מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי שאלותמ27/09/2009
שלום רב,
ילדתי לפני חמישה חודשים מטיפולי IVF. (ולאחר אובדן הריון).
אני מניקה מעט (אין לי כמעט חלב).
יש לי שחלות פוליציסטיות וללא גלולות אני לא מקבלת מחזור.מאחר ואני מניקה לעתים אני לא נוטלת גלולות ע"מ לקבל מחזור.
אמרו לי שאם אני מניקה חלקית אני צריכה לקבל מחזור ואני חייבת לקחת גלולות.
1. אני מעוניינת להניק עוד חודש- האם יש בעיה שאהיה חודש נוסף ללא מחזור?
2. אני מתכננת חודשיים- שלושה לאחר ההנקה לחזור לטיפולי פוריות- האם מותר לי?
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול27/09/20091. אין בעייה.
2. מותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםחן27/09/2009
שלום,
1. רציתי לדעת מה תפקיד האסטרופם, האם בנוסף להרחבת הרירית הוא גורם גם לעיכוב בביוץ?
2. קראתי בפורום שהחזרת עוברים מוקפאים הינה פחות טובה מהחזרת עוברים טריים, איך הדבר בא לידי ביטוי?
3. האם כדאי לבצע את תהליך השאיבה מחדש גם אם יש מוקפאים (האם שאיבה תלויה ברצון הזוג מפאת הקושי ב"החלמה" או שהשאיבה אינה "בריאה" ולכן כדאי לצמצם את כמות הפעמים?
תודה מראש, וגמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול27/09/20091. כן
2. סיכויי ההריון פחות טובים.
3. לא , רצוי להשתמש בקפואים לפני יצירת חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםקארין27/09/2009
שלום
אני בת 25, מזה שנתיים לקחתי סרזט וקרוב לשנה לא קיבלתי מחזור בעקבות נטילת הגלולות, הפסקתי לפני 3 חודשיים ומאחר ולא קיבלתי מחזור אחרי חודשיים של הפסקה הרופא נתן לי כדורים שבעזרתם קיבלתי מחזור ב- 13/09. אני מנסה להרות ועושה מעקב זקיקים על מנת לבדוק מתי מועד הביוץ. התוצאות הן:
ביום ה-10 למחזור עובי רירית 4.3 ובשחלה ימנית זקיק 10 מ"מ + קטנים רמת אסטראדיול 112 PMOL ורמת פרוגסטרון 2.1 ,ללא נוזל חופשי
ביום ה- 12 למחזור: עובי רירית 2.9 מ"מ בשחלה ימנית זקיק 10 מ"מ + קטנים רמת אסטראדיול 202 ורמת פרוגסטרון 1.4 ,ללא נוזל חופשי
ביום ה- 15 למחזור: עובי רירית 1.8 מ"מ בשחלה ימנית זקיק 8 מ"מ +קטנים ללא נוזל חופשי.
השאלה שלי היא כזאת: קודם כל איך ייתכן שעובי הרירית הולך ונעשה דק יותר מפעם לפעם? האם זה מצביע על בעיית פוריות? יכול להיות שאני לא אבייץ בכלל?
אודה מאוד לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול27/09/2009מסתמנת בעיית ביוץ, לכן הרירית דקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוףשרית27/09/2009
שלום רב.
אני ביום ה 23 של המחזור (קיבלתי בתאריך 04.09), ביום ה 13 עשיתי הזרעה (בתאריך 16.09), היום עשיתי בדיקת היריון ביתית ויצא פס חלש מאוד מאוד. עשיתי בדיקת דם והבטא היא 9... מה זה אומר?
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
שרית27/09/2009שאני לוקחת מהיום ה 17 של המחזור (כלומר 5 ימים לאחר הזרעה) אסטרופם ואנדומטרין כל יום בוקר וערב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
פרופ' שחר קול27/09/2009קשה מאוד לדעת. יש להמתין ליום ג ולחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...עזרה בבקשהחסוי27/09/2009
קיבלתי ווסת אחרונה ב16/9 והתחלתי גלולות ב18/9- עלי להמשיך את הגלולות עד ה8/10, כאשר את זריקת הדקא 3.75 אני צריכה לקבל ב1/10
בהדרכת אחיות נאמר לי כי ב15/10 עלי להגיע לא.סאונד כדי לבדוק שאין ציסטות ולבדוק שאכן קיבלתי מחזור א ח ר י חפיסת הגלולות ורק אז אוכל להתחיל להזריק את הגונאל F.
א ב ל כבר שלושה יש לי כאבי מחזור מציקים, כאבים חזקים בחזה ובשבת התחיל לי גם מעט דימום והפרשות חומות ואני רק באמצע החפיסת גלולות... מפחדת שזו ווסת (כך מתחילה לי בדר"כ הווסת ) אבל מבולבלת לחלוטין ןלא מבינה איך יכול להיות עכשיו??? הווסת שלי סדירה תמיד בין 28-30 יום, לא רק שלא עבר הזמן הזה, אלא גם שאני באמצע חפיסת גלולות...
אני מפחדת שזה יכול להרוס לי את הטיפול הראשון, לדעתך זו יכולה להיות השפעה של הגלולות אחרי שלא השתמשתי בגלולות שנה וחצי? (אלו אותו סוג של גלולות שהשתמשתי כל חיי), זה יכול לפגוע בטיפול שצריך להתחיל ביום חמישי?
אוף... מבובלבלת לגמרי, מפחדת, לא מבינה...
גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדימום עדיין ממשיך לי...
חסוי27/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
פרופ' שחר קול27/09/2009דימום קל בחודש הראשון לגלולות הוא שכיח מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותTALI27/09/2009
בוקר טוב
אני בת 31 בריאה ונשאית מוטציה של BRCA1 . הרופאים המליצו לי לעבור הוצאה של שחלות בהקדם (כיוון שאחותי חלתה בסרטן שחלות בגיל צעיר)אך אני מעוניינת בעוד ילדים (יש לי 2 בנות). לכן אני שוקלת לעבור שאיבת ביציות בכדי שאוכל להרות גם לאחר הוצאת השחלות. איזו טיפול יכול להתאים לי (IVM?) לאור העובדה שמדובר על חשיפה להורמונים וגם כך ישנה נטיייה מוגדלת להתפתחות סרטן האם לא יהיה מסוכן מידי לעבור הליכים אלו?
תודה וגמר חתימה טובה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול27/09/2009יש מקום לייעוץ משולב עם אונקולוגים, רופאי פריון, וכן יש להתייחס לנושא השדיים.
לעניות דעתי, חשיפה מוגבלת לפרוטוקול גירוי עדין במסגרת IVF רגיל לא תשנה דבר, ותשפר משמעותית סיכויי ההיריון בעתיד.
יש לזכור כי רמת ההורמונים בהיריון גבוהה מאוד מאוד מאוד למשך חודשים ארוכים!
האם עלתה שאלת פונדקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
TALI29/09/2009ראשית תודה על תגובתך המהירה.
פונדקאות לא עלתה על הפרק כיוון שהבנתי שלא אמורה להיות בעיית כניסה להריון ללא השחלות (מביציות/עוברים מוקפאים) ושהליך זה הינו נפוץ בקרב נשאיות שעברו הוצאת שחלות.
באיחולי בריאות וגמר חתימה טובה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללימונית
דנית29/09/2009היי לימונית,
קראתי שעברת פיפל, האם עברת זאת בשל רירית דקה? מה הפרוצדורה של פיפל? האם בהרדמה מלאה? לאחר כמה זמן ( אחרי הפיפל ) ניתן להחזיר מוקפאים?
תודה רבה ובהצלחה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני - בקשר לפיפל
לימונית29/09/2009היי לני,
הפיפל זהו תהליך בו שואבים טיפה מרירית הרחם. בעבר, היה נהוג לעשות זאת לצורך ביופסיה, ולאחר מכן, בעקבות מחקר שנעשה על ידי חוקרת ממכון וויצמן על מטופלות בבית החולים קפלן, נמצא שעצם עשיית הפיפל מגבירה את הסיכויים להיקלטות באחוזים ניכרים, אבל המחקר עצמו הוא מחקר קטן, כלומר על מעט מטופלות באופן יחסי. בעקבות המחקר התחילו מכונים רבים בארץ לנסות לאמץ את הפיפל כשיטה שתעזור בהיקלטות, אבל זו עדיין לא רוטינה של הטיפולים.
התהליך מבוצע בערות מלאה ולא נעים בכלל. מכניסים את הספקולום לפתיחת צוואר הרחם, תהליך שכואב מאוד בפני עצמו למי שרגישה, ודרכו מכניסים את הקטטר איתו מגרדים ושואבים מהרירית.
למעשה, זוהי ביופסיה בערות מלאה, וזה לא קל. אני רגישה מאוד, ואצלי מדובר בכאבים חזקים מאוד (ולמרות זאת עברתי את זה כבר פעמיים), אבל זה אינדבידואלי, דיברתי עם מישהי שאמרה לי שהיה לה בכלל לא נורא.
נהוג לבצע את הפיפל ביום ה-21 למחזור, כלומר כשבוע לפני המחזור הצפוי הבא.
(אצלי משום מה הוחלט הפעם על תאריך מוקדם יותר, אבל זה דיי חריג).
יחד עם זאת, אין עדיין התוויה חד משמעית מתיי לבצע אותו.
בהזדמנות זו שמבצעים לך את הפיפל, מכיוון שכבר שואבים לך מהרירית, שולחים אותה גם לביופסיה למעבדה, וזה נותן הזדמנות לדעת מה מצב הרירית שלך.
לפי הידוע לי, הטיפול הוא בפני עצמו כעזרה להיקלטות, ולא קשור אם יש לך רירית עבה או דקה.
שיהיה לך בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני - שכחתי לציין...
לימונית29/09/2009ללני,
שכחתי לציין:
כאמור, זה נעשה בד"ר בסביבות היום ה-21 למחזור, ובמחזור הבא (זה שמגיע כשבוע לאחר מכן) ניתן להחזיר מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני - פרטים טכניים על שאלה חדשה
אני רואה שפעמיים "שתלת" את ההודעה אליי תחת הודעה של מישהי אחרת. אז אשמח להסביר לך כיצד משתמשים בפורום.
כאשר רוצים לפתוח שאלה חדשה, ולא תגובה שהיא המשך לשרשור, לוחצים על כפתור "הוספת הודעה" (הכחול) מעל לכל השאלות.
לעומת זאת כאשר רוצים להוסיף תגובה להודעה קיימת (כמו מה שאת עשית), פותחים את ההודעה, ואז לוחצים על כפתור ה"הוסף תגובה" שמופיע לאחר פתיחת ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית-תודה לך
דנית29/09/2009על ההסבר המפורט.אני עדיין לא יודעת אם אצטרך לעבור פיפל ומה גם שזה נשמע מפחיד.
בקשר להודעות שלי אליך, תודה על ההסבר איך מעלים הודעה/שאלה. אני " שועל " ותיק בפורום. השאלה שלי אליך נכנסה תחת שרשור אחר בשל באג במערכת ולכן זה גם פעמיים. תחילה חשבתי שאולי טעיתי ואז שלחתי את ההודעה שוב וכשראיתי שזה לא תחת ההודעה שלך הבנתי שיש באג.
תודה לך ולא חייבים להיות " ציניים "
בהצלחה גדולה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני
לא עניתי לך בציניות בכלל, חשבתי שאכן אינך יודעת להשתמש בפורום.
אני מבינה שה"פגם הטכני" הזה נבע משיבוש מערכת, אז פשוט תשכחי מהעניין.
ובקשר לפיפל, אני מציעה לך להתייעץ עם רופא או רופאה שמכירים אותך ואת תגובותייך לכאבים הקשורים בטיפולים, שימליצו לך אם הם מאמינים בטיפול הזה וחושבים שכדאי לך לנסות בכל זאת.
בהצלחה ולילה טוב,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום TALI
ד''ר דוד ישי30/09/2009IVM הוא בהחלט פרוצדורה שמתאימה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה - בדיקת שתן שליליתענת27/09/2009
בוקר טוב וחתימה טובה
לפנ י 11 יום עברתי החזרה של 2 עוברים ואני אמורה לעשות ביטא אחרי יום כיפור- לא יכולתי לחכות וביצעתי אתמול בערב בדיקת שתן שיצאה שלילית (בעצם ביום ה 10). האם לדעתיכם זה סופי ? האם זה אומר שאין גם סיכוי לריבוי עוברים? עד היום לא התקבל מחזור חודשי ו/או דימום כל שהוא
אני עם אסטרופם פעמיים ביום , מיקרופירין - פעם ביום וקורינון .
ההחזרה היתה ביום ה21 למחזור - ז"א שבעקרון אני כרגע מאחרת - זה אומר משהו ?
תודה מראש וגמר חתימה טובה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול27/09/2009כדי להימנע מספקולציות והשערות - יש לבצע בדיקת דם להריון ביום ג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאחיובית27/09/2009
שלום לדר'
אני חדשה בפורום , ומקווה מאוד שהחודש יהיה בהריון.
אני בת 35 ובן זוגי בן 37 .הבעיה היא אצל בן זוגי בעיה בתנועתיות של הזרע.
בחודש זה אני בהזרעה רביעית עם זריקות של פיוריגון 150 UL +יהשבחה +הזרעה.
הפעם אנו עוברים להשבחת הזרע אצל פרופסור ברטוב (אומרים שהוא הכי טוב )
כמה שאלות:
1 האם צריך לבצע בדיקות דם סביב הביוץ? ואיזה?
2 האם יש סיכוי להריון /הזרעה כאשר יש בעיה של תנועתיות ?
3 האם שתיה חריפה מזיקה לזרע ?
4 אחרי כמה שעות מרגע זריקת האוביטרל צריך לבצע את ההזרעה ? והאם אפשר פעמיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיובית
פרופ' שחר קול27/09/20091. המעקב כולל בדיקות דם ל - E2 P LH וכן בדיקות א.ס.
2. כן
3. בכמות מוגזמת - כן.
4. כ - 40 שעות. אפשר פעמיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודקרן27/09/2009
שלום לך
בעלי עשה בדיקת זרע ואני מאוד מודאגת מתוצאות . האם הכול תקין או לא .?? כבר שנה ואין הריון . האם יש אפשרות להרות טבעי או לא ? ומה האחוז לזה .
liquefaction -gelatinous bodil
semen ph -8.3
semen viscosity - normal
volume - 3.0
colour -gray opalescent
concentration -23.0
semen wbc -0-1
abstinence days - 2
morpho def tall - 1
rapid progres motili - 47 (rapid+ slow normal >50)
sluggish progressive - 6 rapid * slow normal >50)
nonprogres motility - 7
immotily -40
total motile sperm - 41.1
neck -1
sperm motility 30 min -60
non - sperm round cell - 6-8 h
total concentr seme - 69.0
tot prog motil -sperm -36.5
normal cells -1
tapering -2
method1 - strict norph no normal >14%
acrosome index - 4 l
viability - 92
complete collection - yes
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון 9
ד''ר דוד ישי27/09/2009נפח הזרע תקין וכך גם הריכוז שלו ואחוז התנועה. לא הבנתי מה כתבת על אחוז התאים התקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
קרן28/09/2009כל מה שכתבתי זה מה רשום בדף תוצאות הבדיקה ? מורפולוגיה 1 . ??
עם זה אנחנו יכולים להשיג הריון טבעי ? או אנחנו צריכים טיפול לזה ? ואם כן אנחנו צריכים טיפול יקח שנים או כמה חודשים ? והאם אנחנו צריכם הפרייה חוץ גופית להשיג הריון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונית
ד''ר דוד ישי29/09/2009אם המורפולוגיה היא 1%. היא מאד נמוכה. על סמך הנתונים האלה בלבד לא ניתן להעריך את הסיכוי להריון או את משך הזמן שידרש לצורך כך. עם זרע כזה לא הייתי קופץ ישר להפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך השפעת סופרפקטקרן26/09/2009
קיבלתי זריקות סופרפקט במשך כמעט ארבעה שבועות.
הטיפול הסתיים בהפלה בשבוע החמישי.
עכשיו עלי לתת לגוף לנוח. השאלות הן:
1. כמה זמן נמשכת השפעת הסופרפקט בגוף?
2. מתי אקבל שוב מחזור?
3. האם אפשר לקחת מצחי מרפא סינים כדי להקל על תופעות הלוואי? (גלי חום הזעות חוסר שינה וכ"ו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי27/09/2009ההשפעה של הסופרפקט הסתיימה מזמן
הוסת יופיע כ 5 שבועות מההפלה.
אפשר להשתמש ברפואה סינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית26/09/2009
שלום רב,
שאיבה ב-14.09, החזרה ב-16.09 אין שום סימני היריון וגם לא גודש בחזה.( נהפוכו, נראה מצומק מתמיד ) האם להספיד ? שבועיים אחרי החזרה לא אמורים להיות סימני היריון?
גמר חתימה טובה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לני
ד''ר דוד ישי27/09/2009אני מניח שהתכוונת ל 4/9 . לא. אין בשלב הזה צחושות של הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אסטרוגן דומיננטי" מיואשתהילה26/09/2009
היי שלום, היני בת 20,חיילת,ומוטרדת נורא כבר למעלה משנה פני עם פריחות וגם לעיתים בגוף שיער מתדלל עצבנות עייפות כרוניתת נוראית!! ועוד ועוד תוספות.. רק לפני כחודש אחרי כסס של רופאים אינדקרינולוג חושד שזהו אסטרוגן דומיננטי (חוסר איזון בין האסטרוגן לפרוגסטרון ומאחר ובכל פעם שניסיתי גלולות זה החמיר את המצב נתן לילנסות גלולות עם פרוגסטרון בלבד ובאמת הפעם לא הייתה החמרה .שאלתי היא כזו הבנתי שיש "קרם פרוגסטרון טבעי " האם ניתן לקחת אותו גם בגילי ? (הבנתי שהוא מיועד לאיזון בגיל המעבר) והאם הוא מאזן או רק מוסיף פרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי26/09/2009יש כמה תכשירים של פרוגסטרון. חלקם נלקחים בצורה של כדורים וחלקם בתכשירים וגינליים. יש תכשיר אחד שניתן בצורה של ג'ל ואשר נספג דרך העור. כולם מוסיפים פרוגסטרון ולא " מאזנים "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמורן26/09/2009
אני לקראת החזרת מוקפאים, שמעתי שקיים דבק ביולוגי שמדביק את העוברים לרחם.
האם אכן הדבק מעלה את סיכויי השתרשות ברחם?
באיזה מקרים משתמשים בדבק? האם אני יכולה לבקש שישתמשו בדבק על מנת להגביר את הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי26/09/2009היו מס' חומרים שהוצעו כדבקים ביולוגיים . לצערי , לגבי אף אחד מהם , לא הוכח שהוא משפר את הסיכויים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר פרוגילוטוןאיילה26/09/2009
סיימתי לפני 5 ימים פרוגילוטון ואמש קיבלתי מחזור. המחזור מאוד קשה(כאבים חזקים).
האם זה נורמלי??
באופן כללי איני מקבלת מחזור סדיר( שחלות פוליציסטיות).
בגלל רצון להיכנס להריון לקחתי את הכדורים הללו, האם ייתכן שחודש הבא יהיה לי ביוץ בעיקבות לקיחת הכדורים??
ואם כן מאיזה יום מקבלת המחזור כדאי לי לבדוק ביוצים?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי26/09/2009הדימום בעקבות פרוגילוטון אינו אמור להיות מלווה בכאבים אם כי זה קורה מפעם לפעם.
אם יש לך שחלות פוליציסטיות , עם מחזור מאד לא סדיר , סביר להניח שהפרוגילוטון לא יביא לביוץ. סביר יותר שתצטרכי עזרה של רופא מומחה לפוריות כדי שתבייצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות הפורום בבקשה תענוtelisi26/09/2009
עברתי הפריה 1 בפרוטוקול ארוך עם דקפפטיל ארוך טווח סיימתי את הטיפול בחודש מאי האחרון מאז תופעות של חרדה דכדוך שכבר עברו אבל בתקופה האחרונה סובלת מן סחרחורת בתוך הראש שלא ברורה לי ויותר בתקופת הוסת ואחריה בבקשה אם מישהי עברה תופעות כאלה ויכולה להרגיע אני אשמח זאת היתה הפריה אחת שעוד לא התאוששתי ממנה ועברו 4 חודשים מאז שסיימתי אם מישהי עברה את זה אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מנסיון
דניאלה.י26/09/2009יקירה דקפפטיל ארוך טווח כשמו כן הוא
לדקפפטיל תופעות לוואי רבות אפשריות
הוא משפיע כך שההיפופיזה שאחראית על הוראת הפרשת ההורמונים בגוף
לא תעשה זאת כך שההשפעה ההורמונלית תהיה חיצונית בלבד
חשוב לציין לפני הרופא המטפל על התופעות הללו על מנת שפעם הבאה תטופלי בחומר שונה
או שיתן לך עכשיו בהפסקה טיפול על מנת להפחית את מה שאת חשה
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מענת
ענת27/09/2009היי
אני צרכתי בהחזרה האחרונה דקהפפטיל - ז"א עד לפני שבועיים ןעד היום אני מטושטשת ומאבדת את הראיה לפעמיה - הוא פשוט מאוד חזק- יכול להיות שחסר לך ברזל או שלחץ הדם שלך נמוך במיוחד- נראה לי שכדאי ללכת לרופא משפחה ולבקש בדיקות דם רגילות
גמר חתימה טובה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)