מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור טיפול ארוך או קצראנונינמית13/08/2010
מה השיקולים של רופא להחלטה על מחזור טיפול ארוך שמתחיל 21 יום אחרי הוסת או קצר שמתחיל יומים אחרי תחילת וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוך קצר
פרופ` דוד בידר13/08/2010בדרך כלל הטיפול הארוך מיועד יות לצעירות שבו יש לנו יותר אפשרויות לשמור על הגירויי השחלתי. הקצרהוא גירוי חזק יותר ומהיר יותר וניתן ליותר מבוגרות על מנת לשאוב יותר ביציות.
כמובן שאפשר להשתמש בקצר ובארוך בכל גיל זה תלוי בפרוטוקול המחלקתי או לפי שיקולי הרופא המטפל.באופן כללי הקצר מהיר יותר ויגרה מהר ויותר חזק את השחלה ומתן הפרוטוקול תלוי גם ברצון הרופא לסיים טיפול מהיר יותר.בארוך ,למשל,בבתי חולים ציבוריים ניתן לתכנן מתי לשוב את האישה ולא ליפול על יום שבת. זה בערך ההסברים.אני מעדיף ארוך אצל כל הגילים זה מאפשר שליטה טובה יותר בגירויי נותכנון הזמנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל במינון של 500 mcgפרופ` דוד בידר12/08/2010
שלום, הרופא שלי אמר לי לקחת אוביטרל X2 - האם מינון של 500 mcg של אוביטרל זה מינון מקובל? ואם כן מותר לקחת את שתי האמפולות אחת אחרי השנייה או צריך הפסקה בינהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר13/08/2010בדרך כלל 250 מספיק וכך אני נותן תמיד. יש רופאים שנותנים יותר.
יש להזריק שתי האמפולות ביחד.כלומר מזרק אחד ואחר כך השני ללא הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותאתי12/08/2010
אחרי 4 טיפולים עם אביטרל, מנופור וכדומה וIUI. הרירית מצליחה להגיע רק ל6 מ"מ כל פעם. מה יכולה להיות סיבה? איזה רירית צריכה להיות כדי שתוכל להביא להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר13/08/2010אם לא עברת גרידות או פעולות אחרות בחלל הרחם 6 זה בסדר. אם עברת פעולה חודרת לרחם העניין קצת שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
אתי13/08/2010הרירית שלי אחרי טיפולים מגיעה כל פעם ל6 מ"מ. אמת, עברתי גרידה אחרי שהריון הראשון לא התפתח (לא היה דופק),אך עשיתי גם היסטרוסקופיה הכל היה תקין. האם זה יכול להביא לאי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר13/08/2010היות ועברת גרידה זאת יכולה להיות סיבהבשל עובי פחות של הרירית ,וכאן הסיכויים יורדים קצת לקליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר12/08/2010
ivf ראשון - שאיבה ב2.8 נשאבו 17 ביציות והופרו 13,החזרת 2 עוברים בני 8 תאים ב5.8 ,
בדיקת דם ב18.8 - מטופלת ב3 נרות ליום של אוטרוגסטן 200 - שכחתי היום בצהריים להשים נר מה לעשות? האם להשים עכשיו 2 נרות או להמשיך כרגיל ? וסובלת מהערב מכאבים בבטן התחתונה בצד ימין האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר13/08/2010את יכולה להמשיך רגיל לא קרה כלום.בכלל גם אפשר לקחת נר בוקר ונר ערב לא חייבים גם בצהריים אך עלייך לנהוג לפי הוראות הרופא שלך.
הכאבים הם תוצאה של השאיבה ואם זה מתגבר יש לפנות לבדיקה. כאשר הגירוי השחלתי מתגבר זה גם יכול לרמז על הריון אך בדרך כלל זה נפיחות וכאבים בכל הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת...
שיר14/08/2010במהלך היום היו לי לפעמים סימנים ורודים בניגוב -ויש הרגשת נפיחות האם כבר מתחיל מחזור ? האם יש צורך להמשיך עם הנרות ? בדיקת הבטא רק ב18/8
האם יש צורך לדבר עם הרופא המטפל ? כבר מיואשת ומרגישה שזה לא הצליח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
פרופ` דוד בידר15/08/2010להמשיך נרות ולהיות סבלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםמיואשת12/08/2010
היום יום 10 אחרי החזרה מחסר סבלנות עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי .מכמה ימים יש לי כאבים דומים לכאבי מחזור .והיום יצא הפרשה של קרינון עם כתמים חומים . האם הבדיקה הביתית ביום 10 אמינה ואפשר להגיד שהטיפול נכשל ????????? החזרתי שני עוברים בת23 ווסת לא סדיר בעלי בעית זרע נמוך בתנועה 15% .היה 8 זקיקים 4 ביציות הופרו רק 2 .אחד4 תאים השני 6 .לקחתי פירוגון 150 יחידות ל5 ימים מנופור 2 ליומיים.ואוביטרל תמיכה קרינון אחד ביום .
מה דעתך עדיין יש סיכוי ביום ראשון הקרוב בדיקת בטא ???????.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר13/08/2010היה יכול להופיע בדיקה חיובית אך כדאי לחזור היום על הבדיקה ,היום צריך להופיע קו.עקב התחושות שלך וההפרשה הדמית זה פחות טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפאפטיל 3.75יונית12/08/2010
קיבלתי היום לראשונה זריקת דקפאפטיל.
יש לי תחושת אי נוחות מאחר והאחות בבי"ח שנתנה את הזריקה נראתה לי נמהרת ולא מקצועית ונראה שזו הפעם הראשונה שהיא מזריקה את הזריקה הזו..
בהנחיות של הרופא שלי היה מצויין 70% אמפולה (לא ברור אם זו התרופה או שהמינון אותו יש לקחת) ובמסגרת הפגישה איתו גם ציין שיש לקבל את הזריקה לשריר בתחת.
בפועל, הזריקה ניתנה קצת מאחורי המותן, לא ברור בדיוק כמה הוזרק (חלק מהזריקה נשפך כשעירבבה את הנוזלים) ואני לא יודעת איך לבדוק את תקינות התהליך והמשמעויות במידה ומשהו לא נעשה באופן תקין.
בנוסף, נאמר לי שזו זריקה לא נעימה עד כדי כואבת (בטח בהשוואה לבדיקת דם), ובקושי הרגשתי כאב, דבר שמטריד אותי עוד יותר.
לרופאים: האם נראה לכם תקין? אם לא מה ניתן לעשות כרגע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר13/08/2010את הזריקה מזריקים לשריר ולא ברור לי מה זה אחרי המותן. זה קצת גבוה מידי.
בכל אופן לא צריך לעשות שום דבר ויש להמשיך הטיפול ובזמן הגירויי השחלתי קרוב לודאי זה יהיה בסדר. לא ממליץ להזריק פעם נוספת.
את גם יכולה לדבר עם האחות ולברר איך הזריקה או שהרופא שלך ידבר עם האחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קליעל12/08/2010
איזו סיבה יכולה להיות להפרשה דמית וכאבי בטן תחתונה ביום העשירי לביוץ? רק טרום מחזור? (אני אחרי מנוגון, ארבע ביציות ויחסים טבעיים). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר13/08/2010בדרך כלל הוסת יכולה להופיע 10-15 יום אחרי האוביטרל ואת צריכה לספור ואז כנראה זה הזמן שעבר ויתכן וזה הדימום הוסתי. אם הוסת לא ברורה יש לבדוק בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכההריונית :)12/08/2010
בת 26 בריאה והכל תקין , בעלי סובל מאיזספרמיה חסימתית .
ivf +tesa ראשון נכשל , היום אני יומיים אחרי החזרת שני עוברים יש לי כאבים חזקים כי נשאבו הרבה ביציות , מטופלת באנדומטרין 1 בבוקר ו1 בערב ולוקחת כדור אסטרופם בבוקר .
האם העובדה שההחזרה נעשתה כאשר אני עדיין סובלת מכאבים יכולה להפריעה לקליטה של העוברים ?
האם התמיכה מספיק טובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר13/08/2010התמיכה מספקת והכאבים לא יפריעו לקליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהעדי12/08/2010
שלום
כמה זמן לאחר החזרת העוברים אמורה להתרחש ההשרשה? (ואז מתפתח היריון...)
כלומר מתי כבר ניתן לראות שההפריה הצליחה ויש היריון עוד לפני בדיקת הדם הרגילה לאחר שבועיים מההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר13/08/2010ההשרשה מתרחשת קרוב לזמן החזרת העוברים אך לדעת אם יהיה הריון אלא אחרי בדיקת הדם כ11 יום לאחר ההחזרה.זהו בערך זמן בו אנו יכולים לבדוק ההורמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וטיפולי פוריותאתי12/08/2010
שלום רב. אני בטיפול רביעי כבר.אחרי הזרעה זריקות מנופור , אוביטרל.וכעת אחרי הזרעה תמיכה בכרינון. 5 ימים אחרי הזרעה רמת פרוגסטרון 116. האם זה תוצאה של טיפול או שזה הרמה שצריכה להיות בהריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מהטיפול בשלב זה
פרופ' אלכס סימון12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - לא מבינים מה הבעיהפרופ` דוד בידר12/08/2010
שלום לכולם,
בבדיקות דם שעשיתי ביום רביעי למחזור אלו הערכים שהתקבלו :
E2 134 PG/ML
LH 1.5 MLU/ML
FSH 6.9 MLU/ML
PROLACTIN 7 NG/ML
TESTOSTERONE TOTAL <0.2 NG/ML הבדיקה שונתה לאחר אישור הבדיקה נבדקה פעמיים.
TESTOSTERON FREE אין מספיק דם במבחנה
DHEA SULPHATE 1.08 UG/ML
TSH 1.35 ULU/ML
בבבדיקת אולטרה סאונד ביום 14 למחזור :
עובי רירית הרחם : 8 מ"מ תלת קווית
שחלה ימנית : זקיק בקוטר 11 מ"מ
שחלה שמאלית : זקיקים בקוטר 13 , 14
בניגוד לעבר בו הוסת היתה כל 28 יום בחודשים האחרונים הוסת היא בין 23 - 25 יום.
אנו מנסים להיכנס להריון כבר כמעט שנתיים ולא מצליחים מה הבעייה ?
יש לציין כי בשתי הפעמים הקודמות נקלטתי להריון ללא שום בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לביוץ
פרופ' אלכס סימון12/08/2010כפי שעשית, כדאי לפנות למרפאת פוריות ולעקוב אחר התפתחות הביוץ והכוונה מדוייקת יותר. איננו מתיימרי לדעת בהתכתבות באינטרנט מה הבעיה. זו יעולה להיות הביוץ, תזמון היחסים, הזרע, הרחם, החצוצרות. ויתכן ואין כל בעיה וזה עינין של זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא טובותאני12/08/2010
שלום לרופאים,
עברתי טיפול ראשון של שאיבת ביציות. נשאבו 9 ביציות כאשר נאמר לי במעבדה שלא היה כלל הפריות בגלל שהביציות לא היו תקינות.
יש לציין כי הגענו לטיפול עקב אי פוריות אינה מוסברת. זרע תקין.
במהלך השאיבה פגעו לי בשתי השחלות ונוצר דימום פנימי בבטן ועברתי ניתוח לפתיחת הבטן ושאיבת הדם.
שאלתי - האם ייתכן שהביציות הלא תקינות הן כתוצאה מהטיפול שקיבלתי? טופלתי בגונאל 75 ולאחר מכן גונאל 112.5 עם צטרוטייד ולבסוף אוביטרל.
האם ייתכן שבטיפול הבא הביציות כן יהיו תקינות?
בעלי ואני בני 26 ומנסים כבר שנתיים וחצי להרות ללא הצלחה.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא תקינות
פרופ' אלכס סימון12/08/2010בהחלט יתכן וגרימת הביוץ קשורה לאיכות הביציות. אני מניח כי שינוי פרוטוקול טיפולי יכול להניב ביציות טובות יותר. כדאי גם לבצע את ההפריה במיקרומניפולציה אם זו לא בוצעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונד אשכיםארז12/08/2010
שלום עשיתי אולטרסאונד אשכים
ובתוצאות הסיכום רשמו היפוך זרימה בורידים ספרמטים משמל
ומיקרוליטיאזיס מינימלית דו צדדי
מה זה אומר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשלב עם בדיקה ידנית
פרופ' אלכס סימון12/08/2010אין לממצאים משמעות אם בבדיקה ביד אין למשש ורידים מורחבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שללוםמיואשת12/08/2010
ב3.8 החזרה של 2 עוברים טריים .היום זה 10 ימים אחרי החזרה מקבלת תמיכה 1 קרינון ביום כבר כמה ימים יש לי כאבים כמו כאבי מחזור היום היה כתמים חומים עם ההפרשה של הקרינון ..??????. האם זה אומר שהטיפול נכשל והולכת לקבל מחזור מאוד מודאגת וחסרת סבלנות ומיואשת מהתשובות השלליות תמיד ... האם זה נורמאלי או מעיד על כשלון טיפול ?...........? האם אני יכולה היום לעשות בדיקת הריון ביתית ותהיה אמינה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ראשונה רק 12 יום לאחר החזרה
פרופ' אלכס סימון12/08/2010לא ניתן לאמר מה המשמעות אלא רק לאחר בדיקה שתעשה בזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הזרע.חגית12/08/2010
לבעלי הזרע לא תקין ואנחנו עומדים בפני הפריה.מה זה אומר לגבי ההפריה אם כשאנחנו מקיימים יחסים לא יוצא לו זרע.האם זה מהווה בעיה בהפריה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע לא יוצא?
פרופ' אלכס סימון12/08/2010אני מקווה כי לפני ההפריה נבדק הזרע של בעלך. אם יש זרע בבדיקה לא ברור לי מה פרוש "ביחסים לא יוצא לוזרע". יתכן ובן הזוג לא מגיע לאורגזמה בזמן יחסים אולם באוננות מצליח להפיק זרע.ץ לפתר את בעיית הפוריות מבצעים אומנם הפריה. לבעיית השפיכה, סקסולוג יכול להיות הפיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)