מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגינובהטלי03/08/2010
התחלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום ביום השלישי של המחזור
הרופא אמר לי להגיע ביום ה11 לאולטראסאונד אבל בגלל שזה יוצא שבת אני יגיע ביום ה12
האם זה לא מאוחר?אציין שטיפול קודם בזמן נטילת איקאקלומין היה לי ביוץ מוקדם.
ואם אולטראסאונד מספיק או שצריך גם בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 12 אינו מאוחר מדי
ד''ר דוד ישי04/08/2010אין צורך בבדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי03/08/2010
האם חייב לקחת פרוגינובה אחרי אוכל?
יצא לי לקחת פעמיים על בטן ריקה ,יכול להיות אם זה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ישי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר החזרת עובריםאמנון03/08/2010
רציתי לדעת כמה זמן צריכים לנוח לאחר החזרת עוברים
פשוט כל אחד אומר לנו משהו אחר ואנחנו מבולבלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
ד''ר דוד ישי04/08/2010אין שום הוכחה שצריך בכלל לנוח , מיד אחרי ההחזרה או בימים שאחרי. כל יחידה נוהגת אחרת. אצלנו , בבי"ח כרמל , האישה קמה מהמיטה והולכת הביתה מיד אחרי ההחזרה עם המלצה להמנע מעבודה במשך 3 הימים שאחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה03/08/2010
עשיתי החזרה של שני עוברים על בסיס ביוץ טבעי, לוקחת 2 אנדומטרין ביום (מחר מסיימת תמיכה)
תוצאות בטא:
יום ראשון -בטא 36 היום -(שלישי) בטא 102 האם זה תקין? והאם צריך עוד בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחזרה נעשתה ב 20/7
דנה03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא יקר - דילגת עלי, אשמח לקבל
דנה04/08/2010תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
ד''ר דוד ישי04/08/2010רמת הבטא תקינה . העליה ברמה טובה גם היא . המשך המעקב הוא באולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת זריקות לחו"ל - פרוטוקול קצר ?שואלת03/08/2010
שלום רב,
בשבוע הבא אתחיל פרוטוקול קצר. חציו הראשון "נופל" על טיול באירופה וברצוני להבין האם יש לי אפשרות לקחת איתי את הזריקות (דקאפפטיל, גונאל וקלקסן) איתי לחו"ל והאם ניתן להעלות אותן לטיסה ללא בעיה - האם תוכלו לתרום לי מהידע שלכם בנושא זה ?
בהנחה שהתרופות בצידנית עם קרחון, האם חברות התעופה מאפשרות לעלות עם תרופות לטיסה ?
האם התרופות בטוחות בצידנית במשך 5-6 שעות ?
האם קלקסן זקוק לקירור ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי - אנא שימו לב
שואלת04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לחו"ל
ד''ר דוד ישי04/08/2010מאחר שאני לא בטוח בעצמי , אני מציע שתפני לנציגות הרפואיות של החברות שמוכרות את התרופות ותבררי איתן מהם התנאים האופטימליים להחזקת התרופות במהלך הטיול. המידע שתקבלי מהן יהיה הרבה יותר מדוייק . לגבי העלאת התרופות למטוס והכנסתן לחו"ל , אני ממליץ שתקחי איתך מכתב , רצוי באנגלית , על הטיפול שאת עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות לחו"ל
שקד05/08/2010שלום לשואלת,
מניסיוני האישי אין שום בעיה לקחת זריקות איתך לחו"ל, אין שום בעיה להעלות את הזריקות איתך למטוס.
לי אישית לא היתה צידנית אלא רק את המעטפה השומרת על הקור ובעליה למטוס נתתי לדיילת לשים אצלה במקרר את הזריקות. זה קרה לי כבר מס' פעמים ואף פעם לא ניתקלתי בסירוב מצידם אלא ביחס ידידותי ביותר, תאמרי שאילו תרופות שצריכות להיות במקרר והם יקחו ממך ואחרי הנחיתה תתזכרי אותן ויחזירו לך.
בשדה תעופה שימי את הזריקות בתיקך האישי שנמצא איתך עדכני שיש לך תרופות פוריות ויש מחטים ואין עם הנושא שום בעיה.
ב ה צ ל ח ה ! ! !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהחסויה03/08/2010
כמה זמן לוקח לזרע להגיע למקום שהוא אמור להגיע אליו על מנת להפרות את הביצית?? דקות? שעות ? ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עשרות דקות
ד''ר דוד ישי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםאילנית03/08/2010
שלום,
צרפתי בדיקת דם שבצעתי ביום רביעי של המחזור - האם תקין או שיש בעיה ברזרבה השחלתית?
ESTRADIOL (E-2) 171 pmol/L
TSH 2.35 mIU/L
T4- FREE 14.4 pmol/L
LH 7.10 IU/L
FSH 12.20 IU/L
PROLACTIN 167.3 mIU/L
PROGESTERONE 2.5 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL 1.30 nmol/L
DHEA SULPHATE 4.70 µmol/L
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר דוד ישי04/08/2010הרמה של ה FSH בגבול העליון של הנורמה. מה שיכול אולי להעיד על ירידה מסויימת ברזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרענוחי03/08/2010
יש לי בעיית זרע מסוימת.אך הזרע כן מפרה ביציות ויוצאים עוברים יפים\
לאחרונה עברנו תרומת ביצית
מה אחוז מקובל של הפריות בין ביצית מתרומה וזרע טוב
ובכלל איך אפשר לדעת לפי הפריות אם הזרע מספיק טוב או שצריך לעבור לתרומה כפולה
האם יצירה של בלסטוציט מרמזת שהזרע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נוחי
פרופ' אלכס סימון03/08/2010אם היו הפריות ניתן להניח שהזרע מספק ואין צורך בשלב זה לחשוב על תרומה.
שיעור הפריה סביר הוא 60-70% מהביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגידינוחי03/08/2010
יש לי 2 שאלות
1 בכמה אחוזים ביצוע פיגידי מוריד את איכות העובר.האם משמעותי
2 איך אפשר לדעת לאחר ביצוע הפיגידי שהעובר שרד.האם המשך חלוקתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון03/08/2010שיעור ההריונות לאחר PGD מדווח להיות בערך 30%. ללא PGD מדווח להיות 40% בממוצע.
המשך חלוקה מעיד אומנם על שרידות לפחות עד שלב החזרתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאפרת03/08/2010
האם אפשר לבקש לבצע בבית חולים ממשלתי?
והאם זה מגדיל את הסכוי להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיאה
פרופ' אלכס סימון03/08/20101. זו רק בדיקה ואין להקשר ישיר לשפור סיכויי ההריון. זו בדיקה הבאה לאבחן אם חלל הרחם תקין ללא הפרעות בתוכו.
2. היכן לבצע? תלוי בקופת החולים שלך והמוסדות עימם הם עובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' אלכס סימון היקר יש לי עוד ש..נורית03/08/2010
תודה רבה לך אבל רציתי להבהיר כמה דברים ברשותך [ משאלה שנשאלה ב 01.08.10 ב 16.06]
אני מבינה ממך שביצית עם גרעין זה דבר תקין האם אפשר להפרות אותן ?
האם ביציות מגורגרות = ביצית עם גרעין ?
אני מבינה מדברך שצלקת בשחלה לאחר שאיבה זה כמו בערך ביוץ טבעי ואין זה פוגע בתיפקוד
השחלה ?
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
פרופ' אלכס סימון03/08/20101. ביצית מגורגרת היא כזו שיש בתוכה נקודות כהות. מעיד על אפשרות של הפרעה במבנה הפנימי שלה. ללא קשר יש לה גרעין המכיל את המטען הגנטי של האישה.
2. בנושא הצלקת הבנת נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נורית04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיכל03/08/2010
שלום,
לאחרונה התחלתי להרגיש גודש וכאבים בחזה, אי חשק לדברים והפרשות סמיכות.
לציין כי אני אחרי הוסת.
האם קיימת אפשרות להריון?
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' אלכס סימון03/08/2010אם היינו צריכים לאבחן הריון כל סמך תופעות מסוג זה, רבות הנשים ואולי אף הגברים שהיינו אומרים להם שהם בהריון.
עלייך לבצע בדיקה להריון כדי לוודא זאת. היות ואת זמן קצר לאחר הווסת, סביר להניח שאין את בהריון וכי התופעות הללו תחלופנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים?**קרן**03/08/2010
שלום לכם,
אני לאחר הזרעה מתאריך 19/7 (בבדיקה 2 זקיקים גדולים)
בדיקת דם מהיום E2 10083 פרוגסטרון גדול מ127 LH קטן מ0.5
בטא 200.
אני מבינה כי מדובר בהריון. האם יש סיכוי לתאומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מתאימה להריון בודד
פרופ' אלכס סימון03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעבור לIVF? או להישאר בהזרעות?שירן03/08/2010
אני- בת 25
בעלי- בן 33 (נתוני זרע- 65 מיליון לסמ"ק, 52% תנועה, מורפולוגיה 4%)
אצלי צילום רחם וכל שאר הבדיקות תקינות. מלבד ביוץ שהיה מגיע מאוחר ללא ההורמונים אין שום סיבה כרגע שמסבירה מדוע אינני מצליחה להרות.
אנחנו כבר כשנתיים מנסים להרות מתוכן שנה וחצי יחסים מתוזמנים עם ערכות ביוץ ועכשיו 3 הזרעות עם הורמונים. (2 עם פיוריגון ו-1 עם איקקלומין).
לדעת כל הרופאים אני צעירה ואחרי השבחה הזרע מצויין! מגיבה מעולה להורמונים עם 2 זקיקים ורירית יפה של 13 מ"מ.
ועדיין- שנתיים ללא שום הריון ברקע! אפילו לא כימי!! מעולם לא נקלט אצלי כלום!!
מה עוד אפשר לבדוק??? האם אני צריכה לעבור להפריה??? מתחילה להתייאש מעולם ההזרעות והרופאים קצת מחפפים איתי כי בגלל שאני צעירה הם מאמינים שהזרעות זה הפתרון.
אשמח לשמוע דעתכם הכנה.
מה יכולה להיות סיבה של אי קליטת הריון מוחלטת במשך שנתיים?
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?
האם לעבור להפריה חוץ גופית בתום ההזרעה ה-3 עם הורמונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות או IVF
פרופ' אלכס סימון03/08/2010מקובל לבצע 3 טיפולי הזרעה עם זריקות ואם אין הריון לפנות לטיפול IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול IVFגלית03/08/2010
רציתי לדעת, התחלתי פרוטוקול ארוך של IVF ביום ה21 למחזור התחלתי לקחת דקפפטיל ואמרו לי שכשאני אקבל מחזור או ביום ה14 במידה ואני לא אקבל לבוא,
אז היום יש לי כתם אני לא יודעת אם זה התחלת מחזור כי חוץ מזה אין יותר דימום האם אני צריכה ללכת מחר לבית החולים להמשך מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ל03/08/2010אני יודעת שהיום הראשון למחזור נספר , מהיום הראשון שיש דימום ממשי, זאת אומרת שיש דימום בניגוב וגם על הפד (לא כתמים ממש דם)
מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך
פרופ' אלכס סימון03/08/2010כדאי לפנות לבית החולים ושם יבצעו בדיקות לוודא מה מצבך ההורמונאלי.
לא הבנתי אם את ביום 14 . אם כן ועדיין אין וסת אלא הכתמה, שיוסיפו גם בדיקה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
גלית03/08/2010אני עדיין לא ביום ה14 מהיום שהתחלתי בזריקות של דקפפטיל, ביום שבת זה יהיה שבועיים. אבל יש לי כתם אבל זה לא ממש מחזור דימום של מחזור רגיל, בגלל זה אני לא יודעת אם אני אצטרך מחר ללכת לבית חולים, כי זה לא ממש מחזור רגיל של דימום. זה כתם כזה אולי התחלה של מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)