מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי אוביטרל?אפרת24/10/2010
שלום
מנסה להכנס להריון על בסיס מחזור טבעי:
היום יום 12 למחזור:
זקיק 12 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ
פרוגסטרון 2.2
אסטרדיול 880
מתי להערכתך עלי להזריק אוביטרל?
היום?
מחר?
או שמא ביוץ כבר היה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אוביטרל? - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010דרוש המשך מעקב של על קול ובדיקת דם ביום שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אוביטרל?
סיגלית24/10/2010היום יום 12 למחזור:
זקיק 19 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ (בטעות רשמתי קודם זקיק 12 מ"מ.הזקיק 19 מ"מ)
פרוגסטרון 2.2
אסטרדיול 880
מתי להערכתך עלי להזריק אוביטרל?
היום?
מחר?
או שמא ביוץ כבר היה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת הזרע תקינה????מנסה להרות24/10/2010
שלום,
בעלי בן 37, ביצע בדיקת זרע אחרי 4 ימי התנזרות.
אשמח לקבלת חוות דעת על תקינות תאי זרע כי אנו מנסים להכנס להריון.
נפח 1 מ"ל
חומציות 8.1
צמיגות N
מראה N
ריכוז 79
סה"ב תאי זרע 79
אחוז תאי זרע נעים 65
איכות תנועה 3.2
אחוז תאים חיים 80
מורפולוגיה אחוז תאים תקינים 5
short acrosome 1
TAPERING 1
NECK 8
TAIL 2
LONG POST ACROSOME 4
OTHERS 85
האם התןצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת הזרע תקינה???? - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010הנפח נמוך מהנורמה. האם הכל ניתן לבדיקה או שמא חלק נשפך?
רכוז תקין ותנועה תקינה. מספר התאים בעל צורה לא תקינה גבוה ומצריך בדיקה של רופא העוסק בפריון הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הזרע-שאלה נוספת
מנסה להרות24/10/2010האם ייתכן הריון טבעי או רק הזרעה והפריית חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאלירון24/10/2010
שלום,
היה לי ביוץ מאוחר. לא ידוע בדיוק מתי.
היה לי בדיקת דם בתוצאה של 73 iu/l לפני 4 ימים והיום הוא עלה ל 671.88 iu/l
זה תקין?
אפשר לדעת מזה באיזה שבוע אני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010זה תקין.
אם ב 20/10 היה 73, הביוץ היה 6/10 וכל החישוב צריך להתבצע כאילו וסת אחרון היה ב- 22/9/10
את בהריון 4 שבועות ועוד 4 ימים
ראי שאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעבור הפריה חוץ גופיתיפית24/10/2010
עדיין לא ענו לשאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעבור הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010יפית את יכולה להקפיץ את השאלה בזה שתגיבי על שאלתך במילה מקפיצה או שואלת שוב. אין לי מושג מה היו השאלות ומתי נשאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןאלה24/10/2010
בשבוע שעבר עברתי הזרעה מה הם, ומתי מתחילים להרגיש סימני הריון?..????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010אין חובה להרגיש כל תופעה גם אם תהיי בהריון. ממתינים שבועיים מההזרעה ובודקים בדם אם יש הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFש24/10/2010
שלום רב,
אני אמורה להתחיל טיפול לפני שאיבה. אינני יודעת מה זה אומר מבחינת הגעה לבדיקות תוך כדי ההזרקות. נאמר לי לעשות בדיקת דם ביום השלישי , להתקשר למקום ויגידו לי אם להתחיל הזרקות. מעבר לכך אינני יודעת מה זה דורש. האם יש בדיקות במהלך השבועיים של ההזרקות? מתי יודעים על השאיבה? איך להתארגן מבחינת העבודה?
בתודה מראש.
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010אל תתביישי, התקשרי ליחידה ושאלי בדיוק מה עלייך לעשות. אני מתבייש בכך שיש יחידות המטפלות בהפריה ולא מסבירות מה צריך להיעשות ומדוע. התרופות מגוונות, תלוי באיזה יום של המחזור את מתחילה, לא ברור לאיזה תרופה את מתכוונת. על כן חבל לייעץ בפורום. האחריות היא של היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרעהעינת24/10/2010
יום חמישי לווסת, אמורה להתחיל היום זריקות גונאל למשך חמישה ימים.
1. יש דרך לדעת מעכשיו מתי תהיה ההזרעה?
2. בעלי אמור לנסוע לחו"ל ביום ה-14, האם יש דרך להקדים או לדחות את ההזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010בדרך כלל לוקח סביב 10-11 יום עד למתן האוביטרל ועוד יומיים לאחר מכן הביוץ. היות והתגובה היא אינדיבידואלית לטיפול לא בטוח שאפשר להקדים.
ממליץ לדיות הטיפול עד שיחזור בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותשיר24/10/2010
בת 29.
מנסה להיכנס להריון כבר שנה.
מעוניינת לדעת איזה בירור ובדיקות עליי לעבור כדי לבדוק מה הסיבה לאי פוריות.
האם ישנן טיפים להגברת הסיכוי לכניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010הטוב ביותר לפנות לרופא פוריות לקבלת הדרכה וביצוע בדיקות. הרופא יבדוק אם את מבייצת ומתי.זאת לפי בדיקות דם ובדיקת על קול. ובעלך יצטרך לבצע בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאנה24/10/2010
שלום רב,
אני בעלת שחלה פוליציסטית. בסוף השבוע האחרון כנראה התרחש הביוץ, אך רירית הרחם לא עבה מספיק והרופא רשם לי טבליות וגינאליות של אוטרוגסטן.
כשעה לאחר ההחדרה היו לי הפרשות לבנות.
אני לא יודעת האם הכנסתי את הטבליה בצורה נכונה
האם ההפרשה תקינה?
איך אני יודעת האם אני מכניסה כמו שצריך?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010לאחר ההחדרה בהחלט תיתכן הפרשה. הכדורים העגולים מכילים נוזל לבן. עם ההתמוססות חלק מהחומר עלול לנזול החוצה. מצב ידוע ואינו פוגם בטיפול.
אני מצי להחדירעם מזרק החדרה שניתן לקבל / לרכוש בבית מרקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשותורדה24/10/2010
4 ימים לאחר החזרת עוברים מתרומה בני 3 ימים הופיע דימום קל בניגוב
שנמשך 4 ימים בא והולך בלילה אין
תמיכה אוביטרל ואנדומטרין 3 נרות כפול 2 .רמת פרוגסטרון 70
האם יכול להתאים לדימום השתרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשות - תגובה
פרופ' שחר קול24/10/2010דימום מהשרשה הוא מיתוס נפוץ ולכן אין להעצים אותו יותר מידי.
באופן פיזיולוגי - לרוב אין כלל דימום, ואם יש - מעט מאוד.
לא כזה שנמשך 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדנה24/10/2010
שלום לכולם!
האם רואים דופק בשבוע 6(+3) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי מה משפיע על סיכויי ההשרשה?מירה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פרופ' יקר- אשמח לתשובה
מירה24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא פספסתם את שאלתי
מירה24/10/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מה משפיע על סיכויי ההשרשה? - תגובה
פרופ' שחר קול24/10/2010בראש ובראשונה - איכות העוברים.
לאחר מכן - רירית רחם תקינה, שעברה הכנה הורמונאלית תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-עוד שאלה
מירה24/10/2010לא משנה כמה זמן שוכבים בבית או אם חוזרים ישר לפעילות יומית אחרי היזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-עוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהנטע24/10/2010
רוב הטיפולים שמרתי מאוד ז"א לא עבדתי נחתי המון בטיפול הנוכחי חזרתי לעבודה בעבודה אני הולכת הליכה רגילה השאלה היא האם הליכה יכולה לגרום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יישר כוח
נטע24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי24/10/2010
שלום,
אני מנסה להכנס להריון למעלה משנה, יש לי אנדומטריוזיס רקטוואגינלי. אני מטופלת אצל מומחה פוריות שמאד נגד ניתוח, למרות הכאבים העזים שיש לי כל חודש, הוא טוען שעליי להתמקד בנסיון להכנס להריון ולאחר ההריונות לעשות את הניתוח.
שאלתי היא- האם סימני ההריון עם אנדגומטריוזיס זהים לסימנים רגילים- כלומר, האם צפויים לי כאבים והפרשות סביב הימים של האיחור במחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010הסימנים זהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וטיפול IVFאנונימי24/10/2010
אני סובלת מלחץ דם גבוה והתלתי עם טיפול הפריה חוץ גופית. רופא משפחה נתן לי לקחת תרופה ששמה "טרנדייט" נגד לחץ דם גבוה שאותו אני יכולה לקחת כל יום וזה באמת מאוד עוזר לי כי קודם קיבלתי מרופאת נשים לקחת את "אלדומט" שלא עוזר לי בכלל.
האם זה בסדר לקחת את "טרנדייט" גם בהריון כי רופאת נשים שלי לא כל כך מכירה תרופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אנונימי24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה וטיפול IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010טרנדייט נקראת גם לבטולול והיא בטוחה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)