מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בבקשהחסויה03/08/2010
כמה זמן לוקח לזרע להגיע למקום שהוא אמור להגיע אליו על מנת להפרות את הביצית?? דקות? שעות ? ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עשרות דקות
ד''ר דוד ישי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםאילנית03/08/2010
שלום,
צרפתי בדיקת דם שבצעתי ביום רביעי של המחזור - האם תקין או שיש בעיה ברזרבה השחלתית?
ESTRADIOL (E-2) 171 pmol/L
TSH 2.35 mIU/L
T4- FREE 14.4 pmol/L
LH 7.10 IU/L
FSH 12.20 IU/L
PROLACTIN 167.3 mIU/L
PROGESTERONE 2.5 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL 1.30 nmol/L
DHEA SULPHATE 4.70 µmol/L
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר דוד ישי04/08/2010הרמה של ה FSH בגבול העליון של הנורמה. מה שיכול אולי להעיד על ירידה מסויימת ברזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרענוחי03/08/2010
יש לי בעיית זרע מסוימת.אך הזרע כן מפרה ביציות ויוצאים עוברים יפים\
לאחרונה עברנו תרומת ביצית
מה אחוז מקובל של הפריות בין ביצית מתרומה וזרע טוב
ובכלל איך אפשר לדעת לפי הפריות אם הזרע מספיק טוב או שצריך לעבור לתרומה כפולה
האם יצירה של בלסטוציט מרמזת שהזרע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נוחי
פרופ' אלכס סימון03/08/2010אם היו הפריות ניתן להניח שהזרע מספק ואין צורך בשלב זה לחשוב על תרומה.
שיעור הפריה סביר הוא 60-70% מהביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגידינוחי03/08/2010
יש לי 2 שאלות
1 בכמה אחוזים ביצוע פיגידי מוריד את איכות העובר.האם משמעותי
2 איך אפשר לדעת לאחר ביצוע הפיגידי שהעובר שרד.האם המשך חלוקתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון03/08/2010שיעור ההריונות לאחר PGD מדווח להיות בערך 30%. ללא PGD מדווח להיות 40% בממוצע.
המשך חלוקה מעיד אומנם על שרידות לפחות עד שלב החזרתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאפרת03/08/2010
האם אפשר לבקש לבצע בבית חולים ממשלתי?
והאם זה מגדיל את הסכוי להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיאה
פרופ' אלכס סימון03/08/20101. זו רק בדיקה ואין להקשר ישיר לשפור סיכויי ההריון. זו בדיקה הבאה לאבחן אם חלל הרחם תקין ללא הפרעות בתוכו.
2. היכן לבצע? תלוי בקופת החולים שלך והמוסדות עימם הם עובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' אלכס סימון היקר יש לי עוד ש..נורית03/08/2010
תודה רבה לך אבל רציתי להבהיר כמה דברים ברשותך [ משאלה שנשאלה ב 01.08.10 ב 16.06]
אני מבינה ממך שביצית עם גרעין זה דבר תקין האם אפשר להפרות אותן ?
האם ביציות מגורגרות = ביצית עם גרעין ?
אני מבינה מדברך שצלקת בשחלה לאחר שאיבה זה כמו בערך ביוץ טבעי ואין זה פוגע בתיפקוד
השחלה ?
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
פרופ' אלכס סימון03/08/20101. ביצית מגורגרת היא כזו שיש בתוכה נקודות כהות. מעיד על אפשרות של הפרעה במבנה הפנימי שלה. ללא קשר יש לה גרעין המכיל את המטען הגנטי של האישה.
2. בנושא הצלקת הבנת נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נורית04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיכל03/08/2010
שלום,
לאחרונה התחלתי להרגיש גודש וכאבים בחזה, אי חשק לדברים והפרשות סמיכות.
לציין כי אני אחרי הוסת.
האם קיימת אפשרות להריון?
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' אלכס סימון03/08/2010אם היינו צריכים לאבחן הריון כל סמך תופעות מסוג זה, רבות הנשים ואולי אף הגברים שהיינו אומרים להם שהם בהריון.
עלייך לבצע בדיקה להריון כדי לוודא זאת. היות ואת זמן קצר לאחר הווסת, סביר להניח שאין את בהריון וכי התופעות הללו תחלופנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים?**קרן**03/08/2010
שלום לכם,
אני לאחר הזרעה מתאריך 19/7 (בבדיקה 2 זקיקים גדולים)
בדיקת דם מהיום E2 10083 פרוגסטרון גדול מ127 LH קטן מ0.5
בטא 200.
אני מבינה כי מדובר בהריון. האם יש סיכוי לתאומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מתאימה להריון בודד
פרופ' אלכס סימון03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעבור לIVF? או להישאר בהזרעות?שירן03/08/2010
אני- בת 25
בעלי- בן 33 (נתוני זרע- 65 מיליון לסמ"ק, 52% תנועה, מורפולוגיה 4%)
אצלי צילום רחם וכל שאר הבדיקות תקינות. מלבד ביוץ שהיה מגיע מאוחר ללא ההורמונים אין שום סיבה כרגע שמסבירה מדוע אינני מצליחה להרות.
אנחנו כבר כשנתיים מנסים להרות מתוכן שנה וחצי יחסים מתוזמנים עם ערכות ביוץ ועכשיו 3 הזרעות עם הורמונים. (2 עם פיוריגון ו-1 עם איקקלומין).
לדעת כל הרופאים אני צעירה ואחרי השבחה הזרע מצויין! מגיבה מעולה להורמונים עם 2 זקיקים ורירית יפה של 13 מ"מ.
ועדיין- שנתיים ללא שום הריון ברקע! אפילו לא כימי!! מעולם לא נקלט אצלי כלום!!
מה עוד אפשר לבדוק??? האם אני צריכה לעבור להפריה??? מתחילה להתייאש מעולם ההזרעות והרופאים קצת מחפפים איתי כי בגלל שאני צעירה הם מאמינים שהזרעות זה הפתרון.
אשמח לשמוע דעתכם הכנה.
מה יכולה להיות סיבה של אי קליטת הריון מוחלטת במשך שנתיים?
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?
האם לעבור להפריה חוץ גופית בתום ההזרעה ה-3 עם הורמונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות או IVF
פרופ' אלכס סימון03/08/2010מקובל לבצע 3 טיפולי הזרעה עם זריקות ואם אין הריון לפנות לטיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול IVFגלית03/08/2010
רציתי לדעת, התחלתי פרוטוקול ארוך של IVF ביום ה21 למחזור התחלתי לקחת דקפפטיל ואמרו לי שכשאני אקבל מחזור או ביום ה14 במידה ואני לא אקבל לבוא,
אז היום יש לי כתם אני לא יודעת אם זה התחלת מחזור כי חוץ מזה אין יותר דימום האם אני צריכה ללכת מחר לבית החולים להמשך מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ל03/08/2010אני יודעת שהיום הראשון למחזור נספר , מהיום הראשון שיש דימום ממשי, זאת אומרת שיש דימום בניגוב וגם על הפד (לא כתמים ממש דם)
מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
פרופ' אלכס סימון03/08/2010כדאי לפנות לבית החולים ושם יבצעו בדיקות לוודא מה מצבך ההורמונאלי.
לא הבנתי אם את ביום 14 . אם כן ועדיין אין וסת אלא הכתמה, שיוסיפו גם בדיקה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
גלית03/08/2010אני עדיין לא ביום ה14 מהיום שהתחלתי בזריקות של דקפפטיל, ביום שבת זה יהיה שבועיים. אבל יש לי כתם אבל זה לא ממש מחזור דימום של מחזור רגיל, בגלל זה אני לא יודעת אם אני אצטרך מחר ללכת לבית חולים, כי זה לא ממש מחזור רגיל של דימום. זה כתם כזה אולי התחלה של מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לאחר החזרת עובריםלילך03/08/2010
שלום,
13 יום לאחר החזרת שני עוברים הבטא היתה 26, לאחר יומיים נוספים עלתה ל-38. האם זה תקין? ערכים לא נמוכים מדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך אני התחלתי גם הריון עם בטא 23
נועה03/08/2010לילך, אצלי אחרי שלושה ימים של איחור עשיתי בדיקת בטא יצא 23 עשיתי שוב אחרי 3 ימים יצא 74 וזה עלה ועלה והיום תודה לאל אני בשבוע 6 עם בטא גבוהה ותקינה. אז אני ממליצה המון תפילות ואמונה חזקה.. ויהייה בשורות טובות בעזרתהשם בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך03/08/2010תודה רבה..מעודד מאוד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בתא
פרופ' אלכס סימון03/08/2010אומנם נמוכים אולם כפי שהבנת יש צורך בהמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא עלתה מ-38 ל-71
לילך05/08/2010האם זאת עליה מספקת?
כרגע 17 יום מהחזרת שני עוברים, בטא 71.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בבטא
פרופ' אלכס סימון06/08/2010אומנם כן עליה טובה. אם היתה השרשה מאוחרת אזי נצפה להתפתחות תקינה. המשך מעקב נדרש כפי שאת מבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא ירדה ל-35
לילך08/08/2010איזו אכזבה! האם מדובר בהריון כימי? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!!
לילך12/08/2010בטא עלתה ל41, מה זה אומר?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהשירה03/08/2010
שלום רב רופאים יקרים
אתמול עברתי שאיבה. נשאבו 11 ביציות.
היום יש לי כאבי בטן ואי נוחות יותר מאשר אתמול. האם הגיוני?
וגם צורך היסטרי לגשת לשירותים(פיפי)בלי יכולת להתאפק.
ההתאפקות מגבירה את אי הנוחות והכאבים.
האם נורמלי?
אם השאיבה היתה ביום שני, ההחזרה מתבצעת ביום חמישי?
האם הכאבים יכולים להפריע להשרשה?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות נורמאליות לאחר שאיבה
פרופ' אלכס סימון03/08/2010בהדרגה הכאבים יפחתו. הם קשורים לדיקור עצמו.
התופעות לא יפריעו להשרשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת אנדומטריןטל03/08/2010
שלום,
אני נתמכת באנדומטרין מיום השאיבה (27.07). ההחזרה היתה ב 30.07. מאתמול התחיל לי גירוד באיזור הנרתיק ובאיזור הפיפי (סליחה על התיאור) עוד יותר אפילו, והיום הרגשתי חולשה ברגליים בזמן הליכה. האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ' אלכס סימון03/08/2010הגרד והצריבה נובעים משמוש באנדומטרין וההפרשות שהוא גורם. שטיפה מקומית תקל על התופעה.
חולשה ברגליים לא קשורה. לדעתי תחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
טל03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוילילו03/08/2010
IVF שלישי. בראשון הריון כימי, שני נכשל. הוחזרו 3 עוברים ביום השלישי 4 תאים בשלושתם, שניים ללא שברים ואחד עם 5% שברים. רירית 10.5. עברתי כריתת חצוצרה בעקבות נוזל והדבקויות שהיו. מהם סיכויי ההצלחה בסיבוב זה? ההריון הכימי נקלט מעובר בעל 3 תאים ללא שברים ביום השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, בת 32
לילו03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם- מתי הסכנה חולפת?me03/08/2010
שלום,
לצערי החצוצרה השמאלית שלי סתומה בנוזל, ויש לי שק נוזלים המדורג עפ"י גודלו בשליש הראשון.
כעת אני בהריון, בשבוע 6, אחרי טיפול ivf אחד יחיד ומוצלח, וביום א' יש לי אולטרסאונד ראשון.
מאחר וישנה סכנה כי ההריון התפתח או יתפתח מחוץ לרחם בגלל החצוצרה, שאלתי היא, עד איזה שלב ההריון הוא בסיכון ויכול להתפתח או לצאת מחוץ לרחם, האם במשך כל תקופת ההריון או עד שבוע מסויים?
תודה מראש,
ויום מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- אני בת 28 כמעט 29
me03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת ההריון החוץ רחמי
פרופ' אלכס סימון03/08/2010מה הפסימיות הזו?
מרבית הסיכויים שההריון תוך רחמי. אם בעל קול הוא יראה ברחם - שם הוא גם ישאר. לאחר ההשרשה אין נדידה מהרחם לחצוצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)