בהוספת הורמונים ?
נכון שזה חלק מזערי של הורמונים מהסך הכולל ... ובכל זאת ....
האם ניתן לוותר על טיפול דמה ... להתחיל טיפול להחזרה {תרומת בצית},
לבדוק התפתחות רירית במעקב U.S ... ולהחליט על מינון הורמונים ?
נ.ב : מעת התחלת ההורמונים, אני אמורה להזריק קלקסן.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור סימון : הקפצה + תוספת.
ש.30/11/2010אני בת 50 {דימום אחת לחצי שנה}.
ב - U.S רירית הרחם = 7 מ"מ {ללא הורמונים} + זקיק / ציסטה בגודל 23 מ"מ.
לפני מ'ס חודשים, באותה שחלה, זקיק / ציסטה בגודל של 6 מ"מ.
האם יתכן ומדובר בביוץ ? או שמא הציסטה גדלה כ"כ ?
רירית הרחם 7 מ"מ, ללא הורמונים, ואני לפני תרומת בצית.
מה המלצתך ?
להתחיל טיפול דמה למרות תשובת U.S ?
לבדוק ע'י מעקב אסטרוגן ופרוגסטרון האם היה ביוץ ?
לבצע בדיקת דם ל CA125 ע"מ לבדוק את טיב הציסטה ?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון : הקפצה + תוספת. - תגובה
פרופ' אלכס סימון01/12/2010טיפול הדמה מתחיל בוסת ולא סתם באופן אקראי. תתיעצי עם היחידה המטפלת מתי להתחיל טיפול ואלו בדיקות יש לבצע, אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון - טיפול דמה. - תגובה
פרופ' אלכס סימון01/12/2010טיפול דמה בא לבחון את התגובה לטיפול ההורמונאלי כמו גם תופעות לואי אפשריות ומה הטיפול המתאים ביותר לאישה. היית רוצה להתחיל טיפול ושבוע לפני הנסיעה לראות שרירית הרחם אינה עבה דיה? או לבטל נסיעה כי הפרוגסטרון אינו מתאים לך? אני מסכים כי בערך ל- 20% בלבד נבצע שינויים בגלל טיפול הדמה. לרובן זה מחזור לימודי כביכול מיותר. אנחנו בשלב זה לא מוותרים על טיפול הדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור סימון - המשך.
ש.01/12/2010תודה לתשובתך.
ראה נא את המשך שאלותי ב : תוספת {למעלה} :
אנסה לחזור עליהם : רירית הרחם שלי ללא הורמונים, היום 7 מ"מ.
זקיק / ציסטה בגודל 23 מ"מ ....
ביוץ ? ציסטה ? ה"מחזור" שלי אחת לחצי שנה ....
במצב זה, להתחיל טיפול דמה ?
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון????יעל30/11/2010
שלום רב,
תוצאות בדיקת הדם שעשיתי אתמול מראות כדלקמן:
E-2 424 PMOL/L
PROGE 70.1 NMOL/L
BETA-HCG <10 IU/L
האם אני בהיריון????
תודה מראש על תשובתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון???? - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010אם הכוונה לבטא קטן מ 10 אז אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהזרעות ל-IVFאנונימית30/11/2010
שלום רב,
אחרי שתי הזרעות כושלות קיבלתי פרוטוקול קצר ל-IVF ראשון. בת 39 וחצי, ללא הריונות קודמים. כל הבדיקות תקינות, אבל הרירית שלי די דקה סביב הביוץ, גם עם ההורמונים (5.5-6 בשני הניסיונות שהיו).
השאלה: בשני הסבבים הקודמים הזרקתי גונאל 112.5 מהיום הרביעי למחזור. בפעם הראשונה הגעתי להזרעה עם שני זקיקים גדולים כבר אחרי חמישה ימי גונאל ואז אוביטרל (הזרעה ביום 10), בפעם השנייה הגעתי להזרקה עם שלושה זקיקים גדולים אחרי שישה ימי גונאל ואז אוביטרל (הזרעה ביום 11).
עכשיו, לקראת ה-IVF קיבלתי הוראה להתחיל בהזרקת גונאל 300 לארבעה ימים מהיום השלישי למחזור, ורק אז - אחרי בדיקות דם וא.ס. - נשלב גם צטרוטייד ומנוגון. אני קצת חוששת שבהגדלה המשמעותית של מינון הגונאל אני עשויה להגיע לביוץ עצמוני עוד לפני הצטרוטייד. האם זה חשש הגיוני, או שהגדלת המינון רק תגרום לעוד זקיקים ולא לביוץ ביום כל כך מוקדם (יום 7 למחזור)?
לא נעים לי לפקפק בהוראת הרופא סתם לפי תחושה שלי, אבל אם תגידו לי שהחשש הגיוני, אשאל ישירות אם כל הפרמטרים שלי נשקלו.
תודה רבה על כל עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. תודה
מישהי30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מהזרעות ל-IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010יש מספר פרוטוקולים להפריה חוץ גופית וזה אחד מהם
זה בסדר להתחיל עם מינון כזה ולראות תגובה ולהמשיך הלאה כך שאני לא רואה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד וסת - פיוריגוןמעיין30/11/2010
שלום, המחזור היה ב-31.10 החל מהיום השלישי הזרקתי פיוריגון במשך 5 ימים בכמות של 75. מאחר שזו הייתה הפעם הראשונה טעיתי והפסקתי את המשך ההזרקה. ביום ה-13 עשיתי מעקב זקיקים והם היו קטנים. גם רמת E2 נמוכה. הרופא אמר לי להמשיך להזריק ורק ביום ה-18 למחזור הופיע זקיק בגודל 12 מ"מ רירית 10 מ"מ E2 הייתה 1800. המשכתי עם הזריקות והיה גירוי יתר ביום ה-22 כבר היו המון זקיקים מאוד גדולים ורמות האסטרוגן 15000 ביום ה-24 היו עדיין הרבה זקיקים גדולים ורמת האסטרוגן ירדה ל-. מעט נוזל בדוגלס2000. הרופא החליט לוותר החודש על הזרעה בגלל ריבוי הזקיקים.
ציפיתי כי המחזור יופיע 14 יום לאחר מכן אולם היום בבוקר 29.11 יש דימום. 30 יום לאחר הוסת הקודמת – כאילו אין קשר לזקיקים ולרמות ה E2 הגבוהות
מתי היה ביוץ? מתי נקבע יום הביוץ כשיש איזה 20 זקיקים גדולים? האם וסת יכולה להופיע ללא ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד וסת - פיוריגון - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010המצב שקרה אצלך הוא עליה מאוד גדולה של הורמונים וזה מסוכן ולכן יש צורך להפסיק.
מה שקרה עקב ההפסקה השחלות לא קיבלו את ההורמונים ולכן רמת האסטרוגן ירדה וזה גרם לדימום.
אין פה תהליכי ביוץ תקינים אלא דמם עקב מה שקרה. צריך לחכות שהכל ירגע ולהתחיל בצורה נכונה ולא להפסיק כפי שעשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשה!ש......30/11/2010
אני בהיריון לאחר טיפול הפריה ועדיין ממשיכה עם תמיכה אוטרגסטן 200 3 פעמים ביום ותמיד יוצא לי הפרשות לבנות ובמתן שתן שאריות לבנות כאלה לפעמים יוצאת כול העטיפה של הנר האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי אשמח לקבל תשובה
ש......30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בבקשה! - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בחזהרוני30/11/2010
שלום רב,
אני בחודש החמישי לאחר טיפול IVF, ואני לא מפסיקה להתגרד, עשיתי בדיקת תפקודי כבד והתוצאות בסדר. הגירודים היו בהתחלה בכל הגוף והם יחסית נסבלים, באיזור החזה והפטמות זה פשוט בלתי נסבל, אחרי כל התקפת גרוד הכל כואב לי. הסבון שאני משתמשת בו כיום הוא הרבל בלינאום, זה עזר בהתחלה ועכשיו הגירודים בעיקר בחזה והפטמות הם בלתי נסבלים. בגלל כל הירודים הופיעו לי המון נקודות אדומות בגוף.
מה לעשות?
תודה ומחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בחזה - תגובה
ד''ר דוד ישי30/11/2010להתיעץ עם רופא עור ועם פרינטולוג ( מומחה להריון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת פיוריגוןמעיין30/11/2010
שלום, המחזור היה ב-31.10 החל מהיום השלישי הזרקתי פיוריגון במשך 5 ימים בכמות של 75. מאחר שזו הייתה הפעם הראשונה טעיתי והפסקתי את המשך ההזרקה. ביום ה-13 עשיתי מעקב זקיקים והם היו קטנים. גם רמת E2 נמוכה. הרופא אמר לי להמשיך להזריק ורק ביום ה-18 למחזור הופיע זקיק בגודל 12 מ"מ רירית 10 מ"מ E2 הייתה 1800. המשכתי עם הזריקות והיה גירוי יתר ביום ה-22 כבר היו המון זקיקים מאוד גדולים ורמות האסטרוגן 15000 ביום ה-24 היו עדיין הרבה זקיקים גדולים ורמת האסטרוגן ירדה ל-. מעט נוזל בדוגלס2000. הרופא החליט לוותר החודש על הזרעה בגלל ריבוי הזקיקים.
ציפיתי כי המחזור יופיע 14 יום לאחר מכן אולם היום בבוקר 29.11 יש דימום. 30 יום לאחר הוסת הקודמת – כאילו אין קשר לזקיקים ולרמות ה E2 הגבוהות
מתי היה ביוץ? מתי נקבע יום הביוץ כשיש איזה 20 זקיקים גדולים? האם וסת יכולה להופיע ללא ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת פיוריגון - תגובה
ד''ר דוד ישי30/11/2010מאחר שהטיפול היה משובש ומאחר שלא קבלת אוביטרל ( כדי למנוע גירוי יתר ) ומיכיוון שלא פרטת את רמות ה LH , לא ניתן לקבוע מתי בדיוק היה ביוץ ולכן גם לא מתי בערך היה צריך הוסת להופיע.
צריך להתחיל שוב מנקודת 0 עם מינון נמוך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרן ואוביטרלמורן29/11/2010
שלום,
הזרקתי אתמול בשעה 21:30 אורגלוטרן, והתבקשתי להזריק את האוביטרל חצי שעה אחר חצות מחר (בעוד כשעה ועשרים דקות), כלומר 27 שעות לאחר הזרקת האורגלוטרן.
קראתי שתוקף ההשפעה של האורגלוטרן הוא 24 שעות - האם ברווח של ה-3 שעות עד הזרקת האוביטרל עלול להתחיל הביוץ?
תודה מראש,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגלוטרן ואוביטרל - תגובה
ד''ר דוד ישי30/11/2010האוביטרל משפיע ישירות ואין לאורגלוטרן או לזמן הזרקתו קשר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אשמח לתשובה מהירהחגית29/11/2010
שלום הוחזרו לי ב"ד שני עוברים ב15,11
כל כמה ימים הזרקתי פרגניל כאשר הזריקה האחרונה היתה ב23.11
אתמול ב28.11 לאחר 13 ימים מההחזרה עשיתי בדיקת דם והבטא היתה
200.4
שאלותי:1 - האם אני בהריון?
2-האם אפשר לדעת כבר אם זה אחד או שתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא אשמח לתשובה מהירה - תגובה
ד''ר דוד ישי29/11/2010לדעתי הבטא שבדקת קשור בפרגניל.
תחזרי על הבדיקה בעוד יום יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהדורית29/11/2010
שלום ותודה מראש...
בת 34 ללא ילדים.
אתמול החזרה (מחזור טיפול IV ראשון) - 28/11.
בהמלצת רופאי המחלקה לא קמתי מהמיטה מלבד לשרותים ולאכול גם אתמול וגם היום.
היום הרגשתי לא טוב ובסביבות 19:00 הקאתי.
יש לציין כי מלבד זאת אני מרגישה מצויין ... מלבד קצת לחץ בבטן שחלף אתמול הכל היה תקין ואין כל סימנים לגירוי יתר (נשאבו 26 ביציות). אני מקפידה על שתיה של לפחות 3 ל' ביום.
שאלתי:
האם ההקאה יכולה לפגוע בסיכויי הצלחת הטיפול?
תודה על התשובה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי29/11/2010ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום אחרי החזרת עוברמור29/11/2010
שלום,
לפני שלושה ימים הוחזר עובר בודד.
אתמול,לפתע פתאום חשתי קור עז,רעידות בכל הגוף,כאבים חדים בבטן התחתונה ובמותניים,חום של 39 מעלות.התקשרתי לרופא המטפל והגעתי אליו לבדיקה היום בביה"ח.ככל הנראה העובר היה עם זיהום או שבתהליך ההחזרה נוצר הזיהום.בנוסף,ביצעתי בדיקת שתן(לבדוק אם יש דלקת בדרכי השתן).
הכאבים הם נוראיים!!-קיבלתי 2 סוגי אנטיבייוטיקה ל-3 שבועות ותרופה וגינלית חד פעמית(לטיפול בדלקת בדרכי השתן על כל מקרה)..
האם עליי לעשות בדיקות נוספות?
האם הסיכוי של העובר לשרוד הוא אפסי?
תודה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום אחרי החזרת עובר - תגובה
ד''ר דוד ישי29/11/2010טוב שקבלת אנטיביוטיקה. הזיהום מקטין את הסיכוי להריון אבל לא ל 0 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)