מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיכוב של מחזורל06/08/2010
ד"ר שלום,
אני מקבלת וסת באופן סדיר כל 28 יום. עברתי החזרה ביום שלישי (לפני 3 ימים) ולפי החישוב אני אמורה לקבל היום מחזור (מקווה שלא).
האם זריקות ההורמונים שמקבלים במהלך החודש והטיפול עצמו גורם לעיכוב במחזור או שמא הוא מגיע בזמן במידה ולא הושג הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ' שחר קול06/08/2010התרופות שבשימוש במהלך הטיפול עשויות לגרום לעיכוב המחזור גם אם אין הריון.
לכן חייבים לבדוק רמת בטא בדם כדי להסיק מסקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן לוטאלי קצר?יעל05/08/2010
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון חצי שנה אך עדיין ללא הצלחה.
שמתי לב, שהזמן בין הביוץ למחזור הבא הוא עשרה ימים.(את הביוץ אני מזהה על ידי בדיקה ביתית+ הפרשות נמתחות) האם נתון זה יכול לפגוע בסיכויים לקליטת הריון?או שאפשר להיכנס להריון גם בזמן של עשרה ימים? מה אפשר לעשות בכדי להאריך את הזמן הלוטאלי?
ושאלה אחרונה...האם אני צריכה לפנות לקבלת טיפול כבר בשלב זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן לוטאלי קצר
פרופ' אלכס סימון06/08/2010אומנם יש מקום לתמוך בשלב הלוטאלי בפרוגסטרון. לא בהכרח שזו הבעיה אולם זה יכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות העובר-זרענוחי05/08/2010
האם נכון שהתפתחות העובר ב3 הימים הראשונים תלויה באיכות הביצית בלבד
ואילו לאחר מכן גם הזרע תורם להתפתחות במילים אחרות שאלתי אם העובר התפתח יפה ב3 ימים הראשונים מעידה על איכות זרע טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוחי שלום
פרופ' שחר קול06/08/2010לא, התכנית להתפתחות בימים הראשונים היא באחריות הביצית.
הגנום העוברי מתחיל להתבטא בשלב הבלסטוציסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר קל לאחר החזרהליבי05/08/2010
ערב טוב,
IVF 9 (על רקע של בעיית זרע) ביום 26.7.2010.
החזרה של 4 עוברים בדיוק לפני שבוע ביום 29.7.2010.
ביום שני האחרון (4 ימים לאחר החזרה) בדיקות דם: E2 2525 ופרוגסטרון 166. הרופא מאשר להוסיף חצי אוביטרל לתמיכה של האנדומטרין*3 והפרוגינובה*2.
בערבי שלישי ורביעי מאז הזרקת חצי אוביטרל, הבטן נפוחה וכואבת מעט. הבוקר, בטן נפוחה, בחילות ומעט כאבים.
נבדקתי במיון של מכבי, שם נאמר שיש גירוי יתר קל.
האם גירוי יתר מעין זה עשוי לרמז ולו במעט על הריון, או שמא נגרם מזריקת האוביטרל בלבד?
האם יש מקום למעט תקווה על רקע גירוי היתר?
סופש נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי שלום
פרופ' שחר קול06/08/2010לא ניתן בשלב זה להסיק מסקנות כלשהן מבחינת השגת הריון במחזור זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון רגיל או הריון מהפריהאור05/08/2010
נקלטתי להריון אחרי הפריה 9/7 החזרה אני בשבוע ה-6 . אני בהריון בסיכון ולא ממש התייחסו להריון עד אשר נצפה דופק ואכן היום באולט נראה דופק. הרופא שלי בחו"ל ואני שואלת:
1. מתי ההריון יחשב שווה ערך לטבעי מבחינת הסיכונים, האם אחרי שנצפה דופק זה סימן שהגוף קלט את ההריון?
2. האם זה השלב שאפשר להפסיק עם התמיכה של האנדרומיטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר דוד ישי05/08/2010לא הסברת למה ההריון שלך הוא בסיכון. אם הכוונה שלך היא שההריון בסיכון בגלל שהוא תוצאה של טיפול IVF אז את טועה. אם ההריון הוא מטיפול של ICSI, הסיכוי להפלה מעט גבוה יותר . כמו בהריון טבעי , כאשר נצפה הריון תואם לגילו , עם דופק , הסיכוי להפלה יורד באופן משמעותי.
כדאי להמשיך עם התמיכה עד שבוע 8.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני סוכרתית ולכן הריון בסיכון
אור05/08/2010אפשר להסביר לה מה בדיוק עושים טבליות האנדומיטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץד05/08/2010
שלום,
אחרי נטילה ממושכת של גלולות לקח לגוף שלי כמה חודשים טובים להסתדר.
כעת המחזור שלי הוא כל 32 ימים.
במהלך החודש האחרון בדקתי לסירוגין את הביוץ בערכה ביתי, הפעם הראשונה שבדקתי הייתה ביום ה 16, הפס היה כהה מאוד כמעט כמו פס הביקורת, אחרי יומיים בדקתי שוב וצבע הפס רק הלך ודהה. וביום ה 19 שבו הייתי אמורה לבייץ לפי מחזור של 32 יום כמעט ולא הופיע כלל. היום ביום ה32 החלו אצלי דימומים אבל עברו יותר מ14 ימים מאז שכביכול בייצתי.
מה זה אומר?
האם יכול להיות מצב שבו בין הביוץ לבין המחזור שלי עוברים יותר מ14 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי05/08/2010זה אפשרי אבל הסבירות לכך נמוכה . סביר יותר שערכת הביוץ מטעה. עזבי את הערכה. אם הממוצע של המחזורים שלך הוא של 32 ימים , התיחסי אל היום ה 18 ( פלוס מינוס ) כאל יום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל Fאני05/08/2010
מאיזה יום של המחזור יש להתחיל להזריק גונל F?
לפי מה שהבנתי מהרופאה שלי יש להתחיל להזריק ביום השלישי למחזור.
היום השלישי למחזור שלי יוצא בשבת הקרובה ואין אף אחד במרפאה,
האם בסדר שאתחיל להזריק ביום ראשון(כלומר ביום הרביעי למחזור)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אבל התוצאה תהיה פחות טובה
ד''ר דוד ישי05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטומריםדורית05/08/2010
שלום רב,
קיבלתי דוח מעבדה על הפריה שעברתי וכתוב לי IRREGULAR BLASTOMERS
מה זה בלסטומרים? ומה זה אומר שהם לא תקינים ?
בתודה.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטומרים
ד''ר דוד ישי05/08/2010הם התאים של העובר בשלבים המוקדמים. הסדירות שלהם היא אחד המדדים שקובעים את איכות העובר. זה אינו אומר שהם אינם תקינים אלא שבפרמטר הזה הם יקבלו ציון נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר?עמית05/08/2010
אם עברתי לשתות קפה נטול קפאין האם אני עדיין צריכה להגביל את עצמי ל3 כוסות קפה?
האם מותר למרוח על הגוף בוץ של ים המלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על השאלה שלי..
עמית05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
עמית06/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול06/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן תחתונה צד שמאלTAL05/08/2010
שלום!
ביום שישי עברתי הזרעה. לקחתי לפני ההזרעה כפי שהכינו אותי אותי זריקות פיורגון 5X100 וזריקת אוביטריל. היום יום חמישי קמתי בבוקר עם כאבים שבאים והולכים בבטן התחתונה צד שמאל בלבד. מכיוון שאני חולת קרוהן אני מכירה כל כאב בטן שקשור למע' העיכול ותמיד כאב מסוג זה הוא בצד ימין של הבטן. ייתכן שכאבי הבטן נובעים מגדילה של הזקיקים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר דוד ישי05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה כבר כמעט שנה להיכנס להריוןפרופ` דוד בידר05/08/2010
שלום דר',
אני בת 34 מנסה כבר כמעט שנה להיכנס להריון. יש לי ילד בן 3
עשיתי בדיקות דם ביום ה4 של המחזור :
PROLACTINE-63 619 ( 63 ) 59.4
LH-4.7
FSH-4.8
E2-360
testosterone total-1.7 2.6( 1.7 ) 0.5
hydroxyprogesterone 17 -2.4
DHEA-S 1.98 11.67 ( 1.98 ) 0.95
עשיתי גם אולטראסאונד אגן קטן ביום 14 למחזור
שבו נמצאו מספר זקיקים קטנים בכל שחלה,
רירית רחם בעובי 10 מ"מ
כתוב גם שהרירת סדירה ,הד קו אמצע ושלוש שכבות
אין נוזל בדוגלס
ובנוסף שחלה אחת היתה גדולה מהשניה עם רגישות מסויימת
שחלה ימין-23x21 מ"מ מבנה וגודל תקינים
שחלה שמאל-36x32 מ"מ מבנה וגודל תקינים
האם התוצאות תקינות? האם כדאי להתחיל בירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור
פרופ' שחר קול06/08/2010כן, אם בתום שנה של ניסיון להרות עדיין לא הושג ההיריון המיוחל, יש מקום לפנות לרופא נשים לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירניםלוליטה05/08/2010
שלום לכולם ,
אני רוצה לדעת העם אני מתחילה טיפול עם תרופה איקוקלמין , זה לא יזיק לשרירנים הקטים שלי ?הם לא יגדלו יותר?
תודה שאתם קיימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים
ד''ר דוד ישי05/08/2010יש אפשרות קטנה שהשרירנים יגדלו מעט בעקבות עלית ההורמונים כתוצאה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוברחתורד05/08/2010
אני מקווה שהשאלה שלי לא תהיה מבולבלת מידי אני נמצאת ביום ה14 להחזרה והבטא 23 האם יכול להיות שמהלך הימים שעברו הבטא הייתה גבוהה יותר והיא ירדה או שרק עכשיו מתחיל תהליך ההריון והערך שלו הוא תקין למרות שהוא נמוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דוד ישי05/08/2010קשה לדעת מה היה לפני. אבל בהחלט אפשרי שמדובר בהריון תקין , גם אם הרמה מעט נמוכה מהצפוי. חשוב איך תהיה עלית הבטא בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת מוקפאשיר05/08/2010
שלום ותודה מראש
בת 30 , לפני כ- 3 שנים IVF הוחזרו 2 עוברים וברוך השם יש לי תאומים, כיום 3 ימים לאחר החזרת מוקפא אחד שנותר בעל 7 תאים , לפי דברי הרופא שרד בשלמותו, רירית 11 מ"מ על בסיס מחזור טבעי, רציתי לשאול מה הם הסיכויים לקליטתו אני פשוט במתח נוראי (מקבלת אנדומטרין 300 מ"ג ביום) תודה, תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסביבות 25%
ד''ר דוד ישי05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .. בבקשה תשובה לפני שאיבה .ריקי05/08/2010
היום יום ה9 מתחילת הזריקות גונל 112.5 והחלפתי למנוגון אמפולה וחצי ,
הערכים e2-3685.8
פרוגסטרון 1.1
זקיקים:
ימין :17
שמאל: 10.13.14.13.19
ברצוני לדעת בבקשה מדוע הפרוגסטרון לא עולה ?
האם המצב כזה אני כבר לפני שאיבה או אצטרך עוד מתן זריקות ?
אני רוצה לציין שהפרייה אחרונה הייתי בגירוי יתר של e2 13000 כמעט.
אני מפחדת שהרופא יגיד לי עוד זריקותוזה יידחה עד אחרי שבת ולא יהיה במעקב דם וזקיקים ושוב יהיה גירוי יתר.
מאוד אודה לכם לתשובה (הרופא שלי לא עונה כבר המון זמן )
תודה מראש ריקי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
ד''ר דוד ישי05/08/2010הפרוגסטרון צריך להיות נמוך בשלב הזה.
את עדיין לא מוכנה לשאיבה. אני מניח שהפעם קבלת מינון נמוך יותר ושההפעם לא תגיעי לערכים גבוהים מדי של E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לחוצה בבקשה עוד שאלה קטנה
ריקי05/08/2010ממה שהבנתי הפרוגסטרון לא תואם ... שוחחתי עם הרופא הוא אמר לי להגיע מיד לבדיקה ואני הייתי נורא רחוק ולא יכולתי אז הוא אמר שאזריק דקפ ואמפולה וחצי של מונוגון.
מדוע הרופא רצה לבדוק אותי כול כך בהול מה לא טוב בבדיקות שלי?
האם זהו מצב של גירוי או ההפך?
מאוד מודה על הענותך לא פשוט לעבור את זה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)