מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונלירוני14/07/2010
אם לילד בן 3 , כבר שנתיים בטיפולי פוריות ( במהלכם שלושה הריונות , שלוש הפלות)
לקראת IVF.
פרופיל הורמונלי ביום החמישי -
E2 206
FSH 9.00
LH 3.30
עם פרופיל הורמונלי כזה , יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםנטלי14/07/2010
אתמול עברתי החזרת עוברים ולפני ההחזרה הרופאים דיברו ביניהם על החזרת 2 עוברים בדרגת b מה זה אומר.? האם זה טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטלי14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרגה b
ד''ר דוד ישי14/07/2010עובר בדרגה b הוא עובר באיכות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתכםשירי14/07/2010
שלום רופאים יקרים,
אני פוליציסטית, בת 27, טופלתי בפיוריגון, הזרעה ואוביטרל , ולתמיכה אוטרגוסטן (ושוב זריקת אוביטרל אחרי שבוע) , וברוך השם ביום ה-17 לאחר ההזרעה - בטא 417. יומיים לאחר מכן בטא 964.
אני יודעת שההכפלות תקינות ורוצה רק לשאול האם יש צורך להמשיך לבדוק בטא, או רק לבוא לאולטרה-סאונד בעוד שבועיים, כפי שנאמר לי. אני חוששת, ורוצה לדעת האם יש סיבה לחשש שלי וכדאי להמשיך לבדוק את הכפלות הבטא, או שזה סתם חשש שכדאי להדחיק ולהתגבר עליו.....
תודה רבה,
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול14/07/2010אין צורך בבדיקות דם נוספות.
המשך המעקב מתבסס על בדיקות א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלמין ואיחור במחזורנועה14/07/2010
שלום אני בטיפולי הזרעה בעקבות זרע נמוך של בעלי עברתי שתי הזרעות גם בטיפול הראשון איחר לי המחזור ב 5 ימים אבל ללא הריון סתם איחור חשוב לציין שתמיד אצלי המחזורים סדירים כל 28 יום וגם החודש עשיתי בדיקת שתן ואין הריון אבל יש איחור במחזור רציתי לשאול האם זה בעקבות ההורמונים?? למה ככה המחזור לא סדיר ומאחר?? מאז הטיפולים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
ד''ר דוד ישי14/07/2010קרוב לודאי שהשינוי בסדירות של המחזור קשורה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf ראשוןנטלי14/07/2010
שלום לכולם אתמול בשעה טובה הוחזרו לי 2 עוברים וזהו טיפול ראשון שלי.
כרגע אני מטופלת עם טבליות אנדומטרין וכדורי אסטורפם ומיקרופילין
מאתמול יש לי כאבי גב חזקים ותחושה של בטן תפוסה (כמו אחרי אימון כושר)
זהו רק היום השני לטיפול האם התופעות הנ"ל נורמליות? אשמח גם לקבל המלצות לגבי פעילות לאחר החזרת עוברים..
תודה רבה ויום מקסים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך...
שרון14/07/2010גם אני לאחר החזרת 2 עוברים בפעם הראשונה ב- 9.07
התאורים שהצגת מאופיינים גם אצלי... בואי נקווה שהימים הקשים, הכאבים, חוסר הוודאות וכו' יביאו איתם בשורות טובות בסופו של דבר...
חזרתי לשגרה אחרי 3 ימים בבית הכוללת יציאות לקפה, קניות ועוד, הכל לאט וב- aesy
היום אני עובדת כמה שעות ביום כדי להעביר את הזמן... יש לי עסק פרטי אז אני יכולה לאפשר לעצמי... תקראי, תסדרי את ארון הספרים, קוסמטיקה... תעשי דברים שאין לנו זמן לעשותם בימי שגרה עמוסים... ותחשבי חיובי, שזה קורה לך בפעם הראשונה ואין אופציה אחרת!!!
שנתבשר בבשורות משמחות, כולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי14/07/2010תודה רבה שרון הפורום הזה מנחם בידיעה שיש עם מי לחלוק את השאלות את האמת אני רק ביום השני ומתחרפנת כבר בבית מקווה שממחר אני אצא קצת להתאוורר..אני שמחה לדעת שהתופעות נורמליות ..תודה רבה ובהצלחה לכולם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אחרי ראשון
תמי15/07/2010גם אני עברתי טפול ראשון- ממיטב התרופות , הזריקות, שאיבה והחזרה.
אני אחרי שתי בדיקות דם שאישרו שאני בהריון ופתאום הכל נראה שולי.
הלוואי שיצליח גם לכן והלוואי שימשיך גם לי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחםנועה14/07/2010
שאלה נוספת וחשובה יש לי פוליפ ברחם בדול 8 -9 מ"מ האם זה פוליפ גדול ביחס לרחם?? הפולי ממש באמצע הרחם ולא בדפנות האם זה מסוכן או אפשר לחכות עד לאחר שאני אקלט בעזרת השם להריון? והאם ההורמונים שאני נוטלת יכולים להגדיל עוד יותר את הפוליפ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי א.ל
נטלי14/07/2010אני ואת באותו שלב של הטיפול גם לי אתמול החזירו שני עוברים וגם אני מרגישה כאבים מאז החדרת האנדומטרין כאבים שמלווים כאבי גב ובטן..חשבתי שאולי זה מהעובדה שאני בקושי קמה מהמיטה אך זה בטח תופעות לוואי של הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםחסויה14/07/2010
התחלתי טיפול לפני מוקפאים על בסיס איקאקלומין והיה ביוץ מוקדם שפספסנו אז הפסיקו לי את הטיפול.
עכשיו הרופא אמר לי לחכות למחזור ולהתחיל ביום השלישי פרוגינובה 3 פעמים ביום ולהגיע למעקב ביום ה11 מתחילת המחזור וגם נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום אבל רק אחרי המעקב יגידו לי מתי להתחיל האם זה פרוטוקול נורמלי לפני החזרת מוקפאים?והאם זה יכול למנוע ביוץ מוקדם כמו שהיה לי עם האיקאקלומין? יש לי 3 מוקפאים האם מחזירים את כולם? תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול14/07/20101. זה פרוטוקול מקובל, ברוב המקרים מונע ביוץ מוקדם.
2. סביר כי יחזירו את כל העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשרון14/07/2010
האם עשרה ימים לאחר החזרה אפשר לבצע בדיקה ביתית או שזה לא מספיק זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מספיק זמן
פרופ' שחר קול14/07/2010ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כמו במחזור מהחדרת אנדומטריןא.ל13/07/2010
היום החזירו לי, ברוך ה' , 2 עוברים והתחלתי להחדיר אנדומטרין.
כבר פעמים שהחדרתי ובכל פעם כשאני מגיעה הכי עמוק שיכולה מתחיל לי כאב כמו במחזור, שנמשך לכמה דקות ארוכות ואחר כך נרגע.
האם זה נורמלי? (יש לציין שיש לי אינומטריוזיס- אולי זה קשור?)
שיהיו בשורות טובות לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר14/07/2010לרוב הכאב הוא אחרי שאיבה ויתכן כשאת מחדירה עמוק זה גורם לכאב עקב המגע הפרוגסטרון עצמו לא גורם לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחםנועה13/07/2010
שאלה נוספת וחשובה יש לי פוליפ ברחם בדול 8 -9 מ"מ האם זה פוליפ גדול ביחס לרחם?? הפולי ממש באמצע הרחם ולא בדפנות האם זה מסוכן או אפשר לחכות עד לאחר שאני אקלט בעזרת השם להריון? והאם ההורמונים שאני נוטלת יכולים להגדיל עוד יותר את הפוליפ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' שחר קול14/07/2010פוליפ רחמי עלול להקטין הסיכוי להשגת הריון, ולכן יש לשקול הוצאתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכובים במחזור מאז נטילת הורמוניםנועה13/07/2010
שלום אני בטיפולי הזרעה בעקבות זרע נמוך של בעלי עברתי שתי הזרעות גם בטיפול הראשון איחר לי המחזור ב 5 ימים אבל ללא הריון סתם איחור חשוב לציין שתמיד אצלי המחזורים סדירים כל 28 יום וגם החודש עשיתי בדיקת שתן ואין הריון אבל יש איחור במחזור רציתי לשאול האם זה בעקבות ההורמונים?? למה ככה המחזור לא סדיר ומאחר?? מאז הטיפולים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכובים
פרופ' שחר קול14/07/2010יש מגוון רחב של תרופות בהן משתמשים בטיפולי פוריות. לכל תרופה השפעה ספציפית.
קשה מאוד לענות בלי לדעת בדיוק מה קיבלת, איזה מינון, ובאיזה לוח זמנים.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל, היודע היטב מה קיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני IVFדנה13/07/2010
שלום
בדיקות ביום השני של המחזור:
אסטראדיול - 75
LH - 5.1
פרוגסטרון - 1
FSH - 12.3 בחודש שעבר FSH - 9.4
מה הסיבה לשינוי ב FSH?
האם אפשר להיכנס להריון במצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
דנה13/07/2010אשמח להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר14/07/2010בדיקת FSH מעל לנורמה היא תלויה בגיל וככל שזה עובר מעל 10 כך יש פחות ופחות ביציות תקינות. ב FSH מעל 20 אין הריונות.יש תנועדיות בFSH.בכל אופן בגילים 40 פלוס ה FSH עולה ומצביע על ירידה בפעילות השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותדנה13/07/2010
שלום
ביום השני למחזור עשיתי בדיקות וה FSH עלה. בחודש שעבר הוא היה 9.4 והחודש 12.3.
ממה נובע השינוי? האם אפשר לגשת ל IVF החודש גם במצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ' שחר קול13/07/2010אפשר לבצע IVF.
תמיד יש לדעת רמת האסטרדיול במקביל.
לרמת ה - FSH כשלעצמה אין כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לד"ר שחל קול
דנה13/07/2010בהמשך לתגובתך. ה FSH 12.3 והאסטראדיול 75
האם אפשר להיכנס להריון בהפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/07/2010יש לפרט יחידות המדידה של אסטרדיול:
פיקוגרם למיליליטר?
פיקומול לליטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לד"ר שחר קול
דנה14/07/2010ראשית, תודה על ההתייחסות העניינית והתשובות.
יחידות של אסטראדיול:
pmol/L - 75.0
יחידות של FSH:
mlU/mL - 12.3
בחודש שעבר עם אותן יחידות: אסטראדיול - 76.0 , FSH - 9.3
אני לפני IVF ראשון, בת 40. מה אומרות התנודות ב FSH? אפשר להצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF ראשוןדנה13/07/2010
שלום
יום מחזור ראשון - 12.7
אני מניחה שהשאיבה תתבצע ב 25.7 וההחזרה ב 27.7.
האם אפשרי לנסוע לחו"ל בתאריך 9.8? האם אחרי ההחזרה אני אמורה לקחת זריקות או נרות שיגבילו אותי בטיסה?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ' שחר קול13/07/2010אפשר להמשיך בתמיכה הלוטאלית בחו"ל, כולל גם בטיסות.
אם כי, רצוי להיות בארץ בתקופה זו, ובקשר רצוף עם הגורם המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרון וE2נעם13/07/2010
שלום
12 יום אחרי החזרת עוברים רמות הפרוגסטרון והאסטריול ירדו משמעותית.
לפני שבוע הE2 היה בסביבות ה5000
הפרוגסטרון 127
היום הE2 1472
פרוגסטרון 26.1
האם זה חד משמעי שאין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נעם13/07/2010הE2 היה בחמישי האחרון 2588 ולא 5000
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
נעם13/07/2010אני לא מפסיקה לבכות ומחפשת תשובה חד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
פרופ' שחר קול14/07/2010מציע לבדוק בטא בדם שנלקח 12 יום לאחר החזרת העוברים. בדיקה זו תתן תשובה ברורה לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי תמיכת אוביטרל
יערה14/07/2010כך שרק בראשון הקרוב אוכל לעשות בטא.
אך האם ירידה כזו מעידה בכרח על כשלון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשית בטא? מה יצא? בהצלחה!!!
שקד14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)