מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות לוואי והעדרןדניאלה.י19/10/2009
שלום דר' כשנה בטיפולים, כאשר הריתי פעם אחת ואיבדתי missed abortion
תמיד אחרי אוביטרל היו לי מיחושים בחזה וגודש, ועם האנדומטרין - עצירות.
בפעמיים אחרונות בהן לא הריתי, לא חשתי יותר בתופעות הלוואי לעיל.
האם העובדה שאיני סובלת יותר מתופעות הלוואי הללו מורה שהגוף הסתגל לתרופות
ויתכן שגם השפעתן כבר פחתה ויש להחליפן???
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ' שחר קול19/10/2009לא, ההשפעה לא פחתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פיורגון ושטף דםמעיין19/10/2009
שלום,
הזרקתי אתמול פיורגון בפעם הראשונה וכשהוצאתי את המחט ירד לי קצת דם.
אח"כ האזור קצת כאב והבוקר התפתח שטף דם.
אני מניחה שפגעתי בכלי דם קטן.
האם זה בעייתי?
שתי שאלות נוספות:
1. כתוב שצריך לתת לחומר להגיע לטמפ' החדר לפני הזרקה, האם זה קריטי? כמה זמן צריך לחכות אחרי ההוצאה מהמקרר?
2. האם צריך להחליף מחט אחרי כל הזרקה? אני חוששת להשאר בלי מחטים.
תודה אבה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול19/10/2009א - לא
1. רבע שעה
3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע - דחוף (ביוץ מחר)מיה19/10/2009
התוצאות:
ph -7/6
נפח - 4
צמיגות - 1
ריכוז - 47
תנועה - 38% (36% - פרוגרסיבית טוב, 2% איטית)
לוקוציטים 0X10
אגלוטינציה חיובית
TMC - 72
KRUGER- תאים תקינים 4%, פתולוגית ראש 90%, זנב - 6%
עוד נכתב כי בדגימה המקורית נצפו 3X10^6 Round cells/ml
אשמח להסבר באשר למשמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול19/10/2009ריבוי תאי זרע פתולוגיים - רצוי לבצע הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי הפעם?ביבי19/10/2009
7 ימים גונל פ 150 ביום ה11 למחזור e2 1056 ,lh 16.70 ,progestrone 2.2
ביום השלישי למחזור fsh12.6 הזרעה היתה ביום שישי האחרון יש להזכיר שאני בת 44.
נ.ב זקיק 1 בשמאל 19 מ"מ איך הנתונים לגבי החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טובים
פרופ' שחר קול19/10/2009בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול שלוםמורן19/10/2009
בת 30 .חודשים אחרונים ללא הורמונים.אני במעקב למחזור טבעי לIVF החודש
היום אני ביום וסת 7 ונצפה זקיק 19 מ"מ-הטכנאי חושד זה ציסטה.בבדיקות דם :אסטרדיול 183 pmol ופרוגסטרון nmol 4.4
1.האם זה ציסטה?
2.אם כן איך היא נוצרה?הרי אני ללא הורמונים?
3.איך והאם היא נספגת?
4.זה מסוכן?
5.מדוע פרוגסטרון גבוה?בגלל הציסטה?
6.מה זה אומר "מעט נוזל בקו הרחם"?האם דימום של הוסת שיש לי מעט עדיין?
7.האם צריך לותר על החודש ולא לעבור IVF?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
פרופ' שחר קול19/10/20091. כנראה
2. ציסטות עלולות להיווצר באופן ספונטאני.
3. לרוב - לא טיפול נוסף.
4. לא
5. בגדר התקין
6. כנראה.
7. אפשר להמשיך ולעקוב - האם יצמח זקיק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת תודה
יעל19/10/20091.במידה ויצמח זקיק.האם הציסטה יכולה לשבש את החודש ואז הזקיק אולי לא יהיה של מספיק או ביוץ מוקדם?
2.האם אפשר לשאוב את הציסטה בזמן שאיבת הזקיקים?
3.האם זה חודש אופטימלי לשאיבה? אם לא אני אוותר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/10/20091. לא
2. כן
3. לא ניתן לקבוע כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםנועה19/10/2009
ראשית ברצוני להודות לכם על ההתיחסות והמענה המהיר שאתם נותנים,אני לאחר שנתיים של ניסיונות והצטרפות לפורום שלכם אני בהריון בשעה טובה כרגע אני בחודש השלישי ורציתי לדעת אם אני צריכה להתחסן לשני סוגי השפעות העונתית והחזירים? והאם החיסונים בטוחים לנשים הרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול19/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניללי19/10/2009
שלום
השאלה שלי היא : האם ככול שבטא גודל כך גם בבדיקת הריון ביתית הפס נהיה יותר כהה חזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009בגדול - נכון, אך יש משתנים נוספים כגון מידת ריכוז השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לי
לי19/10/2009זאת אומרת שעדיף לבדוק בבוק בבדיקה ביתית ?
כדי שהפיפי יהיה יותר מרוכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/10/2009מדובר בבדיקה איכותית, לכן אין טעם לנסות ולכמת את התוצאות.
בדיקת דם תיתן מספר מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדנית19/10/2009
שלום דר',
לאחר כשלושה שבועות עם אסטרופם ועיבוי לא משמעותי בכלל של הרירית ( הגעתי ל-5מ"מ) הוחלט על החזרה ביום חמישי. הרופא המליץ לי לוותר ואולי לבצע היסטורסקופיה בפעם השלישית בכדי לראות מה מצב הרירית. דחיתי החודש את המלצתו וביקשתי בכל זאת להחזיר מוקפאים.יש לציין שמרקם הרירית תקין למעט עובייה.
האם טעיתי בבחירה והייתי צריכה לוותר החודש על החזרה?
במידה וזה לא יצליח, מה הצעד הבא שעליי לנקות? ערוגות, פיפל , היסטרסקופיה?
חייבת לציין שלפני כ-4 שנים בבדיקה שיגרתית אצל פרופ' נחשב נאמר לי כי הרירית דקה ולא אוכל להרות. באותו חודש הריתי וילדתי את בתי.היריון ספונאני לחלוטין.
האם יכול להיות שמלכתחילה הרירית אצלי דקה ללא קשר לגרידות שעברתי?
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לני שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009אם הרית ספונטאנית יתכן וטיפול IVF אינם מתאימים לך. אולי כדאי לפנות שוב לרופא שיטען שאין סיכוי להריון...
כל האופציות הטיפוליות שמנית הן אמפיריות באופיין, ואינן מבוססות-עובדות מבחינה מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםעינת19/10/2009
אני בת 39, זה IVF מספר 6 לילד השני.
אני כבר אחרי 8 ימי הזרקת גונל (150) ומנוגון (3 אמפולות), כאשר את הפרוטוקול הזה התחלתי אחרי שבועיים גלולות, ועדיין אין זקיקים.
חוץ מחודש טיפול אחד בו היה לי זקיק אחד בכל הטיפולים היו לי 6 זקיקים עם ביציות. האם החודש הזה נראה אבוד או שיש סיכוי סביר לצמיחת זקיקים בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול19/10/2009הסיכוי לתגובה שחלתית לאחר 8 ימים הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםענבר19/10/2009
שלום,
אתמול החזירו לי שני עוברים, כ-72 שעות לאחר השאיבה (מדובר בטיפול ivf שני). שני העוברים היו בני 4 תאים בלבד, למרות שהוגדרו כיפים על ידי הרופא.
אני מאוד מודאגת כי הבנתי שבשלב זה הם אמורים להיות כבר בני 8 תאים. האם יש מקום לדאגתי?
תודה רבה, מחכה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול19/10/200972 שעות לאחר השאיבה יש לצפות לעוברים בני 6 - 8 תאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מודאגתלילי18/10/2009
אני ביום ה 12 אחרי החזרה של שלושה העוברים עשיתי בדיקת בטא ב 7 בבוקר ויצא 38 האם אני צריכה לדאוג?ומה זה אומר האם זה סימן טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
לילי19/10/2009אם אפשר בבקשה לענות לי כמה שיותר מהר. והאם יש היריון שהתחיל בבטא 38 והמשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי שלום
פרופ' שחר קול19/10/2009מתחיל הריון!
יש להמשיך במעקב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטוןא18/10/2009
מה תפקידו של הגסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקור לפרוגסטרון
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה - בדיקות מחר!עדי18/10/2009
שלום רב,
הרופא הפנה אותי לבדיקות של פרוגרסטרון ואסטרדיול מחר
וקראתי קצת באינטרנט על כך שעות ערות לפני הבדיקה.
האם יש צורך להיות ערים 3 שעות לפני הבדיקה או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי18/10/2009הענין של שעות עירות נכון רק לגבי בדיקת פרולקטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי - ביום השני לוסתאמא18/10/2009
שלום ד"ר,
עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השני לוסת: לשלושת הערכים הבאים:
LH - Luteinizing Hormone : 5.4
FSH - 6.6
E2 - פחות מ 200
מה דעתך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי18/10/2009רמת ההורמונים תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמיטל18/10/2009
הי,
המחזור שלי סדיר מאוד ומגיע כל 28 עד 29 יום כל חודש.
רציתי לשאול בבקשה, האם ייתכן ביוץ ביום האחרון של המחזור?
ביצעתי בדיקה ביתית עם ערכת הביוץ , ויצאו לי 2 קוים.
תודה ויום טוב.
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי18/10/2009ממש לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)