מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לאחר הזרעהנטע02/10/2009
הזרעה ראשונה שנכשלה, השאלה שלי לגבי המחזור, שנה ללא ווסת רק בעזרת כדורים, האם גם החודש אצטרך כדורים או שסביר להניח שבגלל הגונאל והאויטרל יהיה מחזור טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
פרופ' שחר קול02/10/2009בהנחה שהיה ביוץ, הרי אם אין הריון יגיע מחזור.
לגבי המחזור בחודש הבא - אין שום קשר לטיפול שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד מעבדהס.ד.02/10/2009
הפריה 1 - זקיק אחד, עובר אחד.
הפריה 2 - 3 זקיקים, 3 עוברים.
הפריה 3- זקיק אחד, עובר אחד.
הפריה 4- זקיק אחד, גודל משוער 20, יש ביצית, אין הפריה, אין עובר.
מרוב האכזבה הכנסתי לי לראש שאולי במעבדה השתבש משהו, שאולי לא טיפלו כראוי בביצית שלי. איך אני יכולה לדעת שלביצית שלי ניתן טיפול מקסימלי בידיים מקצועיות ולא בידי מתמחה למשל? מי בודק שהטיפול בביציות נעשה כמו שצריך? מהי המעבדה הנחשבת הכי טובה בארץ ובעלת אחוזי ההצלחה הגדולים ביותר (אני באסותא רמת החייל)?
מה צריך לעשות כדי שהדבר לא יחזור?
בגילי כל חודש חשוב ולאחר 3 שאיבות ללא הפריה הקופה לא תאשר לי שוב הפריות ומזה אני חוששת.
מעוניינת בתשובה של רופא אך אשמח גם למידע מבעלות ניסיון ומידע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדה
פרופ' שחר קול02/10/2009את מטופלת ביחידה איכותית ומקצועית, המעסיקה אנשי מקצוע ותיקים ומנוסים. אני משוכנע שנעשה כל הנדרש כדי להשיג הריון.
יש להודות - הפריה חוץ גופית היא טכנולוגיה מצוינת, אך אינה תמיד תמיד יכולה להניב התוצאות המקוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל צמיגלולו02/10/2009
האם נוזל לבן וקצת צמיג כמו ריר זה יכול להיות מהתופעות של אחרי הזרעה?
אני כבר אחרי הזרעה ב3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםגליה02/10/2009
שלום רב,
לאחר שבועיים של פרוגינובה במינון של 3 כדורים ביום ויומיים של העלאת המינון ל- 6 פרוגינובה ביום (מתוכם 2 בנרתיק), הרירית הינה 6 מ"מ בלבד. האם יש טעם להחזיר מוקפאים על רירית בעובי זה?
יצוין, כי הטיפול מבוצע בשל בעיית זרע, וכי לא ידוע על בעיה כלשהי ברירית הרחם (במהלך הטיפולים היא סביב ה- 7-8 מ"מ).
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גליה
דנית02/10/2009רירית 6 מ"מ היא קצת דקה ( המינימום צ"ל 7 מ"מ ) אך בהחלט אפשר להחזיר.
יש הרבה הריונות שהתפתחו עם רירית בעובי 6 מ"מ.
בהצלחה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןמורן02/10/2009
אחרי החזרת מוקפאים, מקבלת אנדומטרין 3 פעמים ביום, כל 8 שעות.
האם איחור של חצי שעה עד שעה בהחדרת אנדומטרין משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מורן
דנית02/10/2009לא נראה לי שאיחור של חצי שעה/שעה הינו משמעותי.
אני בכלל לקחתי 2 ביחד בבוקר ואחד בערב.
בהצלחה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של אוויטרל?לולו02/10/2009
אני אחרי טיפול אוויטרל והזרעה שנעשתה ב .29.9
מאז ואני מרגישה כאב בשדיים ויותר רגישות
האם זה כתוצאה מהטיפול אם לא מה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות דומות
דניאל02/10/2009שלום,
גם אני לאחר הזרעה 22/9 וגם אני חשה בדיוק אותן תופעות רגישות בשדיים....
אני חושבת שכל התופעות ההלו הן כתוצאה מההורמונים. אני מקווה שההזרעה תצליח ואת בהריון.
לצערי הרב עשיתי היום בבוקר בדיקה ביתית והתוצאה שלילית.
המון בהצלחה. ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתוצאה מרמת פרוגסטרון גבוהה
פרופ' שחר קול02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה+ ווסתקרן02/10/2009
ראשית סליחה עם האורך השאלה אך מיואשת כבר...:
בת 28 הפלה (שאיבה) לפני כ-3 שנים שבוע 7 ללא סיבוכים. לפני ההפלה ווסת כמו שעון (כנראה זאת הסיבה שנקלטתי דיי מהר...+ פוסטינור) 3 חודשיים לאחר ההפלה חלו 2 שינויים:
1. ווסת התקצרה משבוע ל- 3 ימים.
2. המחזור כבר לא כמו כל כך שעון פעם ב-9, פעם ב-6 פעם ב-10 לחודש.
כיום אני מנסה להרות 5 חודשים לא הצלחה שאלותייי הן:
1. האם יש קשר להפלה השינויים הללו? (למרות שהרופא שביצע אמר שלא)
2.מה עליי לעשות? נראה כי לעולם לא אצליח להרות וכי ההפלה פגעה בפורייתי...
תודה מראש המיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול02/10/20091. לא, הפלה לא משפיעה על תפקוד השחלות.
2. אין להיבהל! מציע לפנות לרופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הזרעהדניאל02/10/2009
21/9 עברתי הזרעה. לאחר לקיחת מונוגון ואוביטריל. לאחר שחשתי שהחזה גדוש ונפוח היום עשיתי בדיקת הריון והתשובה שוב שלילית.
שאלתי האם הבדיקה נעשתה בזמן?
מדוע החזה שלי גדל אם אין הריון?
תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דניאל
דנית02/10/2009נראה לי שעשית את הבדיקה מוקדם מידי. תנסי בעוד יומיים שוב.
ההשפעה של האוביטרל פגה לאחר 14 יום.
כמו כן לעיתים השתרשות קצת מאוחרת ואז הבדיקה לא מזהה היריון.
בהצלחה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי.02/10/2009
ב1/10/ הוחזר עובר אחד (עובר שהופשר )בעל שני תאים מיד לאחר ההחזרה היה דימום קל מאוד בערב הפרשות חומות למחרת עדין הפרשות חומות ....
שאלותי :
1. ממה נובעות הפרשות אלו והאים זה תקין?
2. האם עובר בעל שני תאים יכול לשרוד ואף להשתרש?
תודה מראש וחג שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול02/10/20091. כנראה מתעלת צוואר הרחם, לא תופעה חריגה.
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שדולגה -תודהשלומית02/10/2009
אתמול במעקב זקיקים נצפה זקיק 18 מ"מ .בבדיקות דם :E2 681 ופרוג' 5.4 -הדם נלקח ב8 בבוקר וUS נעשה גם ב-8 בבוקר.
התוצאות של הדם הגיעו ב11,אז האחות אמרה להזריק אוביטרל ב2 בצהריים ולעשות הזרעה בשעה 17:00 בערב של אותו יום ולמחרת ב17:00 בערב.
1.האם האוביטרל מוזרק בזמן?
2.האם לפי ערכי הפרוגסטרון זה לא כבר תהליך ביוץ?
3.האם עד ההזרעה אני עלולה לבייץ כבר?
4.אם באמת אבייץ עד ההזרעה אז ההזרעה מיותרת?
5.תוך כמה זמן מרגע שחרור הביצית יש הפריה?ומה קורה אם הזרע לא מגיע מיד אחרי הביוץ אלא מאוחר יותר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול02/10/20091. כיוון שלא נמדד LH לא ניתן לענות באופן אמין. באופן כללי: כן
2. לא, כנראה.
3. לא סביר
4. לא
5. הביצית שומרת על יכולת ההפריה כ - 12 שעות לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרולשלי02/10/2009
אוביטרול ניתן לביוץ ,
הרי הוא מכיל הורמון הריון אז איך דרך הפעולה?
כמה זמן לאחר שנלקח יש ביוץ?
לכמה זמן?
ומתי אפשר לעשות בדיקה להריון? שתראה ערכים אמיתיים ולא של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול02/10/2009אכן, מכיל את הורמון ההיריון שלו פעילות ביולוגית זהה ל - LH (ההורמון האחראי באופן טבעי על הביוץ).
הביוץ קורה כ - 40 שעות מהזרקתו.
הביצית שומרת על כושר ההפריה למשך כ - 12 שעות.
בדיקת דם - מציע לא לפני שיעברו 16 ימים מהזרקת האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דילגתם עליישרית02/10/2009
שלום רב.
בתאריך 04.09 מחזור
בתאריך 16.09 הזרעה (מתאריך 20.09 עד היום אסטרופם ואנדומטרין בוקר וערב)
בתאריך 27.09 (11ימים לאחר הזרעה) בדיקת דם בטא 9
בתאריך 29.09(13 ימים לאחר הזרעה) בדיקת דם בטא 28 אסטרדיול 1647פרוגסטרון 170.20
בתאריך 01.10 (15 ימים לאחר הזרעה) בדיקת דם בטא 44 אסטרדיול 1645 פרוגסטרון 114.30
האחיות ביחידת הפוריות מסרו לי כי הנתונים לא טובים מאחר והבטא צריכה להכפיל את עצמה.. ביקשו שביום ראשון אעשה בדיקה נוספת... אבל...
מה בינתיים? אני בהריון? אני לא? זה מעיד על משהו חיובי? מניסיונך יהיה בסדר?
יום נעים עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב דילגתם ועכשיו יש לי תוספת לשאלה
שרית02/10/2009כבר יומיים והיום בבוקר כאבי בטן חזקים מידיי פעם, התכווצויות של הרחם כאלה, היום בבוקר טיפה של דם ורוד עד כדי כתום, ועכשיו בצהריים טיפה של דם ממש..
מה זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
פרופ' שחר קול02/10/2009מתחיל הריון, אך כפי שהאחיות אמרו דינמיקת העלייה של הבטא אינה מבשרת טובות.
יש להמשיך מעקב.
יתכן והופעת הדימום קשורה באי תקינות ההיריון ("כימי") , ומדובר ב"הפלה" מאוד מוקדמת.
אפשר לפנות לחדר מיון, אך זה לא ממש ישנה את התוצאה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר עוד שאלה בבקשה וסליחה
אני02/10/2009כתבתי כבר כמה הודעות מתוך לחץ אז לא ידוע לי אם את האחרונה קראת.
מעבר לכאבים העצומים שיש לי היום, עכשיו התחילו לי ממש טיפות של דם וגם הפרשה צמיגית.
שתי שאלות:
1. האם להמשיך עם האסטרופם והאנדומטרין? אני אמורה לקחת עכשיו..
2. לגבי חדר מיון, לא כדי לשנות את התוצאה אלא האם ישנו סיכון לגופי עם מה שקורה לי עכשיו?
תודה רבבבבה! לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/10/20091. אם מדובר בכאבים עצומים רצוי להיבדק בחדר מיון.
2. מציע לשוחח עם הרופא המטפל ולקבל יעוצו בקשר להחלטות טיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועכשיו לאחר כמה בדיקות
שרית03/10/2009קיבלתי ההצעה הלכתי אתמול לאיכילוב שם קיבלתי טיפול גרוע שכלל אולראסאונד שלא אמר כלום מאחר ומוקדם מידיי וחוסר בתשובות לשאלות שלי.
היום היו לי שוב כאבים ודימומים קצת חומים קצת אדומים לא ברור כזה, ניגשתי לעין כרם שם קיבלתי טיפול מלכים! בקיצור.. הבטא 66 מזכירה שלפני יומיים היה 44, באולטרא סאונד נבדקו השחלות והכל בסדר למעט נוזל במידה קטנה שלא היה מוסבר.. כמו כן רירית בעובי של 10 ממ. הרופאה המקסימה שהיתה שם אמרה שעל פניו הדימום יכול להיות של מחזור ושזה היה הריון כימי. אכל כשקיבלה את הבטא אמרה שאי אפשר לדעת ומוקדם.
מה דעתך?
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/10/2009הסביר ביותר - הריון כימי, או הפלה מאוד מוקדמת, וזו סיבת הדימום.
פחות סביר הריון חוץ רחמי.
לכן יש להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם-מבולבלתלילי01/10/2009
קראתי בעלון המצורף לחפיסת האסטרופם שאסור ליטול אותן במהלך הריון, כמה זמן לאחר החזרת עוברים מותר המשך הטיפול בהן כתמיכה לרירת שכן ייתכן הריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליידי די
פרופ' שחר קול02/10/20097 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןדנונה01/10/2009
קיבלתי מחזור אחרון ב 27/8 והחודש עדיין לא קיבלתי, יש לי קצת הפרשות חומות בעיקר שאני ןבעלי מקיימים יחסים אתמול עשיתי בדיקת היריון ביתית והפס שבודק עם הבדיקה תקינה יצא כהה מאוד והפס השני יצא מאוד מאוד חלש (הפס שמסמן על היריון)
האם יש חשיבות לגוון הפס |?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול02/10/2009כנראה חיובי, רצוי לבצע בדיקת דם לווידוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פיוריגוןחיובית01/10/2009
אני מזריקה פיוריגון 150 UL ליום לפני הזרעה
יש לי במזרק עוד קצת חומר פחות מ- 150 .
1 האם אני יכולה להזריק את החומר שנותר ולמלא אח"כ מחסנית שנייה ולהזריק את הייתר ?(כלומר יהיה לי 2 הזרקות )
2. קנית קונדום לאיסוף הזרע .האם באותו יום שאני מבצעת את ההזרעה האם אני יכולה לקיים יחסי מין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול02/10/20091. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)