מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול תומךאופטימית16/07/2010
הי ,
בת 34 ובן 36 ,זו הפריה ראשונה ומקווה שבע"ה גם אחרונה,
אין סיבה מוסברת לכך שכבר 3 שנים אנחנו לא מצליחים לההכנס להריון. הכל לכאורה בסדר אצלי ואצל בעלי.
ב12.7 החזירו לי 2 עוברים וב15.7 (יום 3 לאחר ההחזרה)התבקשתי להזריק אמפולה אחת בלבד של פרגניל 5000 .
חשוב לי לציין כי אני מטופלת גם בקרינון 1 כל יום מאז ההחזרה.
השאלה: האם מספיק הטיפול התומך הזה?
הבנתי שיש כאלה שמקבלות יותר מזריקה אחת או מטופלות בנוסף בכדורים.
מאד דואגת וחרדה לדעת שהכל נעשה בסדר.
תודה מראש
מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול17/07/2010הטיפול התומך - מצוין!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה (-:
אופטימית17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי16/07/2010
שלום,
האם לפני IVF, לצורך קבלת אישור צריך לעשות בדיקות EKG?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתי בנושא בטאפזית16/07/2010
בדיקת דם בטא 13 יום אחרי החזרת 2 עוברים 196 ואחרי יומיים בדיקה נוספת 322 האם הגידול בבטא תקין למרות שלא הייתה כאן הכפלת בטא ביומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול17/07/2010העליה אינה תקינה, לכן יש צורך בהמשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לשקול מעבר לתרומת ביצית?בת שבע16/07/2010
שלום רב,
בת 44 החודש. שנתיים וחצי בטיפולים. תגובה שחלתית מוגדרת מצויינת לגילי, עפ"י הרופא המטפל הגיל הביולוגי שלי הוא לא 44 אלא 40.
בכל טיפול שואבים כ8-10 ביציות, אחוז הפריות 60-70, איכות עוברים טובים עד טובים מינוס.
בגיל 43 היה הריון, הפסקת דופק שבוע 8, קריוטיפ תקין.
הגוף ממשיך להגיב טוב לטיפולים ב"ה.
מטופלת בקלקסן, אספירין וסטרואידים.
האם כדאי להמשיך בטיפולים או לשקול מעבר לתרומה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבע שלום
פרופ' שחר קול17/07/2010יש להבהיר כי הסיכוי שלך להשיג הריון מוצלח (לידת חי) מטיפול IVF הוא אחוזים בודדים (1%-3%).
הסיכוי בתרומת ביציות הוא כ - 40%. על סמך נתונים אלו יש להגיע להחלטה כיצד להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי iuiשקד16/07/2010
בוקר טוב,
אני אחרי טיפול iui, רציתי לדעת למה צריך לעשות בדיקת דם לבטא אם קיבלתי מחזור כבר יומיים לפני מועד בדיקת הבטא?
יש מצב שבכל זאת יכול להיות היריון וגם דימום?
אודה לתשובה כבר מיואשת מכל הטיפולים האילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI
פרופ' שחר קול17/07/2010אם הגיע המחזור יומיים לפני מועד הבדיקה - אפשר לוותר עליה.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצטיותמירי16/07/2010
שלום,
הובחנתי כבעלת שחלות פוליצטיות-כמובן שמחזור לא סדיר כלל!!
מטופלת באיקאקלומין.. בחודש הראשון זה באמת סידר לי את המחזור וקיבלתי ב- 28/5 חודש בדיוק!
היום- 16/7 טרם קיבלתי מחזור.
ביצעתי בדיקקת הריון פעמיים- ב- 2/7 ו-8/7 תוצאה שלילית.
מדוע אני לא מקבלת וסת? האם יש סיכוי להריון? אציין כי אני סובלת מידי פעם מכאבי בטן וגב תחתון (ממש כמו כאבי מחזור) אך הוסת לא מגיע.
האם עליי לבצע בדיקת דם? היתכן שבדיקה ביתי לא מראה תוצאה נכונה?
והאם בגלל שלא קיבלתי- אין ביוץ!?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול17/07/2010אחד המאפיינים של מצבך הוא אי סדירות של הביוץ.
אם מטרתך השגת היריון מציע מעקב מסודר ע"י רופא נשים מטפל, תוך וידוא ביוץ תחת טיפול, והשלמת ברור הפריון לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvרחל16/07/2010
שלום, שבועיים אחרי הפלה בשבוע7 (מטיפולי Ivf) התקבלו פעם ראשונה תוצאות חיוביות של cmv.
ברצוני לדעת מתי נראה שלי הנתונים אוכל לחזור לטיפולים:
CMV Ab IgG AU/mL 154.0 Nonreactive: <6.0 AU/mL
Reactive: >=6.0 AU/mL
BD1
CMV Ab IgM Index 1.36 Reactive מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות
Nonreactive: <0.85 Index
Reactive: >=1.00 Index
BD1
CMV IgG Avidity % 44.17 IgG with low avidity: <35%
IgG with high avidity: >45%
BD1
CMV IgG (VIDAS) aU/mL 18 Negative: < 4 aU/mL
Equivocal: 4 - 6 aU/mL
Positive: >= 6 aU/mL
BD1
CMV IgM (VIDAS) Index 0.89 Equivocal Negative: <0.70 Index
Equivocal: 0.70 - 0.90 Index
Positive: >=0.90 Index
BD1
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' שחר קול17/07/2010מציע להתייעץ עם מומחה לזיהומים וירליים.
לדעתי, את יכולה לחזור לטיפול מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור ועודשירה16/07/2010
בוקר אור רופאים יקרים
בתאריך 12/6 קבלתי המחזור המבשר כשלון הטיפול האחרון.
טרם קבלתי המחזור של חודש יולי. כבר איחור של 4 ימים.
המחזור שלי היה סדיר לחלוטין. עם הטיפולים התחיל לאחר.
הייתכן שהאיחורים נובעים מהטיפולים?
אני ממתינה בקוצר רוח למחזור. במטרה להתחיל שוב טיפול
כמו כן עשיתי פיפל ב5/7 והבנתי כי פיפל טוב רק לאותו מחזור...
מה אתם ממליצים לעשות?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול17/07/2010יש לדעת בדיוק באיזה תרופות השתמשן במחזור האחרון.
לדוגמה: מתן דקפפטיל ארוך טווח יכול לגרום לאיחור ניכר במחזור בהמשך.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל הבקיא בפרטי הטיפול הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - מה הפתרון במקום גסטון?לימונית15/07/2010
ד"ר ישי המקסים שלום,
מזה תקופה מסוימת יש בעיות להשיג גסטון. הרוקח אמר לי לפני יומיים שעדיין לא הצליח להשיג.
השאלה שלי, מה עושות נשים שבעבר ראו שהנרות לא השפיעו עליהן והעבירו אותן לגסטון?
אני שואלת על פתרון שלא ידחה את הוסת הבאה, במידה וההיריון לא ייקלט, כי זה פרט שחשוב לי מאוד.
בתודה ,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית16/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםרחל15/07/2010
אתמול עשו לי החזרת עוברים עם הרדמה בגלל שהספקולום מאוד מכאיב לי.
כמה דקות לאחר לאחר שהתעוררתי התישבתי במיטה וכ-10 דקות אח"כ קמתי מהמיטה.
כמה זמן לאחר ההחזרה צריך לשכב?
האם יתכן שהתישבתי במיטה מוקם מדי ולכן הטיפול לא הצליח לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
ד''ר דוד ישי17/07/2010אין צורך לשכב בכלל. אצלנו בכרמל הנשים קמות מיד לאחר ההחזרה והולכות הביתה ויש לנו תוצאות מצויינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה ללכת לבדוק את זה???שירן15/07/2010
אני כרגע מטופלת בהזרעות, לפני תחילת הזרעה שלישית נשלחתי לעשות צילום רחם ובעקבות זה קיבלתי גלולות ל-10 ימים על מנת להביא את הווסת שוב כדי להתחיל טיפול עם פיוריגון מחדש.
עברו 4 ימים מהגלולה האחרונה ועדיין לא קיבלתי, כמה זמן אמור לעבור עד שאקבל??
האם 10 ימים באמת הספיקו כדי להביא ווסת???
האם עליי ללכת להיבדק ביום ראשון במחלקה שלי במידה ולא אקבל עד אז??
מה יכול לקרות אם לקחתי גלולות 10 ימים והווסת לא תגיע?? הגוף שלי יתחיל להכין את עצמו לביוץ ללא ווסת? יש מצב כזה??
אשמח לקבל תשובה על כל השאלות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר15/07/2010הדימום יגיע. לאחר הפסקת גלולת דמם יגיע בין 3 ל 8 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםדנה15/07/2010
רציתי לשאול לגבי הקשר בין FSH לאיכות הביציות. הערכים שלי קצת מתנדנדים:
11.4, 9.3, 12.3.
האם התנודות האלה משמעותיות ומעידות על בעיה?
אם זה מעיד על איכות הביציות, איך IVF יעזור? הרי לא משפרים את האיכות בטיפול.
אשמח למידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דנה16/07/2010אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH
ד''ר דוד ישי17/07/2010FSH הוא אחד ההורמונים החשובים שמפעילים את השחלה. עליה ברמתו מעידה על ירידה ברזרבה השחלתית שהיא בעצם ירידה באיכות הביציות. הרמות שאת מדברת עליהן מעידות על ירידה מסויימת בסיכוי להריון. IVF משפר את הסיכויים עי כך שהוא מעלה את מס' הביציות ועוקף כמה בעיות אפשריות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין 3 פעמים ביום וקרינון רק אחד?ד``ר אליעזר גירש15/07/2010
שלום,
מדוע בטיפול אחרי החזרת עוברים נותנים אנדומטרין 3 פעמים ביום וקרינון רק אחד?
מה ההבדלים בין שניהם?
מה עדיף לתת כדי לקבל תוצאות טובות יותר להשתרשות?
האם מספיק לתת רק קרינון אחד אחרי החזרה ?
או שעדיף לעבור לאנדומטרין כי הוא מכיל יותר חומר ( 3 פעמים ביום )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר15/07/2010אין הבדל.מספיק רק קרינון או אנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים קטנים ביום החמישי
בת שבע15/07/2010לווסת - האם הכוונה לגודל של 4-6 מ"מ, או יותר בכיוון של 10 מ"מ?
ותודה על התשובה המורחבת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות של קרינון??
אופטימית16/07/2010ב12.7 עברתי החזרה של 2 עוברים ומה13.7 אני לוקחת קרינון1 .
ביומיים האחרונים התחילו לי הפרשות מאד מוזרות, (סליחה על התיאור) אבל כמו קוטג' יבש עם שאריות דם (ממש לא הרבה דם, כאילו זה שאריות של השאיבה)
האם כל החומר יוצא החוצה. האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהדורית15/07/2010
שלום רב,
רציתי לברר באיזה מקום בעולם יחידת ההפריה מאשרת להחזיר יותר מ 4 עוברים ?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר15/07/2010בגוש המזרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים במחזור טבעיבת שבע15/07/2010
שלום לרופאים,
אצל בחורה עם מחזור "סטנדרטי" של 28 יום (לא פוליציסטית, אם זה רלוונטי) מהו הגודל הממצוע של הזקיק (או זקיקים) ביום 5 למחזור, במחזור טבעי ללא סטימולציה?
אני שואלת כי אני מבינה שיש בנות המתחילות סטימולציה להזרעה ביום 5 למחזור, ורציתי לדעת מהי נקודת ההתחלה של הזקיקים פחות או יותר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ` דוד בידר15/07/2010ביום 5 אפשר לראות קבוצת זקיקים קטנים ביותר בקבוצה משתנה מאשה לאישה. כאשר מתחילים בזריקות הורמונליות למטרת הזרעה ,מתחילים בדרך כלל ביום 4 אן 5 של הוסת. ככל שמתחילים יותר מוקדם למשל ביום 2 או 3 יהיו יותר זקיקים דבר שאינו רצוי במחזור הזרעה היות וריבוי זקיקים יכול להביא להריון מרובה עוברים וזה לא רצוי לכן מתחילים ביום 5 ואז יהיו בין 3 ל4 זקיקים ולא 8 למשל.
אין כלכך חשיבות לזקיקים ביום 5 אלא אם הם גדולים ולכן מסתכלים על השחלות בוסת לרות שהזקיקים קטנים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"קבוצת זקיקים קטנים ביותר"
בת שבע15/07/2010האם הכוונה שביום חמישי לווסת הם בסדר גודל של 4-5 מ"מ, או יותר קרוב ל-10 מ"מ?
תודה על התשובה המפורטת שנתת לשאלתי הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)