מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לרופאיםנועה19/10/2009
ראשית ברצוני להודות לכם על ההתיחסות והמענה המהיר שאתם נותנים,אני לאחר שנתיים של ניסיונות והצטרפות לפורום שלכם אני בהריון בשעה טובה כרגע אני בחודש השלישי ורציתי לדעת אם אני צריכה להתחסן לשני סוגי השפעות העונתית והחזירים? והאם החיסונים בטוחים לנשים הרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול19/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניללי19/10/2009
שלום
השאלה שלי היא : האם ככול שבטא גודל כך גם בבדיקת הריון ביתית הפס נהיה יותר כהה חזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009בגדול - נכון, אך יש משתנים נוספים כגון מידת ריכוז השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לי
לי19/10/2009זאת אומרת שעדיף לבדוק בבוק בבדיקה ביתית ?
כדי שהפיפי יהיה יותר מרוכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/10/2009מדובר בבדיקה איכותית, לכן אין טעם לנסות ולכמת את התוצאות.
בדיקת דם תיתן מספר מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדנית19/10/2009
שלום דר',
לאחר כשלושה שבועות עם אסטרופם ועיבוי לא משמעותי בכלל של הרירית ( הגעתי ל-5מ"מ) הוחלט על החזרה ביום חמישי. הרופא המליץ לי לוותר ואולי לבצע היסטורסקופיה בפעם השלישית בכדי לראות מה מצב הרירית. דחיתי החודש את המלצתו וביקשתי בכל זאת להחזיר מוקפאים.יש לציין שמרקם הרירית תקין למעט עובייה.
האם טעיתי בבחירה והייתי צריכה לוותר החודש על החזרה?
במידה וזה לא יצליח, מה הצעד הבא שעליי לנקות? ערוגות, פיפל , היסטרסקופיה?
חייבת לציין שלפני כ-4 שנים בבדיקה שיגרתית אצל פרופ' נחשב נאמר לי כי הרירית דקה ולא אוכל להרות. באותו חודש הריתי וילדתי את בתי.היריון ספונאני לחלוטין.
האם יכול להיות שמלכתחילה הרירית אצלי דקה ללא קשר לגרידות שעברתי?
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לני שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009אם הרית ספונטאנית יתכן וטיפול IVF אינם מתאימים לך. אולי כדאי לפנות שוב לרופא שיטען שאין סיכוי להריון...
כל האופציות הטיפוליות שמנית הן אמפיריות באופיין, ואינן מבוססות-עובדות מבחינה מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםעינת19/10/2009
אני בת 39, זה IVF מספר 6 לילד השני.
אני כבר אחרי 8 ימי הזרקת גונל (150) ומנוגון (3 אמפולות), כאשר את הפרוטוקול הזה התחלתי אחרי שבועיים גלולות, ועדיין אין זקיקים.
חוץ מחודש טיפול אחד בו היה לי זקיק אחד בכל הטיפולים היו לי 6 זקיקים עם ביציות. האם החודש הזה נראה אבוד או שיש סיכוי סביר לצמיחת זקיקים בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול19/10/2009הסיכוי לתגובה שחלתית לאחר 8 ימים הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםענבר19/10/2009
שלום,
אתמול החזירו לי שני עוברים, כ-72 שעות לאחר השאיבה (מדובר בטיפול ivf שני). שני העוברים היו בני 4 תאים בלבד, למרות שהוגדרו כיפים על ידי הרופא.
אני מאוד מודאגת כי הבנתי שבשלב זה הם אמורים להיות כבר בני 8 תאים. האם יש מקום לדאגתי?
תודה רבה, מחכה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול19/10/200972 שעות לאחר השאיבה יש לצפות לעוברים בני 6 - 8 תאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מודאגתלילי18/10/2009
אני ביום ה 12 אחרי החזרה של שלושה העוברים עשיתי בדיקת בטא ב 7 בבוקר ויצא 38 האם אני צריכה לדאוג?ומה זה אומר האם זה סימן טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
לילי19/10/2009אם אפשר בבקשה לענות לי כמה שיותר מהר. והאם יש היריון שהתחיל בבטא 38 והמשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009מתחיל הריון!
יש להמשיך במעקב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןא18/10/2009
מה תפקידו של הגסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקור לפרוגסטרון
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה - בדיקות מחר!עדי18/10/2009
שלום רב,
הרופא הפנה אותי לבדיקות של פרוגרסטרון ואסטרדיול מחר
וקראתי קצת באינטרנט על כך שעות ערות לפני הבדיקה.
האם יש צורך להיות ערים 3 שעות לפני הבדיקה או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי18/10/2009הענין של שעות עירות נכון רק לגבי בדיקת פרולקטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי - ביום השני לוסתאמא18/10/2009
שלום ד"ר,
עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השני לוסת: לשלושת הערכים הבאים:
LH - Luteinizing Hormone : 5.4
FSH - 6.6
E2 - פחות מ 200
מה דעתך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי18/10/2009רמת ההורמונים תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמיטל18/10/2009
הי,
המחזור שלי סדיר מאוד ומגיע כל 28 עד 29 יום כל חודש.
רציתי לשאול בבקשה, האם ייתכן ביוץ ביום האחרון של המחזור?
ביצעתי בדיקה ביתית עם ערכת הביוץ , ויצאו לי 2 קוים.
תודה ויום טוב.
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי18/10/2009ממש לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להודעה הקודמתליאת18/10/2009
ההזרעה הרביעית- המחזרו הקדים ב 4 ימים..
אולי זה פרט חשוב נוסף, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי18/10/2009תשובתי נשארת בעינה. זה אולי מחזק את הצורך במתן תמיכה עם פרוגסטרון כמו בטיפול שבו הרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאת18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכם הרופאיםליאת18/10/2009
שלום,
רציתי לשאול משהו.. אשתדל להיות ברורה..
אני בת קרוב ל 41, אחרי שנת טיפולי פוריות לא מוצלחת במיוחד..
שני טיפולים ראשונים על טבעי, ו4 עם הורמונים.
בשני הטיפולים הראשונים עם ההורמונים קיבלתי מחזור בטרם עת (כ 5 ימים לפני המועד) ולכן בטיפול השלישי קיבלתי תמיכת פרוג' אחרי ההזרעה +אוביטרל נוסף. ואכן אחרי הטיפול השלישי נקלטתי.. הריון כימי והפלה טבעית..
לאחר ההפלה, עשיתי עוד הזרעה אחת רביעית שלא נקלטה עם הורמונים, אבל ללא תמיכה של אחרי אלא רק עוד אוביטרל.
האם זה קריטי לדעתכם בכך שלא נקלטתי?
נראה לי שהרופא ימליץ על איי וי אף ואני ככה חוששת.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי18/10/2009כמובן שזה לא קריטי שלא הרית הפעם. הלא הסיכוי להצלחה הוא סביב 20%.
התשובה לשאלה האם , לאור ההריון שהושג בטיפול הקודם , עדיף להמשיך עוד כמה מחזורי טיפול עם גונדוטרופינים או לעבור ל IVF , היא שאלה קשה. נטית הלב שלי אומרת לנסות עוד מחזור או שנים של הטיפול הנוכחי ורק אם לא תהרי לעבור ל IVF/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - רירית שלא מתעבהלימונית18/10/2009
ד"ר ישי שלום,
היום הייתי שוב באולטרסאונד. להזכירך, ביום ד' ה-US נעשה על ידי ד"ר גולדברג והיום על ידי טכנאית. משום מה, היום הרירית היתה דקה יותר. כלומר, ביום ד' במקום מסוים היה 6 ומשהו ובמקום מסוים 7 ומשהו, והיום נאמר לי שהרירית בעובי 6 מ"מ.
1) כיצד זה ייתכן?
נאמר לי לבוא רק ביום ה' ל-USנוסף. כלומר שהיום אני ביום ה-18 לפרוגינובה, יום 21 למחזור, ועדיין 2) אין התקדמות. מה הסיכוי שהרירית עוד תצליח להתעבות?
3) ובכלל, נניח ותחליטו להחזיר לי את העוברים, האם בכלל יש סיכוי שהרירית במצב הזה תתפתח באופן תקין עם ההיריון?
4) מה עושים במצב כזה, האם מפסיקים טיפול? האם מחליפים תרופה/ מוסיפים תרופה נוספת?
5) זו פעם ראשונה הזכורה לי שיש לי בעיות בעיבוי הרירית. מה זה אומר? האם זה אומר משהו על מצב הפריון שלי?
6) בנוסף, הבנתי שהיתה מחשבה להוסיף לי תרופה נוספת(לא נאמר לי איזה), ובסוף הוחלט שלא. מה דעתך בנושא?
בתודה מראש,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי18/10/2009אני מניח שזה הבדל שקשור בבודק. להערכתי אין הבדל משמעותי בין שתי המדידות. אני מניח שמי שהחליט להזמין אותך לאולטרסאונד נוסף העריך שיש סיכוי שהרירית עוד תתעבה. להערכתי היא לא. לדעתי ביום ה' יצטרכו להחליט האם להסתפק ברירית הזאת או להפסיק ולהתחיל מחדש עם תרופות אחרות. בשלב הזה , תוספת של תרופה נוספת לא תהיה יעילה. אני לא חושב שיש לזה קשר למצב הפוריות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הביוץאבתסאם18/10/2009
שלום מחזור שלי כל 27 יום סדיר.
זה אומר שבכל חודש יש לי את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבתסאם
ד''ר דוד ישי18/10/2009סביר להניח שכן , והוא מתרחש סביב היום ה 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה שחלתיתזהבית18/10/2009
שלום רב,
אחרי 4 ימי גירוי עם גונל 225 + לובריס 75:
זקיקים: 9, 10, 4,4,4,3,3,3
דם: אי2 470, פרוג' 2, LH 2.
בערך כמה זקיקים סביר להניח שיגיעו לגודל שיהיה ניתן לשאוב אותם?
לציין שאני בת 43, וב-5 סבבי IVF קודמים שעשיתי, אחרי 5 ימי גירוי התוצאה היתה הרבה יותר טובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זהבית
ד''ר דוד ישי18/10/2009מוקדם מדי להעריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)