מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה באופן כלליסיגלית25/10/2010
הנני מנסה להכנס להריון ללא הורמונים:
יום 9 למחזור זקיק 9 מ"מ
יום 12 למחזור זקיק 19 מ"מ.
1 הכיצד ייתכן שזקיק גודל ב10 מ"מ תוך 3 ימים???האם הגיוני?
כל שכן ,3 נסיונות קודמים זקיק גדל מ"מ1.5 משך יומיים...אז איך ייתכן
שעכשיו גדל ב10 מ"מ תוך 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה באופן כללי - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010לפעמים זה כך ותלוי בגיל. ככל שהגיל גבוה יותר יש פעילות שחלתית כזו וצריך לראות אם בדיקות הדם מתאימות.
זה מראה על פעילות שחלתית שמשתנה עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שואלתסיגלית25/10/2010
נסיון כניסה להריון ללא הורמונים
ועי' תרומת זרע:
היום 24.10.10 =יום 12 למחזור:
זקיק 19 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ (בטעות רשמתי קודם זקיק 12 מ"מ.הזקיק 19 מ"מ)
פרוגסטרון 2.2
אסטרדיול 880
מתי להערכתך עלי להזריק אוביטרל?
היום?
מחר?
או שמא ביוץ כבר היה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שואלת - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010היום ה 25.10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שואלת - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010הזרעה מחר ומחרתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר
סיגלית25/10/2010בסוף לקחתי את אוביטרל ב 24/10 בשעה 20:00
וההזרעה ביום ג' 26/10
1 יש סיכוי שיתפוס?
2 מה ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון כזקיק 19 מ"מ ללא הורמונים,כדי שאדע שמתחיל ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
סיגלית25/10/2010בסוף לקחתי את אוביטרל ב 24/10 בשעה 20:00
וההזרעה ביום ג' 26/10
1 יש סיכוי שיתפוס?
2 מה ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון כזקיק 19 מ"מ ללא הורמונים,כדי שאדע שמתחיל ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010זה בסדר .
הערכים של הפרוגסטרון צריכות להיות נמוכות כמו שאצלך וכשיש ביוץ הוא עולה גבוה.
ערכי האסטרדיול בערך כמו שיצא אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות והורמוניםורד24/10/2010
שלום,
טיפול הזרעה ראשון המלווה בפיוריגון ובאורביטל.
הרופא אמר לי שלא משנה אם מזריקים את הפיוריגון בבוקר או בערב וכאן בפורום למדתי
שעדיף להזריק פיוריגון בערב...
בכל אופן, אני מזריקה בעשר וחצי בבוקר ומקבלת את תוצאות המעבדה אחרי ההזרקה של הפיוריגון.
שאלתי: אם אני מזריקה פיוריגון בבוקר ובדיקות המעבדה והאולטרא סאונד קובעות שניתן להזריק אורביטל, האם מקובל להזריק את שתי התרופות באותו היום? ואם אני מזריקה אורביטל בערב, האם עדיין אתם ממליצים לעשות הזרעה ראשונה מתוך שתיים בבוקר למחרת?
מניסיון קודם של IUI ללא הורמונים, ההשבחה ביום הראשון היתה טובה וביום השני לא במיוחד.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות והורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010כן ורצוי יומיים רצוף או יום כן יום לא.2 הזרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפול IVFחסוי24/10/2010
שלום,
הייתי אמורה להתחיל טיפול של IVF במחזור האחרון, אך בבדיקת א.ס ודם שנלקחו ביום השלישי למחזור התגלתה ציסטה שמפרישה הורמונים וע"כ לא יכלתי להתחיל טיפול. ניתנו לי גלולות גינרה ל-14 יום (מהיום החמישי). בגלל שבסוף השבוע בו אני אמורה להפסיק את הגלולות אני נוסעת לאילת ואיני רוצה להפסיד עוד מחזור של טיפול קיבלתי אישור מהרופא להמשיך עד 20 יום את הגלולות ולאחר מכן להפסיק ולחכות למחזור.
האם לאחר לקיחת גלולות אין צורך לעשות בדיקות א.ס ודם ביום השלישי וניתן ישר להתחיל בטיפול?הציסטה נעלמת?? (יתכן והיום השלישי יצא לי בבוקר של הטיסה חזרה מאילת ולא אוכל לבצע את הבדיקות) האם מכירים מקום באילת בו ניתן לבצע בדיקות דם ואולטראסאונד??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010קודם כל תקחי 21 יום.
שנית מספיק בדיקת אולטרסאונד בוסת ואם הכל תקין בשחלות אפשר להתחיל טיפול בלי בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד משהו
חסוי26/10/2010אם אני עושה אולטראסאונד ביום ה-14 ללקיחת הגלולות ויוצא תקין - ללא ממצאים, אז ניתן להתחיל טיפול ביום השלישי למחזור ללא בדיקת אולטראסאונד חוזרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד משהו - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת הסברגלינה24/10/2010
מאחר ועברתי צנתור חצוצרות בהצלחה,עודכן אות יכי מומלץ לאחר פעילות זו לבצע השראת ביוץ והזרעה שמשמפרת את הסיכויים.
אני כרגע עוברת השראת ביוץ בהמלצת הרופא שלי אבל עם ניסיון להיקלט דרך יחסי מין.
רציתי לשאול מהי הזרעה, וכיצד משפרת את הקליטה להריון?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת הסבר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010אם הזרע תקין אז זה לא משפר כלום.
צריך לעשות הזרעות כאשר הזרע בכללותו פחות טוב בפרמטרים שלו ואז אפשר לרכז זרע טוב בתנועה ולהזריק לרחם.
ממה שאני מבין אצלך זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהלירז24/10/2010
דקטור יקר אני אחרי 5 ימים של הזרעה ויצר הסקרנות אילץ אותי לעשות בדיקת הריון ביתית,ותוצאותיה היו 2 קווים חיובים {בהריון} האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת אוביטרל לפני ההזרעה? או משהו
שרון24/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן ביוץמשה24/10/2010
כמה זמן נמשך הדימום.האם רק בזמן הביוץ או שיכול להתמשך
ואיזה כמות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010לא צריך בכלל להיות דימום.
לפעמים כשיש באמצע החודש דמם קל של יום יומיים אנחנו אומרים אולי זה עקב ביוץ אך כלל לא בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף אחרי 3 שניםגלי24/10/2010
בשעה טובה, פעם ראשונה אחרי 3 שנים קיבלתי בטא ראשונה חיובית
בטא: 240, פרוגסטרון 40, E2 3100
שאלותי:
1. פרוגסטרון תקין?
2. יש לי מעט דימום, מקום לדאגה?
3. עד מתי בד"כ ממשיכים את התמיכה שאני לוקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף סוף אחרי 3 שנים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/10/2010פרוגסטרון תקין.
הפסקת תמיכה כשרואים דופק עוברי.
לגבי הדימום זה בדרך כלל לא צריך להיות אך לפעמים יש מעט הפרשות דמיות מסיבות שונות. אם הבטא מכפיל את עצמו זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתרונית24/10/2010
שלום פרופ'
מה עובי הרירית שצריכה להיות לפני החזרה/שאיבה?
תודה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010כל אחת וריריתה היא. רירית רחם ראויה להשרשה היא בממוצע מעל 7 ממ. הריונות בהחלט מתקבלים ברירית דקבה יותר אם כי בשכיחות נמוכה יותר מזו כשהרירית מעל 7 ממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אחרי 5 ימי מונוגוןבהריון24/10/2010
היי
היום בבוקר ביצעתי בדיקות דם אחרי 5 ימים הזרקת מונוגון
ESTRADIOL (E-2) 193
PROGESTERONE 0.64>
האם תקין??
בנוסף- יש לי תחושת אי נוחות קלה בבטן... כאבים חלשים הולכים ובאים -- מה זה יכול להיות?? אין לי נפיחות / תופעות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אחרי 5 ימי מונוגון - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010רמת ההורמון אסטראדיול נמוכה. האם יש להעלות מינון או לשמור על אותו מינון, מותנה בזה אם את פוליציסטית, מותנה בגילך, בטיפול קודם שלך. בקיצור הרופא המטפל היודע את כל המידע צריך להחלט מה הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו שמעתי הודעה שהשאירו לי
בהריון24/10/2010הסבירו כי עליי להזריק 3 אמפולות ולרדת לפעמיים סינרל...
את ההודעה שמעתי אחרי שהזרקתי ... האם זה ישפיע על הטיפול??? להזריק מחר 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אוביטרל?אפרת24/10/2010
שלום
מנסה להכנס להריון על בסיס מחזור טבעי:
היום יום 12 למחזור:
זקיק 12 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ
פרוגסטרון 2.2
אסטרדיול 880
היום?
מחר?
או שמא ביוץ כבר היה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אוביטרל? - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010דרוש המשך מעקב של על קול ובדיקת דם ביום שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אוביטרל?
סיגלית24/10/2010היום יום 12 למחזור:
זקיק 19 מ"מ עובי רירית 9 מ"מ (בטעות רשמתי קודם זקיק 12 מ"מ.הזקיק 19 מ"מ)
פרוגסטרון 2.2
אסטרדיול 880
היום?
מחר?
או שמא ביוץ כבר היה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת הזרע תקינה????מנסה להרות24/10/2010
שלום,
בעלי בן 37, ביצע בדיקת זרע אחרי 4 ימי התנזרות.
אשמח לקבלת חוות דעת על תקינות תאי זרע כי אנו מנסים להכנס להריון.
נפח 1 מ"ל
חומציות 8.1
צמיגות N
מראה N
ריכוז 79
סה"ב תאי זרע 79
אחוז תאי זרע נעים 65
איכות תנועה 3.2
אחוז תאים חיים 80
מורפולוגיה אחוז תאים תקינים 5
short acrosome 1
TAPERING 1
NECK 8
TAIL 2
LONG POST ACROSOME 4
OTHERS 85
האם התןצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת הזרע תקינה???? - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010הנפח נמוך מהנורמה. האם הכל ניתן לבדיקה או שמא חלק נשפך?
רכוז תקין ותנועה תקינה. מספר התאים בעל צורה לא תקינה גבוה ומצריך בדיקה של רופא העוסק בפריון הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הזרע-שאלה נוספת
מנסה להרות24/10/2010האם ייתכן הריון טבעי או רק הזרעה והפריית חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאלירון24/10/2010
שלום,
היה לי ביוץ מאוחר. לא ידוע בדיוק מתי.
היה לי בדיקת דם בתוצאה של 73 iu/l לפני 4 ימים והיום הוא עלה ל 671.88 iu/l
זה תקין?
אפשר לדעת מזה באיזה שבוע אני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010זה תקין.
אם ב 20/10 היה 73, הביוץ היה 6/10 וכל החישוב צריך להתבצע כאילו וסת אחרון היה ב- 22/9/10
את בהריון 4 שבועות ועוד 4 ימים
ראי שאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעבור הפריה חוץ גופיתיפית24/10/2010
עדיין לא ענו לשאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעבור הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010יפית את יכולה להקפיץ את השאלה בזה שתגיבי על שאלתך במילה מקפיצה או שואלת שוב. אין לי מושג מה היו השאלות ומתי נשאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןאלה24/10/2010
בשבוע שעבר עברתי הזרעה מה הם, ומתי מתחילים להרגיש סימני הריון?..????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון24/10/2010אין חובה להרגיש כל תופעה גם אם תהיי בהריון. ממתינים שבועיים מההזרעה ובודקים בדם אם יש הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)