מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומצה פוליתלימונית07/11/2009
שלום,
אחרי החזרת מוקפאים, מחר (יום ראשו) בדיקת בטא.
אני נוטלת במשך שנים חומצה פולית בערך של 5 מ"ג עקב מחסור בה וב-B12.
לפעמים, אני לא זוכרת אם לקחתי או לא, ורציתי לדעת האם עדיף לקחת כדור עודף, או שזה כבר יותר מדיי ויכול אפילו להזיק (באחת הפעמים שעשיתי זאת, אכן באותו השבוע היתה לי בדיקת דם, והיה עודף)?
האם בערך הזה זה לא כזה קריטי אם יום אחד בעצם לא לוקחים?
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי07/11/2009זה לא קריטי אם מדי פעם שוכחים כדור או נוטלים שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להיכנס להריון כבר שנתיים וחציאלינור07/11/2009
שלום,
נכנסתי להריון לפני כשנתיים וחצי, לאור חוסר בדופק ביצעתי הפלה בשבוע 12 (פעמיים גרידה משום שלא הוציאו את כלל החומר), במהלך ההיריון ביצעתי סיסי שיליה, כאשר התשובה הייתה טריפל X בעובר.
לאחר ההפלה ביצעתי צילום רחם שיצא תקין. מאז לקחתי כמה חודשים איקקלומין, ביצעתי הזרעה, ביצעתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה, ועדיין לא מצליחים.
אשמח לקבל ייעוץ מה עוד ניתן לבדוק ומה מומלץ לעשות הלאה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלינור
ד''ר דוד ישי07/11/2009בהנחה שהזרע תקין , בשלב הזה לא הייתי מציע בדיקות נוספות , אלא ממשיך בדרך הטיפול המקובלת . אם עם איקקלומין לא הרית , צריך להמשיך עם גונדוטרופינים ( זריקות ) ואם צריך אפילו לעבור ל IVF .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הורמונליתא06/11/2009
קיבלתי היום מהרופא הפניה לבדיקת- פרופיל הורמונלי ביום שלישי למחזור.
מה הן טווחי הנורמה התקניות של הורמונים - FSH, LH, פרוגסטרון, אסטרודיל ו-פרולקטין.
תודה לכם על הפורום המצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי07/11/2009הנורמות מופיעות בדף התוצאות של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתדינה06/11/2009
אני בריאה. לבעלי 97% מהזרע בעלי פוטולוגית ראש (שאר הפרמטרים תקנים).עברנו 4 הזרעות(כולל טיפול הורמונלי בשבילי והשבחת זרע)-ללא הצלחה.האם יש טעם להמשיך בהזרעות או לעבור להפריה חוץ גופית?מה הסיכונים המרכזים בהפריה חוץ גופית?האם יש טיפולים נוספים במקרה שלנו?האם לביצוע הפריה חוץ גופית צריך הפניה מרופא מטפל בקופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
פרופ' שחר קול07/11/2009ההחלטה מתבססת על מיכלול הנתונים, כולל גילך, ומלוא נתוני הזרע.
לגבי IVF וסיכוניו - ראי באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אמור להגיע מחזור בתחילת פרוטוקוחסויה06/11/2009
שלום ד"ר.
התחלתי פרוטוקול ארוך ביום ראשון 01.11 (יום 20 למחזור).
בדרכ מקבלת כל 25 ימים.
האם אמור להופיע דימום רגיל ביום ה25+-? אם בטעות... נכנסתי להריון מתי אני אמורה להיות ערנית כדי לא להזיק? אני כרגע לוקחת דקפפטיל, ובדיקה הבאה היא ב12/11.
תודה מראש:)
סופש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/11/2009הוסת מופיע בד"כ בזמן. לעיתים הוא מקדים או מאחר. אם את בהריון , הדבר יתגלה בבדיקת הדם הרוטינית , שבועיים לאחר התחלת הטיפול. עד אז הדקפפטיל לא יגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חלשיםאיה06/11/2009
אני 12 יום אחרי הזרעה שנייה
כעבור 10 ימים הופיעו לי כתמים חומים שבאים והולכים
ומלווים בכאבי מחזור
יש לציין שאין לי דימום רגיל כמו תמיד
לא ברור לי אם זה הווסת או לא
מה גם שעשיתי בדיקת הריון ויצא לי פס אחד חזק והשני היה מאוד חלש
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איה
ד''ר דוד ישי06/11/2009קרוב לודאי שזה אומר שאת בהריון. תעשי גם בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין הריוןאביבית06/11/2009
אני ובעלי מנסים כבר מספר חודשיים רב להכנס להריון אך ללא הצלחה בעלי עבר בדיקת זרע שיצאה תקינה אני עברתי גם סידרת בדיקות כולל אולטרסהונד שהראו בודאות ביוץ ושהכל תקין
אז למה אין הריון אני כבר משתגעת ?
אנחנו לא רוצים להתאיש אבל זה מוביל אותנו לכיוון הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי06/11/2009אם אתם עדיין בטווח של שנה , תמשיכו לנסות עוד כמה חודשים. אם עברה שנה , כדאי שתפנו למומחה לפוריות כדי להשלים את הבדיקות - פרופיל הורמונלי וצילום רחם. בד"כ מוצאים את הסיבה. בחלק קטן מהמקרים אין הסבר . בכל מקרה אפשר יהיה לעזור לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהתולי06/11/2009
ב02/11/09 עברתי הזרעה שלישית אחרי טיפול של גונל אף 5 ימים במינון של 187.5 ליום בדיקות אולטראסאונד הראו שעובי רירית 10 מ"מ וזקיקים בגודל של 16/19/21 כל זה ביום התשיעי למחזור כשביום העשירי עברתי את ההזרעה.
האם הסיכוי להריון הפעם הוא גבוה?
בד"כ רירית הרחם שלי לא היתה עוברת את ה6-7 מ"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תולי
ד''ר דוד ישי06/11/2009הנתונים שציינת טובים ובהתאם הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דוח מעבדה באלישע-לד"ר קולסיגל06/11/2009
שלום ד"ר קול,
אשמח לדעת אם ניתן לקבל דוח מעבדה לגבי איכות ביציות וזרע לאחר טיפול IVF שנכשל, מהמעבדה בביה"ח אלישע?
תודה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
פרופ' שחר קול07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה06/11/2009
אני לאחר 2 הפריות שנכשלו ובהפסקה 7 חודשים שאלה?
1.האם הגוף משתנה לאחר כל הטיפולים האלו ביצור ביציות בהורמונים או חוזר למצב שהיה לפני כן ?
2ץ האם הפסקה ארוכה עוזרת להצלחת טיפול הבא?
בהצלחה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/11/2009תלוי בגיל. אם את צעירה , השחלות שומרות על איכותן ומגיבות בצורה דומה בכל פעם. הפסקה ארוכה אינה מעלה את הסיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהזרעהעמית06/11/2009
שלום,
היום עברתי הזרעה והרופא ביצע "משיכה לצורך החדרה של הקונולה". האם זה נורמלי לבצע הזרעה עם "משיכה" ,שהכאיבה מאוד, ?וכן הופיע לי דימום אח"כ , האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלה
ד''ר דוד ישי06/11/2009זה לא נורמלי. אבל במצבים חריגים , אם מתעקשים על הזרעה לתוך הרחם , אין מניעה מלתפוס את הצואר . זה יכול לגרום לדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה06/11/2009
שלום עברתי החזרת עוברים מוקפאים ביום שישי לפני שבוע מאז אני מחדירה אנדומטרין 2 בבוקר 2 בערב + 3 כדורים ביום של פרוגינובה היום בבוקר כאשר החדרתי את הכדורים על המקל היה דם מהרחם שאלתי היא האם זה סימן של ווסת שקרב? האם יכול להיות שפצעתי את עצמי? או ייתכן שבהשתרשות עובר יש סיכוי לקצת דם מהרחם? תודה רבה קצת מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/11/2009הסיכוי לןסת בשלב הזה אפסי , גם אם אן הריון. שתי האפשרויות האחרות באות בחשבון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשני06/11/2009
אני אחרי החזרת עוברים ויש לי שילשולים מימיים (סליחה על התיאור).
אני לוקחת קרינון בבוקר ובערב, והיום בערב אמורה לסיים דוקסילין 100 (שנטלתי 5 ימים מיום השאיבה).
אני פוחדת שבגלל השילשולים האלה שיש לי כבר כמה ימים לאחר ההחזרה העוברים לא ישתרשו.
(לא כל הזמן השלשולים היו מיימיים אבל כל הזמן מאז ההחזרה יש לי קיבה רכה מאד מאד והיום גם מיימית-בקיצור לא רגילה).האם זה קשור? והאם השרשת העוברים יכולה להפגע או שהם יכולים פשוט ליפול בגלל השילשולים האלה?
אוף.. אני דואגת כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי06/11/2009אם תקפידי לשתות ולא להתיבש , השלשלול לא ישפיע על הסיכויים להריון. רצוי שתבדקי מדוע את משלשלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי החביב
שני06/11/2009אני מקפידה לשתות, אבל השלשולים נמשכים כרגע. הרופא חושב שיש קשר לדוקסילין (אחת מתופעת הלוואי שלו), ולמזלי לקחתי היום את הכדור האחרון.
בנוסף יש לי מעין דקירות כאלה שבאות והולכות פעם -פעמיים ביום, שאותו הרגע שמופיעה ה"דקירה" אני מרגישה מין כאב ואח"כ הוא חולף כלא היה.
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי07/11/2009אני מקוה אם כך שהשלשולים יפסיקו.
תופעות של דקירות , כמו שאת מתארת , הן מוכרות , שכיחות וחסרות משמעות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ממש בהתחלה...אני06/11/2009
בטא ביום ה- 12 להחזרה (עוברים טריים)- 17, פרוג'- 30
יומיים אחרי- בטא 28, פרוג' 40
אני עם 3 נרות אוטרוגוסטן (וגינלי) ביום +מדבקת אוורל, מאז ההחזרה
הבוקר התחיל דימום חלש בניגוב...
אני צריכה לחזור על בדיקת הדם ביום ראשון בכל מקרה, אבל לא מצליחה להשיג את הרופא שלי- האם כדאי להעלות את תמיכת הפרוג'? האם זה אפשרי ועדיין שיהיה הריון תקין?
לתשובת המומחים אודה,,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון...
אני06/11/2009הדימומים התחזקו...
הרופא הנחה להגדיל את כמות הפרוג' כתמיכה...
ברור לי שצריך לחזור על הבדיקה ביום ראשון, אבל השאלה היא רק ולו בשביל לדעת שקיים סיכוי שלמרות דימום (ועליית בטא כזאת, שהיא נכונה לאתמול בבוקר) להריון תקין...
יכול להיות (הזוי, אבל מחפשת במה להיאחז) שהחזירו שלושה עוברים והדימום פשוט נובע מ"נפילה" של אחד או שניים ואילו השלישי נקלט?
שוב תודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי06/11/2009יש עדיין סיכוי להריון. קשה להעריך את גודל הסיכוי , אבל שוה לחכות , עם אופטימיות זהירה , עד יום א'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןחסוי06/11/2009
שלום לכולם , אני בשבוע 6 אתמול הלכתי לבדיקת אולטראסונד ראינו עובר ודופק הרופא אמר שהכל בסדר גמור והפניה אותנו לרופא מטפל בבוקר מצאתי דם ורוד בניגוב(קצת) האם צריך לדאוג וללכת לרופא .?( רמת הפרסטגון היתה קצת נמוכה 20 אמרו לי לקחת אוטרגסטאן בלילה דרך הפה אני לוקחת 3*3ביום וצריך להמשיך ל22לנובמבר )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול06/11/2009אם הדימום הקל חולף - אין מקום לדאגה, יתכן ונגרם ע"י בדיקת הא.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)