מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי IVFש24/10/2010
שלום רב,
אני אמורה להתחיל טיפול לפני שאיבה. אינני יודעת מה זה אומר מבחינת הגעה לבדיקות תוך כדי ההזרקות. נאמר לי לעשות בדיקת דם ביום השלישי , להתקשר למקום ויגידו לי אם להתחיל הזרקות. מעבר לכך אינני יודעת מה זה דורש. האם יש בדיקות במהלך השבועיים של ההזרקות? מתי יודעים על השאיבה? איך להתארגן מבחינת העבודה?
בתודה מראש.
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010אל תתביישי, התקשרי ליחידה ושאלי בדיוק מה עלייך לעשות. אני מתבייש בכך שיש יחידות המטפלות בהפריה ולא מסבירות מה צריך להיעשות ומדוע. התרופות מגוונות, תלוי באיזה יום של המחזור את מתחילה, לא ברור לאיזה תרופה את מתכוונת. על כן חבל לייעץ בפורום. האחריות היא של היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרעהעינת24/10/2010
יום חמישי לווסת, אמורה להתחיל היום זריקות גונאל למשך חמישה ימים.
1. יש דרך לדעת מעכשיו מתי תהיה ההזרעה?
2. בעלי אמור לנסוע לחו"ל ביום ה-14, האם יש דרך להקדים או לדחות את ההזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010בדרך כלל לוקח סביב 10-11 יום עד למתן האוביטרל ועוד יומיים לאחר מכן הביוץ. היות והתגובה היא אינדיבידואלית לטיפול לא בטוח שאפשר להקדים.
ממליץ לדיות הטיפול עד שיחזור בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותשיר24/10/2010
בת 29.
מנסה להיכנס להריון כבר שנה.
מעוניינת לדעת איזה בירור ובדיקות עליי לעבור כדי לבדוק מה הסיבה לאי פוריות.
האם ישנן טיפים להגברת הסיכוי לכניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010הטוב ביותר לפנות לרופא פוריות לקבלת הדרכה וביצוע בדיקות. הרופא יבדוק אם את מבייצת ומתי.זאת לפי בדיקות דם ובדיקת על קול. ובעלך יצטרך לבצע בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאנה24/10/2010
שלום רב,
אני בעלת שחלה פוליציסטית. בסוף השבוע האחרון כנראה התרחש הביוץ, אך רירית הרחם לא עבה מספיק והרופא רשם לי טבליות וגינאליות של אוטרוגסטן.
כשעה לאחר ההחדרה היו לי הפרשות לבנות.
אני לא יודעת האם הכנסתי את הטבליה בצורה נכונה
האם ההפרשה תקינה?
איך אני יודעת האם אני מכניסה כמו שצריך?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010לאחר ההחדרה בהחלט תיתכן הפרשה. הכדורים העגולים מכילים נוזל לבן. עם ההתמוססות חלק מהחומר עלול לנזול החוצה. מצב ידוע ואינו פוגם בטיפול.
אני מצי להחדירעם מזרק החדרה שניתן לקבל / לרכוש בבית מרקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשותורדה24/10/2010
4 ימים לאחר החזרת עוברים מתרומה בני 3 ימים הופיע דימום קל בניגוב
שנמשך 4 ימים בא והולך בלילה אין
תמיכה אוביטרל ואנדומטרין 3 נרות כפול 2 .רמת פרוגסטרון 70
האם יכול להתאים לדימום השתרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשות - תגובה
פרופ' שחר קול24/10/2010דימום מהשרשה הוא מיתוס נפוץ ולכן אין להעצים אותו יותר מידי.
באופן פיזיולוגי - לרוב אין כלל דימום, ואם יש - מעט מאוד.
לא כזה שנמשך 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדנה24/10/2010
שלום לכולם!
האם רואים דופק בשבוע 6(+3) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי מה משפיע על סיכויי ההשרשה?מירה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פרופ' יקר- אשמח לתשובה
מירה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא פספסתם את שאלתי
מירה24/10/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מה משפיע על סיכויי ההשרשה? - תגובה
פרופ' שחר קול24/10/2010בראש ובראשונה - איכות העוברים.
לאחר מכן - רירית רחם תקינה, שעברה הכנה הורמונאלית תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-עוד שאלה
מירה24/10/2010לא משנה כמה זמן שוכבים בבית או אם חוזרים ישר לפעילות יומית אחרי היזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-עוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהנטע24/10/2010
רוב הטיפולים שמרתי מאוד ז"א לא עבדתי נחתי המון בטיפול הנוכחי חזרתי לעבודה בעבודה אני הולכת הליכה רגילה השאלה היא האם הליכה יכולה לגרום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יישר כוח
נטע24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי24/10/2010
שלום,
אני מנסה להכנס להריון למעלה משנה, יש לי אנדומטריוזיס רקטוואגינלי. אני מטופלת אצל מומחה פוריות שמאד נגד ניתוח, למרות הכאבים העזים שיש לי כל חודש, הוא טוען שעליי להתמקד בנסיון להכנס להריון ולאחר ההריונות לעשות את הניתוח.
שאלתי היא- האם סימני ההריון עם אנדגומטריוזיס זהים לסימנים רגילים- כלומר, האם צפויים לי כאבים והפרשות סביב הימים של האיחור במחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010הסימנים זהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וטיפול IVFאנונימי24/10/2010
אני סובלת מלחץ דם גבוה והתלתי עם טיפול הפריה חוץ גופית. רופא משפחה נתן לי לקחת תרופה ששמה "טרנדייט" נגד לחץ דם גבוה שאותו אני יכולה לקחת כל יום וזה באמת מאוד עוזר לי כי קודם קיבלתי מרופאת נשים לקחת את "אלדומט" שלא עוזר לי בכלל.
האם זה בסדר לקחת את "טרנדייט" גם בהריון כי רופאת נשים שלי לא כל כך מכירה תרופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אנונימי24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה וטיפול IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010טרנדייט נקראת גם לבטולול והיא בטוחה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידהדקלה24/10/2010
בוקר אור,
אני בטיפולי ivf אחרי גרידה של שני שקי היריון בשבוע 9 אחרי שפסק הדופק.
הגרידה נעשתה בתאריך: 11.10 כלומר מחר זה שבועיים מהגרידה.
אחרי הגרידה היה מעט הפרשות דמיות יומיים ופסק, ואחרי מס' ימים שוב התחיל הפרשות דמיות עדינות.
מאתמול התחילו דימומים כמו מחזור.
למיטב ידיעתי מחזור אמור להגיע רק אחרי 4-6 שבועות ואני רק אחרי שבועיים מהגרידה.
האם יתכן שזה מחזור?
אם לא מה הגורם לדימום?
שיהיה יום טוב ושבוע טוב לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דקלה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם אותי
דקלה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי גרידה - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010הדימום יכול לנבוע מחסר ביוץ בשלב זה, אולם גם מרחם שאינו מכווץ דיו, מדלקת ומשאריות בתוך הרחם. לכן כדאי לבצע על קול לוודא שהרחם אומנם ריק ולעקוב אחר חום הגוף. רוב הסיכויים שמדובר בחסר ביוץ בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דקלה25/10/2010לא הבנתי מה הכוונה בחוסר ביוץ בזמן זה? אם אפשר להסביר את הכוונה אשמח.
יהיה ביוץ החודש בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה גורם לחוסר ביוץ בשלב זה?
דקלה25/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרסקופיהד23/10/2010
שלום,
אני צפויה לעבור לפרסקופיה להפרדת הידבקויות.
עדיין לא קבלתי הסבר לגבי התהליך, אשפוז וכו', אשמח לקבל כאן...
פרט לזה רציתי לדעת האם לאחר ההליך הזה יש צורך ב"זמן צינון" או שאפשר להמשיך ולנסות להרות מיד אחריו.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010קודם כל אפשר להרות מיד ולגבי התהליך את צריכה לשבת מול נרופא המטפל לקבל הסבר ולשאול שאלות, ולחתום שהבנת.
על מנת לכתוב את כל המהלך זה ארוך מידי וקשור לשאלות רבות ואין אפשרות להסביר כאן את כל מה שהולך לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמזל23/10/2010
1. קיימתי יחסי מין יבשים (הוא בבגדים ואני עירומה) לאחר שגמר במכנסו נבהלתי כי הייתי במגע עם הכתמים אשר הופיעו על מכנסו.
2. 14 יום אחרי הביוץ ביצעתי בדיקת הריון ביתית והייתה שלילית ...באותו יום קיבלתי מחזור (הקדים יומיים) ... חששתי שזה דימום ולא מחזור ...לכן חיכיתי עד שסיימתי מחזור ולאחר שבעה ימים ביצעתי שוב בדיקה ביתית אשר הראתה תשובה שלילית.
מה שמדאיג אותי שאני מרגישה כבר מספר ימים אי נוחות ונפיחות בבטן..משהו כמו כובד בבטן ובכיבה ...צרבת וגזים.
האם יתכן לאור מה שכתבתי לעיל שאני בהריון?
אני מאוד מודאגת נא תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא ,את לא בהריון ומה שחשוב זה הבדיקה ולא משהוא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים
מזל24/10/2010אז אני יכולה לסמוך על בדיקת הריון ביתית?
קראתי כי תוצאה שלילית היא לא תמיד שלילית אך תוצאה חיובית היא אכן חיובית ...
האם ביצוע הבדיקה פעמיים נותן תוצאה וודאית שזה באמת שלילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסוי23/10/2010
שלום מחזור אחרון 23.9.2010
מחזור כל 28-30 שנמשך שבוע
היום או אתמול הייתי צריכה לקבל ועוד לא קיבלתי למרות כל התחושות של לקבל מחזור כאילו אוטוטו מגיע .. יש לי גם רטיבות ..
כל החודש עבדנו על מנת להכנס להיריון ..
האם יש מצב שניכנסתי להיריון למרות כל התחושות של לקבל מחזור.?
מדי פעם יש לי כאבי מחזור דקירות קלות מצד ימין וגם מצד שמאל
אני מצוננת אף סתום וכו.. היום לפנות בוקר עשיתי בדיקה ביתית להריון ייצא שלילי למרות זאת המחזור עדיין לא הגיע .. האם האיחור מרמז על היריון או סתם איחור????
אשמח לדעת ובתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010תמיד איחור מרמז על הריון. תעשי בדיקה ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסוי24/10/2010האמת לצערי הרב היום קיבלתי מחזור .. חשבתי שנכנסתי להיריון
הרופאה נתנה לי לעשות בקידת דם להיריון
האם בכללל שווה לעשות אותו או שלא צריך?
עכשיו אם המחזור הגיע היום 24.10.2101
מתי יהיה עליי לחשב את הביוץ??
הימים הכי בטוחים הם מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010אם יש דימום כמו שאת רגילה אז לא.
הביוץ היה שבועיים לפני הוסת.
הינים הבטוחים הם עד היום ה6 של המחזור ולאחר היום ה20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהיעל23/10/2010
האם לאחר הזרעה (מלווה בהזרקת הורמונים) יש צורך בתמיכה? אני פשוט קוראת שמרבית הבנות נעזרות בתמיכה - למה בעצם היא נועדה? רוב תודות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010התמיכה היא תוספת של הורמון הפרוגסטרון וניתן בטיפולי הפריה חוץ גופית ואין צורך בתמיכה לאחר הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)