מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה מאוד לרופאיםמיכל24/10/2009
שלום. החזרת העוברים היתה ביום ששי (אתמול) בשעה 12:00 , מחר בבוקר אני עובדת במקום עבודה שבו אני צריכה לנהוג כשעה ורבע בכל כיוון , האם זה יכול להזיק ? האם מומלץ להשאר בבית? העבודה עצמה לא דורשת מאמץ פיזי רק הדרך - ארוכה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי25/10/2009לא ניתן לקבוע שחזרה מיידית לפעילות מקטינה את הסיכויים. למרות זאת , אני ממליץ למטופלות שלי לנוח במשך 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיקמיק25/10/2009אין סיכוי שהזרע ישרוד בנרתיק במשך יומיים...:-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןמיקמיק24/10/2009
ביום ה19 למחזור, גודל זקיק 17.5 ועובי רירית 7.3, קיימתי יחסי מין, מה הסיכוי להריון במצב הזה. בנוסף בבדיקת ביוץ ביתית למחרת הראה שני פסים - ביוץ. כמה זמן מיום הביוץ ניתן לראות הריון בבדיקה ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקמיק
ד''ר דוד ישי25/10/2009נראה לי שיחסי המין הקדימו מעט את הביוץ. הבדיקה חיובית כשבועיים מהביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל24/10/2009
שלום וברכה, בת 36.5 לפני IVF שני. לפני שנה לפרסקופיה בשל אנדומטריוזיס במצב מפושט, הידבקות של הרקטום וכו, בשחלה ימין נכרתה אנדומטריומה בשחלה שמאל נצרבה.
שתי שאלות
1.מה טווח הזמן בו ניתן להזריק? האם רווח של שעה שעה וחצי בכל יום משמעותי (זריקות שנעשות בין 5-9 בערב)
2. בשל האנדומטריוזיס משתמשת בחומרים משלשלים האם אפשר להשתמש תוך כדי טיפול מבחינת ספיגת החומרים שבזריקות?
3,במחזור קודם פרוטוקול ארוך הושגו שני זקיקים בלבד, שתי ביציות הופרו, הוחזרו שני עוברים אל לא הושג הריון, הפעם כנראה פרוטוקול קצר. בשל זמני קופת חולים בפעם שעברה בוצע US אחת ל6-7 ימים האם זה מסוכן מבחינת ביוץ מודקם וכד??? מה עוד ניתן לעשות להשגת יותר זקיקים?
4. תוך כמה זמן בממוצע מתחילת פרוטוקול קצר מתבצעת שאיבה?
מודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי25/10/20091. הטווח סביר
2. אין קשר. החומרים המוזרקים נספגים ישר לדם
3. להגדיל את מינון הגונדוטרופינים. גם זה עד שלב מסויים.
4. 10-14 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות הריוןשיר24/10/2009
שלום
רציתי לדעת כמה ימים לאחר הביוץ ההריון משתרש במידה שהיתה הפריה?וכמה ימים לאחר ההשתרשות ניתן לראות תוצאה אמינה בבדיקת הריון ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי25/10/2009ההשרשה ביום ה 5 לחיי העובר. הבטא נעשה חיובי ביום ה 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה לא רוצה לפספס את הביוץאביבית24/10/2009
שלום רב וסת אחרונה 10/10
ב12/10 התחלתי ליטול אקקלומין 2 כדורים ביום עד יום 17/10 ב19/10 ההיתי אצל הרופא שעשה לי אולטרסאונד ואמר לי לקיים יחסים ב 20,21,22 כי באחד הימים יהיה ביוץ .
האם הגיוני?
כי הבנתי שמהפסקת האיקקלומין צריך לספור שבוע ואז בא ביוץ
אני כבר מאוד מבולבלת .
אתמול מסקרנות ערכתי בדיתק ביוץ בתית שהראתה לי תשובה חיובית (שני פסים כהים)
אז אני כבר לא יודעת כי הרופא אמר לי שהביוץ יהיה בימים 20,21,22 ואתמול ב23/10 בדיקת ביוץ בתית מראה לי חיובי תעזור לי בקשה להבין מי צודק הרופא או הבדיקה הבתית לזיהוי ביוץ.
לא בא לי לפספס את הביוץ
בקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שידוע לי
שיר24/10/2009איקקלומין יכול להשפיע על בדיקת ביוץ ביתית ולתת תוצאה שגויה. תקראי את ההוראות או שתעשי חיפוש באינטרנט לגבי זה כדי להיות בטוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונית
ד''ר דוד ישי25/10/2009אני לא יודע מה ראה הרופא ולכן אני לא יודע להגיד. ביוץ בטווח שאמר הרופא , אפשרי. יתכן גם שהערכה צודקת. קיימי יחסים גם ב 24 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףמעיין24/10/2009
ד"ר שלום רב ברצוני לשאול הם יש קשר בין חום גוף לקליטת הריון
והאם חום הגוף בהריון אמור להיות גבוה יותר ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבית
ד''ר דוד ישי25/10/2009כן. חום הגוף גבוה בכמה עשיריות המעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין - דחוףא24/10/2009
שלום לך,
1. עד כמה מחזורים הטיפול באיקקלומין אפקטיבי? שמעתי שאחרי 6 מחזורים זה כבר לא יעיל (ללא הזרעה). מה קורה אם עושים הפסקה של חודש - חודשיים?אחרי זה האיקקלומין חוזר להיות אפקטיבי?
2. אני בכל זאת הייתי רוצה לקחת מחזור נוסף של איקקלומין לפני שאני עוברת לטיפול עם זריקות.
יש טעם? בכל מקרה מה הטיפול היעיל הבא אחרי איקקלומין?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי25/10/2009אין מספר כזה. אבל מקובל לא לעשות יותר מ 3-6 מחזורים . בודאי לא ברציפות. מחזור נוסף לא יעמיד אותך בסיכון מיוחד.
השלב הבא הוא עם זריקות הורמונליות של גונדוטרופינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרוןשירה המבולבלת24/10/2009
שלום ד"ר
אני אחרי החזרה ב18.10.09 ביום שלישי עשיתי בדיקה של e2 ופרוגסטרון
יצא שהפרוגסטרון נמוך 17.9 אני משתמשת בסופר פאקט שאיפה שלוש פעמים ביום בנוסף אספרין וזריקת קלקסן.
ביום שלישי הוסיף לי הרופא נירות של אנדומטרין.
ביום חמישי עשיתי שוב בדיקה והפרוגסטרון עלה 49.7 וe2 553 .
שאלתי היא:
האם הפרוגסטרון עכשיו תקין?
והאם הוא עלה רק בגלל התמיכה?
מה זה אומר?
תודה מראש
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי25/10/2009הפרוגסטרון חשוב להריון ולא משנה אם הוא בא מהשחלה או מתרופה חיצונית. רק ביום בדיקת הדם תדעי האם ההריון הצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום 12 לוסתאמא24/10/2009
ד"ר שלום,
הרופא שלי ביקש שאעשה בדיקות דם (פרוג' + E2) ביוםה 12 לוסת על מנת שיבנה לי פרוטוקול
ל IVF.
מה לדעתך המשמעות של בדיקות ביום זה - שיכולות להשפיע על הפרוטוקול. לא מובן לי...?!
אשמח מאוד לתשובה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי25/10/2009גם לי לא. אולי לא הבנת נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אות נכון. הוא ציין יום 12 וגם
אמא26/10/2009ציין תאריך (שזה יוצא היום ואני אחרי בדיקות דם).
אני לא מוצאת היגיון בדברים... אחרי ששאלתי אותו, הוא אמר ש"מסתבר שאני לא יודעת הכל".
לכן העלתי שאלה בפורום...
תודה רבה בכל אופן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אמא
ד''ר דוד ישי26/10/2009מסתבר שכנראה גם אני לא יודע הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שלא התפתחו להקפאהאני24/10/2009
אני בטיפולי IVF,, שאבו לי 20 ביציות, הפרו 7, החזירו 2, אך 5 הנותרים לא התפתחו מספיק על מנת להקפיא.
האם זה מעיד על איכות העוברים שהוחזרו וסיכויי לפתח הריון?
מדוע העוברים לא התפתחו? מטריד אותי שכולם לא התפתחו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי25/10/2009זה מעיד על איכות העוברים שלא הוחזרו. מאחר שמחזירים בד"כ את היותר טובים , אני מקוה שהסיכויים שלך להריון טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני26/10/2009מכיוון שמדובר בזרע תורם, האם כדאי לי להחליף תורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילי24/10/2009
ביום חמישי הפסקתי לקחת אנדומטרין ופרוגינובה שזו הוראה מהרופא עקב ירידה של הבטא ואמר לי לחכות עד שאני אקבל מחזור. השאלה שלי מתי אני אמורה לקבל מחזור?
אגב ביום חמישי שזה שלשום היה היום ה 16 מההחזרה והבטא היתה 27 .
אם אפשר לענות לי כמה שיותר מהר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
לילי25/10/2009בוקר טוב .
אם אפשר לענות כמה שיותר מהר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליל
ד''ר דוד ישי25/10/2009עד שבוע מהפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה24/10/2009
בוקר טוב,
רציתי בבקשה להתייעץ בעניין קצת מוזר, אני אחרי 2 הזרעות עם זריקות של פיוגון ואוביטרול אך ללא הצלחה. החודש החלטתי לא לבצע הזרעה נוספת לאחר שקיבלתי מחזור לפני כ- 14 יום, לפני כשלושה ימים התחיל לי דימום קל ולא מיחסי מין פשוט הפרשות שהפכו לדימום קל, אבקש לדעת
מה גורם לי שוב לדמם??
תודה, שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי25/10/2009זה יכול להיות דימום שקשור בביוץ , או בשיבוש הורמונלי ( עם או בלי יצירה של ציסטה ) ויכולות להיות סיבות אחרות. אם זה לא יפסק , לכי לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וכאבים - האם יש סיבה לדאגה?גנית24/10/2009
אני אחרי טיפולים ואתמול האחות והרופא הודיעו לי שיש סיכוי להריון אבל לתוצאה רשמית זימנו אותי לבדיקת בטא ביום א' ו-ג' הקרובים.
בינתיים, כבר 6 ימים יש לי דימומים, לא משהו שמצריך טמפון אבל אני כן נאלצת להחליף תחתוניות כל כמה שעות, וזה לעומת דימומי השתרשות ששמעתי שנמשכים לא יותר מיום-יומיים.
בנוסף, יש לי כאבי בטן תחתונה לפעמים ממש לא נעימים, ואפילו די חזקים ומידי פעם גם כאבים באזור השחלה השמאלית...
אני ממש מפחדת שמדובר בהפלה!!!
בבקשה!! מה זה יכול להיות??? האם בכ"ז יש סיכוי שתסמינים כאלו מתקיימים בהריון תקין??
בבקשה תענו לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גנית
ד''ר דוד ישי25/10/2009למרות ההפרשות הדמיות , יש סיכוי להריון. אל תתיאשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות טיפול השבחה והזרעהגל24/10/2009
שלום,
רציתי לדעת אם ישנה עלות לטיפול של השבחה והזרעה ואם כן מה העלות והאם יש מימון /סבסוד של קופח ומושלם.
תודה,
תקוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות
פרופ' שחר קול25/10/2009כן, הקופות נותנות התחייבויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפולאיריס24/10/2009
אני עומדת להתחיל טיפול מבחנה ונדקשתי לערוך מספר בדיקותוישנה בדיקה בשם סקר גנטי שאלתי האם זה נחוץ לפני כניסה להריון ואם זה כורך בתשלום
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי25/10/2009בדיקת הסקר הגנטי בודקת נשאות של בני הזוג למחלות גנטיות. הבדיקה חשובה מאד כדי למנוע לידה של ילדים חולים באחת המחלות הקשות האלה , אך אינה חובה ואפשר לעושות אותה גם בתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)