מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום גוףמעיין24/10/2009
ד"ר שלום רב ברצוני לשאול הם יש קשר בין חום גוף לקליטת הריון
והאם חום הגוף בהריון אמור להיות גבוה יותר ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבית
ד''ר דוד ישי25/10/2009כן. חום הגוף גבוה בכמה עשיריות המעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין - דחוףא24/10/2009
שלום לך,
1. עד כמה מחזורים הטיפול באיקקלומין אפקטיבי? שמעתי שאחרי 6 מחזורים זה כבר לא יעיל (ללא הזרעה). מה קורה אם עושים הפסקה של חודש - חודשיים?אחרי זה האיקקלומין חוזר להיות אפקטיבי?
2. אני בכל זאת הייתי רוצה לקחת מחזור נוסף של איקקלומין לפני שאני עוברת לטיפול עם זריקות.
יש טעם? בכל מקרה מה הטיפול היעיל הבא אחרי איקקלומין?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי25/10/2009אין מספר כזה. אבל מקובל לא לעשות יותר מ 3-6 מחזורים . בודאי לא ברציפות. מחזור נוסף לא יעמיד אותך בסיכון מיוחד.
השלב הבא הוא עם זריקות הורמונליות של גונדוטרופינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרוןשירה המבולבלת24/10/2009
שלום ד"ר
אני אחרי החזרה ב18.10.09 ביום שלישי עשיתי בדיקה של e2 ופרוגסטרון
יצא שהפרוגסטרון נמוך 17.9 אני משתמשת בסופר פאקט שאיפה שלוש פעמים ביום בנוסף אספרין וזריקת קלקסן.
ביום שלישי הוסיף לי הרופא נירות של אנדומטרין.
ביום חמישי עשיתי שוב בדיקה והפרוגסטרון עלה 49.7 וe2 553 .
שאלתי היא:
האם הפרוגסטרון עכשיו תקין?
והאם הוא עלה רק בגלל התמיכה?
מה זה אומר?
תודה מראש
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי25/10/2009הפרוגסטרון חשוב להריון ולא משנה אם הוא בא מהשחלה או מתרופה חיצונית. רק ביום בדיקת הדם תדעי האם ההריון הצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום 12 לוסתאמא24/10/2009
ד"ר שלום,
הרופא שלי ביקש שאעשה בדיקות דם (פרוג' + E2) ביוםה 12 לוסת על מנת שיבנה לי פרוטוקול
ל IVF.
מה לדעתך המשמעות של בדיקות ביום זה - שיכולות להשפיע על הפרוטוקול. לא מובן לי...?!
אשמח מאוד לתשובה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי25/10/2009גם לי לא. אולי לא הבנת נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אות נכון. הוא ציין יום 12 וגם
אמא26/10/2009ציין תאריך (שזה יוצא היום ואני אחרי בדיקות דם).
אני לא מוצאת היגיון בדברים... אחרי ששאלתי אותו, הוא אמר ש"מסתבר שאני לא יודעת הכל".
לכן העלתי שאלה בפורום...
תודה רבה בכל אופן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אמא
ד''ר דוד ישי26/10/2009מסתבר שכנראה גם אני לא יודע הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שלא התפתחו להקפאהאני24/10/2009
אני בטיפולי IVF,, שאבו לי 20 ביציות, הפרו 7, החזירו 2, אך 5 הנותרים לא התפתחו מספיק על מנת להקפיא.
האם זה מעיד על איכות העוברים שהוחזרו וסיכויי לפתח הריון?
מדוע העוברים לא התפתחו? מטריד אותי שכולם לא התפתחו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי25/10/2009זה מעיד על איכות העוברים שלא הוחזרו. מאחר שמחזירים בד"כ את היותר טובים , אני מקוה שהסיכויים שלך להריון טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני26/10/2009מכיוון שמדובר בזרע תורם, האם כדאי לי להחליף תורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילי24/10/2009
ביום חמישי הפסקתי לקחת אנדומטרין ופרוגינובה שזו הוראה מהרופא עקב ירידה של הבטא ואמר לי לחכות עד שאני אקבל מחזור. השאלה שלי מתי אני אמורה לקבל מחזור?
אגב ביום חמישי שזה שלשום היה היום ה 16 מההחזרה והבטא היתה 27 .
אם אפשר לענות לי כמה שיותר מהר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
לילי25/10/2009בוקר טוב .
אם אפשר לענות כמה שיותר מהר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליל
ד''ר דוד ישי25/10/2009עד שבוע מהפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה24/10/2009
בוקר טוב,
רציתי בבקשה להתייעץ בעניין קצת מוזר, אני אחרי 2 הזרעות עם זריקות של פיוגון ואוביטרול אך ללא הצלחה. החודש החלטתי לא לבצע הזרעה נוספת לאחר שקיבלתי מחזור לפני כ- 14 יום, לפני כשלושה ימים התחיל לי דימום קל ולא מיחסי מין פשוט הפרשות שהפכו לדימום קל, אבקש לדעת
מה גורם לי שוב לדמם??
תודה, שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי25/10/2009זה יכול להיות דימום שקשור בביוץ , או בשיבוש הורמונלי ( עם או בלי יצירה של ציסטה ) ויכולות להיות סיבות אחרות. אם זה לא יפסק , לכי לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וכאבים - האם יש סיבה לדאגה?גנית24/10/2009
אני אחרי טיפולים ואתמול האחות והרופא הודיעו לי שיש סיכוי להריון אבל לתוצאה רשמית זימנו אותי לבדיקת בטא ביום א' ו-ג' הקרובים.
בינתיים, כבר 6 ימים יש לי דימומים, לא משהו שמצריך טמפון אבל אני כן נאלצת להחליף תחתוניות כל כמה שעות, וזה לעומת דימומי השתרשות ששמעתי שנמשכים לא יותר מיום-יומיים.
בנוסף, יש לי כאבי בטן תחתונה לפעמים ממש לא נעימים, ואפילו די חזקים ומידי פעם גם כאבים באזור השחלה השמאלית...
אני ממש מפחדת שמדובר בהפלה!!!
בבקשה!! מה זה יכול להיות??? האם בכ"ז יש סיכוי שתסמינים כאלו מתקיימים בהריון תקין??
בבקשה תענו לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גנית
ד''ר דוד ישי25/10/2009למרות ההפרשות הדמיות , יש סיכוי להריון. אל תתיאשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות טיפול השבחה והזרעהגל24/10/2009
שלום,
רציתי לדעת אם ישנה עלות לטיפול של השבחה והזרעה ואם כן מה העלות והאם יש מימון /סבסוד של קופח ומושלם.
תודה,
תקוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות
פרופ' שחר קול25/10/2009כן, הקופות נותנות התחייבויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפולאיריס24/10/2009
אני עומדת להתחיל טיפול מבחנה ונדקשתי לערוך מספר בדיקותוישנה בדיקה בשם סקר גנטי שאלתי האם זה נחוץ לפני כניסה להריון ואם זה כורך בתשלום
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי25/10/2009בדיקת הסקר הגנטי בודקת נשאות של בני הזוג למחלות גנטיות. הבדיקה חשובה מאד כדי למנוע לידה של ילדים חולים באחת המחלות הקשות האלה , אך אינה חובה ואפשר לעושות אותה גם בתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PHאמא24/10/2009
שלום,
מה המשמעות של PH גבוה בבדיקת זרע? (היה לבעלי מעל 9).
האם יש משמעות לגבי הפיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי25/10/2009זה pH בסיסי שהוא דוקא טוב לזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורי אוטורגסטן מעקבים מחזור?חיובית23/10/2009
שלום דר'
אני אחרי 2 הזרעות החודש .
עברו כבר 17 יום אחרי ההזרעה האחרונה ועדיין לא קיבלתי ובתקווה שלא!
אני לוקחת כדורי תמיכה אוטורגסטן פעמיים ביום . עדיין לא עשיתי בדיקת הריון ,
שאלות:
1. האם כדורי התמיכה מעקבים את המחזור
2. האם יכול להיות שאני בהריון? כבר 3 ימים יש לי כאבי לפעמים של מחזור
3. האם להפסיק את כדורי התמיכה ?
4. תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
דניאלה.י24/10/2009לא להפסיק תמיכה עד שאת עושה בטא!!!!!!!!!!!!!!!
באם חס וחלילה תהיה תשובה שלילית הרופא יורה לך על הפסקת התמיכה ואחרי מס' ימים יגיע מחזור.
התמיכה יכולה למנוע מחזור עד שלב מסויים בו הגוף מזהה שאין באמת הריון ואז גם עם תמיכה מקבלים מחזור.
לבשורות משמחות ביום א' אחזיק לך אצבעות
אין לי מושג איך התאפקת עד עכשיו כי בטא ניתן לעשות מיום 14 לאחר ההביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטרוגסטן
פרופ' שחר קול24/10/20091. אוטרוגסטן עשוי לעכב במחזור.
2. כן
3. לא, רצוי לברר אם יש הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת הריון
חיובית25/10/2009עשיתי בדיקת הריון ביתית בשתן אך לצערי יצא שלילי . האם להמשיך לקחת אוטורגסטן ? או לחכות לעשות בדיקת דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/10/2009כן, בדיקת דם אמינה ב - 100% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
נעה26/10/2009שכחתי לציין שאני לוקחת 2 פרוגינובה החל מהיום ה 5 של המחזור ועד היום של הבדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
נעה26/10/2009שכחתי לציין שאני לוקחת 2 פרוגינובה החל מהיום ה 5 של המחזור ועד היום של הבדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובס.ד.23/10/2009
מספר שאלות:
1. אם הזרע הוא מעולה (מתורם), מדוע מבצעים מיקרו?
2. האם הנוהל לגבי מיקרו תלוי בגיל האישה?
3. האם כדאי לי לבקש "זיפט"? האם זה ישפר את הסיכויים? (לאחר 3 הפריות, עוברים יפים שלא השתרשו, הכל תקין למעט הגיל)
4. האם פעולת ההנצה יכולה לפגוע בביצית?
5. האם פיפל עשוי לשפר את הסיכויים של ההשתרשות אצלי או שהתהליך נועד רק לנשים עם בעיית רירית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול24/10/20091. לא ברור, יש לברר עם היחידה המטפלת.
2. לא, מיקרו נועדה לטפל בבעיות זרע.
3. לדעתי - לא יועיל.
4. כן.
5. עשוי לעזור אם העוברים יפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ס.ד.24/10/2009תודה על התשובות.
1. כיצד הנצה יכולה לפגוע בביצית? האם היא יכולה לגרום להתפוררות שלה?
2. למה "זיפט" לא יועיל לי לדעתך? במה זה תלוי?
3. למי מציעים לעשות פיפל? למה זה לא מוצע לי? האם להתעקש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקה פתלוגיתרונית23/10/2009
שלום רב
לםני כחודש עברתי לפרסקופיה והיסטרסקופיה בעקבות הידבקויות ליד החצוצרה הימנית שנצפו בצילום רחם. מנסים להרות כשנה וחצי ללא הצלחה
היום קיבלתי בדואר תשובה של הבדיקה שנשלחה למעבדה בעת הניתוח והיה כתוב כך:
אבחנה ופרטים קליניים: infertility
חומר לבדיקה: רירית רחם
תאור מאקרוסקופי: מספר קטעי ריקמה רכים אפורים בנפח 0.2 סמ"ק
תאור מקרוסקופי ואבחנה: proliferative endometrium
מה התוצאות אומרות??
אשמח לתשובתכם בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול24/10/2009רירית הרחם בתקופת השגשוג (פרק הזמן מקבלת המחזור עד הביוץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה נוספת..
רונית24/10/2009זה אומר שהבדיקה תקינה?אין ממצא פתלוגי בעייתי שעלול להפריע לקליטת הריון????
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרא לי שפספסתם את ההודעה..
רונית25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש חשוב לי לקבל תשובה..
רונית27/10/2009אני קצת לחוצה..תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןנ23/10/2009
האם הפסקת הריון באמצעות כדורים, פעם שניה , בחצי שנה, עשויה לפגוע בפוריות בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון
פרופ' שחר קול24/10/2009הסיכון קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)