מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחיית ביוץ דחוףבת18/07/2010
בס"ד
אני מרגישה שאני אוטוטו בביוץ( הפרשה שקופה) האם יש דרך לדחות את זה עד מועד הטבילה בשלב כזה? אני צריכה לטבול עוד מס' ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיה
פרופ` דוד בידר19/07/2010לא בזמן זה. יש אפשרות לתכנן על ידי כדורים בתחילת הוסת ולא כאשר התהליך עומד להתקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים נוסף ולא נראה זקיקד``ר אליעזר גירש18/07/2010
היי דר',
ביום שישי (16/07) בוצע מעקב זקיקים ונראה זקיק- 17 מ"מ.
היום ( 18/07) מעקב זקיקים נוסף ולא נראה זקיק.
האם זה הגיוני? לאן הוא נעלם?
(נמצא נוזל מועט בדוגלס בימין ובשמאל- מה זה אומר? )
ובשתי השחלות נמצאו זקיקים קטנים....
מודאגת,
מיקה.
ניסיון להרות באופן טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
מיקה18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלם
פרופ` דוד בידר19/07/2010היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מנופור? בטן ? טוסיק?מיואשת!!!!!!!18/07/2010
שלום בנות
היכן מזריקים מנופור? באיזה מחט?
בנוסף בדרך כלל מזריקה גונל ודקא בשעה 7.00 או 7.15 היות וצריכה את עזרת בעלי
במנופור ברצוני להזריק ב9.00 האם זה בסדר פער השעות.
פשוט המרפאה שלי סגורה ואין את מי לשאול.
תודה על תשובתכם
. ואם אפשר הוראות הזרקה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה לעזור
נטלי18/07/2010היי סיגלית אני הזרקתי מנופור .קודם כל אותי הנחו להזריק בבטן אך בימים הראשונים נעזרתי באחות כי זה לא מזרק מוכן ויש צורך לערבב את הממיס עם האבקה וקצת קשה לשאוב הכל ...בכל אופן לי שאבו את האבקה עם מחט ירוקה והזריקו עם הכתומה..מקווה שעזרתי..בהצלה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יקירה עזרת לי מאוד . שבוע נפלא
מיואשת!!!!!!!18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בדיקה בערכה רלוונטיתאור18/07/2010
החזרה היתה ב9/7/10 אני אמורה לבדוק ב21/7/10 בטא. שאלתי היא מתי בדיקה ביתית רלוונטית במידה של חיובי.
אני הרי יודעת שלא אוכל להתאפק ואבצע בדיקה ביתית לפחות שיהיה לזה מועד רלוונטי שרם יוצא חיובי אני אדע שזה זה.
אתם נהדרים אבל ההמתנה יכולה להיות החלק הקשה ביותר של ההפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה רלוונטית
ד''ר דוד ישי18/07/2010ב 22/7 . אין שום בדיקה שתאשר הריון לפני בדיקת הדם 12 יום לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אור
נטלי18/07/2010אני בדיוק במצבך והשאלה מיותרת כי זה הרי ברור שהרופאים יענו לחכות לבדיקת הדם (זה הכי הגיוני) אך מי כמוני וכמוך יודעות כמה זה קשה לחכות ..ההמתנה פשוט הורגת אז אני ביצעתי אתמול בדיקה אך התוצאה הייתה פס אחד חזק ואילו פס השני ממש ממש ממש חלש כמעט בלתי נראה לעין ואני לא ממש יודעת איך לפרש את זה...האם עשית כבר בדיקה ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי היה פס חזק ופס חלש
אור19/07/2010ויש לי עוד יומיים שיהיה 12 יום אחרי ההחזרה. אבל...יש לי כאבי בטן וזה מדאיג אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דחוף!!דקלה18/07/2010
אם אפשר לעזור לי הרופא שלי יהיה רק עוד שבוע!!
תודה רבה
TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L
SHBG 75.9
ESTRADIOL (E-2) 188 pmol/L
188
LH 4.90 IU/L
FSH 5.70 IU/L
PROLACTIN 575.1 mIU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ההורמונים תקנה
ד''ר דוד ישי18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שואלת18/07/2010מהי רמת בטא טובה לבדיקת הדם הראשונה לאחר 12 יום מההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל 30
ד''ר דוד ישי19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרולקטין שלי לא גבוה מדי??
דקלה19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר דוד ישי19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לתאומים?יעל18/07/2010
שאיבה - 4.7
החזרה 7.7
היום, 18 ליולי, כ 11 יום מההחזרה, בטא 112.
האם הבטא לא גבוהה מדי?
האם יש סיכוי למרובה עוברים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר דוד ישי18/07/2010רמת הבטא טובה . יש כמובן סיכוי לתאומים , אבל כדי לדעת , תצטרכי להמתין בסבלנות לאולטרסאונד הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת18/07/2010מהי רמת בטא טובה לבדיקת הדם הראשונה לאחר 12 יום מההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרולקטין שלי לא גבוה מדי???
דקלה19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרת הבטא היום ?אושר18/07/2010
שלום רב ,
בת 35 לאחר החזרת מוקפאים 3 במספר , לאחר סה"כ 4 מחזורים טריים +4 מוקפאים .
לפני כחצי שנה הפלה טבעית , לפני כשלושה חודשים הריון כימי .
ביום 1.7.10 החזרת מוקפאים .
ביום 15.7.10 בטא 32 .
ביום 18.7.10 בטא 141 .
האם תקין ? הערכים טובים ? אני בלחץ נוראי שכך התחלתי את ההריון האחרון שלצערי נגמר בהריון כימי .
מטופלת בגסטון 100 +2 כדורים אסטורפן + חומצה פולית .
האם יש צורך להעלות את המינון שלא נאבד גם את ההריון הזה ?
תודה רבה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית הבטא
ד''ר דוד ישי18/07/2010עלית הבטא טובה . כמו שהוכיח לך הנסיון , עליה טובה בשלב הזה עדיין אינה ערובה להריון תקין. קווי לטוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהדקלה18/07/2010
שלום רב!
בקובץ המצורף ישנן תוצאות בדיקה זרע שנעשתה בפעם השניה לאחר קבלת אנטיביוטיקה בגלל תוצאות פעם ראשונה,אני מבינה שהמצב לא טוב. מה בכל זאת ניתן לעשות כדי לשפר את המצב בצורה משמעותית?
בתודה רבה מראש
בדיקת זרע P C T
תאריך בדיקה 07.07.2010 המנעות 2-7 2
נושאים לבדיקה תוצאות ערכים תקינים
התנזלות תקינה
צמיגות בינונית +
צבע צהוב
pH 7.0 (7.0 - 8.7)
נפח (ml) 2 (2 – 5) ml
ריכוז תאי זרע (mil/ml) 5 >15 mil/ml
ריכוז תאי זרע בזירמה (mil) 10 >30 mil
אחוז תנועה כללית (%) 30 (מהירה + בינונית) > 40%
או מהירה > 25%
מהירה (%) 10
בינונית%) ) 10
איטית (%) 10
במקום (%) 0
סה"כ תאי זרע בתנועה (mil) 3
אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות (%) 10
חיות (%) 60 75%>
אגלוטינציה לא נצפו
מורפולוגיה (%) Strict criteria – Kruger
צורות תקינות (%) 7 > 14%
צורות פתולוגיות (%) 93 5-13% בינונית 0-4% לא תקין
ראש (%) 48
צוואר (%) 27
זנב (%) 13
תאים עגולים (mil/ml) 5 (2 – 5) mil / ml
לאוקוציטים (mil/ml) 5 (0 – 1) mil / ml
אריטרוציטים(mil/ml) -
סיכום:
Oligozoospermia
הערות:
לא תקין
Astenozoospermia
לא תקין
Teratozoospermia
בינוני
Azoospermia
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול18/07/2010מציע :
1. בדיקת אורולוג
2. פרופיל הורמונלי
3. סונר אשכים.
טיפול - רק לאחר סיום שלב האבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתאנונימי18/07/2010
שלום
רציתי לדעת אין לי מחזור אני ביום 50 למחזור וגם בדיקה ביתית הראתה שלילית
אני בעלת שחלות פוליציסטיות מחזור די סדיר כל 33 יום בממוצע עברתי לפני חודש צילום רחם
מה עליי לעשות ללכת לרופא לבקש כדורים לזירוז לחכות ולעשות עוד פעם בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
פרופ` דוד בידר18/07/2010את צריכה לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת שנוכל לומר לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 עם תת תרסיות-דחוף מאוד לחוצהשרית18/07/2010
שלום רב!
אני בשבוע 5 להריוני ונאמר לי ע"י רופא המשפחה שיש לי תת פעילות בבלוטת התריס ושצריך טיפול.
היא הפנה אותי לאנדרו קרינולוג , שם נתנו לי תור לעוד חודש!
הבנתי מקריאה בנושא שזה מאוד מסכון וקריטי בשבועות אלו כאשר הבלוטה לא מתפקדת כראוי .
האם זה נכון ? אם כן מה עליי לעשות כי עד כה נפלתי על אוזניים אטומות....
תודה
מצפה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
פרופ` דוד בידר18/07/2010זה לא קריטי וחבל שרופא משפחה לא נתן טיפול מתאים.יש לפנות לקופה ולומר להם שאת בהריון על מנת להקדים התור,אך לא לדאוג יתר על המידה לא יקרה כלום בחודש הזה.תנסי להקדים התור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות בזמן גלולותא18/07/2010
אני נמצאת בטיפולי פוריות. עקב ציסטה בשחלה הוחלט על טיפול בגלולות.
סיימתי חבילה של גלולות "אמילי" והתחלתי ברצף גלולות "אורטו סיקלן".
לאחר 5 ימים של "אורטו סיקלן" החלו הכתמות חומות/ורודות מהנרתיק מלוות בכאבים דמויי מחזור.
במקביל התגלתה גם דלקת בנרתיק וקיבלתי לטפל בנרות אנטיביוטיות .
(טרם התחלתי טיפול בנרות).
ממה נובעות ההפרשות הללו?
האם מהגלולות? או שאותי עקב החיידק בנרתיק?
בבקשה תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` דוד בידר18/07/2010ההפרשות הן עקב הגלולות.זה לא מפריע .אני לא מבין סיבת לקיחת הגלולות ויש להיועץ עם הרופא שנתן לך אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבהרוני18/07/2010
ביום שישי , 8 זקיקים בגדלים 16-20 ,
נאמר לי להזריק בשבת בלילה אוביטרל , שאיבה ביום שני בבוקר.
לא מוקדם מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר18/07/2010בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לגבי רופא דרך הקופהליה18/07/2010
לרופאים ולבנות הפורום,
קבלתי שם של רופא פיריון דרך הקופה (מכבי)ד"ר אריאל הורוביץ. רציתי לקבל עליו המלצות אם אתם מכירים כמובן...
עד עכשיו הייתי אצל פרופ, ידוע פרטי אך הכסף אוזל ואני מתכננת לעבור לקופה. האם משהו יודע מה ההבדל בין העלויות לטיפול פרטי ולבין קופת החולים(מכבי).
תודה ושיהיו בשורות טובות ,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר.
פרופ` דוד בידר18/07/2010אני ממליץ מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והאם החסכון בעלויות היא
ליה18/07/2010משמעותית דרך הקופה?
שוב תודה על ההתייחסות
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות
פרופ` דוד בידר18/07/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות הורמוניםחגית17/07/2010
אני לפני הפריה.מטופלת בכדורים פסיכיאטרים.ברצוני לדעת אם זריקות הורמונים יכולים לגרום להרעה במצב הנפשי שלי,וגם לדעת מהן תופעות הלוואי של הורמונים להגברת ביוץ?תודה.(כדורים זיפרקסה וליתיום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר18/07/2010בדרך כלל לא אך יש צורך להיועץ עם הפסיכיאטר המטפל.
הורמוני הביוץ יכולים לגרום לגירויי יתר של זקיקים ו1-2% לגרום ךתסמונת גירויי שחלתי.
את האינפורמציה יש לקרוא מהדף שניתן לך לחתום על תהליכי ההפריה.
זהו טופס חובה ושם מפורטים התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל ואוביטרל דחוף!!!!!!ורד17/07/2010
בשל מחסור בקןפה של אוביטרל קבלתי פרגניל וני אמורה להזריק ב1100 מישהי יודעת לאן מזריקים
בבטן או במקום אחר דחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר18/07/2010בשריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)