מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקותגילי26/10/2010
שלום רב,
אחרי 5 ימים של 2 אמפולות מנוגון לקראת הזרעה - יש זקיקים של 10,11 ו- 13, אסטרדיול 2175, פרוג'סטרון נמוך מ- 0.8.
1. האם הפרוג'סטרון לא היה אמור להיות גבוה יותר?
2. אני בת 40, אמא לילד, גם לפני חודשיים היתה תגובה שחלתית טובה יחסית (4 ביציות) והיריון כימי, האם זה משפר את סיכויי להצליח?
אלפי תודות לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ' שחר קול27/10/20101. לא
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לדעתכםניר26/10/2010
בעלי ואני נשאי קאנוון.אני בת 26 והוא בן 28. אנחנו מתלבטים עם להרות טבעי או ללכת על Pgd מיד. כמובן שאם טבעי אז נעשה סיסי שיליה. מה ההמלצה שלכם? 3 יועצים גנטיים אמרו קודם כל לנסות טבעי ובעלי מסכים איתם...מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לדעתכם - תגובה
פרופ' שחר קול27/10/2010שאלה ערכית והשקפת עולם.
הצד הרפואי ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ניר27/10/2010מה ז"א הצד הרפואי ברור?? מהו ? אציין כי ברור לי שלא אביא ילד חולה לעולם...ובמידת הצורך אעשה הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה אודה לתשובה
ניר27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 1050ורדה26/10/2010
לאחר 12 יום.האם אחרי יומיים זה צריך להכפיל את עצמו.
מה הסיכוי לתאומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 1050 - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010אם זה אחרי 12 יום יש סיכוי ענק למרובה עוברים.
אחרי יומיים צריך לפחות להכפיל את עצמו ואם יהיה פי שלוש ויותר זה כמעט בטוח יותר מאחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות דם הורמונליתמיקי26/10/2010
שלום רב,
בת 34 מנסה כשנה להרות. המחזור שלי לא סדיר בכלל. קיבלתי כדורים במשך 10 ימים להביא את המחזור וביצעתי את בדיקת הדם ביום השלישי למחזור. אודה אם תוכלו לעזור לי, ולהעיר אם יש משהו לא תקין. הפגישה שלי עם הרופא רק בשבוע הבא.
189 E-2
2.95 TSH
6.80 LH
5.10 FSH
PROLACTIN 161.0
TESTOSTERONE- TOTAL 2.9
DHEA SULPHATE 4.94
המון תודות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקות דם הורמונלית - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןדורית26/10/2010
שלום לרופאים הנהדרים, מצטערת (כרגיל) על ה"מגילה" ומודה מראש על התשובה.
בת 34 ללא ילדים.
לקראת IVF ראשון.
מחזור סדיר (25 י"מ), ביוץ תקין, פרופיל י"מ 2 - FSH 7.3, LH 1.9, פרוגסטרון 2.6, אסטרדיול 230. כל הבדיקות תקינות כולל בדיקת הזרע של בעלי.
4 מחזורי IUI:
2 מחזורים עם איקקלומין 100 ל 5 ימים - בשניהם ביום הזרקת האוביטרל שני זקיקים בגודל ביוץ (19-26 מ"מ) ועוד קטנים.
2 מחזורים עם פיוריגון 100 ל 5 ימים - ביום מתן אוביטרל; מחזור טיפול 1 - שני זקיקים 20 ו 21 מ"מ (באותה שחלה ובשניה קטנים) ובמחזור הטיפול השני - זקיק 1 20 מ"מ ועוד קטנים בשתי השחלות.
לאחר ההזרעות שלא צלחו, התלבט הרופא האם להגדיל מינון ל 125 או לעבור ל IVF - הוחלט כאמור על IVF.
בפגישה לקראת IVF, הומלץ לי על פרוטוקול ארוך - דקפפטיל 0.1 החל מי"מ 21 ובהמשך פיוריגון 150 ליום.
אני מעלה כאן את השאלה כיוון שלא מרגיש לי נח להעלותה בפני הרופא המטפל מטעמי כבוד ומבקשת התייחסות כנה (שמנסיוני ניתנת כאן תמיד - תודה!!):
1. אני מבינה כי כאשר מבצעים דיכוי, יותרת המוח מפרישה פחות FSH מאשר באופן טבעי והמינון שנרשם לי הוא בסה"כ 25 י"ח מעל מה שהוצע לי להשתמש בו ב IUI נוסף בו לא אמור היה להתבצע דיכוי. האם המינון לא נמוך מדי בהנחה ומעוניינים ליצור מספר גדול יחסית של בייציות?
2. האם לא נהוג להוסיף תכשיר המכיל LH בסוג טיפול שכזה?
3. האם גם לבעלות מחזור של פחות מ 28 יום מתחילים עם דיכוי בי"מ 21 (נראה לי הגיוני שצריך מוקדם יותר)?
שוב תודה!! אתם ממש קרן אור בכל התהליך הקשה הזה ופשוט נפלאים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010לא מופרש FSH בדיכוי.
המינון שנרשם הוא נכון היות ואנו לא מעונינים לגרות יתר על המידה את השחלה ותמיד לאחר בדיקות אפשר להעלות מינונים.לא צריך יותר מידי ביציות זה לא מעלה סיכויים אך יכול לגרום לסיבוכים.
לא חייבים להוסיף LH.
אפשר להתחיל דיכוי ביום 21 גם כאשר יש מחזורים של 25 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןחסויה26/10/2010
שלום רב
יש לי שתי שאלות אחת....לפני יומיים במעקב זקיקים זקיק בגודל 23 וזקיק בגודל 14, היום חזרתי על מעקב הזקיקים נראה כי יש זקיק 24 וזקיק 13בשחלה הימנית ,שאלתי היא האם זקיק לא אמור לגדול בתוך יומיים??? ייתכן כי הזקיק ייקטן? אני רוצה לציין שאתמול יצאה לי בדיקת ביוץ חיובית ,עם נתונים אלו יש אפשרות לתאומים? (אחרי טיפול עם איקקלומין) תודה מראש על תשובתכם......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010כנראה שבייצת ואז הזקיק נשאר יום וכאשר חורגת הביצית הזקיק יגדל יותר.
יכול להיות תאומים אחרי הכדורים אך במקרה שלך יש זקיק אחד כך שהסיכוי קלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחר לאחר הזרעהמודאגת26/10/2010
עברתי החודש 2 הזרעות (יום אחרי יום)
כבר 5 ימים חום השחר הוא 37.1
האם זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום השחר לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010לא.
סך הכל יש עליה קלה בחום עקב עלית הורמון הפרוגסטרון אבל זה לא אומר יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרות משנית מס' שאלותסיגי26/10/2010
שלום,
אני בת 32 אם לילד בן 4 וחצי . ההריון היה טיבעי ותקין. הנקתי במשך שנתיים וחצי.
מזה כשנתיים מנסה להכנס להריון.
בדיקות הורמונליות תקינות בדיקות זרע מצויינות ואפילו עשיתי בדיקות קרשתיות עקב 2 הפלות טיבעיות שעברתי ממש בתחילת ההריון כאשר הריון אחד הושג לאחר טיפול אחד של אקקלומין.
בבדיקות ביוץ ביתיות תמיד מתגלה ביוץ.
לאור הנתונים והעובדה שהעברתי 3 פעמים האם לדעתך יש צורך בצילום רחם? לדעת הרופא שלי הסיכוי שמשהו יתגלה בצילום הוא אפסי עקב זה שנכנתסתי להריון.
האם כדאי להמשיך עם האקקלומין ? לאור העובדה כי התעברתי איתו פעם אחת למרות שאני מבייצת באופן טיבעי?
מה יכולות להיות הסיבות לעקרות משנית? האם בעקבות הלידה הרחם או החצצורות יכולים להנזק?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרות משנית מס' שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010לא תמיד ברורההסיבה לעקרות . יתכן ויש כן בעיה בחצוצרות וכדאי לעשות צילום רחם.
אני הייתי עושה צילום במידה ולא הצלחת בטיפולי זריקות של הורמונים.לאהייתי נותן איקכלומין.במידה ואת מצליחה להרות בזריקות סימן שיש בעיות קלות של ביוץ ובמידה ולא ואת זקוקה להפריה קרה משהוא בחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ?רוצה כבר...26/10/2010
בת 38, היעדר ביוץ (הייתי פעם רזה מאוד) אחרי 3 חודשי איקקלומין ללא הצלחה,שגרמו לרירית דקה מאוד, מנסה טבעי+דיקור+רפלקסולוגיה לפני מעבר לדברים חזקים יותר.
י"מ 12, זקיק 13.
י"מ 14, זקיק 18
י"מ 16, לא נראה זקיק, ערכי בדיקת דם ביום 16:
פרוגסטרון 0.5 NMOL/L
E2 365 PMOL/L
LH 3.65 MIU/ML
הרופא אומר שנראה את עליית הפרוגסטרון רק עוד כמה ימים.
1. האם הזקיק יכול פשוט להיעלם תוך יומיים, ללא ביוץ?
2. תוך כמה זמן מהביוץ אמורים לראות עלייה בפרוגסטרון?
3. האם ערך הLH מתאים לקצת אחרי ביוץ?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף ולשאול
רוצה כבר...26/10/2010הרופא הנחה אותי לבדיקת דם ביום 23, שבוע אחרי שלא נצפה הזקיק בא"ס. ביום ה-22 יש לי דיקור+רפלקסולוגיה וארצה לדעת בטיפול אם היה ביוץ.
האם בדיקת דם ביום ה-21 תיתן תשובה מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היה ביוץ? - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010חבל שאין בדיקה אחת קודם. הפרוגסטרון היה צריך להיות גבוה יותר.
ה LH לא מתאים כך שמעניין מה יהיה ערך הפרוגסטרון עוד מספר ימים.
הכל יכול להיות אך קשה מהנתונים להסיק מה היה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי לקליטה לבד?
EPG27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףEPG26/10/2010
עשיתי בדיקת דם ביום השלישי למחזור.
התוצאות:
LH - 11.7
FSH - 6
יש לי חשד לשחלות פוליציסטיות...
האם זה נכון?
מה בדיוק התוצאות אומרות?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010הבדיקות בסדר ורמת ה LH כפולה מה FSH וזה יכול להעיד שיש שחלות פוליציסטיות אך בעיקרון צריך להיות הפרעות בביוץ ווסת לא סדיר.
סך הכל אין בעיה מיוחדת במינה וקל לטפל בשחלות פוליציסטיות עם הפרעות בביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה...
EPG27/10/2010אני בקרוב עומדת להתחתן ואני ארצה להכנס להריון...
1) זה יפריע לי להכנס להריון? אם כן איך מונעים את הבעיה?
2) איך מטפלים בשחלות פוליציסטיות?
אשמח לתשובה מהירה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה... - תגובה
פרופ` דוד בידר27/10/2010נותנים גורמי ביוץ.
כמו כן יש גם סיכויים שתקלטי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להתחיל טיפולים הורמונליים?חסויה26/10/2010
שלום רב בעוד חודשיים אהיה בת 36 (גם בעלי) יש לנו ילדה מקסימה מהריון מהיר בת שנתיים וחצי....מזה כחצי שנה אני עושה מעקבי זקיקים מתזמנים היטב באופן טבעי יחסים ואין הריון....החודש עברתי גם הזרעה על בסיס טבעי...(נתוני הזרע מצויינים) הנתונים שלי ...מצויינים, יש ביוץ תקין, פרופיל הורמונלי תקין...ואין הריון....אני לחוצה בגלל הגיל, אני לא יודעת האם כבר כדאי לפנות לטיפולים הורמונליים, דווקא כי הכל בסדר אצל שנינו וכי הצלחנו פעם קודמת יחסית מהר....מה מומלץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להתחיל טיפולים הורמונליים? - תגובה
פרופ' שחר קול26/10/2010צילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' קול
חסויה26/10/2010לא הוצע לי צילום רחם מאחר וילדתי לידה טבעית (ספונטנית) לפני שנתיים וחצי...היית ממליץ לי לבצע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבים בבטן תחתונהמירה26/10/2010
שלום
האם כאבים ההטן תחתונה יכולים להעיד על השרשה שבוע אחרי השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010לא.
הכאבים הם מהשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלב הגירויידנה26/10/2010
שלום רב, אני בשלב גירויי ע"י מנופור (3 אמפולות) וצטרוטייד (1 מנה) ביצעתי היום בדיקת דם ולהלן התוצאות:
LH - 0.4
E2 - 1203
PR - 2.3
צריכה לעבור אולטראסאונד בערב, לפי הבנתי רמת הE2 נמוכה מדי לשאיבה...
אני ממש מיואשת חודש אחד אני מגיבה טוב וחודש שני מגיבה בקושי...
מה השלב הבא על מנת שאיכות הטיפול תעלה ותביא לצלחתו?
בברכת יום טוב ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב הגירויי - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010קודם כל רמת האסטרוגנים היא לא רעה וצריך לראות כמה זקיקים יש לך באולטרסאונד.
יכול להיות שיש מספר זקיקים טובים ויש עוד לגרות השחלה ולגדל אותם.
לפי התוצאות זה הולך לא רע אך הסיכויים תלויים מאוד בגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTחסויה26/10/2010
אני בשלב של טיפול IVF ואמורה לעבור ביום חמישי צילום CT של הסינוסים אציין שזה לפני השאיבה וההחזרה האם מותר לי לעשות את הצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום CT - תגובה
פרופ' שחר קול26/10/2010מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל זקיקחסויה26/10/2010
שלום אני עוברת טיפול IVF ורציתי לדעת מהו גודל הזקיק ומה עובי הרירית שמתאימים לשאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק - תגובה
פרופ` דוד בידר26/10/2010זקיקים מעל 16מ"מ אך בדרך כלל אנו שואבים כשהם בין 18 ל20.
הרירית בקוטרה מעל 7 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)