מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בנות ? שאלה...יסמין19/07/2010
יש כאן מישהי שיש לה שחלות פוליציסטיות ???
אני ממש חסרת אונים , אין לי מושג מה לעשות... אם יש מישהי כזו אני אשמח לשמוע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
גלית20/07/2010היי יסמין
לי יש שחלות פוליציסטיות.
למה את מתחרפנת?
את בטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
יסמין20/07/2010אני מנסה להכנס להיריון ואני עכשיו לא יודעת מה לעשות ...
אני מתלבטת בין 2 אפשרויות שיש לי ...
הרופאה שלי נתנה לי כרגע לקחת גלולות כדי להסדיר את המחזור ואז אמרה לי לקחת איקקלומין
מצד שני אני עושה דיקור סיני שאמרו לי שזה ממש יכול לעזור ... אז השאלה מה עדיף לעשות כי אני ממש לא בעד תרופות והבנתי שהאיקקלומין יש לו תופעות לוואי,
את מנסה להכנס להיריון גם ?
את בטיפולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור טיפולדנית19/07/2010
שלום,
האם יש פרק זמן מסוים של הפסקה בין טיפול שלא הצליח ivf?
חייבת לדעת דחוף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חייבת לדעת דחוף
פרופ' אלכס סימון19/07/2010אז חודש המתנה יספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן..
דנית19/07/2010קודם תודה רבה..
אין סיכוי שאם היום בוצעה בדיקת בטא ויצאה שלילית , אז כבר שבוע הבא מתחילים שוב נכון?(אני פשוט צריכה לדעת אם לבטל את התור מחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן..
דנית19/07/2010קודם תודה רבה..
אין סיכוי שאם היום בוצעה בדיקת בטא ויצאה שלילית , אז כבר שבוע הבא מתחילים שוב נכון?(אני פשוט צריכה לדעת אם לבטל את התור מחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריוןרונית19/07/2010
שלום רב ,
בת 35 הפרייה 8 לאחר הפלה לפני כחצי שנה טבעית , לפני כשלושה חודשים הריון כימי .
ביום 1.7.10 הוחזרו שלושה עוברים מוקפאים .
ביום 15.7.10 בטא 32 .
ביום 18.710 בטא 141 .
האם אני לפי החישוב בשבוע 4+יומיים או 6+ יומיים ? והאם בטא של 141 לשבוע כזה לא נמוכה מדי גם שבוע 4 וגם לשבוע 6 ? אני מוזמנת למחלקה שוב ביום 21.7.10 .
במחלקה בה אני מטופלת הרופא אמר לי כי הנתונים הנ"ל לא כל כך מעודדים הוא ציפה ליותר .
נורא חוששת לאור עברי ( יש לי ילד בן 9 שנים פג שנולד במשקל 700 גרם ) ו -2 הריונות כושלים .
תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי הכל בסדר
פרופ' אלכס סימון19/07/2010וסת אחרון מחושב 18/6/2010
לכן ביום 18/7 נחשב כך: מאז עברו 12+18 יום = 30 יום. שזה 4 שבועות + 2 ימים
ההשרשה מאוחרת ביום או יומיים ולכן הבדיקה תקינה. כדאי אולם לעקוב אחר עלית הבטא
כשתגיע ל 1500 ניתן לראות שקית ברחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת שתןנטלי19/07/2010
אני 12 יום לאחר החזרה האם בדיקת הריון ביתית תהיה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 12 מוקדם מעט
פרופ' אלכס סימון19/07/2010יום 14 הבדיקה יותר אמינה.
ביום 12 אם הבדיקה חיובית אז היא אמינה. אם שלילית - צריך יהיה לחזור עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנני19/07/2010
בת 31 יש לי שני ילדים , מנסה להרות כבר שנתיים וחצי
ביצעתי היסטרוסוקופיה עקב 2 הפלות חוזרות בשבועות 7 ו 8
בבדיקה חלל הרחם תקין רירית מעובה במספר מוקדים ובוצעה גרידה להדגמת אנדמטריוזס
(אין עדיין תשובה של הדגימה)
בכל חודש אני נמצאת במעקב זקיקים במחזור טבעי מזהה את הביוץ ובאותו היום של הביוץ מתחיל לי דימום עד לווסת אני כבר מתוסכלת מהדימומים.
על מה יכול להצביע שהרירית מעובה במספר מוקדים?
ואיזה טיפול נותנים לדימומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עד הווסת
פרופ' אלכס סימון19/07/2010אם הבדיקה של הגרידה תקינה, ואני מניח שכך יהיה. כדאי לתמוך לאחר הביוץ בכדורי פרוגסטרון. ספרי לרופא את מה שכתבת כאן ואני מניח שהוא ידע איך לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
נני19/07/2010פרופסור סימון היקר תודה רבה על תשובתך והתייחסותך
יש לי שאלה נוספת
ואם אני לוקחת פרוגסטרון בכל חודש כמו שכתבת לי בתשובתך
אחרי כמה זמן בערך אוכל להפסיק את הפרוגסטרון ולא יהיו דימומים?
אחרי כמה חודשים לא אדמם ללא פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' אלכס סימון19/07/2010הרופא שלך ידריך אותך. באופן עקרוני לוקחים לשבועיים בלבד עד לבדיקת הדם להריון. אם הבדיקה שלילית מפסיקים את הטיפול ומחכים לווסת. אם יתקבל הריון יש הנוטים להמשיך בטיפול כתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים לפני IVFדנה19/07/2010
שלום. אני לפני IVF ראשון. יום מחזור ראשון - 12.7. ביום השני למחזור התחלתי לקבל פיורגון - 150 יחידות ומנופור - 2 יחידות כל יום. המחזור ארך חמישה ימים. היום, 19.7, נצפו ב US שני זקיקים. אחד בכל שחלה בגודל 12. רציתי לציין שגם במחזור טבעי בלי הורמונים נצפים 2,3 זקיקים כשלפחות 2 מתפתחים יפה.
האם זה מצב תקין? האם בשלב הזה עם כל כך הרבה זריקות צריכים להיות רק 2 זקיקים או שעדיין מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IVF
פרופ' אלכס סימון19/07/2010מטרת הטיפול לגייס יותר זקיקים. אולם המינון אותו את מקבלת מעיד על כך שרופא חושב כי על מנת לגייס זקיקים נדרש מינון מעל הממוצע. על כן יש לצפות שיגוייסו זקיקים אולם לא בכמות מרובה. צריך להמתין עוד יומיים שלשה כדי לקבוע כמה יגוייסו לבסוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור סימון
דנה19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפסור סימון, עוד שאלה באותו הקשר
דנה19/07/2010אפשר להצליח ב IVF אם יש רק שני זקיקים בסופו של דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאי !!!
פרופ' אלכס סימון19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בתחילת הריוןשרית19/07/2010
שלום רב
אני בשבוע 6 להריון , אחרי הזרעות הריון מיוחל שנה וחצי.
שאלתי היא האם מותר לי לצום היום ב ט' באב?
האם יש סיכון במידה ואצום?
כעקרון אני אדם ברי ללא שום מחלות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה בצום
פרופ' אלכס סימון19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיונות להרותנעמי19/07/2010
שלום אני בת 32 אם לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים. השתמשתי בסרזט במשך למעלה משנתיים ולאחר מכן בטבעת "נובה רינג" במשך פחות מחודש. אני כבר למעלה מחודשיים ללא אמצעי מניעה ואנו מנסים להרות, אך ללא הצלחה (עברו כבר 2 ביוצים ) אנו מקפידים לקיים יחסים כל יום בשבוע הפוריות. אני מקבלת מחזור באופן סדיר כל 27-28 יום. יש לי תור לרופא בשבוע הבא. אילו בדיקות עליו לבצע על מנת להבין מדוע אין עדיין הריון ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים ללא הריון
פרופ' אלכס סימון19/07/2010תקופת זמן של חודשיים אינה נחשבת בעייתית אם לא התקבל הריון. מומלץ לוודא את יום הביוץ ולקיים יחסים סביבו ולא במשך שבוע שלם. להערכתי הביוץ הוא ביום 13-14 למחזור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- trusמאי19/07/2010
שלום ,
אשתי ואני לקראת ivf ראשון עקב בעיות בתנועתיות וכמות הזרע. נשלחנו לעוד סדרת בדיקות לפני הטיפול ובניהן נשלחתי לבדיקת trus כדי לבדוק האם יש חסימה שמונעת מחלק מכמות הזרע לצאת בשפיכה. האם למישהו יש מידע בנושא? איפה אוכל לעשות את הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRUS
פרופ' אלכס סימון19/07/20101. ניתן לבצע בכל מכון על קול של בית חולים. בדרך כלל הבדיקה מיועדת לבדוק גודל ומצב הפרוסטטה עלידי רופאים אורולוגיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאורית19/07/2010
שלום רב,
1. עברתי טיפול באיקקלומין (2 כדורים ליום) ובמעקב ביוץ היה תוצאה של 1100 אסטרידול, 2.2 פרוגרסטרון ו-30 LH. הרופא אמר שיש ביוץ ולא עשה US. השאלה היא האם באמת על סמך הנתונים הנ"ל בלבד אפשר לדעת שהיה ביוץ?
2. אני מאוד סקרנית לגבי האם באמת הצלחנו להרות מהביוץ הנ"ל. מתי הזמן הכי מוקדם שאפשר לבדוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
פרופ' שחר קול19/07/20101. לפי רמת ה - LH הרופא צודק, אם כי אפשר לבדוק פרוגסטרון כשבוע לאחר מועד הביוץ המשוער כדי לוודא זאת.
2. שבועיים לאחר מועד הביוץ המשוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה פרופ' סימון היקר ?אפרת19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
...כבר חוזר!!!
פרופ' שחר קול19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואסטרופם שלא משפיע?סיון19/07/2010
שלום,
בחודש שעבר עברתי שאיבת 20 ביציות, אבל לא בוצעה החזרה עקב גירוי יתר שחלתי.
(יש 10 מוקפאים).
לפני שבועיים הגיעה הוסת, והתחלתי אסטרופם - 3 פעמים ביום.
אחרי שבוע הררית הייתה 6.8, ואמרו לי להמשיך אם אסטרופם.
היום ביצעתי בדיקות דם וא.ס (אחרי שבועיים אסטרופם) והרירית נשארה בדיוק אותו דבר כמו בשבוע שעבר - 6.8,בנוסף- האחות אמרה לי שבעבר היו לי ריריות עבות יותר, ושכבר היה ביוץ.
לאחר שהגיעו תשובות בדיקות הדם, התקשרו אליי ואמרו להעלות את מינון האסטרופם ל- 4 כדורים ביום ולהגיע בשבוע הבא.
מס' שאלות:
מה תפקיד האסטרופם? ומה הסיבה לכך שהוא לא השפיע?
האם הוא אמור לדכא את השחלות? האם אמור להיות ביוץ?
האם בעקבות העלאת המינון, יש סיכוי שתהיה החזרה החודש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
פרופ' שחר קול19/07/20101. אסטרופם מכיל אסטרדיול המעבה הרירית ומכינה להשתרשות העובר. מידת השפעתו על הרירית משתנה מאישה לרעותה.
2. נושא הביוץ לא ברור. אם אכן היה ביוץ יש לבטל מחזור טיפול זה, שכן חלון ההשרשה יצא מכלל שליטה.
3. אם לא היה ביוץ, יש סיכוי להחזרה החודש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה שלא נענתהנורית19/07/2010
שלום
אני בטיפולי IVF
נשאבה לי ביצית שבתוכה יש גרעין מה זה אומר
האם זה יכול לחזור על עצמו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית
פרופ' שחר קול19/07/2010יש לקבל תיאור מדויק מאת עובדי המעבדה, אך כנראה מדובר בביצית שאינה תקינה, ואינה ברת הפריה.
כן, זה עלול לחזור בניסיונות בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אבחוןדקלה19/07/2010
בהמשך לשאלתי על תוצאות בדיקת הזרע,אז אולטראסאונד אשכים נמצא תקין,פרופיל הורמונלי שלי טוב.איך ניתן להתקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
פרופ' שחר קול19/07/2010פרופיל הורמונלי של בן הזוג? בדיקת אורולוג?
אם הכל תקין - יש לקבל החלטה כיצד השיג הריון, וזאת על סמך איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילית19/07/2010
שלום רב
עברתי טיפול אחד של הזרעה,, לא נכנסתי להריון - אני עושה הזרעה בביוץ טיבעי
בפעם השניה עברתי את כל התהליך בדיקת אולטרסאונס + בדיקות דם + זריקה ובסופו של דבר ביום של ההזרעה לא היגעתי בגלל סיבות אישיות
בחודש שלפני ההזרעה המחזור היה ב 19 לחודש מחזור אחרון היה 15 לחודש והחודש עדיין לא קיבלתי מחזור, האם הזריקה עלולה לגרום לאיחור של המחזור? ורציתי לשאול אם הזריקה יש תופעות לוואי כגון עצירות
אודה לכם על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לשתי השאלות היא לא
ד''ר דוד ישי19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)